Забременели след инвитро тема 50

• 56 787
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Цитат на: Тренди link=topic=1379739.msg44198144#msg44198144 da[list
[/list]te=1643188600]
Момичета, моля за съвет! Онзи ден правих ЧХГ тест с резултат 282.10 на 10-ти ден след ЗЕТ! Звъннах в клиниката и ми казаха да не правя на 12-ти и 14-ти ден отново тестове, защото резултатът бил достатъчно висок и направо да си планувам преглед след около две седмици. Аз обаче днес отидох и си пуснах отново ЧХГ и Прогестерон, просто за мое спокойствие и ето резултата. Спаднало ЧХГ от 282 на 262 и Прогестерон 53.05 nmol/l. Знам, че това не е нормално, ЧХГ-то трябва да се удвоява, а не да спада. Звъня от сутринта в клиниката, но никой не вдига. Според вас това на какво се дължи и има ли шанс за успешна бременност? Също така стойностите на прогестерона как са, аз не знам какви трябва да бъдат. Благодаря предварително и бъдете здрави!  

В една и съща лаборатория ли са правени тестовете?
Надявам се да е грешка и стискам палци всичко да е наред! Минала съм по този път и към днешна дата отчитам, че беше грешка ходенето през два дни до лаб, вместо просто да си изчакам прегледа.
Истината е ,е че бременността или ще се развие, или не, независимо колко често проверяваме чхг и каква е стойността му. Желая спокойствие и търпение. Успех !

# 481
Теста е правен в една и съща лаборатория, дори и по едно и също време през 2 дни. Възможно ли е, защото ми сложиха 2 ембриончета, едното да е спряло да се развива и затова да е в застой това ЧХГ? За първи път се сблъсквам с това и не съм наясно как стоят нещата. Имало ли е случаи на успешна бременност със спадащо ЧХГ?

# 482
Теста е правен в една и съща лаборатория, дори и по едно и също време през 2 дни. Възможно ли е, защото ми сложиха 2 ембриончета, едното да е спряло да се развива и затова да е в застой това ЧХГ? За първи път се сблъсквам с това и не съм наясно как стоят нещата. Имало ли е случаи на успешна бременност със спадащо ЧХГ?
Според мен е възможно, а и не е спаднало много. Моята бременност е успешна, чхг се удвоявяше на 92 часа по калкулатор в интернет, което също не беше добър знак. Аз ходех на 3 дни, защото на 2 се покачваше много малко и се депресирах. До прегледа, коюто направих чак в 7ма г.с., сигурно имах поне 5 6 изследвания на чхг, плюс доста рев. Стискам палци за успешен финал и при Вас.

# 483
Тренди , стискам палци да е точно това. Пусни след 48 ч още едно чхг и ще си наясно какво се случва.

# 484

При мен беше в лек застой ЧХГ в смисъл отначало на ден 7 бе 112.200,на 9 ден беше утроено на 11 ден беше се покачило само с 100 единици,после се беше удвоило за 69 часа. За сега вс върви наред в 13 седмица съм. Но тогава се побърках и бях отписала опита,защото навсякъде пишеше че най-добре е да се удвоява на 48 часа,ама явно зависи от организма. Бях се филмирала доста с ЧХГ и до рания скрининг бях ма тръни,даже пуснахме Вижън тест. Чакаме госпожица която от вс изследвания на фетална и пренталния тест няма синдроми и върви даже със седмица напред. Дай Боже всичко да върви наред до края на бременоста. На вас пожелавам успех и се молете,Бог е велик!

# 485
  • до най-прекрасния мъж
Кукундела, с такава шийка, но от 22-23 г.с. избутах и родих в 37+6. Много пазене иска. Аз само лежах, ходех на прегледи и готвех. Всичко друго правеше ММ. Слагах Утрогестан 2х1 до 36 г.с. Магнезий пих за кратко, но моят лекар ме смъмри и ми го спря, не бил нужен. Пиех витамини, Аспирин, Клексан и Фолиева. Всичко друго ми спряха в 14-15 г.с.

# 486
Blue Angel,

Благодаря ти за отговора! Значи, има някаква надежда!
Аз вече изкарах една цяла бременност на легло заради плацента превия и много други усложнения, надявах се тази да е по-нормална, но общо взето пак съм на легло от самото начало, защото матката ми отново не желае да е бременна и нон стоп прави контракции. Затова съм си на същия протокол с лекарства като миналия път, магнезият много ми помага в моя случай. Този път явно грешката ми беше, че си повярвах и започнах да "живея на ръба" и да готвя от време на време 😅
От всичко, което изчетох, сякаш прогестеронът ми е най-добрият коз в момента, заедно с лежането и никаквото готвене. Мъжът ми пак ще трябва да огрее навсякъде, милият, но важното е да избутаме възможно най-близо до термин!
Отново благодаря и успех на всички!

Кукундела, с такава шийка, но от 22-23 г.с. избутах и родих в 37+6. Много пазене иска. Аз само лежах, ходех на прегледи и готвех. Всичко друго правеше ММ. Слагах Утрогестан 2х1 до 36 г.с. Магнезий пих за кратко, но моят лекар ме смъмри и ми го спря, не бил нужен. Пиех витамини, Аспирин, Клексан и Фолиева. Всичко друго ми спряха в 14-15 г.с.

# 487
Здравейте, момичета.
Можете ли да споделите ориентировъчно колко време след трансфер се пие аспирин при положителен тест и липса на тромбофилия?
Благодаря ви.

# 488
Здравейте, момичета.
Можете ли да споделите ориентировъчно колко време след трансфер се пие аспирин при положителен тест и липса на тромбофилия?
Благодаря ви.
Здравей - аз пиех аспирин някъде месец след това н о ми го спряха защото имах кървене и се наложи да се спре, после не са ми го добавяли отново.
 Останах си на инжекциите Прогестан, утрогестан, витамините и Естрофем.

# 489
Според инвитро клиниката ми в Турция и следящата ми докторка в момента , се пие постоянно , докато стане време за раждане или малко преди това , не помня точно коя седмица . ( аз също нямам тромбофилия)

# 490
Здравейте, притеснява ме, че имам мутация за неусвояване на фолиева киселина и преди трансфера пиех само метафолиева. Сега след трансфер обаче изрично ми казаха да пия обикновена. Дали е проблем? Малко нелогично ми звучи.

# 491
Здравейте, притеснява ме, че имам мутация за неусвояване на фолиева киселина и преди трансфера пиех само метафолиева. Сега след трансфер обаче изрично ми казаха да пия обикновена. Дали е проблем? Малко нелогично ми звучи.

Странна логика, но не би трябвало да е пробелем. Аз също имам такава мутация и допреди да забременея заради поликистоза приемах 2 препарата, които имат обикновена фолиева в състава си и имах по-високи нива отколкото когато започнах с мета формулата Simple Smile

# 492

Момичета като виждали повече ехографски снимки от мен, как ви се струва тази? Доктора каза, че се вижда един ембрион и сърце. Къде е това нещо, аз защо не виждам нищо освен някаква лека сянка в едната черна точка? 😄
Прегледа е първи след положителен резултат, би трябвало да съм в 6 седмица.

# 493
Съвсем добре си изглежда малката точица , според мен е точно то със стрелката Simple Smile
Просто е мъничко , но пък расте с пълна сила и ще видите колко много ще се промени само за 2 седмици ще си има вече глава , раце и крака оформени . Препоръчвам ви да си сеалите app Pregnancy +

Момичета като виждали повече ехографски снимки от мен, как ви се струва тази? Доктора каза, че се вижда един ембрион и сърце. Къде е това нещо, аз защо не виждам нищо освен някаква лека сянка в едната черна точка? 😄
Прегледа е първи след положителен резултат, би трябвало да съм в 6 седмица.

# 494
Здравейте, каква козметика за бременни използвате, против стрии и целулит. В 13г.с. съм и мисля да ползвам кокосово мaсло, но не зная дали е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт