Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 47 882
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
Абсолютно същото и при мен. За Пловдив.

# 706
Здравейте, момичета! Не знам въпросът ми дали е за тази тема, но не знам в коя точно да го задам, а тук може да има някоя от вас, която да е наясно с нещата. Интересува ме какъв е реда и какви документи се подават в съответната община за кандидатстване за еднократна финансова помощ за двойки с репродуктивни проблеми? Моля, ако някоя от вас е кандидатствала да сподели как стоят нещата. Благодаря предварително!
Зависи дали сте от същия град в който ще правите инвитрото. Аз сама кандидатствах за финансова помощ, тъй като съм от друг град.

# 707
Абсолютно същото и при мен. За Пловдив.
Трябваше да уточня, че в различните градове са различни изискванията. На нас ни искаха само копие от сключен брак.

# 708
Здравейте и моля за съвет, ако някоя от вас знае и е минавала по този път. Минахме първи опит ин витро с одобрение от ЦАР, но за съжаление е неуспешен. Ще предстои (незнам точно кога, ще имам допълнителни прегледи с доктора) втори опит. Та питането ми е, втория опит (имам замразен ембрион) изцяло аз ли си го плащам, държавата финансира ли, кандидатства ли се пак...какво следва?

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 15:36 от golman

# 709
  • София
Ако ембриоНът е от същата стимулация, от която е финансирането, не плащаш трансфера.
Финансирането включва стимулацията, СЕТ и ЗЕТ.

# 710
Здравейте!
Може ли да ме ориентирате колко пари горе долу е една инсеминация? Правихме почти всички изследвания и се надявах да може да кандидатстваме по фонда, но явно няма да стане. И сега нз от къде да започна.

# 711
Може да прозвучи тъпо, , но след разочарованието от не успешния опит съм като зомбирана. Какво е ЗЕТ и какво СЕТ?
От стимулацията ми по фонда, изкараха о замръзиха 2 ембриона. Единия го върнаха, но резултата е отрицателен (няма бременност). Остана един замръзен при тях.

Ако ембриоНът е от същата стимулация, от която е финансирането, не плащаш трансфера.
Финансирането включва стимулацията, СЕТ и ЗЕТ.

# 712
  • София
Свеж ембриотрансфер и замразен ембриотрансфер. Това е.
Щом е замразен от същия опит, значи е в рамките на финансирането.

# 713
Първия трансфер не беше СЕТ, а ЗЕТ, заради хиперстимулация. Т.е ео колкото разбирам в този случай нямаме право на втори ЗЕТ по фонда?! Sad

Свеж ембриотрансфер и замразен ембриотрансфер. Това е.
Щом е замразен от същия опит, значи е в рамките на финансирането.

# 714
  • София
Според информацията от сайта на ЦАР, покриват разходите за всички ембриони от съответната стимулация.

Някъде нагоре метнах, че не финансират ЕЦ, а информацията е, че покриват до 4 пункции на ЕЦ и необходимия брой трансфери.

# 715
Много ви благодаря за информацията

Според информацията от сайта на ЦАР, покриват разходите за всички ембриони от съответната стимулация.

Някъде нагоре метнах, че не финансират ЕЦ, а информацията е, че покриват до 4 пункции на ЕЦ и необходимия брой трансфери.

# 716
Здравейте!
Може ли да ме ориентирате колко пари горе долу е една инсеминация? Правихме почти всички изследвания и се надявах да може да кандидатстваме по фонда, но явно няма да стане. И сега нз от къде да започна.
Има вариации в цените на различните клиники, така че най- добре е да попиташ в самата клиника.
 Аз правих ИНСЕ преди 10 дни в Токуда   за 460лв. Отделно микробиология и на двамата+ тетове за инфекции и таймираща инжекция , още около 200лв.

# 717
Първия трансфер не беше СЕТ, а ЗЕТ, заради хиперстимулация. Т.е ео колкото разбирам в този случай нямаме право на втори ЗЕТ по фонда?! Sad

В такъв случай всеки следващ зет от тази стимулация ще трябва да си заплатите вие.

# 718
  • София
Центърът финансира следните дейности по асистирана репродукция:
1. контролирана овариална (хипер)стимулация (КОХС) с един или повече от следните лекарствени продукти (по групи):
а) аналози на гонадолиберина (агонисти или антагонисти);
б) гонадотропни хормони (уринарни или рекомбинантни);
в) други (за лутеална поддръжка) - стероиди и/или хорионгонадотропин;
2. контрола на стимулационния процес чрез:
а) документирани ехографски прегледи;
б) хормонални изследвания;
3. АРТ методи (инвитро методики):
а) фоликулна пункция под ехографски контрол;
б) класическо инвитро оплождане;
в) оплождане чрез т.нар. ICSI;
г) (изм. - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) трансфер на свежи ембриони;
д) (доп. - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) криоконсервация на предимплантационни ембриони или на яйцеклетки (в случаите по чл. 26, ал. 1, т. 6);
е) (нова - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) трансфер на размразени ембриони, които са криоконсервирани със средства от центъра - необходимите ехографски прегледи, размразяване на ембрионите, култивиране при нужда и ембриотрансфер;
ж) (нова - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) асистирана репродукция на спонтанен цикъл - необходимите ехографски прегледи, 4 фоликулни пункции под ехографски контрол, оплождане, замразяване и размразяване на ембрионите, култивиране при нужда и необходимия брой ембриотрансфер/и.
(2) Лекарствените продукти, финансирани със средства от центъра, следва да са включени в Позитивния лекарствен списък и се осигуряват по реда на чл. 207, ал. 1, т. 5а от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

Вижте т. 3, е.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 11:39 от Fever Ray

# 719
Здравейте,момичета!Предстои ми ин витро и искам да попитам дали по време на стимулация трява да се почиво(имам 4 инсеминации на естествен цикъл),като се има в предвид,че работата ми е с физическо натоварване и то не малко.Дават ли борничен след трансфера,датата на пункцията съвпада ли с датата на овулация ,и като цяло как протича периода от първия ден на стимулацията до трансфера.Това са все въпроси,които ще задам утре,като се чуя с доктора,но просто искам да знам за си оправя нещата в работата 🙂

Общи условия

Активация на акаунт