Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 48 271
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • гр. София
Цитат на: Веив [spoiler
link=topic=1379934.msg43715653#msg43715653 date=1635497391]
Здравейте, момичета. Аз току що излязох от пункция. На естествен цикъл съм и от два фоликула - нищо. Незнам какво да правя и взимам допълнително. Аз съм супер позитивна и борбена , но започвам да се отчайвам. Приемам всякакви съвети 🙂 Хубав и спорен ден на всички!
Веив, и аз съм на естествен цикъл, на втората пункция два фоликула - единия кух, другия извадиха, но не се оплоди.
Та, от тогава почнах да пия FH pro и спрях захарта изцяло, но ям по един плод на ден, че не мога съвсем без хич. Последния цикъл - две перфектни яйцеклетки, но на грешния яйчник - недостижим е пункция. Не знам дали е случайност или от FH pro-то, малко по-скъпо е , но чета и други хубави мнения...

Звучи супер, бих провала. Каква е цената и дали го има в аптеката?
[/spoiler]
Вейв, аз си го поръчвам, като една опаковка стига за месец, пие се три месеца по 6 таблетки на ден, онлайн щото го няма във доста аптеки. Втората опаковка я взех за 162лв
И нещо важно - ако го стартираш внимавай щото аз не знаех първия път и си ги бях разпределила по три пъти по две. Да де, ама то имало и Мелатонин, та като легнах в 12 на обяд и се събудих в 18,30часа. Та вече ги пия всички вечер преди сън

# 91
Аз съм писала и друг път зa FH Pro -имам две естествени забременявания след него плюс хранителен режим, след неуспешни 6 години опити. Сега го пих пак три месеца като подготовка за новия опит. Аз пия само  по 4 таблетки вечер преди лягане, така ми стигат две опаковки за три месеца. Допълнително приемам омега 3, витамин Д и убиквинол.
ilsan 89, на мен прогестеронът ми се вижда висок, но изчакай какво ще те посъветват лекарите. В моята клиника правят свеж трансфер само при прогестерон под 1, ако е над едно замразяват и после ЗЕТ.

# 92
Аз съм писала и друг път зa FH Pro -имам две естествени забременявания след него плюс хранителен режим, след неуспешни 6 години опити. Сега го пих пак три месеца като подготовка за новия опит. Аз пия само  по 4 таблетки вечер преди лягане, така ми стигат две опаковки за три месеца. Допълнително приемам омега 3, витамин Д и убиквинол.
ilsan 89, на мен прогестеронът ми се вижда висок, но изчакай какво ще те посъветват лекарите. В моята клиника правят свеж трансфер само при прогестерон под 1, ако е над едно замразяват и после ЗЕТ.
благодаря. Ще видим след пункцията какво ще каже . Сега повече се шашкай за пункцията как ще мине и какво ще извадят

# 93
Включвам се и аз с моята сага... Днес говорихме с лекаря, доколкото успях да разбера не е имало цитозол или цитоплазма(нещо такова) във фоликулите. Може и да е от лекарствата, за това ще опитаме пак, но с друг подход. В най - лошия случай да си ми е генетично и тогава ще търсим друг вариант. Дано съм разбрала правилно. Но за добавки или нещо да променя за мен, каза че няма нужда. Е аз съм си навила някои неща да ги променя, дано има всичко положителен ефект. 🤔

# 94
Ако започна веднага дали ще има някакъв резултат другият месец. Знам че пришпорвам времето, но много ми се иска да се случат нещата... имам един замразен ембрион, но искам два за трансфер 👏

# 95
По принцип ги препоръчват да се приемат три месеца, не знам дали биха дали токова бързо резултат

# 96
Аз също съм за изследванията на по-ранен етап.

При нас андролога в Надежда прегледа мъжа ми след не толкова добра спермограма, точно за 3 минути и му съобщи, че е идеален даже за донор и му го й предложи… Най ме е яд че като отидохме при лекаря в Турция казахме че е минал консултация с андролог.. защото ей го на цъфнахме с ДНК фрагментацията 49% 😳

Само си представям ако бях останала в Надежда за още 3 инсеминации 😳😱 понеже се водим с неизяснен стерилитет, кога ли щяха да се сетят да го проверят това.

Радвам се че поне след първата стимулация и само едно оцеляло ембрионче, окриха почти веднага проблема. Чакаме и Кариотип, дано поне там всичко е точно. Обмислям за себе си да пусна тромбофилии за да съм си сигурна.

# 97
По принцип ги препоръчват да се приемат три месеца, не знам дали биха дали токова бързо резултат

Ще пробвам, ще си покаже и ще споделя с вас. Да взимам  по 6 или 4 хапчета... Аз взимам сега фолиева киселина, витамин В6, витамин Е, Цинк и витамин Д. Въпроса е какво мога да взимам към Fh Pro допълнително и взимате и пробиотик, препоръчаха ми в аптеката, за да пазя черният дроб.

# 98
От изброеното само витамин Д допълнително, ако сте с дефицит. Фолат има 800 мг във ФХ Про, цинк, Е, Б група също. Ако искате по-бързо да подейства може и по 6 таблетки, но както Петуфин писа - ако сте чувствителна към мелатонин- само вечер.

# 99
Благодаря  ви момичета 💕Страхотни сте ! Късмет и главите горе, няма невъзможни неща....не се отказвайте,борите се!

# 100
Момичета,при стимулация колко трябва да е най-високо LH? При мен на 11 ден е 5.77

# 101
Нека някой по-запознат да каже, но мисля че колкото е по-ниско е по-добре, защото влошава иначе качеството на яйцеклетките, нека някой ме поправи ако греша. Понеже моето в края на стимулацията беше 0.02,но пък прогестерона ми удари тавана с 15

# 102
Здравейте и от мен. За пръв път стигнах и аз до ин витро опит. Изчетох цялата тема и ми направи впечатление, че стимулациите са над 10 дена. При всеки ли е различно или...как е, може ли някой по-запознат да ми обясни. Бях на преглед , на втори ден от цикъла - казаха, че нямам задържан фоликул и ми сложиха инжекция Elonva, която също не разбрах каква точно е, ако някой е запознат, ще съм много благодарна. В понеделним ме викнаха за изследвания и нови инжелции.
Ще съм ви много благодарна за мнения и съвети

# 103
Здравейте и от мен. За пръв път стигнах и аз до ин витро опит. Изчетох цялата тема и ми направи впечатление, че стимулациите са над 10 дена. При всеки ли е различно или...как е, може ли някой по-запознат да ми обясни. Бях на преглед , на втори ден от цикъла - казаха, че нямам задържан фоликул и ми сложиха инжекция Elonva, която също не разбрах каква точно е, ако някой е запознат, ще съм много благодарна. В понеделним ме викнаха за изследвания и нови инжелции.
Ще съм ви много благодарна за мнения и съвети
При всеки е различно, и медикаментите и дните за стимулация. Като ходиш през ден да следят фоликулите и да гледат изследванията ще преценяват колко дни да ти е стимулацията.

# 104
Golman, Елонва е стимулираща инжекция само, че е депо и действието и е около седмица някъде. Фактически при теб е започнала вече същинската стимулация като предполагам, че ще дойдат и инжекции подтискащи овулация след няколко дни.
Като цяло стимулациите са между 10 и 14 дни, по рядко излиза от тези рамки. При мен и в 3те ми стимулации беще 11 дни,при къс протокол с антагонист, (оргалутран/цитротид/фиремадел).

Общи условия

Активация на акаунт