Забременели след инвитро тема 50

• 56 793
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Аз пък кафе пропих в 3 месец и то след 10-годишна пауза. С кеф си пиех и продължавам  по 1 лате на ден или по 1 черен/зелен чай. Бебчо си е повече от спокоен- от онези митични еднорози без колики и часове  рев.
Колкото до депресията по-скоро се свързва с дефицит на Б12 . Преди забременяване бях с оптимални нива на витамините. Имах изключително лека и приятна бременност , предвид че забременях на 41г- може би най-хубавият период в живота ми. По същия начин се наслаждавам и на майчинството , всеки ден сме на дълга разходка с малчо и предполагам това допринася за доброто настроение и на двама ни Simple Smile

# 646
На мен доктора 20 пъти ми каза да си пия по 1 кафенце 😁,ама аз така или иначе си спрях шоколади ,кафета ,черен чай не пия и кола не пия. Кафенце без цигарка… 🤨нещо не ми се нрави,та си карам на вода .

# 647
  • София/Севлиево
И аз мисля,че депресията е от ниски витамини.Те моите и през бременността бяха в средни стойности,пък след раждането почти никакви не пия-само С,ако много ми се спи да се разбудя.Трябва да ги проверя и да почна да вземам нещо.Ние разходки почти не правим ако няма слънце и не е минимум 9-10 градуса.Пък сега от три дни вали сняг при нас и кой знае кога ще си покажем носовете навън...

# 648
В началото и аз бях спряла кафето,шоколад рядко ядях и все ми беше отпаднало.Накрая освен на прегледа,освен че бях с много ниско кръвно,бях и с глюкоза почти под долна граница и хемоглобин 100.Доктора ми се скара чак,чудеше се как не съм паднала по пътя някъде.След това почнах да си пия по 1 кафе на ден,хапвах си сладко и нещата си влязоха в норма.Така че,да си знаете от мен не изпадайте в крайности.Щом ви се пие кафенце,си пийте по 1 на ден,щом ви се хапва шоколадче,си хапвайте по-малко.

# 649
Аз съм с дефицит на б12 и някои от мутациите на тромбофилията,четох че предизвикат депрвсивни състояние. На инжекции ще съм с б12. Надяваме се всичко да е ок

# 650
Аз бях на ръба на депресията точно след като родих. Периода съвпадна с първата вълна на Ковид. Навън времето хубаво, а аз затворена вкъщи с две ревящи новородени бебета, по цял ден гледах новини и изпадах в ужас, че някой от семейството ще се разболее. Просто не можех да си представя да кача количката в асансьора, да пипам копчетата, които са ги натискали всички хора от входа. Изкарвах децата само на терасата. Единствено в почивните дни се качвахме на колата и с часове обикаляхме града, гледах все едно съм на екскурзия и си мечтаех да мога така да обикалям пеша. ММ в чудо се беше видял с мен. Излезнах от дупката, когато се престраших да започна с разходките, обикалях с часове с количката без да спирам. Без приятелки с деца, без паркове и градинки, сама по малките улички. Навъртах по 20 км на излизане, децата бяха малки-спяха постоянно. И това мина и замина, но е трудно да излезеш от дупката и да видиш, че не всичко е черно.

# 651
Оле ,чак пък в крайности да се изпада е излишно.Според мен в умерено количество не вреди,но има хора,които предимно поглъщат захари и пият по 3 кафета от скука . Всеки си разбира нещата по негов си начин и с негови си ограничения,важното е да ги има в определен момент.

То и сега ,ако се гледат много новини депресиите ще се обадят.На къде върви живота в 21 век….

# 652
Момичета интересно ми е нещо. Чисто статистически. На кой ден ви беше трансфера? 3 или 5 ти?

# 653
Момичета интересно ми е нещо. Чисто статистически. На кой ден ви беше трансфера? 3 или 5 ти?
На петдневен ембрион,бластоцид  на 6-ти ден от започването на прогестерона беше трансфера☺

# 654
А какъв прогестерон ви беше изписан?

# 655
Първия опит беше на 3ден, а втория успешен-на 5ден

# 656
Първи трансфер на 3ти ден с едно върнато - неуспешен
Следващия месец ЗЕТ на две 5 дневни - успешен Blush

# 657
А какъв прогестерон ви беше изписан?
В деня на започването на прогестерона(10 ноемвти(имах инжекция прогестан 50,после 11,12,13,14 ноември слагах 2х1 циклогест. На 15 трансфер сутринта си сложих циклогеста и ми върнаха ембриона и пак ми сложеха ампула прогестан 50 вечерта си сложих циклогеста. След трансфер ми изписаха 3 инжекции прогестан 50 полседователни дни,с циклогест 2х1.Схемата ми е съобразена след като в клиниката постоянно ми изследваха и следяха прогестерона. Аз малко си удължих прогестана ампулите от 3 дни на 7 дена след трансфер. След положителния тест и изследвах прогестерона беше ок и си останах на циклогест. Вече започнах 19 седмица и съм на 1 циклогест и ще го намалям да го спирам напълно ☺

# 658
  • София/Севлиево
От 7 ЗЕТ имам 6 на бладтоцисти и един на избързваш 4-дневен.Имам три бременности и една биохимична.
С успешната бременност вземах 3х3 Утрогестан,1 Кринон,1/2 Дуфастон и 1 Пролутелкс като имаше едни 3-4 седмици,когато ги вземах всички в един ден.После се спираха постепенно първо Дуфастон,после Кринон,после инжекциите и накрая Утрогестан.Преди трансфер 2х4 Утрогестан.

# 659
На 5 дневно бластоцистче, даже му имам снимка, вярвах че то ще бъде бъдещата ми сбъдната мечта.
Някой карал ли е ковид бременна? В момента съм с ковид и колкото и да си повтарям, че всичко ще е наред, малко се притеснявам за малкото бебче.
Не пия никакви лекарства, само 3*2 утрогестан слагам и една клексан и витамини Елевит.

Общи условия

Активация на акаунт