Много мина, малко остана, скоро всяка ще е горда ДЕКЕМВРИЙСКА мама! (Teмa 7/2021)

• 35 073
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
BlueFlame Много, много стиснати палци има за теб и бебчо. Всичко ще бъде наред Heart

# 631
BlueFlame прочетох те и във фейсбук групата. Стискам ти много палци, всичко ще е наред, щом си под наблюдение  🍀 Ти беше писала, че след прекаран ковид си отишла на тонове и са били лоши. Тежко ли го изкара, антибиотици пи ли?

# 632
BlueFlame, стискам палци и аз. Щом сте под наблюдение, всичко ще е наред!

Dentz, дано наистина е някакъв обикновен грип и да мине леко. Чувала съм, че тези тестове от аптеката отчитат понякога и други вируси, освен Ковид. Такъв като втория, който си правила не знаех, че има дори.

45-дневния болничен и направлението за раждане ги получих аз от АГ.

По моя казус днес сутринта АГ ми беше писал в 7:00 и се чухме. Каза още малко желязо да поема за хемоглобина и да пусна утре стерилна урина за белтъка, защото има съмнения, че е замърсена. Вече ако излезе пак нещо, ще се чуваме да каже как да действаме.

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 10:22 от pgeober

# 633
BlueFlame стискам палци всичко да мине добре.
Пуснах днес стерилна урина и ще вземем влагалищен секрет за микробиология,дано всичко е наред.
Заедно с 45 дневния ми дадоха всички документи,но това направление за раждане не го намирам.Имам обменна карта,изследвания и направление за хоспитализация.Явно ще ходя до личната да вземам другата седмица такова за раждане.
Във вторник имам среща с АГ,което ще прави секциото и ще разбера датата.Остава да я дочакаме безпроблемно.
ПП.теста с плюенето излезе и той отрицателен,надявам се да са реални.

# 634
  • София
Направлението за раждане е всъщност направление за хоспитализация или иначе казано Направление 7. Simple Smile

# 635
Хайде всички с каквито и да било неразположения да минават. При мен се вдигна кръвното, пия допегит и пиша колко е сутрин и вечер. Много се изплаших. Да видим в петък какво ще каже АГ. Пазете се всички и се надявам в темата само хубави новини. Никакви болежки и неприятности повече. Накрая ни трябва спокойствие. 
За тестовете, когато бях настинала правих от аптеката,  но АГ беше категоричен, че трябва да е в лаборатория.

# 636
  • София
Момичета не искам да всявам допълнително паника при болните, но ковида при бременност не е шега работа. За съжаление често дори и леко прекаран дава отражение на плода - най-често забавяне на растежа, но и други. Отделно е важно да се следи състоянието на майката поне според моето АГ - аз лично бях на кръвни изследвания в началото на 2 дни после малко по-рядко тъй като се подобряваха, спрямо първите не толкова добри резултати CRP - 31, ми изписа и антибиотик. Отделно е важно да се следи коагулацията, аз съм с тромбофилия и си бях на клексан 0,6, но проверявахме дали няма да се наложи да се вдигне дозата. За съжаление има много случаи, в които се налага да се извади бебето, но така е по-добре и за него и за майката.
Само информативно и ММ като хвана хремата от детето си направи тест от аптеката - отрицателен. 2 дни по-късно и при мен почна хрема и лека кашлица (от храчки, които си бяха от хремата), не съм вдигала температура нито аз нито той. Около 2 дни по-късно изгубих обоняние и веднага отидох в лаборатория - и аз и ММ (който още си имаше обоняние) бяхме положителни. При мен всичко мина уж леко, всичките ми симптоми отшумяха за 7-8 дни (всеки вирус си ме държи толкова) не съм кашляла след това, но въпреки това бебчето изостава...

# 637
Бързо възстановяване, момичета! ❤️🍀

Определено тази гадост не е шега и при някои е много непредвидима. Шансът е на наша страна, но както сме и бременни, имунната система не е същата и наистина си трябва пазене. Sad От есента съм казала на близки хич да не се надяват на вирусни купони за посрещане на крехко бебе декември/януари.

След 1 седмица отивам за 2рия боц на Файзер, надявам се да мине леко. Баща ми (на 69) вече я сложи и се чувства добре. Дишам малко по-спокойно, че всички ще се защитим, поне донякъде.

# 638
BlueFlame прочетох те и във фейсбук групата. Стискам ти много палци, всичко ще е наред, щом си под наблюдение  🍀 Ти беше писала, че след прекаран ковид си отишла на тонове и са били лоши. Тежко ли го изкара, антибиотици пи ли?
да, пих за 3 дни, но не ми понесоха и ги спрях след съвет с лекар. Не знаят дали е точно от ковида, или от другите ми проблеми, но ще се опитаме с вливки и под наблюдение да изкара още една седмица.

Aisi, знам че не е шега работа, за няколко месеца се видях само с баща ми и той да вземе да е положителен точно в този ден. Тревожа се много и съжалявам, че така стана, но няма как да върна времето назад. Ако можех, вероятно щях да се ваксинирам в по-ранна бременност, или не знам и аз Sad

# 639
Айде сега хубаво ни наплашихте, че да има треперим с тоя ковид....
Нито на лекар можем да идем, нито нищо...

# 640
Aisi Аз не разбирам как си била под карантина и не може да ходиш на прегледи, ама те пускат на изследвания, където е много по-голяма бутаница и може да заразиш повече хора....

# 641
  • София
Ходих в ковид зоната в Токуда - там всички са си заразени, хубавото беше че все пак почти всеки път ме пускаха да мина и не съм висяла много. Е разбира се там тия изследвания си се плащат - по 80 лв ми излизаше всеки път, защото АГ-то ми си искаше бая показатели да си пускам. Отделно там можеш да направиш и консултация с гинеколог ама няма как да си пуснеш тонове или да те видят на ехограф освен ако не е нещо много наложително. Имат и ковид отделение за родилки, за съжаление ако си положителна не ти дават бебето и всякакви други гадни неща.
Още веднъж не искам да плаша никой, има и множество случаи в които всичко си е наред, голям процент бременни изобщо не разбират, че са го изкарали даже.
Блу нямах предвид, че трябва да се чувства някой виновен че се е разболял - и аз уж много се пазех, излизам само по прегледи, ММ работи от вкъщи, но приеха детето в ясла и за да си гарантра мястото трябваше да тръгне за няколко дни - е точно тя ни го донесе. ММ имаше час за ваксина - не отиде че бяхме вече в карантина, а аз бях планирала да се ваксинирам месец след раждането, ама...
Идеята ми беше за момичетата, който са със симптоми и без уж достоверни тестове да не неглижират симптомите, че си е опасно.

Aisi Аз не разбирам как си била под карантина и не може да ходиш на прегледи, ама те пускат на изследвания, където е много по-голяма бутаница и може да заразиш повече хора....

# 642
Знам,че ковид не е шега работа.
Пазим се,ходим в къщи с маски,спим и стоим в отделни стаи.
Не изключвам възможността и просто да е друг вирус.Той няма температура,не кашля,само го дразнеше гърлото и вчера имаше главоболие.
Него пък го е страх да иде в лаборатория,понеже си мисли,че може да излезе фалшиво положителен.
Баща ми наскоро изкара уж ковид,пср беше положителен,два дни беше малко неразположен и после нищо му нямаше.
След два месеца направи тест за антитела и нямаше нито едно антитяло.
Повтори след време в друга лаборатория по същия начин.Имам и още познати с положителни тестове без никакви антитела и изкарали вирус с два дни хрема.Свеки пък с отрицателен пср,накрая се оказа че има страхотно количество антитела.
Та на него основния му страх е да не го изкарат болен от Ковид пък да не е.

# 643
Оххх хора,вече съм 35 +4 и много ми е нервно ,притеснено за раждането и всичко,което предстой.И като чета за този ковид още повече се филмирам,признавам си хваща ме страх.Днес съм рожденичка ,а от утре влизам в 9ти месец.

# 644
Руми, жива и здрава да си Flowers Bouquet
Аз пък вярвам, че всичко ще е наред, въпреки че съм с Ковид!
Просто се моля да не тръгна да раждам, докато съм под карантина.
И бебето ми да се роди поне 3кг.
Че като знам големият как си се роди оформено бебе 3,5кг. и ми е притеснено сега дали и малкият ще се роди с нормално тегло с тия приказки за изоставането на плода при инфекция с ковид.

Общи условия

Активация на акаунт