Забременели след инвитро тема 50

• 56 725
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Нормално е да се притеснявате, всичко ще е наред. Когато бях бременна със сина ми откриха проблем. Наложи се 5,6,7 месец да ходя по доктори къде ли не. Стреса беше огромен, плаках много, страха също. Толкова много, че единият път помня как явно е усетил и не спря да се върти вътре в корема ми. Сега е на 2 години и четири месеца и е добре.

Това с аутизма са хипотези кое как става и възможности. Не може да се определи защо някои деца са аутисти. Диагнозата също може да се постави след определена възраст.  За жалост в момента само негативни новини ни заливат от всички места, няма как да не ни действат по някакъв нашин.

# 676
  • до най-прекрасния мъж
И моята беше трудна, с проблеми и притеснения. Започна с кървене в 7 г.с., после зверско денонощно гадене до 14-15 г.с, ниска плацента, от което ми ставаше зле, когато стоя изправена повече от 5 мин, последва скъсена шийка от 20 г.с., подготвителни контракции от 15-16 г.с. Умирах от страх заради шийката, дали ще устискам. Излизах само до болницата за прегледи и то със страх. Лежах по цял ден и се радвах като малко дете като избутам поредната седмица. Отпуснах се едва като влязох в 9ти месец, тогава започнах да излизам за по 30 мин на разходки, повече не издържах. Дотолкова ме беше страх, че не можах да се зарадвам на бременността. Мечтаех си как ще й избирам дрешки по магазините, а аз отидох точно 3 пъти -1 път да си купя 2 рокли в 6ти месец, защото нищо не ми ставаше вече, 1 път за столче за кола и още 1 път за някои покупки. Отлагах покупките до последно, беше ме страх, а после въведоха зеления сертификат. Помня как плаках, че няма да мога да се приготвя за детето.
Като се роди, изпаднах в депресия, не можах да й се зарадвам истински. Налегна ме адска меланхолия, карах на автопилот. Скоро стана на 3 месеца и едва сега започнах да се отпускам по малко. Чувствам се виновна, че не съм пълноценна майка заради страховете ми. Още от раждането й на моменти я усещам нервна, вероятно се дължи и на моето безпокойство и неувереност. Силно се надявам да не съм й навредила в дългосрочен план.

# 677
Разбирам през какво си преминала. ❤ всичко в наред и ти си най-добрата майка за детето си. Вярвам, че децата сами избират родителите си. Оставям това тук:

# 678
blue.angel ,Нямаш си напредстава колко прекрасна майка си . Така ,като прочетох написаното от теб,съм убедена изцяло в това ,колко е обичано бебчето ти! Чак си за завиждане ,че си имаш пухени краченца до теб,когато ти стане криво 💞

Благодаря на вс,които отговорихте. Наистина се отпуснах малко ,т..к омагьосания кръг за “стреса от стреса” е ужасен . Предполагам и ,че това ,че забременях ин витро ,преди това болезнена лапароскопия( за която ,до известна степен и не биваше да ме лъжат колко козметична операция била) и целия стрес ,дали се е хванало ембриончето отначало , са оставили траен белег върху психиката ми . Мисля ,че вс сте страхотни майки,щом сте издържали и на “лудостта” на хормоните. Ще се успокоя ИЗЦЯЛО,най -вече когато се роди дъщеричката ми жива и здрава ,че статиите  наистина ми дойдоха малко в повече .Чак от стрес ,че нищо не сме купили за бебето си мисля ,че съм незаинтересована и неорганизирана . Всъщност ,аз искам до последно да не купувам нищо от страх ,и същевременно се обвинявам за това ,че др сигурно от рано вс си подсигуряват . Усещам как на моменти мъжа ми и да не говори, и да говори -скандала му е в кърпа вързан 😂 Смятам, че ако получа някакъв пристъп на напреженив и тревожност пак ,ще взема да посетя психолог. Дано не ми се наложи.

# 679
И аз изпитвам всичките тези страхове. Чета една книга, която е базирана на източната философия и в нея се твърди, че всички емоции се пренасят на бебето. Еми хич да не я бях чела. Всеки път като се почувствам зле се обвинявам, че обременявам кармично плода…
На моменти ме е страх да се отпусна да се “пиша” бременна от страх да не падна от високо… още е рано при мен за покупки, в 1ви триместър съм, но познавайки се, и аз ще го направя в последния момент от страх.
От друга страна пък си казвам - каквито опасности застрашават мен, такива и заченалите спонтанно. Не искам да погледна назад и да се разочаровам, че вместо да се наслаждавам, аз съм се тревожила напразно.

# 680
Ами,важно е пренаталното възпитание ,но просто  пак казвам,че омагьосания кръг влияе и насила не можем да се успокоим. Та ,аз за това и споделих в групата ,срам не срам,за да видя дали и др майчета са имали страхове и се отпуснах малко 😇Успокоявам се ,че плацентата не допуска да приеме целия кортизол бебето,но на едната снимка моето е сърдито,минута след това -на другата е спокойно и усмихнато,от УЗ. ТОВА ,категорично ми дава яснота ,че и то си чувства от сега ,горкото. Надявам се да запазя позитивното си мислене ,поне през целия 3-ти триместър и да нямам нито ден в драма или да е мн кратка.

# 681
Здравейте ,момичета. Зачетох се в разни статии и сега не ми дава мира един въпрос. От началото на бременността не бях имала кой знае какво депресивно състояние,но днес не се чувствах добре. Излизам ,но ми е добре 15 Мин,после си ми става адски студено и така от вече доста дни ,заради —темп. Обхвана ме и мен моментна депресия ли,нерви ли нз кое беше най-точно или беше комплексно. Само чета ,че такива състояния водели до отделяне на кортизол и аутизъм при бебето. И сега не ми дава мира ,дали не съм му навредила?! Вие чувствали ли сте се зле през някой период на Б ,или силно разтревожени дори и без причина? Сега като се сетя колко съм била тъпа да се вживявам така,при положение ,че трябва да съм само щастлива от развитието на Б се чудя колко съм смотана и що си го причиних,ама..НА,случи ми се 😔

Аутизма е една от загадките на века. Ако ставаше само с отделяне на кортизол жените бременни повреме на война щяха да раждат само аутисти. Със сигурност това да се притеснявате не е най-върховното на света, но не е и толкова фатално.
Има една поговорка -  мисли бяло и ще те стига бяло, мисли черно и ще те стига черно.
Мислето положително, само това оръжие имате в момента🙏🏼

# 682
Виждам,че е загадка . Никъде няма сигурно изследване,попаднах единствено на инф. за генетичното изследване Синдромът на чупливата Х хромозома. Не се задълбочих да чета,не знам кога се прави изследването,но към изследването на хормони при деца е включен кортизол.
Дано вс деца са живи и здрави с щастливи майки🍀🍀🍀

# 683
Момичета аз докато бях бременна,след седма ,осма седмица също се чувствах много зле психически. Ня моменти си казвах искам ли да съм бременна и от това още повече изпадах в ужас.А сме ин витро. После се чувствах щастлива и пак тъжна и се побърквах,но когато прокървих просто се сринах и загубих бебечето и още повечето се депресирах. Живот и здраве сега ще ходим за трансфер и се надявам всичко да е наред .

# 684
Виждам,че е загадка . Никъде няма сигурно изследване,попаднах единствено на инф. за генетичното изследване Синдромът на чупливата Х хромозома. Не се задълбочих да чета,не знам кога се прави изследването,но към изследването на хормони при деца е включен кортизол.
Дано вс деца са живи и здрави с щастливи майки🍀🍀🍀

Аз съм специалист ранно детско развитие. Работата ми е да терапевтирам такива деца. Говоря ежедневно с майките им. Няма нещо, което те да са направили през бременността. За момента се изучава връзката между gut health и неврологията и учените там се надяват да открият причините за аутизма. Вече е доказана връзката между дегенеративни нарушения, като деменция и състоянието на чревната флора.
Така че е хубаво да се стараете да сте спокойна, ама то само със старание не става, такс че когато не успявате не е нужно да се самообвинявате.
Успех🍀

# 685
Аз също четох нещо за чревната флора ,т.е ,че е важен добрия пробиотик.
Благодаря за отговора ви 🌹

# 686
  • София/Севлиево
]Момичета не си мислете такива неща.Всичко с бебетата ще е наред.А аутизмът не е чак толкова страшен- големият ми син е с Аспергер и други белези от спектъра и е едно страхотно дете.Никога не сме го третирали като различен и той се няма за такъв.Покрай него познаваме доста такива дечица и всички те са прекрасни и в някои отношения много по-добри от деца в норма.

# 687
Здравейте момичета. Предстои ми първа фетална морфология. Иска ми се да отида на две места за мое успокоение. Колко време след първата  мога да направя втора? Дали честото гледане на такъв ултразвук е вредно? ( извинявам се ако въпроса е глупав, но тепърва навлизам в нещата)

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 21:31 от Vasilka900

# 688
  • София/Севлиево
Сигурно имаш предвид Фетална морфология?Защото няма смисъл от 2 БХС.Иначе ФМ може на две места.При мен първата бе в понеделник втората трябваше да е в четвъртък,но и доктор Вецев ми направи и то в деня на първата.Единственият "проблем" бе,че на прегледа при Вецев бебето през цялото време спа-явно бе уморено от първия...На онази в четвъртък не отидох, защото не видях особен смисъл и от трети преглед...

# 689
Сигурно имаш предвид Фетална морфология?Защото няма смисъл от 2 БХС.Иначе ФМ може на две места.При мен първата бе в понеделник втората трябваше да е в четвъртък,но и доктор Вецев ми направи и то в деня на първата.Единственият "проблем" бе,че на прегледа при Вецев бебето през цялото време спа-явно бе уморено от първия...На онази в четвъртък не отидох, защото не видях особен смисъл и от трети преглед...
Да ФМ исках да кажа 😁 Редактирах го. Благодаря за отговора 🌸

Общи условия

Активация на акаунт