Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 48 861
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,  на 26.12.2021 ми беше пункцията
10 яйцеклетки 9 оплодени.. от които ми върнаха едно ембрионче  на 30.12.2021
Имам една  неуспешна инсеминация
Искам да ви попитам   дали ще е рано да си пусна един кравен тест  .. по принцип ми казаха на 9.01.2022 да си пусна.. но понеже чуствам болки доло ниско .. същите бяха и при не успешната ми инсеминациа .. и незнам на какво се дължи

# 631
Здравейте, нормално ли е на 4 ден от стимулация с Гонал 125 , да имам 6 фуликула около 13 ММ. всеки? А още не е сложена дозата за 4-ти ден.
Не е ли много това?

# 632
Имам само един опит до сега със стимулация и на мен ми се виждат доста големи за този ден.. аз бях с Гонал 225 и Менопур 75 цели 14 дни и плавно нарастваха. На 9ти ден ми включиха и Цитротайд (нещо такова).

Твоя доктор прогнозира ли кога горе долу може да е пункцията 🤔

Здравейте, нормално ли е на 4 ден от стимулация с Гонал 125 , да имам 6 фуликула около 13 ММ. всеки? А още не е сложена дозата за 4-ти ден.
Не е ли много това?

# 633
При мен на 5-ти ден от стимулацията (което е 7-ми ден от цикъла) бяха по 16 мм. По принцип съм си с ранна овулация на 9-10 ден и къс цикъл 24-25 дни. Трябва да ги извадят, когато най-големите са готови, а не по шаблон на 14-ти ден, както направиха при мен и изпуснаха повечето.

# 634
Пункцията ще е следващата седмица, като точен ден, не е ясно, според зависи размерите. Просто се учудих, че са толкова големи. Знаете ли колко трябва да са големи, за да се премине към пункцията?

# 635
Явно си е индивидуално, аз съм с късна овулация..

Иначе пункция - когато нарастнат около 20мм, имай впредвид и че Цитродайт или там както се казва забавя разстежа

Пункцията ще е следващата седмица, като точен ден, не е ясно, според зависи размерите. Просто се учудих, че са толкова големи. Знаете ли колко трябва да са големи, за да се премине към пункцията?

# 636
Здравейте, момичета!
ЧНГ - да е успешна и най-щастлива за всички ни.
Не знам дали е правилното място, за да попитам, какво сте правили като изследвания при многократно повтарящи се загуби в ранни седмици? При мен за 2 пъти се повтаря за два месеца бременността да се развива до 5-6 г. с и приключва с цикъл. Преди няколко години се повтори отново. Имам 1 успешно инвитро през 2015 г, тогава мъжа ми беше с перфектна спермограма, а аз с 1 тръба. Нямахме други проблеми. След това имам общо 4 загуби в ранни седмици. Досега се бяхме съсредоточили върху 1 открит проблем - положителен крос мач, вливания привижен /октагам, но дори и след това неуспешен ЗЕТ - биохимична. Сега мъжа ми е с много лоша морфология 1%, всичко друго е в норма. Какво друго можем да изследваме и към кой специалист бихте ме насочили,за да даде насока какви изследвания да се направят-имам предвид не гинеколог, а имунолог примерно. Благодаря ви предварително.
Здравейте, също така е добре и хистероскопия да се направи, за да се види дали няма полипи (възпрепятстват кръвоснабдяването на ембриончето) или хидросалпингс (течността е токсична за ембриона), PGT тест на ембрионите , ако има напреднала възраст над 36-37год., тъй като има вероятност за хромозомни аномалии и резултата е отново ранна загуба на плода. Успех и много късмет Ви пожелавам!

Благодаря,
ако има полип на матката няма ли да имам някакви симптоми?
PGT тест в кои клиники правят?

# 637
  • София
Аз имах полип и по никакъв начин не можех да разбера за него. Цикъла си ми беше абсолютно нормален и точен, не съм имала никога междинни зацапвания.
Да знаете, че полипа не се вижда по всяко време, защото когато се удебели лигавицата преди овулация го скрива, най-добре се вижда 6-8 ден от цикъла на чист ден и тънка лигавица.

# 638
Здравейте, Пепита5 е права и много добре уточни за дните 6-8 и не винаги има симптоми и при мен нямаше. PGT тест на ембриони се извършва в болница Надежда в гр. София. Приятен и успешен ден!

# 639
Здравей и от мен...Минала съм сигурно 30 гинеколога,фоликулометрии и т.н. Само в Турция ми казаха,че имам полип чак не им повярвах.Но се реших и направих хистероскопия, оказа се,че имах няколко полипа и аз бях с точен цикъл.Явно гадинките наистина се виждат трудно.Успех!Мен ме беше много страх,но не е страшно наистина даже цветната снимка беше 100 пъти по-гадна за мен.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 14:16 от Lili222

# 640
И аз съм обиколила 8 лекаря и никой не ми видя полипа. Видя се с ехограф, когато лекаря търсеше конкретно полип само на 3-ти ден от цикъла, когато ми се беше излющила лигавицата. При това не се виждаше супер ясно и със сигурност, а беше само сенчица и съмнение. Това, което разбрах от лекаря е, че когато е "на краче", тоест полипът не е залепен с цялото си тяло към матката, ами си седи в свободното пространство и е закачен за матката само с едно шипче, което се нарича "краче", се вижда по-трудно с ехограф или не се вижда изобщо. Но пък е и много по-лесен за премахване и не изисква кюртаж, а само крачето се клъцва нежно с ножичка и няма опасност от сраствания след това.

# 641
Здравейте. И моят полип го видяха доста трудно. После започна сагата с премахването. Веднъж неуспешно, втори път-пак се появи за няколко месеца и другата седмица ще правя трети опит.

# 642
Извинявайте за нелепия въпрос..но може ли някой да обясни за какво толкова е важен витамин Е за мъжа и за жената, както и витамин В12?

# 643
  • София
Витамин Е участва в процеса на синтеза на хемоглобина и белтъците, растежа на клетките и доставянето на кислород до тях.
Недостигът на витамин Е води до склонност на еритроцитите към хемолиза, некроза на черния дроб, мускулна дистрофия, увреждане на малкия мозък, нарушения в размножаването, атрофия на семенниците, безплодие, ранна ембрионална смъртност, мускулни дистрофии, заболявания на черния дроб, предразположение към аборт и др.

Витaмин B12 участва в почти всички системи и реакции. При повечето хора основният симптом на дефицита му е умората, както умствената, така и физическата.
Лекият дефицит на витамин В12 може да доведе до анемия, умора, диспепсия, запек, диария, газове, гадене, безсъние, загуба на апетит, предменструален синдром и преждевременно посивяване на косата.
Средният дефицит може да доведе до по-слаба имунна система, изтръпване в ръцете и краката, смущения в паметта и баланса, световъртеж, дезориентация, нервност, треперене, проблеми с очите, заболявания на черния дроб, нередовна менструация, и неспособност да се регулира температурата на тялото.
Дългосрочният дефицит може да доведе до увреждане на мозъка и централната нервна система, деменция, халюцинации, Алцхаймер, множествена склероза, невронни дефекти, обсесивно-компулсивно разстройство, мания, депресия, импотентност, безплодие, спонтанни аборти, злокачествена анемия, рак.

# 644

Момичета вношавам ли си ,или има втора чертичка

Общи условия

Активация на акаунт