Забременели след инвитро тема 50

• 56 875
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • до най-прекрасния мъж
До 14-15 г.с. вземах Естрофем, Дуфастон, Но шпа, Климара, Утрогестан, Клексан, Аспирин протект, витамини за бременни, вит.Б6, вит.Д3, Неофолик мета. Спряха ми Естрофема, Дуфостона, Но шпа и Климара. Намалиха ми Утрогестана на 2х1.  Всичко останало вземах до 36 г.с. След трансфера имах и Преднизолон, Зинат и още нещо, което не помня, но беше противовъзпалително. Тях пих 5-6 дни и спрях. Наистина шепи хапчета, но резултатът си заслужава.

# 601
Гледам,че повечето сте взимали и витамини. Доктора ли ги предписа или на вие така преценихте? Аз не взимам абсолютно никакви витаминки. Дали да не питам да ми предпише нещо? Да хапчетата не са малко, но си заслужава и ако трябва още ще се пият.

# 602
Аз може би не съм типичния пример за каквото и са е, но ще кажа моя случай. Нямам естествени бременности, при мен всичко изглеждаше наред, при мъжът ми два от четири фактора имаха по-ниска стойност и по това ако кажем че сме били с мъжки фактор. Та така накратко, започнахме инвитро като си го самофинансирахме. Моята стимулация беше лека, както казваше лекарката, от 7 фуликула 7 яйцеклетки, 3 оплодени класическо ин витро, 3 ИКСИ, последната не се оплоди. До бластоцист стигнаха само ИКСИ- тата. Върнахме 2 при свеж трансфер, едното само се хвана. До 12 седмица бях единствено на Утрогестан 3*2, витамини почти не съм пила, май само фолиева. Док не ми е изписвала нищо излишно или само да се презастрахова. Бременността ми мина леко и почти безпроблемно, с изключение на кръвното в 9 месец. Така че има и инвитро процедури без купища лекарства и добавки. Нито веднъж не ми е изследван прогестерона , само док разчиташе на ехографа.

# 603
Гледам,че повечето сте взимали и витамини. Доктора ли ги предписа или на вие така преценихте? Аз не взимам абсолютно никакви витаминки. Дали да не питам да ми предпише нещо? Да хапчетата не са малко, но си заслужава и ако трябва още ще се пият.
Нормално е да  се взимат витамини през  Б. Аз спрях самостоятелните ,които си приемах  (омега 3,Q10,неофолик,колаген,хиалурон и нз си какво още),след като видях двете чертички и започнах с Елевит. По принцип някои доктори казват,че след 16 г.с нямало нужда,но аз не съм на това мнение .

# 604
Аз също може би не съм най подходящия пример, защото моето инвитро беше в Англия. Заложиха на минималното тук, заради възрастта ни най вероятно, и заради това, че май искаха да ни претупат, както се казва, но Господ беше с нас. Но също не съм взимала купища лекарства. Започнах с хапченца някакви за регулиране на цикъла мисля, че бяха (други неща имаше после, и се забравя). 20 дена хормонални инжекции по 1 ден , 12 дена стимулация и това беше всичко.
Утрогестан от пункцията до 14с, и сега съм на Pregnacare витамини. Аз съм тубарен фактор, мъжа ми е с лоша спермограма. Имах само 3 яйцеклетки. 2 оплодени, една върнаха.
Да добавя, на мен също никога не ми е изследван прогестерон. Заради кървене слагах Циклогест по 2400 мг. и пак не го проследиха. Вземали са ми кръв два пъти, и два пъти съм ходила в болницата - за пункция и трансфер. После ме оставиха да се оправям.
Чакам си момченцето юли месец, живот и здраве Blue Heart

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 21:54 от Magic1720

# 605
Аз имам едно инвиро, трансфер на 2 и едно хванало се и родено. След една година направихме ЗЕТ на 3 с не много добро качество, но такива имахме, едно се хвана сега съм 19г.с. естрофем спрях в 15г.с. а сега трябва да спрем и утрогестана, дуфастона пак към 15г. с. окончателно го спрях. С тубарен фактор сме. Доктора ми каза, че лекарствата са заради декапептила. След 12г.с. каза, че тялото/ плацентата започва да произвежда достатъчно от нужните и хормони и тогава започват да се спират по схема. Фракси и аспирин са до края.
Витамини започнах да си пия преди процедурата, като след това ги смених с такива за бременни. Само съобщих на доктора, той каза, че са ок. Магнерот и но шпа от 12г.с., едни прагчета пак магнезий забравих им името също, а сега взимам и желязо вече. Пийте си лекарствата, доктора всеки път ми повтаря колко са важни да не се забравят. Сестрата ми разказа за едно момиче което си е спряло дуфастона, защото на рецептата е пишело една опаковка и тя не е разбрала, че трябва да взима още. Та спонтанен аборт е направила в ранна седмица.
Като се записах на женска консултация и започнах да изреждат хапчетата забравих половината. На следващия преглед ги добавих. Жената вика, спокойно с инвитрото е така, до 5м. се сещат, защото са наистина много.

# 606
Аз съм почти в 34г.с. с втора патологична ин-витро бременност и следвам абсолютно същия протокол с лекарства като при предната бременност преди година и половина. Дуфастон, Кринон, Естрофем, Аспирин протект, Фраксипарин, Фолиева киселина, Биозин Мама, Фемибион, Но шпа и Л-Тироксин.
Около 10г.с., след силен кръвоизлив и прием в болница спряхме АП и Фраксипарина, малко след това и Дуфастон и Естрофем по схема. Всичко друго продължавам и до днес, но с добавен Алеракт, Магнезиев диаспорал, Спазмалгон (при нужда), Вит Д и желязо. По цял ден си гълтам хапчета по график, но знам, че тази комбинация при мен действа и си ги пия религиозно.
Друг е въпросът, че тези лекарства и добавки ми струват около 600лв на месец, а преди година и половина ми излизаха около 480лв...
Нямам търпение да си гушна бебчето и да спирам с хапчетата, че вече и стомахът ми и черният ми дроб имат нужда от почивка... И портмонето.... Хахах
Но аз вярвам, че всичко, което пия наистина помага, няма и едно нещо, което смятам за излишно, познавайки си тялото и ядосаната ми матка, която трябва да е упоена 24/7, че да не изхвърли бебчето при първа възможност.
Успех на всички ни желая! Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 22:31 от Кукундела

# 607
Леле момичета като чета колко много лекарства пиете, се чудя дали моя АГ е наред 😂. Аз съм в 21 г.с и приемам само неофолик мета, биозин мама, ацетизал кардио и  утрогестан вечер по 2 ( от две седмици не съм слагала 😬). До 4-ти месец не ми даваха и парацетамол да пия.

# 608
Аз от 4тия месец някъде съм само на Фолиева, АП, Б12 и Д. После ми вкл. и Магнерот. Иначе имам 2 огромни торби с кутиите които съм и пила преди това.

# 609
  • София/Севлиево
Витамини пиех по отделно мета фолиева,Б12,Д, от време на време омеги и май това е.Пиех и тотема(май съм единствената,на която ѝ харесва),и магнезий, много магнезий.Имах и комбинирани витамини за бременни с мутации в МТФХР гените обаче от тях ми ставаше лошо и все ми се ядеше.Съвсем скоро подарих почти пълна опаковка от тях на едно момиче във ФБ.
Фолиевата я спрях някъде в 5 месец,аспиринът около 2 седмици преди секциото.

# 610
Аз вече не си спомням точно какво приемах понеже ин витрото ми беле преди 2 години и половина,но приемах доста хапчета.Някой от тях бяха турски,понеже там правих ин витро,след като смених едното с утрогестан понеже ми свърши се започна мъката. Или просто си беше нормално да ми е така или наистина от утрогестана ми ставаше лошо. И при следваща бременност просто се запасявам 😂😂

# 611
  • до най-прекрасния мъж
То зависи с какви проблеми е всяка една от нас. На мен Б6 ми го изписаха заради тръпнещи крайници от ИР, която имам. Д3 пиех заради дефицит, Клексан и АП заради мутация. Утрогестан заради скъсяване на шийката и контракции от ранни седмици. Магнезий моят доктор беше против да пия, пих го 7-10 дни и го спрях. Беше ми го изписала имуноложката, но докторът ми каза, че подготвителните контракции са нещо естествено, което не бива да се спира. Доверих се и нямах проблеми, въпреки късата шийка, която беше под 30 мм още от 5ти месец.

# 612
Блу, аз нямам никакви проблеми и самата процедура е по къс протокол с минимална стимулация, доктора все ми повтаряше, че и тя ми е силна, но няма как по-слаба. И при положение, че съм износила до финала и родила 2 деца, с тях не съм пила нищо, освен фолиева, родиха се по над 4кг, нищо че аз съм 47 кг. Докторът каза, че трансфера е минал, като по учебник, и в момента каза, че всичко е перфектно, не разбирам защо трябва толкова лекарства да се приемат, аз по принцип не пия никакви лекарства и децата си гледам без такива и в момента ми е малко в повече всичко.
Разбирам, когато има отлепване, кървене, някакви предпоставки.
Не се оплаквам, просто ми се иска да има индивидуален подход, спрямо ситуацията, а не да се следва един и същ протокол 😔
И ние сме икси, с лоша морфология.

# 613
Здравейте, пиша тук за някаква надежда. Имам момче на 2 години от инвитро през 2019. Преди седмица започнахме опит за второ дете. Има  няколко фоликула, които доминират и гинеколога ми каза, че няма как да имат зрели яйцеклетки и че е много рано, а с темпа, който се развиват пункцията трябва да е скоро. Имате ли сходен опит и щастлив край? Пункция на 8-9 ден и качествени яйцеклетки за оплождане.

# 614
Аз тъкмо излизам от преглед. Желязото ми е паднало, с предната бременност даже бях на системи два пъти заради ниско желязо. Та сега и две нови хапчета + още едно за плацентата. Малко се ядосах, стомаха ми стана на супа от тия хапчета...

Общи условия

Активация на акаунт