Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 47 915
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Александрия благодаря за отговора и пробиотици взимам от 4-5 дни. Не съм сигурна вече какво провокира този проблем, ако друг няма такива оплаквания от естрофем 😢. Толкова време чаках да започна и сега се чуствам ужасно.

# 76
  • София
А лекарят ти какво мисли по въпроса? И той ли ти каза да спреш аспирина и да приемаш пробиотик?
Предполагам, че не чакаш прегледа, а си звъннала веднага? Необходимо е да е в течение с всяко неразположение в момента.
Аз съм имала подобни странични симптоми при прием на прогестеронови препарати, а от естрофема обикновено ми се вие много свят и ми се гади. Изрично ме бяха предупредили преди време при приема му да не ям никакви варива, зелеви, храни с фибри и подобни, които раздуват.

# 77
Мацки, имам следния малко смотан въпрос. Чакам си аз номерчето от ЦАР, чакам си да ми спрат Резилигото и да ми дадат залена светлина, утре отивам на тест за тромбофилия, че Станулов каза да правя. И чета. И се чудя. Тези дни на няколко пъти засичах споменаване на тестове за кариотип и други генни изследвания, които се препоръчват при аборти, при неуспехи и т.н.
Някой със съвет какво е абсолютно задължително да се направи като тест преди старт? Защото да, има един куп тестове, които могат да се направят, не бих искала да ми се налага да ги правя, но не съм сигурна до колко е добре да се хвърлям на всеки тест, който ми се изпречи пред очите Simple Smile

# 78
Inferiya, въпрос на финанси и на избор е. Така или иначе генетичните са нещо, което не се променя в течение на времето, но не са и евтини. Има клиники, в които ги искат още преди старт на процедурата, има и такива, в които почват да ги изследват чак след неуспешни опити.

# 79
Много малко неща са задължителни за съжаление. А бихме могли да си спестим много нерви и разочарования. Аз предпочитам да пусна предварително колкото може повече изследвания и всичко да излезе наред, отколкото след неуспешен опит тепърва да се чудим дали нещо някъде не ни е попречило. Но както казаха, въпрос на финанси и личен избор. На мен Тимева ми казваше, че не можело да ми назначава такива скъпи изследвания без причина и неуспех. Демек изчака да направим лапаро, хистеро, 4 инсеминации, инвитро, да забременея, да загубя рано бременността и тогава да дадем някви 300лв. Въпреки че аз бях склонна да пуснем много неща много рано и все питах... Всеки преценява за себе си кой подход предпочита. Аз съм ЗА презастраховането, доколкото е възможно. И не спирам да досаждам, щото вече си опарих гъза. Разликата е, че сега лекарят ми се вслушва и съобразява с мен.

# 80
Мда, ок, аз също съм от застраховащите се Simple Smile
Утре за Геника ще е доходоносен ден Grinning

# 81
Аз се радвам, че много ентусиазирано тичах да направя тромбофилиите в деня, в който ми потвърдиха, че отивам към първия трансфер. Хванах лабораторията в Майчин дом 5 мин преди да затворят. В Плевен също имаше къде да ги пусна, но държах да е в националната генетична лаборатория. Бях решила, че ми е важно, тъй като имаме инсулти и видимо проблемни вени и в двата ми рода, освен това съм родена в много ранна седмица. Опитах се да смятам, около 32-та. Имах лошо предчувствие. Точно в деня на положителния тест ми излязоха лошите резултати и още като ги видях си ударих едно фракси, а в първия работен ден се консултирах с АГ.
П.П. Кариотипи не съм пускала, заради донорските ми ембриони. Не съм много сигурна, но май изследват донорите за това.

# 82
Ехх момичета така се бях ентусиазирала за първия ни опит…. а той дори няма да започне… имам задържан фоликул 😔 Изписаха ми дуфастон да пия от 16тия ден на цикъла за 10дена…(другия вариант беше противозачатъчни, но лекарката каза че с дуфастон е по щадящо,макар че няма гаранция пак…) Вие при задържан фолукил пили ли сте нещо?

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 12:02 от Didi Y

# 83
Оххх аз пък имам друг проблем, след пункция трябваше да ми дойде на 21 този месец, а цикъл още няма, след почивните дни ще се свържа с доктора. Имате ли идея дали е хормонално или нещо друго по притеснително. Знам че доктора ще ми каже най добре, ще се свържа и с него, но може да се е случвало на някоя от вас, а и знам че тук подкрепата е незаменима.

# 84
Здравейте, момичета. Аз току що излязох от пункция. На естествен цикъл съм и от два фоликула - нищо. Незнам какво да правя и взимам допълнително. Аз съм супер позитивна и борбена , но започвам да се отчайвам. Приемам всякакви съвети 🙂 Хубав и спорен ден на всички!

# 85
Оххх аз пък имам друг проблем, след пункция трябваше да ми дойде на 21 този месец, а цикъл още няма, след почивните дни ще се свържа с доктора. Имате ли идея дали е хормонално или нещо друго по притеснително. Знам че доктора ще ми каже най добре, ще се свържа и с него, но може да се е случвало на някоя от вас, а и знам че тук подкрепата е незаменима.

И на мен ми казаха, да очаквам седмица закъснение след неуспешния СЕТ по дълъг протокол, защото на прегледа се видя, че съм започнала да се разблокирам, обаче трета седмица закъснява вече. Аз знам, че е нормално, но е неприятно, защото си имам симптомите... Такива цици съм направила, че ако беше топло времето щях да ги развявам постоянно да се фукам Grin Болят си ме, ментруални болки усещам вечер и така вече 20ина дни... И пъпки имам, прелестна съм просто!

# 86
Пак съм аз момичета. Днес 12 ден на стимулация и това са ми изследванията. Какво е вашето мнение. Пункцията ще  е в понеделник. Мно благодаря ❤️

# 87
Ехх момичета така се бях ентусиазирала за първия ни опит…. а той дори няма да започне… имам задържан фоликул 😔 Изписаха ми дифастон да пия от 16тия ден на цикъла за 10дена…(другия вариант беше противозачатъчни, но лекарката каза че с дуфастон е по щадящо,макар че няма гаранция пак…) Вие при задържан фолукил пили ли сте нещо?
Не се притеснявай! Аз също имах задържан фоликул и то доста голям. Два месеца пих Линдинет 30 , за да се махне, а никога преди това не съм имала.Но ей на точно преди стимулация. След като се махна стартирахме без проблем. Друг е въпроса че още не съм забременяла.

# 88
  • гр. София
Здравейте, момичета. Аз току що излязох от пункция. На естествен цикъл съм и от два фоликула - нищо. Незнам какво да правя и взимам допълнително. Аз съм супер позитивна и борбена , но започвам да се отчайвам. Приемам всякакви съвети 🙂 Хубав и спорен ден на всички!
Веив, и аз съм на естествен цикъл, на втората пункция два фоликула - единия кух, другия извадиха, но не се оплоди.
Та, от тогава почнах да пия FH pro и спрях захарта изцяло, но ям по един плод на ден, че не мога съвсем без хич. Последния цикъл - две перфектни яйцеклетки, но на грешния яйчник - недостижим е пункция. Не знам дали е случайност или от FH pro-то, малко по-скъпо е , но чета и други хубави мнения...

# 89
Веив, и аз съм на естествен цикъл, на втората пункция два фоликула - единия кух, другия извадиха, но не се оплоди.
Та, от тогава почнах да пия FH pro и спрях захарта изцяло, но ям по един плод на ден, че не мога съвсем без хич. Последния цикъл - две перфектни яйцеклетки, но на грешния яйчник - недостижим е пункция. Не знам дали е случайност или от FH pro-то, малко по-скъпо е , но чета и други хубави мнения...

Звучи супер, бих провала. Каква е цената и дали го има в аптеката?

Общи условия

Активация на акаунт