Много мина, малко остана, скоро всяка ще е горда ДЕКЕМВРИЙСКА мама! (Teмa 7/2021)

• 35 072
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Руми честит рожден ден да си жива и здрава, много спокойна и с прекрасно бебче на ръце.
За съжаление и това с фалшиво положителни и фалшиво отрицателни в лаборатории го има. Ние си пуснахме бързи и моя и на ММ бяха положителни и по-важното имах симптома с липса на обоняние, които си е доста показателен, но до колкото знам не всеки щам е с него.
Стискам палци на всички да минава бързо и безпроблемно. За мен е безумно обаче и отношението на повечето лекари - карантина пии витаминки и чакай да минат 14 дни да отидеш на преглед. Радвам се че се следя при АГ, което държеше да отида на изследвания и да следим положението изкъсо (не зависимо че ми струваше не малко пари). Чух се с акушерката ми по ЗК, която само ме помоли да си преместя часът от 10.11 (ден след изтеклата ми карантина), на 15.11 че да не съм вземела да заразя някой...никой не му пука през какво съм минала психически аз че съм без преглед 20 дена, изпускам си тоновете и отделно съм притеснена за бебето...
Иначе относно заразяването - навсякъде съм си спазвала всички мерки - дезинфекция, маска винаги изцяло независимо колко време вися не я махам дори вода да пия. Дори в Токуда като бях последно на тонове - вече имах хрема от миналия ден, но както писах ММ си прави тест от аптеката и беше отрицателен, въпреки всичко гледах да изчезна възможно най-бързо и се дезинфекцирах 3 пъти. За съжаление има прекалено много болни, които не искат да си направят тест за да не останат под карантина, че трябвало да се работи, то пари трябват, както и такива които си пускат децата болни на ясли и детски градини, защото детето им щяло да се побърка вкъщи и още 100 оправдания - в това число и мои близки и роднини...

# 646
Руми жива и здрава да си. Много здраве, щастие и Коледния подарък да си гушкаш на термин Heart

# 647
За това според мен има толкова болни - не се тестват и разнасят зараза. Тъй като имам ученичка и следях цялото развитие по присъственото обучение, бях скандализирана не от това, че родителите не искат тестове, а от това, че щели да са под карантина при положително дете. Какво да ви кажа повече...
Честит празник на Руми. Хубав да ти е деня😀 и много спокойствие.

# 648
Честит празник, Руми!! Нека краят на годината ти е здрав, лек, спокоен с най-прекрасния бебешки финал! Не се тревожи, при всеки различно, но правим всичко необходимо, пазим се и най-вече да се успокояваме, че има още малко и всичко ще е наред! Heart Вече нищо не е толкова страшно, колкото беше в крехките първи седмици си казвам Heart

# 649
  • София
Лайка и моята дъщеричка се роди 3,560 и бебето сега вървеше доста напред, изобщо не е задължително да изостава след ковид, отделно АГ каза че може и да понавакса (аз просто съм към края и няма много време). Отделно според АГ  по каса от последния път (2 дена преди да разбера за ковида) си е наддала съвсем нормално, та както много пъти сме обсъждали тия измервания са малко бая относителни, та не го приемайте че задължително ще има някакъв проблем. Отделно грамчета лесно се наваксват след раждане та не е такъв проблем - аз съм родена 2,850, а баща им 2,450 и сме си живи и здрави Simple Smile
Още веднъж се извинявам за паниката, просто се опитах да обърна внимание да не неглижирате симптоми и да обърнете внимание на АГ-то си за подобна възможност за да може да се проследи - отново визирах момичетата без доказан ковид да имат едно наум, реално погледнато то всяка една болест - вирус, инфекция, дори настинка може да доведе до леко изоставане и застаряване на плацентата.

Руми, жива и здрава да си Flowers Bouquet
Аз пък вярвам, че всичко ще е наред, въпреки че съм с Ковид!
Просто се моля да не тръгна да раждам, докато съм под карантина.
И бебето ми да се роди поне 3кг.
Че като знам големият как си се роди оформено бебе 3,5кг. и ми е притеснено сега дали и малкият ще се роди с нормално тегло с тия приказки за изоставането на плода при инфекция с ковид.

# 650
Aisi_Popova Аз пък онзи ден разбрах, че съм го изкарала, имам си доста антитела. Явно безсимптомно съм го изкарала. Обадих се на АГ да го попитам какво да правя и дали има нужда от някакви изследвания и допълнителни прегледи, думите му бяха "Ами чудесно, щракай си с пръсти тогава", като не е обикновено АГ, а завеждащ патологична бременност с доста опит. Така че аз ще се отпусна и няма да се напрягам с излишни филми и изследвания.

# 651
  • София
То много си зависи и кога и как си го изкарала, за напълно безсимптомно наистина няма никаква логика да се отрази на плода, та единствено може да се радваш Simple Smile
За съжаление при мен и двете ми бременности не бяха леки, имам и 2 загуби преди тях и доста заболявания, та съм си постоянно в някакви филми...

Aisi_Popova Аз пък онзи ден разбрах, че съм го изкарала, имам си доста антитела. Явно безсимптомно съм го изкарала. Обадих се на АГ да го попитам какво да правя и дали има нужда от някакви изследвания и допълнителни прегледи, думите му бяха "Ами чудесно, щракай си с пръсти тогава", като не е обикновено АГ, а завеждащ патологична бременност с доста опит. Така че аз ще се отпусна и няма да се напрягам с излишни филми и изследвания.

# 652
Aisi_Popova най-вероятно скоро съм го изкарала, тъй като преди 2-3 месеца пусках кръвни и пуснах за антитела, тогава нямаше.
Дано поне бебето също има някакви антитела сега Simple Smile

# 653
Момичета, не е казано че ще се разболеете, нито че дори това да се случи, бебетата непременно ще изостанат. При мен не знаят каква е причината, но са прави  че при симптоми се тествайте и консултирайте с лекар. Знам  че всяка една от нас дава най-доброто от себе си тя и бебето й да са добре

# 654
Привет, привет. Да ви кажа, че вторият тест (за грип и корона) май ще излезе фалшименто. Съжалявам, ако напразно е вдъхнал надежди... Едни приятели днес ни съобщиха, че са положителни, така че май са ни го лепнали миналата седмица. И те са бременни и се предполагаше, че се пазят като нас, затова точно от там не сме го очаквали да дойде, но уви... Утре мисля да споделя подозренията си с лекаря, да ме прати на тест и да почне да тече карантината от 14 дни. Колкото по-рано свърши тя, толкова по-голям шанс да не ми се налага да раждам в ковид отделение. Ако се влоша след 5 дена примерно и се наложи теста тогава, това само ще измести датата за по-напред... Засега такава ми е логиката, не знам дали разсъждавам правилно. Cold Sweat Hands Pray

# 655
Dentz съжалявам много за развоя. Аз така и не го намерих този тест и не можах да пратя да ми го купят и направя. Но мен моя лекар не ме е карал да си правя тест в лаборатория и да минавам официално в карантина. Чуваме се по телефона как ми е състоянието и така. Само ако се почувствам много зле ми е казал да бягам към ковид отделението на МД. Като ме свърза с някаква лекарка онзи ден, която подробно ме разпита за състоянието ми, тя каза че повод за посещение в болницата е ако усетиш задух или ако по принцип бременността ти е патологична/проблемна

# 656
Ох, мен много ме дразни това, че всеки те праща да си се лекуваш сам вкъщи.
Да, заразна е болестта, но в крайна сметка нали са затова лекарите - да лекуват болести.
А не казват - стой си вкъщи и ако тръгне положението на много зле, тогава ела за преглед.
Как пък вече две години почти не можаха да измислят начин да преглеждат и следят пациенти?!

# 657
Ох, мен много ме дразни това, че всеки те праща да си се лекуваш сам вкъщи.
Да, заразна е болестта, но в крайна сметка нали са затова лекарите - да лекуват болести.
А не казват - стой си вкъщи и ако тръгне положението на много зле, тогава ела за преглед.
Как пък вече две години почти не можаха да измислят начин да преглеждат и следят пациенти?!
Така е в цял свят,да не говорим че в чужбина се поставят диагнози без изобщо да си прегледан,само по симптомите,както вече става и тук за жалост

# 658
Мислех да си мълча, ама не мога да се стърпя... Как няма да си направиш тест и да си официално под карантина... За мен това си е чист произвол и неадекватно поведение. Имам приятели, които постъпиха по същия начин - мъжът го беше изкарал и той без тест, а жена му беше с положителен тест, но не го съобщила като контактен... Защо сме на това положение - защото не се ваксинираме - цял свят тръби как бременните са едни от най-уязвимите, но не... защото всеки говори глупости как ваксината ще навреди на бебето, но не и какво ще причини Ковид-а на това същото бебе. И да, страшно е, не е просто грипче - ако сте го изкарали като просто грипче или безсимптомно - отидете да запалите по една свещ, понеже доста хора си заминаха от "простото грипче". Не може да живеем под похлупак, все пак сме част от обществото, но и като част от него имаме и отговорности, а не само да гледаме себе си. Защото се наслушах на всякакви глупости от всякакви псевдо медии и от всякакви "аз чух, че такова..." - проверявайте си източниците, говорете с правилните лекари ( че напоследък съм изумена и от мнения на лекари, които не заслужават да носят званието лекар). Ако някой го е страх от ваксината по време на бременност има доста информация по темата, но четете, а не слушайте баба Пенка от горния етаж какво ще ви каже...
Ако за някой съм прекалено крайна, подминете... Но темата е достатъчно сериозна и иска такова отношение. Омръзнало ми е да чета глупости и т.н. Ваксинирана съм, но нося маска постоянно, която сменям на всяко влизане на закрито. Чакам си бустера началото на февруари, покрай мен повечето в момента си слагат бустери ( моята се забави, понеже за втората доза исках да съм поне в 20г.с. - такива бяха препоръките от останалите стани на ЕС). Дъщеря ми дори влиза в магазините с маска (тя е на 3 години) и знае как да си слага правилно маската. Вчера бях свидетел как медицинската сестра, която закача за тонове трябваше да направи забележка на едната бременна да си постави правилно маската... Дори не ми се говори, че масово маска се носи по месец и нещо, а ако е от плат не се пере с дни, да не кажа и повече...

# 659
Момичета влизам с лоши новини.
С мъжа ми сме положителни.
Свързах се със следващото АГ изписа ми противовирусни,имунистимуланти и витамини.
Това е за сега.Не знам как ще изкарам в къщи без прегледи,ще умра от притеснение.
Дано да мине леко поне.Имам домашен доплер ще разчитам на него за сега.
Това е от мен.Успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт