Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 48 870
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Явно всичко е въпрос на късмет.
При мен точно Цветков изкара 0 яйцеклетки от 4 фоликула (изпусна овулацията и се спукаха и беше навит да правим 6 месеца естествен цикъл с всичките финансови разходи и без особена гаранция, предвид годините ми), докато при Шефкетова отидохме да се запознаем в края на септември, а вече имаме потвърдена бременност и чакаме пулс.

# 616
Здравейте, момичета!
Честита Нова година на всички! Нека тази година да бъде успешна за всички нас и да сбъднем своите мечти!
Имам следния въпрос, дали някоя от вас тук е правила ЗЕТ трансфер на естествен цикъл? Втори опит инвитро ми е това, тежък мъжки фактор сме, а при мен проблем за момента не се открива. Обмислям да говоря с лекаря да пробвам на естествена овулация, но сама за себе си все още съм 50 на 50 и ми се искаше да чуя и вашите мнения. Също така се притеснявам от реакцията на лекаря ми, защото знам, че не одобрява такива своеволия, а пък на мен ми писна да ме тъпчат и пак да няма резултат.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 10:41 от Nirvana08

# 617
Тъй като Естрофем ми е противопоказен за няколко неща (кисти в гърдите, хемангиом на черния дроб, ендометриоза и полип) исках ЗЕТ на естествен цикъл, още повече, че междувременно се опитвахме да хване яйцеклетка за инвитро на естествен цикъл. Планът беше да се опитва да направи пункция и ако я изпусне и няма пункция този месец, то може да направи трансфера. А ако хване яйцеклетка и направим още един ембрион да ги трансферира заедно.

С две думи - инвитро на ЕЦ и резервен план ЗЕТ на естествен цикъл, ако се издъни с яйцеклетката. Проблемът беше, че Шефкетова не работи уикендите или поне прави всичко възможно да не работи (включително в петък да твърди, че е много рано за овулация и щяла да настъпи понеделник или вторник, а в понеделник се прави на много шокирана, че фоликулът го няма и се е пукнал през уикенда. Но когато това са повтаря всеки месец в продължение на една година е меко казано нагло...). Та, най-големият проблем за инвитро и/или трансфер на естествен цикъл е - неработен уикенд на лекаря. Защото при 5 работни на 2 почивни дни има 30% вероятност овулацията да е уикенда и да не я хванат. Тези 30% за мен се оказаха 100% (както Fever Ray е отбелязала, явно съм най-големия карък на света...), една година всички овулации все в събота или неделя... А е важно да се установи точно кога е и да се започне прогестерон веднага. Всички лекари твърдят, че работят уикенд, но на практика не е така. Изключение са двете големи - Надежда и Щерев, където си имат трансфери в събота при всички положения.

Та, аз съм супер много "ЗА" трансфер на естествен цикъл, ако си правиш хубава лигавица по принцип (над 9мм). Но рискуваш като мен да загубиш супер много време в изпуснати овулации. Но пък може да не си такъв карък и да се падне през седмицата и да се получи.

# 618
Ами аз от естрофема получих разширение на млечните жлези и бонус 7кг отгоре, които нямат сваляне. Според мен от прекалено пресилване на нещата при мен не се получи при първия опит инвитро. Не виждам смисъл защо трябва да пия 3 на ден естрофем, 2 дуфастон и 2 пъти вагинални таблетки прогестерон. Ще рискувам този път, а ако не се получи поне ще знам, че аз съм си виновна. Все повече се замислям за Турция, защото не виждам смисъл да правя още опити в България и винаги да е един и същи резултата.

# 619
И аз мисля да се насоча към Турция след вече втори неуспех.

# 620
Някой правил ли е наскоро консултация с д-р Сигридов след спонтанен аборт?

# 621
Здравейте.
Бихте ли препоръчали протеин по време на стимулация?

# 622
  • София
Вземи суроватъчен протеин на WHEY

# 623
Здравейте,
Днес ми е трети ден стимулация с Гонал 125ед. на ден. Днес по обед започнаха да ме болят яйчниците и кръста, като болката е доста силна. Вдигнах и температура 39 °С. Направиха ми тест за коронавирус - отрицателен. Имала ли е някоя дама от вас такива реакции.
Благодаря ви 🤗

# 624
Здравейте.
Бихте ли препоръчали протеин по време на стимулация?

Здравей! Аз приемах протеина на Pregnaco и бях много доволна. Пиех по два на ден. Не се чувствах много по-различно от обикновен цикъл, а изкараха 18 яйцеклетки, както и се възстанових много бързо и от пункцията. 🙂

# 625
Здравейте, а защо пиете протеин по време на стимулация?

# 626
Здравейте, а защо пиете протеин по време на стимулация?

За да се предотвратят нежеланите последствия от хиперстимулацията, която е често срещана при жени със спкя.

# 627
Здравейте, момичета!
ЧНГ - да е успешна и най-щастлива за всички ни.
Не знам дали е правилното място, за да попитам, какво сте правили като изследвания при многократно повтарящи се загуби в ранни седмици? При мен за 2 пъти се повтаря за два месеца бременността да се развива до 5-6 г. с и приключва с цикъл. Преди няколко години се повтори отново. Имам 1 успешно инвитро през 2015 г, тогава мъжа ми беше с перфектна спермограма, а аз с 1 тръба. Нямахме други проблеми. След това имам общо 4 загуби в ранни седмици. Досега се бяхме съсредоточили върху 1 открит проблем - положителен крос мач, вливания привижен /октагам, но дори и след това неуспешен ЗЕТ - биохимична. Сега мъжа ми е с много лоша морфология 1%, всичко друго е в норма. Какво друго можем да изследваме и към кой специалист бихте ме насочили,за да даде насока какви изследвания да се направят-имам предвид не гинеколог, а имунолог примерно. Благодаря ви предварително.

# 628
ivanel83 напиши какви изследвания си правила до момента. Честата причина за ранна загуба попринцип е тромбофолия. Ако не си правила, задължително първо нея.

# 629
Здравейте, момичета!
ЧНГ - да е успешна и най-щастлива за всички ни.
Не знам дали е правилното място, за да попитам, какво сте правили като изследвания при многократно повтарящи се загуби в ранни седмици? При мен за 2 пъти се повтаря за два месеца бременността да се развива до 5-6 г. с и приключва с цикъл. Преди няколко години се повтори отново. Имам 1 успешно инвитро през 2015 г, тогава мъжа ми беше с перфектна спермограма, а аз с 1 тръба. Нямахме други проблеми. След това имам общо 4 загуби в ранни седмици. Досега се бяхме съсредоточили върху 1 открит проблем - положителен крос мач, вливания привижен /октагам, но дори и след това неуспешен ЗЕТ - биохимична. Сега мъжа ми е с много лоша морфология 1%, всичко друго е в норма. Какво друго можем да изследваме и към кой специалист бихте ме насочили,за да даде насока какви изследвания да се направят-имам предвид не гинеколог, а имунолог примерно. Благодаря ви предварително.
Здравейте, също така е добре и хистероскопия да се направи, за да се види дали няма полипи (възпрепятстват кръвоснабдяването на ембриончето) или хидросалпингс (течността е токсична за ембриона), PGT тест на ембрионите , ако има напреднала възраст над 36-37год., тъй като има вероятност за хромозомни аномалии и резултата е отново ранна загуба на плода. Успех и много късмет Ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт