Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 48 972
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,  момичета! Вчера беше моят преглед на 8 ден със стимулация. Имам около 15 фоликула, 3, от които по 18 мм, няколко по 16, по 15 и така. Лигавицата ми е 10 мм. Изследванията са ми Естрадиол 1908, Прогестерон 0.30, ЛХ 1.76. Насрочиха ми пункция за понеделник 06.12, но аз се притеснявам да не е прекалено късно. В събота съм отново на преглед и хормони. До вчера имах болка в яйчниците заради фоликулите, но днес нямам нищо, а сега видях, че ми тече нещо желирано бяло и то доста. Според вас има ли вариант фоликулите да ми са се спукали преждевременно?

# 436
Здравейте,  момичета! Вчера беше моят преглед на 8 ден със стимулация. Имам около 15 фоликула, 3, от които по 18 мм, няколко по 16, по 15 и така. Лигавицата ми е 10 мм. Изследванията са ми Естрадиол 1908, Прогестерон 0.30, ЛХ 1.76. Насрочиха ми пункция за понеделник 06.12, но аз се притеснявам да не е прекалено късно. В събота съм отново на преглед и хормони. До вчера имах болка в яйчниците заради фоликулите, но днес нямам нищо, а сега видях, че ми тече нещо желирано бяло и то доста. Според вас има ли вариант фоликулите да ми са се спукали преждевременно?
На посочения от теб ден и моите бяха с такива размери. Казаха ми, че чакат да минат 20мм по-голямата част от тях, за да се извърши пункцията. Течение имах и аз точно каквото описваш, попитах няколко пъти за него, казаха ми, че е нормално. Болки аз не усещах повреме на стимулация.

# 437
  • София

Не е възможно, няма никакъв шанс да овулираш с толкова ниско ЛХ. Слагаш ли Цитротид ако да той подтиска ЛХ-то и всичко се контролира до пункция.

# 438
Да, слагам Цетротид от 5- ти ден на стимулацията. Според вас на какво може да се дължи тази цервикална слуз? Аз направо съм мокра и то се стича по мен в обилно количество.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 12:19 от Тренди

# 439
  • София
На приближаваща овулация се дължи. При здравите жени тя сигнализира, че след няколко дни ще настъпи овулация и в момента зрее яйцеклетка. В случая при теб Я-те са много и затова и течността е обилна. Нали си чувала за т.нар. фертилни дни - това са 3-4 дни преди овулация. ЛХ-то ти е достатъчно ниско и фоликулите са още малки, за да се спукат. Спокойно. Щом слагаш Цетротид, всичко е под контрол до понеделник. Сега е важно да поставиш точно навреме тригера. Успех!

# 440
Момичета,много Ви благодаря за бързите и адекватни отговори. Успокоих се. Надявам се всичко да мине успешно! Стискам палци на всички вас да се сбъдне това, за което мечтаете!

А другите момичета, с които започнахме заедно стимулация, при вас как вървят нещата? Всичко наред ли е?

# 441
Тренди и аз съм с много обилна ЦС направо както казваш тече ли тече 😀 Днес мина и моя преглед 9ти ден стимулация . При мен много несъразмерно растат фоликулите и незнаем защо така… всеки със собствено мнение.. имам по 20мм имам по 17 и по 15… и доста малки които са по 12-13… Пункцията ми ще е неделя и силно се надявам да извадим поне 5- 6 ❤ Моля ви стискайте ми палци. Днес последно си бих Цетротида и довечера слагам 2 Декапептила и един Овитрел.

# 442
Момичета, отново съм аз с поредния проблем! Моля за мнения, който е преминал през това. Както казах в момента съм в стимулация, с назначена пункция в понеделник. Днес излезе вирусологията на мен и моя мъж. Той като малък е прекарал хепатит Б, правил си е изследвания и е установено, че е само вирусоносител. На 19.07.2021 прави отново вирусология и Хепатит Б излезе отрицателен, вчера ни казаха,че давността на изследванието преди инвитро е 3 месеца и пуснахме отново изследване. Резултатът е положителен Хепатит Б. Ами сега? Звънях в клиниката, от регистратурата нищо не ми казаха. Някой сблъсквал ли се е с подобен случай? Ще прекратят ли процедурата?

# 443
  • София
Сигурна ли си, че е положителен, а не е с антитела?
IgG или IgM е повишен?

# 444
Как ще е с положителен Хепатит няма ли симптоми?
Аз също съм с положителни антитела на някогашно заболяване, но няма проблем в клиниката, а и щом е изкарал и е имал антитела, няма как да се зарази пак. Поне до такъв извод стигнах.

# 445
Момичета, отново съм аз с поредния проблем! Моля за мнения, който е преминал през това. Както казах в момента съм в стимулация, с назначена пункция в понеделник. Днес излезе вирусологията на мен и моя мъж. Той като малък е прекарал хепатит Б, правил си е изследвания и е установено, че е само вирусоносител. На 19.07.2021 прави отново вирусология и Хепатит Б излезе отрицателен, вчера ни казаха,че давността на изследванието преди инвитро е 3 месеца и пуснахме отново изследване. Резултатът е положителен Хепатит Б. Ами сега? Звънях в клиниката, от регистратурата нищо не ми казаха. Някой сблъсквал ли се е с подобен случай? Ще прекратят ли процедурата?

Срещнах това в моето досие, докато чаках за консултация - може би има вариант да се продължи

https://newlifeclinic.bg/2018/07/25/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0% … %B4%D0%B8-%D0%B8/

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 13:45 от Gerata81

# 446
  • София
Да, ако има само антитела, означава, че го е преболедувал в миналото. Нищо не се предприема в такъв случай.
Ако е активно болен, твоята вирусология щеше също да е положителна. Ако ти си отрицателна, а той е активно болен, ще замразят яйцеклетките и ще го лекуват преди оплождането.
Според мен не си разбрала нещо.

# 447

Това са резултатите от изследването. Ако някой може да ги разтълкува дали в момента е болен или е вирусоносител?

# 448
Здрасти, Тренди
Твоите резултати как са? Това е по-важното.
Ние преди да започнем инвитро при изследването за хепатит Б излезе, че съпругът ми има хроничен такъв. Тогава от болницата искаха потвърждение от гастроентеролог, че може лечението на мъжът ми да се отложи до края на процедурата, с уговорката, че андрологът пък е казал на консултацията,че може да се справят с подбора на сперматозоиди и това не би било проблем.
 Аз имах антитела.
Ако нямах тогава щяха да ми поставят ваксина, която се бие в 3 дози, с продължителност 6 месеца и така процедурата се отлага във времето.
Да спомена само, че всичко това се случва в Турция. В Бг не знам как е. Но беше много инфарктно положението тогава.

Дано не те заблуждавам, но положителен значи, че в момента боледува. Не са ми познати тези единици COI. Прикачам снимка на тези на съпруга ми ….. какво виждаш са много високи и правихме това изследване HBV DNA. Можеш да прочетеш повече за него в интернет, но накратко е количествено измерване на вирусната ДНК.

Дано всичко е наред и продължите по план!
🍀🍀🍀
Успех!

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 14:34 от Mestle

# 449
Тренди , вирусоносител е ТМ, не е болен, може и никога да не е бил.
Аз съм по същия начин - родена съм с вируса, сестра ми също - предаден ни е от майка ни при раждането. Нито една от трите ни не е боледувала от хепатит Б. Правила съм вирусологии над 10 пъти преди процедурите, винаги ми е излизал положителен резултат и няма никакъв проблем. Ползвала съм и 3 заповеди от ЦАР, за които също това не е пречка за започване на ин витро опит.

Общи условия

Активация на акаунт