Много мина, малко остана, скоро всяка ще е горда ДЕКЕМВРИЙСКА мама! (Teмa 7/2021)

• 35 081
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Ох, пак някаква вълна явно има. Sad Бързо и леко да минават при всички ковид/настинки и всякакви други гадости.

За обръщането на плода, аз също правих някакви упражнения и на следващия преглед беше с главата надолу, но и не смея да твърдя, че е било от тях. Все пак, нищо не пречи да се опита.

По повод секциото, не знам накрая дали всеки го предпочита, но аз с 10 см разкритие с предишната бременност питах не може ли упойка (Която на 5 см отказах, като ме приеха, а май беше и късно така или иначе), ама докторът, който ме прие ме пита "А пастичка и кафенце да ти донеса искаш ли? Каква упойка на това разкритие?" Grinning Та това са от изцепките, свързани с раждания и т.н.

# 571
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, благодаря за съветите за упражнения. Питах АГ още миналия път, но той ми каза категорично, че ми забранява да правя каквото и да е. А той е млад лекар, подкрепя изцяло нормалното раждане, но и има някои интересни виждания. Например, писах по-рано, че и Магнерот ми забрани, а шийката ми е под 30 мм от 5ти месец. Някои виждания са ми странни, но аз преди баща му да спре да практикува, се следях паралелно и при него. Той беше на същото мнение. Хич не обичаше да дава лекарства просто така. Не ми изписа нищо нито за гаденето, нито за разстройството, нито за стяганията. В един момент чак си мислех, че аз се паникьосвам излишно. И сигурно е било точно така.
Иначе, четох, че тазът се повдига на 30 см над останалата част от тялото и бебето се завърта. Но след като док забрани, ме е страх да правя каквото и да е. Щом така е решила шушулката, значи така трябва. В някои болници ги обръщат ръчно, но и това ме е страх даже да питам прави ли се в Пловдив. Ако беше наложително, щяха да ме пратят.

# 572
blue аз пробвах на два пъти това с повдигането на таза, но изобщо не ми беше комфортно, а правих по няколко пъти на ден (когато бебето е будно и се движи) това със заставането на колене и на лакти и главата опряна на ръцете (т.е. таза пак да е над останалата част от тялото).
Иначе друг вариант е наистина лекар да го обърне като наближи - практикува се и до колкото ми е известно не е страшна и опасна процедура (стига и бебето да е в удобна позиция с побутване го подтикват да се завърти).

# 573
  • до най-прекрасния мъж
При мен е чисто седалищно, така се изрази вчера Стратиева на ФМ. Главата й е точно под ребрата ми. Усещам я как бута с нея. А дупето е долу ниско. И тя изрази мнение за секцио, ако сама не се обърне, за което не изрази особен оптимизъм, че може да се случи. Явно не е в удобна позиция за обръщане. Преди беше напречно, може би тогава би било по-лесно да я завъртят или тя да се завърти. А и аз си я усещам, че й е тясно, някои нейни движения са ми определено болезнени.

# 574
Слънчоглед добре дошла сред нас. Аз съм от Стара Загора, но ще раждам в Ниа Мед. Ако мога да бъда полезна с нещо кажи.
AlisonParker Дано мине леко Ковида при вас и да няма последици. Да Flowers Four Leaf Clover

# 575
Здравейте мами!Явно всеки минава през някакви притеснения за съжаление!Имам въпрос към мамите от Пловдив и по-скоро ако някоя се е насочила към Селена,за някое конкретно име на лекар?

# 576
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте мами!Явно всеки минава през някакви притеснения за съжаление!Имам въпрос към мамите от Пловдив и по-скоро ако някоя се е насочила към Селена,за някое конкретно име на лекар?
Аз съм в Селена. Следя се при Д. Ставрев. Минев и Матев също са добри лекари. За д-р Чавеева също има страхотни мнения, но тя работи и следи извън болницата и само изражда там. Нея можеш да я намериш при д-р Амалиеви, някъде около кръстовището на Източен и Мария Луиза им е кабинета.
Ако искаш да раждаш там, трябва да действаш бързо. За добрите лекари трудно се записват часове, а трябва вече да се срещнеш с лекар, за да се запознаете и да се уговорите за раждането.

# 577
Ако бях в Селена, щях да съм при д-р Матев. Блу е при д-р Даниел Ставрев. Днес имаше мнения във ФБ, че болницата е препълнена е не смогват да обръщат достатъчно внимание на всички пациентки, предвид цената, която се плаща.

# 578
Ех момичета, дано минава бързо този Ковид. Пишете как сте.
Алисън, знам, че ти е трудно, но знаеш колко е важно бебо да има хубави грамчета. Дано всичко е наред, всички ви мислим и стискаме палци.

Децата са добре, едната си стигна рожденото тегло, а другата е близо. Наддават и са послушни.
Аз съм развалина, но ще се оправя... Да знаете, че секциото е най-малката болка от всички. Днес стана седмица от операцията и все едно не е било.

# 579
Безотговорно се отпуснах за 2 дни малко с храненето и вдигнах захарта... Чувствам се гузно. Как бременна да си забраниш нещо след лишения, когато те изяжда отвътре желанието... Sad Почна да ми идва еднообразно храненето, а от една лека храна качих глюкоза без обяснение. Ще си нагъвам явно зелен фасул цяла зима 😂😔

Някой да има проблем със заглъхване/кънтеж на ухо? От месеци ми се случва около обед и чак до вечерта. Получавам ехо като говоря и дори дишам (чувам се като в тенекия с памук) и толкова ме нервира и разсейва, че понякога нямам желание дума да обеля. Не помага физиологичен разтвор за нос,но веднага минава като полегна. Случвало ми се е в жегите като студентка, заради кръвно най-вероятно. Мислех си, че сега ще мине като захладня през септември, но не.

Бях на УНГ преди бременността и нямаше видими проблеми. Мисля да отида, ако продължи и след раждането, не сега. Обиколих 100 прегледа и това вече ми идва в повече. Върви ми ниско кръвното, но не са някакви фрапантни стойности като в жегите... нямам обяснение.

Не се притеснявай заглъхването ще мине, временно е и на мен ми се е случвало дишай всичко е наред

# 580
Алисън, знам, че ти е трудно, но знаеш колко е важно бебо да има хубави грамчета. Дано всичко е наред, всички ви мислим и стискаме палци.

Децата са добре, едната си стигна рожденото тегло, а другата е близо. Наддават и са послушни.
Аз съм развалина, но ще се оправя... Да знаете, че секциото е най-малката болка от всички. Днес стана седмица от операцията и все едно не е било.

Ойй сладурани, да оформят хубаво бузки! ❤️Вкъщи сте, нали? Ако кърмиш, как беше преживяването след секциото? 😊

# 581
Здравейте, да ви попитам вие взехте ли си Направление No 7 за раждане от личния лекар?

# 582
Не. Направлението ми го издаде АГ-то, следящо ме по ЗК .

# 583
  • София
pgeober, браво за добрите новини след прегледа.😊

Райли, дано вливките повлияят бързо!☺️

Алисън и FB, бързо да преборите вирусите.🍀

Биби, стискам палци всичко да мине леко и безпроблемно и чакаме да се похвалиш!🍀

Ирен, на теб продължавам да стискам палци за естествено раждане!❤️

Блу, чела съм, че мъниците се обръщат и в последния момент. 😊

Dee, не ми се беше случвало досега, ама тая вечер дясното ми ухо е заглъхнало.. Все едно съм набутала памук в него. Доста неприятно. Чела съм че е нормално по време на бременност. Нещо с течностите е свързано и с носа, ама не съм задълбавала. 😃

# 584

Ойй сладурани, да оформят хубаво бузки! ❤️Вкъщи сте, нали? Ако кърмиш, как беше преживяването след секциото? 😊
Само аз съм вкъщи, те са в болницата още.
Не кърмя, не съм ги гушкала дори, само съм ги галила по главичките и са ми стискали показалеца. Цедя се и ако питаш дали ли предизвиква контракции, не, нищо не усещам, само болка в гърдите и зърната. От време на време корема ми се движи, виждам как е нагъната матката даже, ама то моя корем е толкова разпънат, че около пъпа е една огромна стрия. Не съм видяла и да ми се прибира корема, но ще му дам още време, защото знам, че не само корема, ами и матката ми бяха преразтеглени, което вероятно е причината да спрат да наддават.
В началото беше ад цеденето на ръка, после и с помпа, ставането след секцио пасти да яде сравнение с цялото преживяване, което имам с гърдите. Не ви го казвам за да се стряскате, а за да сте подготвени. Гадно е, но си заслужава и не се отказвайте. А може пък вие да имате по-добро начало от мен.
И пак да се повторя, защото иначе е много стряскащо - ако не се влюбите от пръв поглед, не се шашкайте.

Общи условия

Активация на акаунт