Забременели след инвитро тема 50

• 56 720
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Аз също ходя на 2 места за ФМ, БХС също пусках на различни места. Ранната беше с 4 дни разлика, втората с около 2 седмици.

# 691
Здравейте,мамчета! Честито на родилите,живи и здрави да сте вие и бебчетата. Бързо възстановяване. Минавам с един въпрос има ли мами който са ин витро и искат или са родили нормално ? Какво ви е мнението по въпроса или е по добре секцио? Хубав ден 💋🤭♥️

# 692
В момента сме пред тази дилема. Моята АГ по-принцип е за естествено, аз също. До преди седмица нямаше показатели за секцио, ноо бебка се завъртя с главата нагоре.. Сега или трябва да чакам до последния момент, да се завърти в правилна позиция, или да планувам секцио. 34г.с. Термина е 08.05

# 693
  • Пловдив
Здравейте,мамчета! Честито на родилите,живи и здрави да сте вие и бебчетата. Бързо възстановяване. Минавам с един въпрос има ли мами който са ин витро и искат или са родили нормално ? Какво ви е мнението по въпроса или е по добре секцио? Хубав ден 💋🤭♥️

Аз съм инвитро и родих нормално преди 24 дни. Моят лекар е с 2 ръце за нормалното раждане и от доста рано ме насърчаваше за него (аз също исках така да родя). Инвитрото не значи, че трябва да се ражда секцио. Макар че много лекари минават "с този номер". Ако няма медицински причини, няма никакъв проблем да родите нормално.

# 694
Аз съм инвитро и следващия ми лекар прави само секцио. Когато заговорихме за раждане, той ми каза, че нямам индикации за секцио и ми препоръчва естествено. Аз си исках и без това, но ми хареса коментара му. Родих естествено, сега съм след ЗЕТ и живот и здраве, ако нямам никакви проблеми до края пак ще си искам естествено.

# 695
Flowers RoseYellow HeartЗдравейте Simple Smile
и аз съм инвитро и задължително искам естествено да родя - разбира се,, ако се позволява от показателите на бебчето, моите също, таз, предлежание и тн. HeartsКъм момента не сме се обърнали - 33 г. с. , но моят лекар каза че има още доста време така че се надявам на най-доброто, а и това все пак си е физиология и природата си знае работата. Ходя и на йога и се надявам тя също да помогне за обръщане на бебчето.
На сестра ми бебето се обърна точно ден-два преди да роди. Laughing
P.S Едро бебе не е причина за секцио, седалищно предлежание също не е причина за секцио, а още по-малко инвитро. Имаше скоро една статия в списание 9 месеца - жена роди естествено бебе 4500 седалищно предлежание, разбира се екипът също са знаели много добре какво правят.
Успех на всички мами и леко бременеене. Flowers Tulip

# 696
Това за едрото бебе не винаги е така, трябва опитен лекар да прецени и като цяло препоръките са за секцио, защото може да бъде много опасно. Моят племенник (4300) го вадиха с вакуум, после месеци беше на рехабилитация, защото нещо беше станало с мускулче на врата. На някои може да им изкълчат рамото и др.усложнения. Това в Дания, където пък са фанатици на тема естествено раждане. Иначе и аз имам приятелки родиха бебета по 4.200, естествено, нищо им няма на бебетата, но те с много мъки и шевове.  Сигурно има и такива, които са родили едри бебета без никакви проблеми. Според мен всеки преценява дали да послуша лекаря  и най-вече да е наясно с последствията Аз съм на мнение, че нито секциото трябва да е на всяка цена, нито естественото раждане. Важно е здравето на майката и бебето, всичко друго е без значение.

Аз ще съм секцио, заради операции на очите, но и бебето е седалищно разположено, дори да не бяха проблемите с очите, естествено седалищно не бих родила, защото могат да се получат усложнения.
Иначе това как е заченато бебето няма общо с начина на раждане.

# 697
Това за едрото бебе не винаги е така, трябва опитен лекар да прецени и като цяло препоръките са за секцио, защото може да бъде много опасно. Моят племенник (4300) го вадиха с вакуум, после месеци беше на рехабилитация, защото нещо беше станало с мускулче на врата. На някои може да им изкълчат рамото и др.усложнения. Това в Дания, където пък са фанатици на тема естествено раждане. Иначе и аз имам приятелки родиха бебета по 4.200, естествено, нищо им няма на бебетата, но те с много мъки и шевове.  Сигурно има и такива, които са родили едри бебета без никакви проблеми. Според мен всеки преценява дали да послуша лекаря  и най-вече да е наясно с последствията Аз съм на мнение, че нито секциото трябва да е на всяка цена, нито естественото раждане. Важно е здравето на майката и бебето, всичко друго е без значение.

Аз ще съм секцио, заради операции на очите, но и бебето е седалищно разположено, дори да не бяха проблемите с очите, естествено седалищно не бих родила, защото могат да се получат усложнения.
Иначе това как е заченато бебето няма общо с начина на раждане.
Естествено че нищо не е на всяка цена и както написах всичко зависи от много неща, показатели, екип и тн и тн.

# 698
  • до най-прекрасния мъж
Родих със спешно секцио. Бебето не беше голямо, но беше седалищно. Докторът ми ме посъветва да насрочим дата и ако се е обърнала, ме връща вкъщи да си чакам нормално раждане. Да, но водите ми изтекоха седмица преди планираното  дата и така родих секцио.

# 699
  • София/Севлиево
Аз родих секцио най-вече по мое желание,но имах и индикации за такова,а и след първото ми "естествено" раждане ,когато замалко не изпуснаха и мен и бебето ,нямаше как да рискувам отново.Още повече ,че ММ бе твърдо против да родя естествено,макар че лекарят ми ме бе почти убедил.Но пък бебето трябваше да се извади в 37 г.с.,че вървеше много голямо,заради гестационния ми диабет и ако се бях навила на нормално раждане най-вероятно щеше да приключи като секцио по спешност.Доктор Станулов,който ми прави инвитрото,още от + тест ми каза,че съм за секцио,заради лошата ми история преди това-тежко раждане,три аборта и дълги години опити до нова бременност,т.к.синът ми се водел т.нар скъпоценно бебе и не трябвало да се рискува(някъде из интернет имаше инфо за това).
Големият ми син е ваден с вакуум,с много лош Апгар-ще ви спестя през какво минах тогава в болницатa,а с последствията се борим и до днес.

# 700
При седалищно разположение на бебето е изключително трамвиращо и рисково да се ражда естествено. Докато чаках за планирано секцио, в съседна зала раждаше такава жена. Вдигна се на крак целия екип, беше кошмарно, още настръхвам, като се сетя какво се чуваше, а то всичко се чуваше. Понеже някъде в коментар се пишеше, че това не било индикация за секцио, пък жените много четем форума. Слушайте си доктора , на който вярвате!

# 701
  • до най-прекрасния мъж
По принцип някои казват, че не е. Но дори в Германия, където държат на нормално раждане, освен ако не е крайно наложително, рядко поемат този риск. Тялото на бебето може да излезе, а главата, която е най-голяма, да се заклещи. На мен лично не ми се рискува да настоявам за нормално раждане. Не че бебетата, заченати нормално, не са ценни, напротив. Но инвитрото оставя следа в живота на жената завинаги. След торби инжекции и лекарства, не бих си го причинила. За мен секциото е по-малкото зло в този случай.

# 702
При седалищно разположение на бебето е изключително трамвиращо и рисково да се ражда естествено. Докато чаках за планирано секцио, в съседна зала раждаше такава жена. Вдигна се на крак целия екип, беше кошмарно, още настръхвам, като се сетя какво се чуваше, а то всичко се чуваше. Понеже някъде в коментар се пишеше, че това не било индикация за секцио, пък жените много четем форума. Слушайте си доктора , на който вярвате!
Естествено, че трябва да се слуша доктора и това, което цитирах че не е индикация за секцио -  седалищното предлежание е пак цитат на доктор от Майчин дом. Но отново пак повтарям - зависи от много неща и екип и тонове и тн и тн. Моята свекърва е раждала седалищно,  явно и доктора е бил наясно какво правят - има и случаи и случаи.

# 703
И аз не бих рискувала,ама и не бих се повлияла за нещо толкова сериозно от форума.Момичето въобще не говори никъде да слушаме форума и да поемаме риск. В ютуб може да видите как (бг влогър) момиче ражда седалищно бебе за 15 мин. Да е живо и здраво,просто ако доктор прецени и ситуацията позволява …има мн бебета така родени.Е тука на гости ми е и свекито,истории да искате за родилки 🍀🍀🍀

Все пак форума е място за дискутиране ,а не за диагностициране.

# 704
По принцип някои казват, че не е. Но дори в Германия, където държат на нормално раждане, освен ако не е крайно наложително, рядко поемат този риск. Тялото на бебето може да излезе, а главата, която е най-голяма, да се заклещи. На мен лично не ми се рискува да настоявам за нормално раждане. Не че бебетата, заченати нормално, не са ценни, напротив. Но инвитрото оставя следа в живота на жената завинаги. След торби инжекции и лекарства, не бих си го причинила. За мен секциото е по-малкото зло в този случай.

Много добре казано! Не става въпрос за по-ценно бебе, в сравнение с естествено заченато , а по-скоро за това, че жена, заченала инвитро , е вероятно да има проблеми репродуктивни, тя, и/или партньорът й, и, така или иначе, да нямат повече деца. За мен лично рискът от секциото беше оправдан, но ще видим дали ще ми създаде проблеми. Имам неуспешен зет след успешен първи Сет. Докторът ми е на мнение, че още 1 2 неуспеха ако има, ще правим хистероскопия и други изследвания на матката, защото секциото може да е оставило поразии. Така добре ми го обясни вчера, че за малко да съжаля за избора си, но важното е, че детето се роди живо и здраво.

Общи условия

Активация на акаунт