Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 49 058
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,
Според вас проблем ли е в един и същи месец да се направят цветна снимка и замразен трансфер?
Благодаря

# 271
Благодаря много момичета. Сега се чувствам малко по добре, но все още имам болка. Започвам да мисля за нарушена перисталтика, червата ми се местят, пукат, вият Grinning .  А от днес започвам и с Утрогестана вагинално.

# 272
Аз попитах моята лекарка дали трябва да се ваксинирам тя каза не ,само един тест ще направя . Обмисли хубаво преди да се ваксинираш ,аз лично съм против. Мое мнение! не препоръчват ваксиниране на жени,които не са раждали.

Момичета пак съм аз. Tommy честото и пухкав финал.❤️. Моя въпрос е следния. След пункция имаме две замразени снежинки. Свеж трансфер на а да имаме . Днес бях на контролен преглед и лекаря ми каза да се ваксинирам преди да започнем трансфер за да сме малко по спокойни. Аз така или иначе обмислях. Иска с 2 дози да се ваксинирам ,което означава ,че и този цикъл ще пропуснем ,освен ако след пункцията не ми закъснее. Та въпроса ми е има ли такива ваксинирали се преди трансфер и има ли такива които са си направили ваксина по време на стимулация преди трансфер(евентуално има вариант втората доа, а да ми се падне по време на стомулаци и да не пропускаме този цикъл). Дано сте ме разбрали и благодаря сърдечно ❤️😘

# 273
А какъв тест ти прави? Аз също ако не е наложително не мисля да се ваксинирам за момента...
Аз попитах моята лекарка дали трябва да се ваксинирам тя каза не ,само един тест ще направя . Обмисли хубаво преди да се ваксинираш ,аз лично съм против. Мое мнение! не препоръчват ваксиниране на жени,които не са раждали.

Момичета пак съм аз. Tommy честото и пухкав финал.❤️. Моя въпрос е следния. След пункция имаме две замразени снежинки. Свеж трансфер на а да имаме . Днес бях на контролен преглед и лекаря ми каза да се ваксинирам преди да започнем трансфер за да сме малко по спокойни. Аз така или иначе обмислях. Иска с 2 дози да се ваксинирам ,което означава ,че и този цикъл ще пропуснем ,освен ако след пункцията не ми закъснее. Та въпроса ми е има ли такива ваксинирали се преди трансфер и има ли такива които са си направили ваксина по време на стимулация преди трансфер(евентуално има вариант втората доа, а да ми се падне по време на стомулаци и да не пропускаме този цикъл). Дано сте ме разбрали и благодаря сърдечно ❤️😘

# 274
Аз лично съм ваксинирана, както и почти всички близки, роднини и приятели и всички лекари, при които ние сме ходили (АГ, репро, андролог, ендокринолог) ни посъветваха да се ваксинираме като дори ако искаме да си сложим бустерна доза 6м след това. Не искам да карам никого да се ваксинира, това е личен избор, но хайде да не обобщаваме по този начин Simple Smile

Момичета пак съм аз. Tommy честото и пухкав финал.❤. Моя въпрос е следния. След пункция имаме две замразени снежинки. Свеж трансфер на а да имаме . Днес бях на контролен преглед и лекаря ми каза да се ваксинирам преди да започнем трансфер за да сме малко по спокойни. Аз така или иначе обмислях. Иска с 2 дози да се ваксинирам ,което означава ,че и този цикъл ще пропуснем ,освен ако след пункцията не ми закъснее. Та въпроса ми е има ли такива ваксинирали се преди трансфер и има ли такива които са си направили ваксина по време на стимулация преди трансфер(евентуално има вариант втората доа, а да ми се падне по време на стомулаци и да не пропускаме този цикъл). Дано сте ме разбрали и благодаря сърдечно ❤😘

# 275
  • София
Мен би ме било страх да си рискувам без ваксина живота и този на бебето, както и 9 месеца минимум да съм затворник у дома или да се лиша от обичайния си начин на живо.
За първи път чувам лекари да не препоръчват ваксиниране на нераждали. Точно обратното знам от опит, вкл. в чужбина. Масово се ваксинират бременните в някои държави, защото те са много по-уязвими.
Когато се ползва донорски материал, донорите в ЕС са задължително ваксинирани.

# 276
Понеже ми е болна тема, ще се включа Simple Smile
Аз не съм ваксинирана и не смятам да се ваксинирам докато родя, НО аз съм след прекаран Ковид и имам достатъчно антитела. След като ми видяха изследванията (количествен тест за антитела) и ЛЛ и АГ ме посъветваха да не се ваксинирам по време на бременността. ММ е с ваксина, неговите и моите родители също, както и голяма част от приятелите ни вече се ваксинираха. Факт е, че навсякъде по света вече се ваксинират и бременни жени, а в щатите и деца над 12 години. Само ние в България сме "безсмъртни" и само ние отказваме да ни "чипират" Joy
След като родя със сигурност ще се ваксинирам, надявам се да успея да кърмя, за да може част от антителата да се прехвърлят и при бебка. Засега съм спокойна, така или иначе препоръките при мен са почивка и лежане и не ми се налага да излизам освен за прегледи. А и ваксината няма да ни предпази от заразяване, така че мерките, които предприемаме, продължават да се спазват.

# 277
Magic1720, аз бях с 9 фоликула и болката беше неописуема при мен. Не можех да спя, не можех да стана, но не можех и да лежа. Бях много подута и ми се гадеше през цялото време на стимулацията и 2 седмици след нея. Не се хранех почти изобщо. Най-добре отиди на преглед. Пий много вода - поне по 3 литра на ден, яж протеини, но не месо и млечни, защото в тях има хормони. Най-добре е сух протеин и извара и наблягай на зеленчуците.

Tommy, йеееей прекрасни новини Simple Smile

А за ваксините - аз се ваксинирах преди трансфер и не вдигнах дори лека температура, нищо ми нямаше. Трансферът не се състоя, обаче, заради изпуснатата овулация. Предвид, че през ден-два чета как умира по някоя бременна...А в тема за инвитро във фейсбук преди 2 дни една дама писа, че след 6 години борба за бебче най-после е забременяла с близнаци, хванала е Ковид и ги е загубила в късен месец. Асдски ми се къса сърцето като прочета нещо подобно, за никой друг не ми е толкова мъчно, колкото за бременни.

пп. Спермограмата на мъжа ми е доста по-добра веднага след ваксинацията.

# 278
Томиии, какви прекрасни новини!!! 😍 Пожелавам ти много лека бременност до пухкав финал! 🍀🍀🍀
Момичета, ние подадохме документите за втори опит. Сега говорих с момичетата от ЦАР и ми казаха, че още сега мога да напиша молба в свободен текст за смяна на клиниката, а когато имаме бележка от новата клиника, тогава да изпратя и нея. Ще минем през комисията декември и направо още тогава да имаме нова заповед в избраната клиника. Някоя от вас попълвала ли е такава молба? Може ли образец 😁 не, че не мога да напиша сама, но ми се искаше да видя примерна.

# 279
Момичета, някоя знае ли какво става, ако по време на стимулация някой се окаже с положителен тест за ковид?

# 280
На мен ми казаха преди да си сложа таймиращата инжекция да направя тест. Ако е положителен отменят пункцията и съответно не трябва да се слага инжекцията.  Това е в Надежда.

Момичета, някоя знае ли какво става, ако по време на стимулация някой се окаже с положителен тест за ковид?

# 281
  • София
Канселират опита.

# 282
Да, знам от личен опит. Ден преди пункцията канселират опита. Изписват инжекции за постепенно спукване на яйцеклетките.

# 283
  • до най-прекрасния мъж
А защо не тестват преди стимулация? Някак не разбирам тази практика да си набиеш един вагон инжекции и изведнъж да ти канселират опита. Въпросът с парите също е немаловажен, като знам колко струва една стимулация.

# 284
Мен лично в Надежда са ме тествали винаги преди започване на стимулация и преди поставяне на таймиращата инжекция. В период от 10 дни е възможно да се заразиш, ако не се пазиш много.

Общи условия

Активация на акаунт