Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 48 967
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
Тренди , вирусоносител е ТМ, не е болен, може и никога да не е бил.
Аз съм по същия начин - родена съм с вируса, сестра ми също - предаден ни е от майка ни при раждането. Нито една от трите ни не е боледувала от хепатит Б. Правила съм вирусологии над 10 пъти преди процедурите, винаги ми е излизал положителен резултат и няма никакъв проблем. Ползвала съм и 3 заповеди от ЦАР, за които също това не е пречка за започване на ин витро опит.

Дано и техния случай е като вашият.

# 451
  • София
Изследването показва, че има положителен австралийски антиген, който е положителен след преболедуване. Т.е. има антитела.

# 452
Изследването показва, че има положителен австралийски антиген, който е положителен след преболедуване. Т.е. има антитела.
Т.е според вас няма да има проблем да се направи инвитрото?

# 453
  • София
Имаш ли как да се свържеш направо с твоя лекар и той да ти каже.
Нямам опит с австралийския антиген. Ние сме с положителни антитела за друго заболяване при вирусологиите и никога дори не са го коментирали, защото явно сме го изкарали в един момент на по-млада възраст и двамата.

# 454
Утре съм на преглед отново в клиниката. Сутринта ММ ще си направи чернодробни изследвания, за да видим какви са стойностите и като ходя утре в клиниката ще разговарям с репродуктивния ми лекар за положителния резултат на австралийския антиген, защото по телефона от кол центъра не можаха да ми отговорят на въпросите днес. Досега се рових из нета, повечето мнения са,че след като мъжът е с този антиген няма проблем за оплождане на яйцеклетките. Моите резултати са отрицателни. Ще видя утре какво ще кажат от клиниката. Ще Ви държа в течение. Много Ви благодаря за цялата подкрепа момичета. Вие сте един огромен стълб, който е непоклатим и давате необходимия кураж на жени в нужда. Благодаря Ви!

# 455

Това мисля, не е правилното тълкуване.
Доста изчетох по темата, когато се  сблъскахме с това.
Положителен HBsAg значи, че в момента има наличие на заболяването. Другото наименование на HBsAg e австралийски антиген, но това не значи, че имате антитела. Ако изследването Anti-HBsAg е положително, това вече значи, че някога сте го преболедували и имате антитела.

# 456
Момичета, втори ден от цикъла, първи преглед за стартиране на стимулация и се видяха 5 фоликула. Според вас достатъчно ли са, има ли шанс да се увеличи броя им ? Адски съм притеснена, защото на първия опит имах 2 фоликула и извадени 0 яйцеклетки Sad

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 20:25 от Sivona

# 457
Привет, борбени момичета! Днес бях в клиниката, андролозите и лекаря изказаха едно и също мнение относно фактът, че ММ  е с положителна проба на HBsAg. Категорични са, че няма да окаже влияние на оплождането, защото ще пречистят материала (каквото и да означава това), само казаха, че ще е добре ако даде хубав материал, а ние сме точно с мъжки фактор. Стискайте палци всичко да е наред. Сега имам друг въпрос към вас! Днес естрадиола ми е 4047 pg/ml. Това не е ли прекалено много според вас? Няма ли да доведе до хиперстимулация? Вместо таймираша инжекция Овитрил ми дадоха да си бия две дози Декапептил за узряване на яйцеклетките. На някой досега изписвали ли са му тези инжекции?

# 458
Тренди, аз бях с таймиране с  Декапептил. Малко е болезнена при слагането, но нищо страшно. Не съм имала проблем след това.Трябва да си я направиш в точния определен час от лекаря и така. Успех! ❤️

# 459
Тренди, аз бях с таймиране с  Декапептил. Малко е болезнена при слагането, но нищо страшно. Не съм имала проблем след това.Трябва да си я направиш в точния определен час от лекаря и така. Успех! ❤

След малко я слагам, казаха ми точно в 22:30 да сложа две дози и на 06.12 в 08:00 да съм в клиниката. А само да попитам в деня на таймиращата инжекция поставихте ли пак доза хормони? На мен ми казаха само Декапептил да направя. При вас така ли е било?

# 460
В този ден нямах други хормони, само Декапептил вечерта.

# 461
Здравейте, започнахме стимулация от първия ден на цикъла с Гонал Ф по 350единици на ден. Днес ми е третия ден от цикъла и спрях да кървя (цикъла ми спря). Това нормално ли е? Утре ще се обадя в клиниката, но ми е много притеснено.

# 462
Десинка, на мен при стимулация ми казаха, че в повечето случаи цикъла намаля, но при мен беше обратното. Следят хормони и всичко, не се притеснявай излишно, всичко ще бъде наред!

# 463
При мен също спря.. но ми казаха че е нормално, а и после всичко си беше точно 😉 Бях на Гонал и Менопур.

Здравейте, започнахме стимулация от първия ден на цикъла с Гонал Ф по 350единици на ден. Днес ми е третия ден от цикъла и спрях да кървя (цикъла ми спря). Това нормално ли е? Утре ще се обадя в клиниката, но ми е много притеснено.

# 464
Привет отново от мен 😊 Минавам само да кажа че вчера ми мина пункцията. Упойката изобщо не беше страшна както се бях притеснила, дори ми беше много забавно после 🤷🏼♀😁 Сега имам леки болки и то от лявата страна, защото от там са извадили повечето яйцеклетки и се чувствам подута, но като цяло се чувствам добре. Имахме общо 9на брой, но както предположихме 2 от тях вече бяха презрели. От 7те останали- 3 са пуснали класическо инвитро и 4 ИКСИ . Тази сутрин ми се обадиха да кажат че имаме 4 оплодени -  1от ИКСИ и 3 от класическо. Стискайте палци да се развият добре. Гласим се за свеж трансфер в петък🥰  Иначе от снощи започнах с Циклогест вагинално сутрин и вечер. Това е от мен за сега. Чакам и другите момичета да кажат как им е минала пункцията 😊

Общи условия

Активация на акаунт