Забременели след инвитро тема 50

• 56 799
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Да аз също се колебая точно за този спрей на Бетър Ю, може би ще го пробвам.
Аз с Вигантол не успях да вдигна повече от 10 единици, я пиех доста по-висока доза. Смених със Солгар, усвоявах добре. Но най-бързо успях да вдигна нивата със спрея на Better you 3000 единици по едно впръскване на ден. За около месец и половина от 18 моят вит. Д стана 32, после увеличих малко дозата (през ден пръсках по два пъти) на следващия месец беше 54.

Момичета, какъв витамин Д приемате? Предстои ми ЗЕТ и четох че при бременност било хубаво витамините да са на горна граница, а моя витамин Д е 26.7 при оптимални нива от 20 до 100. Пия от декември по 4 капки вигантол, тогава беше 22 някъде, ама не се ли вдига много бавно или да го сменя с друг вид витамин Д се чудя?

# 631
И аз отдавна минах на спрея на Бетър Ю и съм много доволна. Продължих си го и по време на бременността в профилактични дози.

# 632
Better you  вдига бързо, има от 3000 ед и от 1000. При ниски стойности 3000 е по-удачен, а 1000 за поддръжка за след това.

# 633
А някоя пробвала ли е този спрей? Пише че е нов и е комбинирани витамини

# 634
Jinchen  този не. Но сме взимали мултивитамини детски и витамин д и е препоръчвана марка. Лесно се използва, допада ни у дома.

# 635
Здравейте момичета,да попитам пиете ли кафе след положителният тест.
Аз съм го ограничила до половин и то с мляко.

# 636
Още от началото питах лекарката, може ли да пия кафе, тя ми отговори, че може, но по едно на ден.  Аз го спрях по естествен начин Joy като започна да ми се гади много и ми меришеше гадно.

# 637
  • София/Севлиево
И аз тъй-само да ми замиришеше на кафе и всичко в мен се преобръщаше.И почти цяла бременност не пих,само накрая почнах да си позволявам по едно чисто,че кръвното ми никакво го нямаше,а всичко сладко ми бе забранено заради гестационния диабет.Сега пия по около 250 мл на денонощие-чисто и силно,но не кърмя.Не знам ако бях решила да кърмя дали щях да се престраша да пия кафе.
И от мен да знаете-бебетата еднорози съществуват,в съседната стая спи едно такова.Остава само мама да не е толкова депресирана и всичко ще е на 6 Simple Smile

# 638
И аз тъй-само да ми замиришеше на кафе и всичко в мен се преобръщаше.И почти цяла бременност не пих,само накрая почнах да си позволявам по едно чисто,че кръвното ми никакво го нямаше,а всичко сладко ми бе забранено заради гестационния диабет.Сега пия по около 250 мл на денонощие-чисто и силно,но не кърмя.Не знам ако бях решила да кърмя дали щях да се престраша да пия кафе.
И от мен да знаете-бебетата еднорози съществуват,в съседната стая спи едно такова.Остава само мама да не е толкова депресирана и всичко ще е на 6 Simple Smile
А да попитам как се справяте с депресивните състояния ако ги имате въобще. Мен супер много ме притесняват такива състояния по време на бременност и след това ?

# 639
  • до най-прекрасния мъж
Ели, благородно ти завиждам,  как го постигна?
За депресията не мога да помогна. През бременността се търпеше, ама сега и аз не се търпя. Не вярвах, че мога да стана толкова лабилна психически, но се случи. Бебето ми днес става на 3 месеца, а аз си мисля, че толкова не се справям, че чак не мога да се зарадвам истински на майчинството. Дълго чакана и много желана е дъщеря ми, а аз съм под огромен стрес, което се отразява и на нея. Идеалист и перфекционист съм, искам всичко сама да си свърша, а не успявам. Това още повече ме товари и засилва депресията ми.

# 640
  • София/Севлиево
Аз от 10 години насам всеки есенно-зимен сезон съм с лека депресия Пия чайчета,гледам като има слънце да съм навън и си казвам,че ще мине.Засега помага.В момента си имам малка драма,че имахме кученце обаче ММ реши да го подари на един негов приятел,отделно ММ половин седмица не е при нас,а тук където съм познавам точно две момичета,които ходят на работа и ми е много некомфортно.Но ще мине...

# 641
Аз го спрях,не само ,че причинява контракции на матката,а и защото кофеинът прави бебето по-нервно или превъзбудено-така да го кажа.
Депресийката…тази гадинка. Аз също понякога изпадам ,даже и по сънищата се познавам. Ами,шопинг -тва е! Колкото и изтъркано да звучи,колкото и да се охарчваме покрай инвитрота и бременност,това е положението . Не е задължително да е нещо скъпо ,лек шопинг и разходкииии. Много разходки( и прием на Вит Д знам,че дефицитът му води до депресивни състояния),сега като е студено разходките заменям с готвене 😃

# 642
Аз не съм го спирала и няма да го спра. Всеки си решава. На фона на това че почнах 19 седмица и повръщам все още в несвяс,единственото удоволствие ми е да си направя сутрин едно кафе от машина и да си разредя с вода. С първата естествена бремност също пиех или кафе или капучино. Сина ми се роди доносен 4350 и в момента е на 14години,едно прексрасно спокойно дете. Моята репродуктивна лекарка ми каза по едно на ден не е проблем, а и според СЗО също е позволено пак казвам по едно на ден.Всяка от нас си си преценя разбира се кое е най-добро за нея и бебчето и ☺

# 643
Пия си кафе с кеф, по-слабичко, с повечко мляко, голямо удоволствие ми е. Първите 3 месеца не близнах, че ми се гадеше, но сега много ми се пие. След обяд задължително пия и едно безкофеиново. Кофеинът не трябва да е повече от 200 гр, като повече от половината е в една чаша кафе, също има в шоколада, в някои чайове и така. Но кой както го чувства.
За депресиите преди изпадах често, но вече гледам да не мисля толкова и да не дълбая. Особено пък ако няма някоя страшна причина. Преди 2 години загубих баща си и след 2 седмици имах мисед, след първо инвитро и години опити. Това беше един от най-тежките ми периоди, чак се чудех преди за какви глупости съм изпадала в депресия. Животът е пълен с положителни неща, заради които си заслужава човек да се усмихва.

# 644
С първата бременност пиех по едно кафе с мляко сутрин. Сега пак. Според доктора едно кафе е абсолютно ок. Има жени които не обичат и не пият и такива като мен, които преди пиеха по 10 кафета Joy Аз за себе си съм ограничила до минимум газираното и сладкото. Ако ми се яде, ям с бял шоколад. Преди и толкова не си позволявах, но този път определено ми се хапва много повече сладко.
Предполагам, че ако не се прекалява няма да е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт