НОЕМВРИйските ни хубави деца, идват вече на света! - Ноемврийски мами 2021 - Тема 7

• 46 507
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Честит да е Станислав, много здрав и силен да бъде!
Таня, аз още си рева от щастие като се сетя, или само като си я погледна Бебка ♥️

# 601
Честит Станислав Simple Smile Много здраве му желая
А рева тепърва започва 😂Аз рева по цял ден и сега рева щот ни изписват

# 602
Жив и здрав да е Станислав. Да е спокойно и щастливо бебе Animal Hatching Chick

# 603
Добре дошъл на Станислав! Да е здраво и кротко човече!

# 604
Таня, честит Станислав, здраве и късмет на цялото семейство Flowers HibiscusBlue Heart!!!

# 605
така туко що дойде при мен консултантката по кърмене , каза да спра АМ защото и коластрата е достатъчна, първите 3-4-5 дена ( зависи от всеки индивидуално ) се дават и двете гърди , всяка по 7-8 минути на хранене , коластрата и стига , хранят се минимум 6 пъти на ден , и през ноща може да има още 2-3 тоест общо 8-9 хранения.
Като дойде млякото се почва само с едната гърда .
Но за да не яде нощно време по 3 пъти първо да се опитвам да я приспивам с полюшкване на леглото или потупване и такива ми ти работи , и чак като не стане тогава да давам гърдата.
Защото е сега имах хранене , дадох и двете гърди и тя си заспа ; аз дадох и ам с мисълта че ще хапне и ще спим , ама тя не го ще.
Значи коластрата и е стигнала.
И другия вариант е на поискване тогава може да има по малки като продължителност хранения но повече на брой.
Аз тук си нося помпа , кана , шишета и си стерелизирам с каната. Взех и пликове ама чесно казано не мисля че има какво да се замразява на тоя етап, тя си хапва.

Честито изписване!!! Прекрасен път оттук нататък!:)
Да ви споделя само моето объркване по въпроса с АМ и коластрата. Значи Хедра и консултантката (тя от Шейново ли е?) може да казват, че коластрата стига, но докато се възстановява майката от секцио в неонатология със сигурност им дават АМ. Как се процедира в такъв случай?

# 606
Благодаря на всички за пожеланията!
На неродилите още стискам палци за успешно раждане.
Възстановявам се но не е лесно това раздвижване. Въпреки това си заслужава всяка болка щом гушнеш своето вързопче.

# 607
Описвам за секцио АМ и коластра и бла бла.
Значи когато родиш е ясно че и дават АМ защото ти си в реанимация , и отделно там точно няма да ти потече каквото и да е при всички положения , на другия ден като я взех почнах да и тикам гърдата но те обичайно са поспаливи заради жълтеница . Та тя не искаше грам да засуче и целия втор ден, та давах АМ.
След това в събота ми я докараха ревяща на умряло ( гладна ) и успях с силиконово зърно да и натикам цицата и от тогава съм давала 3 пъти АМ и цица , от там нататък е само на цица , и изобщо не и е давано АМ Simple Smile
а и в шейново ти я дават за хранене а не за гушкане Simple Smile Тоест ще е гладно бебето като го взимаш в часовете , те са си направили разтояние 3 часа точно с тази цел.

# 608
Аз я сложих малката на гърда  привечер след като родих, секциото ми беше сутринта. На втория ден оставиха бебетата при нас през деня, но нямах почти никаква коластра и слагах Бебка да се пробва да суче, а после я хранех с АМ от шише. Преди това изцеждах каквото може като коластра с помпата и й го давах. Тогава и ги взеха за през нощта при акушерката. На третия ден Бебка засука и оттогава е само на кърма от гърда, даже и в болницата я оставяха през нощта при мен, за да не се налага да я хранят с АМ или да тичам от единия до другия край на коридора. Досега даже от шише не съм давала кърма, въпреки че изцеждах два пъти като излизах  - за махането на конците и за взимането на акта за раждане. Между другото, нашия акт днес го взех въпреки, че казаха след две седмици. Скоро родилите мами можете да звъннете в общината по местоживеене, за да видите докъде са стигнали.

# 609
Сама ли взе акта за раждане? Някъде попаднах, че трябвало двете лични карти на родителите. Thinking

Аз я сложих малката на гърда  привечер след като родих, секциото ми беше сутринта. На втория ден оставиха бебетата при нас през деня, но нямах почти никаква коластра и слагах Бебка да се пробва да суче, а после я хранех с АМ от шише. Преди това изцеждах каквото може като коластра с помпата и й го давах. Тогава и ги взеха за през нощта при акушерката. На третия ден Бебка засука и оттогава е само на кърма от гърда, даже и в болницата я оставяха през нощта при мен, за да не се налага да я хранят с АМ или да тичам от единия до другия край на коридора. Досега даже от шише не съм давала кърма, въпреки че изцеждах два пъти като излизах  - за махането на конците и за взимането на акта за раждане. Между другото, нашия акт днес го взех въпреки, че казаха след две седмици. Скоро родилите мами можете да звъннете в общината по местоживеене, за да видите докъде са стигнали.

# 610
аз съм с страшно много подути цици и сега цедя след яденето и защото просто не сиава иначе , тя не успява да тзсмуче всичко и то си седи ,

# 611
Сама ли взе акта за раждане? Някъде попаднах, че трябвало двете лични карти на родителите. Thinking

Сама, един от родителите с личната си карта е достатъчно.

# 612
А носите ли си АМ в болницата, има ли го в списъка, защото в моя го няма, няма и шишета и се чудя дали да вземам някакво мляко

# 613
На мен всичко ми даваха в болницата, за Беба искаха само дрешки за изписване.

# 614
А носите ли си АМ в болницата, има ли го в списъка, защото в моя го няма, няма и шишета и се чудя дали да вземам някакво мляко
Не съм чувала до сега да искат в някоя болница АМ. Аз ще раждам в държавно АГ и даже там си има и АМ, и дрешки за децата.

Общи условия

Активация на акаунт