Забременели след инвитро тема 50

• 56 768
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
И моето ембрионче беше 5 дневно.
 Не съм за пример с прогестерона, но ще споделя (процедурата е правена в Англия) . Слагах Утрогестан 5 дена преди трансфера. В два дена преди теста прокървих. Отне им около  5-6 дни да ми сменят, Вагинално Утрогестан с ректално Циклогест (защото тук хапчета не използват, и трябваше да слагам с течение вагинално Disappointed ). 3 месеца кървях... Без да изследват прогестерон през цялото време, минах от 2х1 Утрогестан, на 3х2 Циклогест. След положителния тест ми казаха, честито и край... Никой не ми каза как и кога спра с прогестерона. В 14 седмицата , тъй като от другата болница трябваше да говорят с тях, използвах да попитам, как и кога да го спра... Аааа то трябвало в 12та. А как да го спра - попитах аз. Отговора беше - от утре! Да ама не, спрях го 10дена по късно на моя глава постепенно, защото не исках толкова рязко да прекъсвам такава доза.
Сега съм в 20седмица, дай боже и до края всичко да е наред, че в тая Англия все едно съм бременна през 1900 г.... От към лекари, апаратура, внимание.

# 661
На 5 ден, морула и ранен бластоцит.

Морулата се резорбира изчезна може би в 4та седмица.

Бластоцита се хвана и се е развил до 5 седмица - но е спрял - кухо яйце.

Сега би трябвало да съм в 8 ма седмица, но страдам. Страхувам се от мисълта за аборт, и нон стоп ми се плаче Sob

Доктора ми каза да спирам лекарствата (утрогестан 2х3, дуфастон 3х1, медрол 2х1, но шпа 3х1, неофолик 2х1, естрофем 2х1, акард).
Иначе и аз почнах утрогестана веднага след пункцията и продължих и след трансфера, но сега спрях всичко навднъж

ако не се изчистя до седмица сама може би със спонтанен аборт, ще трябва да ходя да ми помогнат за аборт Cry
много ме е страх

Не знам какви са причините за провала, уж трансфер на 5 дневни ембриони е за предпочитане, когато е възможно.

Надявам при следващато инвитро да ми препоръчат някакви изследвания, за да не ми се случи всичко това отново Cry

Момичета интересно ми е нещо. Чисто статистически. На кой ден ви беше трансфера? 3 или 5 ти?

# 662
https://
На 5 ден, морула и ранен бластоцит.

Морулата се резорбира изчезна може би в 4та седмица.

Бластоцита се хвана и се е развил до 5 седмица - но е спрял - кухо яйце.

Сега би трябвало да съм в 8 ма седмица, но страдам. Страхувам се от мисълта за аборт, и нон стоп ми се плаче Sob

Доктора ми каза да спирам лекарствата (утрогестан 2х3, дуфастон 3х1, медрол 2х1, но шпа 3х1, неофолик 2х1, естрофем 2х1, акард).
Иначе и аз почнах утрогестана веднага след пункцията и продължих и след трансфера, но сега спрях всичко навднъж

ако не се изчистя до седмица сама може би със спонтанен аборт, ще трябва да ходя да ми помогнат за аборт Cry
много ме е страх

Не знам какви са причините за провала, уж трансфер на 5 дневни ембриони е за предпочитане, когато е възможно.

Надявам при следващато инвитро да ми препоръчат някакви изследвания, за да не ми се случи всичко това отново Cry

Момичета интересно ми е нещо. Чисто статистически. На кой ден ви беше трансфера? 3 или 5 ти?
Съжалявам бъди силна. Като жена която има две последователни кухи бремености,като общо бяха три сака. Първия път близнаци втория път еди сак, мога да ти кажа,че всъщност бебе няма. Това не е спонтанен аборт колкото по бързо се изчистиш толкова по-добре.Много мъчно ми беше и на мен и го изживявах мн тежко,но истината е че трябваше да продължа напред.За съжаление аз сама не се чистех и последва медецинска намеса и двата пъти. При мен бяха естествени бремености. Сегашната успешна за в момента 19 седм е след инвитро вече.Доктора от къде знае кой ембрион се е хванал? И от кой ембрион се е получило кухото яйце? Бъди силна и следващия път нека бъде твоя😇🙏

# 663
даваха малки шансове на морулата от самото начало, били разчитали на бластоцита, и аз не знам, реално не знам дали някой може на 100% да каже кое от двете е кухото яйце

но факт е че след трансфер на 2 5 дневни ембриона няма бременост
ще изчакам тази седмица и ако не ми дойде цикъла пак ще си запиша час

и аз съм чувала, че колкото по-рано се направи аборт толкова по-добре, а и след слагане на 2 месеца утрогестан и пиене на дуфастон... не знам какви са шансовете нещата с аборта да се случат по лесен и естествен начин

# 664
даваха малки шансове на морулата от самото начало, били разчитали на бластоцита, и аз не знам, реално не знам дали някой може на 100% да каже кое от двете е кухото яйце

и аз съм чувала, че колкото по-рано се направи аборт толкова по-добре, а и след слагане на 2 месеца утрогестан и пиене на дуфастон... не знам какви са шансовете нещата с аборта да се случат по лесен и естествен начин
Това че имаш имплантация е нещо.Има момичета с по няколко опита без имплантация.Примципно при кухите яйца ги водят че или яйцеклетката или сперматозоида са били негодни. Също е възможно при самото оплождане да се е получила генетична грешка.Яйцеклетката и сперматозоида се оценяват външно,че са ок,но как са на генетично ниво нокой не може да ни каже.Имплантацията е вид успех. Пожелавам ти Господ да бъде с теб!😇🙏

# 665
Абсолютно е така ,за съжаление ,когато питах за качеството на яйцеклетките ги похвалиха ,но вметнаха ,че все пак няма как да видят “отвътре”как са.Съжалявам за опита ви 😕,може да питате следващия път за качеството на ембриончето . Те ,до колкото помня ,ги категоризират с някакви буквички отпред ,в Бг може да са цифрички,нз. Не е гаранция никога,но все пак дава някаква представа за качество.

# 666
Съжалявам, и аз минах през това за съжаление, уви при мен имаше и ембрион, който спря развитието си в 7г.с При вас щом са казали че отговаря на 5 седмица може и сама да се изчистите,но ще отнеме няколко дни докато спре ефекта на хапчетата. При мен въпреки хапчетата започна кървене заради хематом, но ембриона се държеше и се наложи медикаментозен аборт... уж е по-щадящ, ноо е кофти работа, така че ви пожелавам да тръгне от само себе си и да не се налага.

# 667
Благодаря за отговорите.
Съжалявам много за неуспеха ви. ❤

А каква стойност трябва да е прогестерона при трансфер? Предполагам не на всички са го изследвали? Днес попитах дали да се изследвам.. казаха ми не. Увеличиха ми дозата, като вклпчиха освен Кринон гел 2Х1 и Утрогестан орално 2x2 .

Всичко въпроси ги задавам, защото 2019 забременях с 3 дневно ембрионче, но прокървих, пих всякакви видове прогестерон, поставях инжекции. Слава Богу сина ми е добре. Но ужаса, който преживях денонощно да проверявам дали имам кръв и да стоя в болницата на системи или у дома в легнало положение явно е оставил белег и сега спомените се връщат. Вярвам и искрено се надявам, че бременност с бременност не са еднакви.

Честит празник дами! ❤ Да сме здрави и дано тази тема се запълва много бързо.

# 668
Здравейте, за качеството на ембрионите може да се направи предимлантационна диагностика. За мен беше полезно, защото бях на 38 г. и не всички ембриони бяха балансирани. Желая ви много успех и спокойствие и скоро да прегърнем нашите бебета.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 10:54 от Тео123

# 669
kuklichka456, и аз съм преминала през мисед. Аз също не исках да спирам лекарствата, защото си мислих, че още има шанс. Даже си бях изтеглила и учебници по гинекология, викам си - ето - той размерът на сака просто е на долната граница. Колкото по-рано спреш лекарствата, толкова по-голям ти е шанса да се изчистиш по естествен път. Аз бях с медикаментозен аборт, след 3 месеца отидох за нов трансфер. От клиниката ми казаха да изчакаме до 8-ма седмица преди да спра лекарствата, после пък с АГ чакахме да се изчистя сама, но не стана и точно в 9-та седмица взех първото хапче. Може-би е съвпаднало и с времето, необходимо за изчистване на лекарствата, защото веднага след първото хапче тръгна процеса (може и психологически да е било, не исках да 'пускам' ембриона до тогава, като глътнах хапчето и се успокоих, че това беше), за 15 мин стана цялата работа. Визуално е много шониращо, но минава и заминава. Като се съвземеш, ще си дадеш малко време и ще отидеш на следващ трансфер. Аз си бях решила даже, ако тръгне пак така на зле работата при втория трансфер, хич да не чакам толкова много, в 7-ма седмица да спирам лекарствата. Няма смисъл да мамиш тялото си.
ПИД и оценката на качеството не са критерий. Нашите ембриони всичките са 5-дневни и минали ПИД. Първият ми ЗЕТ беше на ембрион с качество 5АА (мисед) , вторият беше 6АА (сега съм в 25 г.с).

# 670
  • София/Севлиево
В моят случай ПИД не ми помогна.Росен е ембрион с качество 3АА, замразеният ми-също.В предната клиника не са ми казвали какво качество са.

# 671
Здравейте, може ли някой да сподели по каква схема и в коя седмица спряхте преднизолон кортико?

# 672
Здравей.  Аз мисля, че го спрях в 8 или 9г.с. Като пиех 2х1 , и докторката като каза да го намаля  беше,  няколко дни по 1 и го спрях изцяло.

Здравейте, може ли някой да сподели по каква схема и в коя седмица спряхте преднизолон кортико?

# 673
Здравейте ,момичета. Зачетох се в разни статии и сега не ми дава мира един въпрос. От началото на бременността не бях имала кой знае какво депресивно състояние,но днес не се чувствах добре. Излизам ,но ми е добре 15 Мин,после си ми става адски студено и така от вече доста дни ,заради —темп. Обхвана ме и мен моментна депресия ли,нерви ли нз кое беше най-точно или беше комплексно. Само чета ,че такива състояния водели до отделяне на кортизол и аутизъм при бебето. И сега не ми дава мира ,дали не съм му навредила?! Вие чувствали ли сте се зле през някой период на Б ,или силно разтревожени дори и без причина? Сега като се сетя колко съм била тъпа да се вживявам така,при положение ,че трябва да съм само щастлива от развитието на Б се чудя колко съм смотана и що си го причиних,ама..НА,случи ми се 😔

# 674
Чувствах се зле през цялата бременност. И физически, но най-вече психически. Добре, че не съм попаднала на тази статия, че съвсем щях да съм във филма. Но според мен няма място за притеснение. Вярно, че всички бременности тук са много желани и чакани, но не може винаги да си на крилете на щастието. Все ще има моменти,в които нещо ще те притесни щ, ще си тъжна или просто няма да имаш настроение.Пък да не говорим и за хормоните..

Общи условия

Активация на акаунт