Забременели след инвитро тема 50

• 56 800
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Аз тъкмо излизам от преглед. Желязото ми е паднало, с предната бременност даже бях на системи два пъти заради ниско желязо. Та сега и две нови хапчета + още едно за плацентата. Малко се ядосах, стомаха ми стана на супа от тия хапчета...
Здравей, извинявай но в коя гестационна седмица си?

# 616
Аз тъкмо излизам от преглед. Желязото ми е паднало, с предната бременност даже бях на системи два пъти заради ниско желязо. Та сега и две нови хапчета + още едно за плацентата. Малко се ядосах, стомаха ми стана на супа от тия хапчета...
Здравей, извинявай но в коя гестационна седмица си?
19, защо

# 617
Здравей,моето желязо също е паднало 7.18  (референтни 8.00-26.00)
Хемоглобин 111 (референтни 120-160)

АГ ми каза,че било нормално,но сякаш че ми се вижда доста ниско.
На вас изписват ли ви нещо при ниски стойности.В 30г.с съм. [/b]

# 618
  • София/Севлиево
Аз желязото не помня как ми беше,но забременях с хемоглобин 150.Около средата на 4-ти месец бе паднал до 126 и докторът ми назначи Тотема или имаше едно на хапчета,но му забравих името.Ден преди секциото хемоглобина ми бе 123,а след него-112 и за три дни с по две тотеми пак го направих над 120.За мен бе важно да не пада,т.к.съм имала желязо-дефицитна анемия преди години и едва се оправих...

# 619
По една ампула тотема в малко лимонов сок разтворена + 3х1 ферофолгама.
И с предната бременност бях така, като накрая бях на вливки желязо. Изследванията са ми от преди 10 дена и не ги помня, хемоглобина беше 110 при 120 долна граница. И другите са доста ниски. В 8ми месец предния път беше паднал на 70 въпреки хапчетата

# 620
Момичета,извинявам се ако темата не е за тук. Някоя от вас има ли представа,  преди 45 дневния болничен,  ако ме водят няколко дни в отделението дали трябва да минавам ТЕЛК за болничния ( всички болнични до сега ме водят в отделението по 4 дни).  Защото по мой изчисления не ми достигат 6 дни,  а АГ при което взимам болничните не знае дали ми стигат ( казва,  ами ще си проличи)  и направо ще се гръмна с такива доктори..

# 621
А бях в болничен с първата бременност и не съм лежала нито един ден, нито са ме водили, че лежа. Като ми свърши болничен директно ме пратиха на ТЕЛК и там ми продължиха. Мисля че към два месеца не стигнаха. Бърза сметка, в болничен съм от 20ден, +180болничен стават 200. Цялата бременност е 280, -45 значи 35 дена някъде не са ми стигали.
Преди го бяхме обсъждали в друга тема, има доктори които си дават и такива които не искат да дават. Аз явно попаднах на такъв дето даваше.
Но ти  ожеш и сама да си сметнеш дали ще ти стигне, аз по картона ми се ориентирах тогава.

# 622
  • до най-прекрасния мъж
На мен не ми стигнаха 40 дни, минах ТЕЛК без проблем. В отделение лежах само при първия болничен, после ЛКК ми ги удължаваше. Лежах и втори път заради кървене, но си бях болничен.

# 623
На мен сега ми свършиха тези 180 дни, не ми стигат само 5 и ще ходя за ТЕЛК. Не съм лежала нито ден. АГ, при която се следя оправя всички документи, болничните са по 30 дни=30лв. Инвитрото е в Турция, не си взех даже епикриза от там... Казаха, че няма да е проблем. За инфо от Стара Загора съм.

# 624

На мен не ми стигат с 5-6 работни дни и ще си пусна платен отпуск до 45 дневния

# 625
На мен не ми стигнаха около 20 дни и си пуснах платен отпуск, че не ми се занимаваше с ТЕЛК. Иначе само при първия болничен лежах в болница, след това ЛКК ми издаваше новите болнични, само по документи. Иначе мисля, че докторите не смятат колко дни имаш, издават болничен и ако си надвишил 180 дни просто не ти го изплащат, но изобщо не съм сигурна, че е така.

# 626
  • до най-прекрасния мъж
Поне при мен ги смятаха. Издадоха ми за 15 дни, вместо за 30, защото толкова ми останаха до 180 и ми дадоха документите за ТЕЛК. В тях се пише точно до коя дата се иска разрешение за продължаване на болничния. ТЕЛК издава Решение и после се ходи на ЛКК да ти издадат следващия болничен. И така до 45-дневния.

# 627
И на мен ми ги следиха и затова ми казаха, че няма да ми стигнат към 6 раб. дни и направо да си пусна платен - следят се тези неща, поне при мен от клиниката където се проследявам.

# 628
Момичета, какъв витамин Д приемате? Предстои ми ЗЕТ и четох че при бременност било хубаво витамините да са на горна граница, а моя витамин Д е 26.7 при оптимални нива от 20 до 100. Пия от декември по 4 капки вигантол, тогава беше 22 някъде, ама не се ли вдига много бавно или да го сменя с друг вид витамин Д се чудя?

# 629
Аз с Вигантол не успях да вдигна повече от 10 единици, я пиех доста по-висока доза. Смених със Солгар, усвоявах добре. Но най-бързо успях да вдигна нивата със спрея на Better you 3000 единици по едно впръскване на ден. За около месец и половина от 18 моят вит. Д стана 32, после увеличих малко дозата (през ден пръсках по два пъти) на следващия месец беше 54.

Момичета, какъв витамин Д приемате? Предстои ми ЗЕТ и четох че при бременност било хубаво витамините да са на горна граница, а моя витамин Д е 26.7 при оптимални нива от 20 до 100. Пия от декември по 4 капки вигантол, тогава беше 22 някъде, ама не се ли вдига много бавно или да го сменя с друг вид витамин Д се чудя?

Общи условия

Активация на акаунт