НОЕМВРИйските ни хубави деца, идват вече на света! - Ноемврийски мами 2021 - Тема 7

• 46 291
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Ето ме и мен Simple Smile Честито на новите мами!

Бях казала, че ще напиша как мина при мен раждането. На 9-ти към 1-2ч през нощта започнаха контракции, но не на равни интервали. В 3 ми се появи зацапване като при цикъл след ходене до ВЦ. Чужденките го наричат "bloody show" и се води уж като тапата. В 4 пак така - викам си, това ще е тапата, няма какво да е. Междувременно контракциите започнаха да стават малко по-чести и болезнени. Така на всеки час до 8, когато писах на АГ за споменатото течение и че контракциите си продължават, като вече са на 10-15 мин. Тя каза ако не спрат до час и се засилят, да отида да ме види. Ами не спряха и станаха по-болезнени - все едно някой те притиска ниско долу с менгеме и после отпуска. Тръгнахме за Плевен, защото там щях да раждам и 12ч бяхме там.
Прегледа ме докторката и заключи, че течението е от изтичане на води, въпреки че аз не бях забелязала да изтичат. Освен това имах и 3 см. разкритие. Каза че ме приемат и ще ми пуснат система окситоцин, защото не искат детето да хване инфекция. Не бях много съгласна със системата, но пък без нея не знам колко щяха да се проточат нещата.

Та, взеха ми кръв, клизма и ме пратиха в предродилна да мерим тонове. Бяха добре и към 14ч ми пуснаха системата на първа степен. Не след дълго контракциите станаха по-чести и започнаха вече да изтичат води наитина. През 20 мин. засилваха степента на системата и следяха тонове. Не бях с колани, което ми даваше възможност да се движа, но аз стоях подпряна на 2 легла и се клатушках наляво-надясно. Като започнеше контракция и водите изтичаха. Даваха ми лигнин, ама той не спасява положението. Викам им - дайте им направо една подлога Smile Дадоха ми и така чаках да стогна повече разкритие. В един момент системата вече беше на 7-8 и контракциите станаха адски болезнени. Наистина не можеш да говориш в този момент и е много неприятно. Прегледа ме докторката и имах 7см. Аз вече се чудя няма ли край тази агония. По едно време се появи и позив за напън но от напъването на легло нещо не ми се получаваше.. Напъвах и с глава, въпреки че знам, че не трябва.

АГ ми казва как да дишам, но аз не мога, панирах се по едно време, защото болката е толкова силна, че започнах да дишам бързо и учестено, просто идва момент в който не можеш да контролираш тялото си.
Евала на тези, на които им се получава дишането от лекцията на Елена Василева.

В една контракция трябваше 3 напъна да направя. На първия успявах и после вече губех енергия. Пробвах да напъвам и права и така сигурно половин час, редувам в легнало положение и права и най-накрая вече чувството за напън беше по-силно от болката на контракция и ме качиха на родилното легло. Там имаше дръжки, които определено ми помагаха. Аг-то докато напъвах, разширяваше перинеума и помагаше. Чувствах как главата си проправя път лека полека и най-накрая чух заветното: "Спри да напъваш, дишай!" На следващия напън главичката излезе а на по-следващия и телцето. Вече беше станало 16:40. Дадоха ми Лили върху мен за малко и ни направиха снимки. После казаха, че трябва да напъна за да излезе и плацентата, но там вече е лесно. С нея всичко беше наред и се наложиха само 2 шева да ми правят.
Аз вече нямах грам сили, но се радвах, че с малката всичко е наред и този така важен момент - раждането вече е минал.

Вечерта малката остана при акушерките, защото бях адски изморена, а и не бях яла повече от 20 часа. На другия ден ми я дадоха на обяд и от тогава не съм я връщала. Спокойно бебе е, плаче само като ѝ сменям памперса и като я къпят на визитация. Дойде същия ден една акушерка която е и консултант по кърмене и ни се получи със засукването. Имах коластра и си цокаше.
За да не става този пост още по-дълъг чаршаф, ще съкратя и ще напиша, че на 12-ти ни изписаха и вече сме си в къщи. Аз от вчера имам кърма вече, не коластра и общо взето се движа по графика от книгата на Хедра за 1-2-3 ден след раждането и т.н.
Сега пиша поста докато малката спи, иначе нямам време за почти нищо. Тя спи час и половина - 2, после сменям памперс като се събуди и давам да яде от едната гърда и стои там от 20 мин, до час. После давам другата гърда и пак така. Като се отпусне и заспи я слагам в кошарата и тогава евентуално имам малко време да хапна и да свърша нещо. Има си предизвикателства, в тези първи дни, но мъжа ми се включва активно, дори и през нощта за смяна на памперс, така че се справяме екипно Simple Smile Аз постоянно си повтарям че и това ще мине и графика кърмене- спане - смяна на памперс ще се промени в един момент.
Ще завърша с това, че "Най-доброто тепърва предтои" Simple Smile

Леко раждане, бързо възстановяване и много сили и търпение желая на все още неродилите! Heart Decoration Flowers Tulip Nature Sparkles Flowers Four Leaf Clover

П.С. Ще се радвам да се включа и в темата "Родени Ноември 2021", ако Елани или някой друг желаещ направи Simple Smile

# 646
Съмър, честито бебенце Flowers HibiscusFlowers Tulip и от мен Simple Smile

# 647
Честито бебенце и от мен Simple Smile
Аз вода не давам, сменям памперс когато се изака или събуди, но често се случва да спи наакана. Мия задължително на чешмата, но не и нощем, за да не се разсънва допълнително, пък и като реве по коридора да не буди батковците. Тогава почиствам с кърпички 99% вода. Мажа с Павловича мас, много ми хареса този крем, прави мазничък филм и акото не залепва изобщо. Излизаме на разходки от 8-мия ден, изобщо не исках да седим вкъщи, защото ей сега времето ще се развали и ако дотогава не е свикнала навън, няма да мога да я вадя. Суче от двете гърди докато не пусне, не засичам минути, но като за новородено е сравнително бързичка. И тя като батковците има кърмаческа жълтеница, сигурно поне месец-два ще се проточи. И тя като тях повръща доста, но само ако е много преяла или сукала на често (те повръщаха мъжката на всяко ядене, дори и два часа след ядене пак). Съответно успокояването на гърда се превръща в обратното- преяжда и почва да връща, разсънва се и става мазало. Натиках й биберон залъгалка, иначе няма как. Все се надявах поне тя да не повръща и да не ми трябва биберон, ама на! Аз поне не ги държа до големи магарета с биберони, на единия батко го махнах на 8 мес, на другия на 10 мес и давам единствено за заспиване. И така- влязох във въртележката с безсънието, на мъжа ми като му свърши бащинството сигурно ще ми идва да си оскубя косите... но те сами ще окапят 3 месеца след раждането 😂😄

# 648
И ние днес на ден 10 направихме първа разходка навън Nature Sunny

# 649
Момичета, как се разпознават коликите? Малката е вече на 14 дена и от снощи е доста нервна, плаче след като е нахранена и с чист памперс. Снощи по време на нощните хранения имаше и доста газове. Днес сутринта дадох Био гайя капки и газовете утихнаха, обаче мрънкането не спира. Кърмя на поискване и днес ми се случва буквално на всеки час за по половин час, а като спре да суче пак хапе ръцете... И на ръце взимах, и в количката я возих, и пак не се успокоява...

# 650
Ох и аз не мога да ги разбера колики ли са или просто и се бодува или нещо друго я боли.. бебе е гушкане, носене и това е. Няма какво друго да направим. Даваш за колики щом искаш и като е кисела гушкаш и носиш. При нас помага да легна и да я сложа на моите гърди така заспива следобед. Също така и топъл компрес на коремчето.

# 651
Гушкам, нося, люлея, танцувам заедно с нея, на рамо я слагам, и пак не се успокоява..и това ме мъчи, че не мога да й помогна...

# 652
Здравейте и от мен, одавна не бях писала, но сякаш за нищо не ми стига времето.  Незнам как се оправят мамите с 3.
Честити нови бебоци на всички 😊
Алекс вече не спи непрестанно както в началото. Кърмя го на 3 часа долу горе, но понякога като се успя например и храненията стават 7 вместо 8 за деня. Докато той е на едната гърда на другата слагам колектор и събирам от свободната гърда към 60 мл на кърмене. Предлагам му и тях но доста често ги отказва. Мисля да замразявам, защото вече често се случва да хвърлям. Също така се притеснявам да не вземе да предпочете шишето и в един момент да откаже гърдата.
Той иначе е кротък, но също от време на време се напъва и сумти преди да се изака. Ака много често, на всяко хранене а понякога и по често и няколко пъти на хранене . Мислех че има диария, но педиатърката видя пълния памперс и каза че е нормално акото. Той вече е малко над 3 кг, педиатърката каза че си хапва добре и явно затова ака повече. Почти всеки път като сменям памперса той пишка и ака на чисто по без памперс, точно след като съм го намазала с крем. Протектора от повивалника го сменям кажи речи със всеки памперс. И съответно понякога го мия по 2 пъти на смяна. Незнам как да се справя с това...

# 653
Аз за това започнах да използвам подлогани защото ми писна да пера

# 654
Summer, честито бебче!!! Да ви е живо и здраво и много да ви радва!!! ♥️

# 655
И аз се боря с напиканите и нааканите пелени- аз след миене бърша с едни тензухчета (муселинови пелени), имам от малкия батко 5 и купих още 5 и всеки ден трябва да ги пера, почти няма пропуск в напикаването на пелената, ако се е разревала гладна- нааква от напъване Simple Smile а момичето с мен в родилния дом ме уверяваше, че момиченцата не се напикавали Simple Smile че и тихомълком го прави, момчетата поне видимо пишкаха на хеликоптер, а тя просто образува локва, която аз случайно установявам Simple Smile и така и аз мия винаги по два пъти

# 656
емииииние сме с гъбички по езика , пъпа падна но леко пуска секрет и ме притеснява

# 657
Номално е да пуска секрет след като падне, Бочи. Подсушава се със спирт 70% и се пръска Цикатридина или има един антибиотик на прах. За гъбичките не знам как се процедира.

# 658
пз питах уж педиатърката за този прах , сулфазитол ли или нещо такова ама тя го отписа.
Иначе със спирт обработвам и ще чакам да каже как се процедира.
А за гъбите ищписа някакъв гел.
Как ще и обирам езика не знам просто

# 659
Bochinka за пъпа доколкото знам спирта ще свърши работа. А доколкото до гъбичките една приятелка навиваше марличка на пръста си и със сода леко обтриваше езичето и минаваха, после пак се появяваха докъм втория месец и после спряха да се появяват

Общи условия

Активация на акаунт