Много мина, малко остана, скоро всяка ще е горда ДЕКЕМВРИЙСКА мама! (Teмa 7/2021)

• 35 065
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • London
Ако трябва да съм честна, не вярвам в целия кънтеж, който се тресе, НО не съм медицинско лице и съответно си спазвам правилата. Избягвам да влизам в дискусия на тая тема защото разминаване винаги ще има, но това не означава, че омаловажам съседното мнение. Просто не обичам да ми го налагат, особено пък из форуми и “фейсклюк”.

krisi, всичко ще бъде наред 🍀 Спокойствие и почивка, ей сега ще минат дните 🙏🏻

# 661
Jane Doe само да ти кажа, че има много хора, които са в официална карантина, но си излизат, ходят до магазини и т.н. Особено в провинцията, където няма никакъв контрол на проверяващи. Така, че за мен най-важно е самосъзнанието. Аз съм послушала доктора си, казах че ще си спазвам карантината, а той сам каза, че преди да мине тя и преди отрицателен нов тест няма да ме пусне в Майчин дом. За другото - подкрепям Rainbow
krisi.lisa Спокойно, при мен вече минаха половината дни докато се усетя какво става.

# 662
krisi леко и безпроблемно да минава! 🍀

Относно "бягането" от карантина подкрепям Jane Doe, че е изключително безотговорно и егоистично. Миналата седмица синът ми беше под карантина, защото е бил контактен в градината - ами на два пъти си правихме с ММ домашни тестове, за да знаем веднага ако има нещо, за щастие ни се размина.
А пък това с носенето на маските под носа даже не знам как да го коментирам - като да си вдигнеш гащите до половината..
Аз съм твърдо за това да се спазват мерките, но ваксината за мен е въпрос на личен избор и преценка.

# 663
Не разбирам смисъла от ваксината, но не е тук мястото да го коментираме.
Моят имунолог няма ваксина. Нито пък някой от семейството му се е ваксинирал.
Ваксината не предпазва нито теб, нито останалите от заразяване. Защо ми е тогава?
Свекърва ми изкара втори път ковид и то доста по-тежко, въпреки че беше с две дози ваксина.
Каза, че съжалявала за ваксината и нямало да си постави трета доза.
Аз не бих се ваксинирала предвид генетично заболяване, което имам и предвид страничните ефекти на ваксините.
За мен лично няма нищо по-добро от естествения имунитет, ако говорим за Ковид.

# 664
  • София
Krisi бързо да минава, важното е че имаш назначено лечение и ще се следиш. Карантината както каза Алисън въпреки, че изглежда много дълга минава бързо, гледай да я приемеш спокойно, почивай си повечко.
Алисън относно контрола и тук никакъв го няма - от РЗИ ни се обадиха на 10тия ден да ни кажат, че сме под карантина и кои ни били контактните лица (то за тях е 10 дена карантината и реално този ден изтичаше). Отделно за съжаление реално няма много голям шанс да се спазва на 100% тая карантина - поръчвахме онлайн за покупки, но пък вратата на входа ни не се отваря от апартамента и ММ трябва да слиза за покупките - разбира се беше с маска и ръкавици, но пак. Отделно имаме куче - старо куче, голям голдън, след като преди 2 години починаха свекър и свекърва ми го взехме, но не е научено да си върши работите в баня или на тераса  и се налагаше да излиза поне веднъж на ден. Баща ми идваше да ни носи някои неща (оставяше ги пред вратата), но той е на 72 и не бих го застрашила с това да сме в контакт за да извежда кучето, което освен всичко друго е вече малко глухо и с леки проблеми с придвижването. И не на последно място всяко едно ходене за изследвания - общо 4ри пъти сме излизали цялото семейство - защото няма на кой да оставим детето, аз под карантина не бих се возила в такси с риск да заразя някой и си ме караше ММ. Но си има хора под карантина на които грам не им дреме, излизат си и дори маски не носят...

# 665
За ваксината човек преценява дали и кога да си сложи. Лично аз съм ЗА ваксините и категорично не вярвам в конспиративни теории за микрочипове, Бил Гейтс, извънземни, 5G и магнити. Имахме късмет, че толкова бързо се разработи, но това не е защото е имало конспирация предварително, а просто защото модифицираха ваксината срещу SARS, който е от същата група вируси и върху която се работи от над 10 г. Освен това ваксините не са само за да ни предпазят от вирус и да ни гарантират, че видиш ли няма да се разболеем, а за да спрат мутацията на дадения вирус. Както виждате Ковид мотира и се адаптира и това според учените се случва точно в телата на не ваксинирани боледуващи.

Аз си спомням в детската градина как ни водеха цялата група на опашка подредени и ни ваксинираха без право на обжалване. И да, с ваксини изпитани във времето, НО и те някога са били нови.

И последно, в най-развитите държави в Европа задължиха всички медицински лица да се ваксинират. Нямат вариант с тест - ваксина или не практикуваш. Та ако се върнем на конспиративните теории, кой би искал да изтрепе всичките си медици? Колкото и да си богат и велик и полубог, нали утре и ти ще имаш нужда от лекар?

Здравната ни система издъхва и всеки ще трябва сам да се оправя накрая, но все си мисля, че щото сме много умни, сами си причиняваме злините понякога…

# 666
krisi, бързо и леко да минава и при вас! Няма да навлизам в полемиката за ваксини и карантини, че и аз съм се нагледала. Стискам палци при всички да се развиват нещата възможно най-благоприятно.

Колко често ходите на тонове? Аз сега бях на преглед на 15-ти в 34 г.с., АГ каза да се обадя да запазя час за първите тонове в 36-та, между 29.11 и 03.12.

# 667
  • София
Колко често ходите на тонове? Аз сега бях на преглед на 15-ти в 34 г.с., АГ каза да се обадя да запазя час за първите тонове в 36-та, между 29.11 и 03.12.
Аз последно бях на преглед в 32+5, а първите тонове ще са със следващия преглед в 36+5. Simple Smile

# 668
krisi всичко бързо и безпроблемно да минава Heart

# 669
По цял свят 90-95%+ от тежко болните и хоспитализирани, както и починали, са неваксинирани. Ваксините никога не са били с цел да не се заразиш, а да предпазят от най-тежкото чрез подготовка на организма. Мнения на специалисти различни, но повечето са категорично за ползите от това да не стигаме до спешното и да се намали малко мутацията и натоварването на болниците. Както и ако се прочетат по-официални проучвания. Разбира се, всеки си слуша лекаря, което е и най-доброто решение и 1000% за предпочитане от всяка социална медия. 👍

Тонове засега правя всяка седмица, ще ми станат 3 пъти и на 4тата среща мисля ще бъде само ехографски преглед + обсъждане на раждане.

Дойде ни легълцето и го сглобихме, не мога да повярвам като го гледам. ❤️ Започват се и великите перални вече, не остана! 😀😍

# 670
Благодаря момичета!
Дано наистина да мине леко.
Пожелавам успех на всички,а на момичета с ковид да мине леко и безпроблемно и най накрая всички да гушкаме по едно здраво бебе.

# 671
По цял свят 90-95%+ от тежко болните и хоспитализирани, както и починали, са неваксинирани. Ваксините никога не са били с цел да не се заразиш, а да предпазят от най-тежкото чрез подготовка на организма. Мнения на специалисти различни, но повечето са категорично за ползите от това да не стигаме до спешното и да се намали малко мутацията и натоварването на болниците. Както и ако се прочетат по-официални проучвания. Разбира се, всеки си слуша лекаря, което е и най-доброто решение и 1000% за предпочитане от всяка социална медия. 👍

Тонове засега правя всяка седмица, ще ми станат 3 пъти и на 4тата среща мисля ще бъде само ехографски преглед + обсъждане на раждане.

Дойде ни легълцето и го сглобихме, не мога да повярвам като го гледам. ❤ Започват се и великите перални вече, не остана! 😀😍
Имам позната в ковид отделение и по последна информация много по-тежко боледуват ваксинираните,казвам го защото масово ковид отделенията са пълни с ваксинирани хора.

# 672
Момичета, а някакви витамини ще пиете ли след раждане?

# 673
Ох вече много започвам да се вълнувам - от днес съм в заветния 9ти месец.. стигнах го 😊
Готова съм с всичко за бебка, събрала съм багажа за болницата и за изписването.
А днес опаковах и половината коледни подаръци.. става ми едно такова празнично и приповдигнато настроението 😁

Относно тоновете - аз започнах от 34г.с. всяка седмица (на 6-10дни в зависимост от това как се паднат часовете).

Марулета aз след раждането си продължавам витамините и добавките, които пия и сега -  Фемибион 2, Омега 3, желязо, вит.Д и В12 (като на последните три си пускам контролни изследвания).

# 674
Аз също си продължавам с витамините и добавките, които и сега приемам , с изключение на желязото, защото хематологът изрично ми подчерта да не пия докато кърмя.
Тонове следя от 32гс всяка седмица, като пропуснах само, когато бях при доктора, който ме следи платено.
Днес последно ходих сутринта. Тоновете са ми много добре, но разкритие продължавам да нямам и докторката, която този път ме гледа, каза , че главичката все още е подвижна .  Не иска да излиза младежът и това си е. Sad
Крис, леко да минава при вас. 2 седмици без преглед не е никак много време.

Общи условия

Активация на акаунт