Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 49 063
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
Аз правих ЗЕТ. Със ваксина съм и ВЪПРЕКИ това първия ми тест беше преди декапептил. Втория когато стартирахме протокола, около 20 дена преди трансфера и третия в деня преди трансфера. С малко бебе съм и по цял ден сме на площадките,  няма да ви казвам колко бях притеснена да не ми излезе положителен. Докато бях в клиниката едно момиче се обади да каже, че е с положителен тест, а на другия ден трябваше да има пункция. Освен да кажа пазете се.... друго няма какво.
Питах доктора още в началото за какво ще ги правя тези тестове и те ми обясниха, че закона в момента ги задължава. Каза, че ако ти е положителен теста нямат право да продължат, без значение до къде са стигнали. Вчера всички бяха много притеснени и искрено им беше много мъчно за момичето на което трябва да и канселират опита.

# 286
Мен ме тестваха непосредствено преди пункцията, и се чудя ако се окаже положителен и си по фонд, губиш опита ли?

# 287
Момичета, колко време трябва да има между двете спермограма при мъжки фактор , когато ще подаваме за фонда?

# 288
  • до най-прекрасния мъж
Аз правих стимулация и пункция по време на втората вълна миналия ноември/декември. Тестваха ме само един път - на 2ри ден от МЦ, преди да започнем стимулацията. Преди пункцията никой не ме е тествал.
След това за ЗЕТ беше по същия начин - по време на третата вълна март/април. Тестваха ме отново на 2ри ден, преди да започнем подготовката.
Може би сега има промени в изискванията.
Сигурно отпада опита по фонда или си плащаш инжекциите и не ти го пускат по фонда, за да ти запазят заповедта. Предполагам второто е по-вероятно. Ама пак е кофти, защото това са си едни 2000-3000 лв

# 289
Естествено, че са ме тествали. Преди започване на стимулацията отрицателен тест, следващ тест преди пункция положителен. Нали не си мислите, че само във вашите клиники тестват, а на другите места са безотговорни 😉
Друг е въпросът теста колко беше верен.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 08:38 от VDimitrova111

# 290
В Англия НЕ тестват. На всяко влизане ми мерят температурата и питат за симптоми. Това е Simple Smile

# 291
Относно въпроса за спермограмата, трябва да има минимум месец от една до друга, за фонда. Успех

# 292
  • София
Тестват по протокол преди стимулация, преди таймиращата инжекция, в деня на пункцията и в деня на трансфера. Въпросът е колко се спазва протоколът. Вероятно зависи и от клиниката.
Единствено в деня на пункцията не канселират, а я правят в защитена зала.
Всичко друго се канселира или отлага.
Може да се разболееш по всяко време и няма значение, че губиш опита. Важно е да не рискуват твоя живот и здравето на персонала.

# 293
Тестват по протокол преди стимулация, преди таймиращата инжекция, в деня на пункцията и в деня на трансфера. Въпросът е колко се спазва протоколът. Вероятно зависи и от клиниката.
Единствено в деня на пункцията не канселират, а я правят в защитена зала.
Всичко друго се канселира или отлага.
Може да се разболееш по всяко време и няма значение, че губиш опита. Важно е да не рискуват твоя живот и здравето на персонала.
В клиниката, която бях дори и в деня на пункцията да излезеш положителен, пункция няма да има. Да си с Ковид под упойка е опасно за дробовете.

# 294
  • София
Принципно е така. Зависи от ситуацията. В предната ми клиника разрешаваха пункция, за да не се получи усложение от хиперстимулацията, но преценяваха по състоянието на жената.

# 295
Хораааа, минах преглед! Всичко е идеално според докторката и даже чух сърчицето. Бях като зомби през цялото време, още не осъзнаваме, че наистина се е случило. В 6 седмица и 6 дни съм, казаха ни кога горе долу сме го направили 😁 Чудото ни е почти 9мм

# 296
  • Пловдив
Хораааа, минах преглед! Всичко е идеално според докторката и даже чух сърчицето. Бях като зомби през цялото време, още не осъзнаваме, че наистина се е случило. В 6 седмица и 6 дни съм, казаха ни кога горе долу сме го направили 😁 Чудото ни е почти 9мм

Браво, Томи и голямо Честито! Толкова се радвам за вас и за вашето чудо! Heart Хайде до финал!

# 297
Прекрасно, Tommy!!!! От сърце пожелавам след къде 34 седмици да си гушнеш чудото и да му се радваш цяяяял живот!!! ❤️ Лека бременност! Пусна ли ти някакви изследвания, прогестерон конкретно, с тромбофилия ли си, даде ли наставления за НМХ? И кога те викат пак на среща с бебчо?
А и сетихте ли се кога е станало непорочното зачатие 😀😀😀

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 12:10 от Danita 14

# 298
Прогестерон пусках сама в понеделник и не беше никак висок. Каза да слагам Циклогест по два пъти на ден, не сме го изследвали сега пак. И Фраксипарин още вчера по телефона се разбрахме. Другия четвъртък съм на преглед отново. Непорочното зачатие нямаме спомен, ние за два месеца сме се отчели 2-3 пъти. Докторката ни насочи за период. Тя каза, че PBMC явно е подобрило средата в матката и случайно сме нацелили разместения ми прозорец. Между другото и тръбата сме нацелили, защото едната ми е запушена. И кафе съм пила, и вино, и щанги вдигах, основно почистване правих, храненето съм развалила и ежедневно шмугвам по нещо вредно, вода не пия... никога не съм се разпускала така, просто сега мислех, че не е възможно да забременея. Много упорит бебок ни се е паднал!

# 299
Здравейте момичета. И моята пункция мина Simple Smile По колко яйцеклетки са ви вадили на вас, колко ембриома сте имали?

Общи условия

Активация на акаунт