НОЕМВРИйските ни хубави деца, идват вече на света! - Ноемврийски мами 2021 - Тема 7

• 46 406
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Честити нови попълнения, да са много здрави и спящи Simple Smile
Мен вече ме тресе стресът от безсънието, тя не че ме държи нощем много будна, но става да си цоцка и понякога спи много неспокойно и ръмжи като диназавър, напъва се и докато не се изака не се успокоява, понякога по 2 часа така. Малкият батко беше същият- стане ли 4:30-5 ч започваше да ръмжи и сумти до сутринта. Повивам, давам биберон, но не винаги помага. Как не ми липсваха месеците безсъние... Simple Smile тъъъкмо задремя и звънне аларма за училище на големия. Така е де, сами си го избрахме с три дечица, много им се кефя, но ах тази липса на сън...

# 631
при нас е така , от 5 почва да се мръщи докато не дрисне, но проблем имам и огромен с гърдите , от вчера вече станаха извънредно болезнени , тя не се буди да яде толкова често колкото те се напълват , аз не цедя , вчера само 1 път цедих и то в времето и за ядене и то защото отидохме в парка.
На 2 рия час са като тухли и не знам какво да правя, едно момиче ме консултира доброволно ( консултант е ) но вече много се притеснявам а и то си е дискомфортно. Като суче леко омекват но много леко .

# 632
Бочи, до няколко дни би следвало да се регулират според сукането на бебето. А дотогава цеди по малко за облекчение, но не докрай, и замразявай. Поне аз така правех първите дни.

# 633
аз може би не разбирам кога е края , смисл като цедя гледам да не стават супер меки.

# 634
То край практически няма, защото кърмата се произвежда дори в момента на сукане/цедене. Затова изцеждаш до облекчение, но ти де факто ще променяш постоянно производството, защото бебето си покачва нуждите ежедневно до около 3 месечна възраст. Работата е да не стават запушвания и бучки, цедиш когато има нужда, но не до пълно омекване. Хормонът локален инхибитор трябва да “знае” кога да се задейства (стопира производството), затова и трябва да не му се подават сигнали, че постоянно има нужда от мляко. Пък и самото бебе ще смени режима сто пъти, така че няма да успееш да вкараш еднакви темпове за всичко

# 635
е сега например яде от двете гърди ( още е коластра и си давам двете защото иначе абсурд да избутам само с една ) В 12 , после будува и нещо почна да си лапа ръцете викам чакай по добре цицата , и без това в 12 заспа на едната по рано от нужното, посука пак. това около 13 часа , и сега в 15 часа вече са твърди и ще се пръснат. И се налага да я будя да суче

# 636
Добро утро. Как са бебоците?
Моята кукла днес става на 10 дни и мисля в 2 да я изкарам за кратко с количката, че ще е слънце. Вече имаше две излизания на терасата за малко. Много е кротка, яде и пълни памперси. Само периодът между 18:00 и 23:00 часа е нервна, ръмжи и се напъва. Освен Лефакс ще пробвам дадавам и БиоАмика, че ми е тъжно с това превиване. През нощта прави малко дълги паузи, тази нощ е яла в 3 и сега в 7 и затова отивам да се изцедя.
Имам и друг въпрос за храненето. Колко време кърмите за ядене? Педиатърката съветва хранене от две гърди по 15 мин. Но Мила яде 15 мин от едната и заспива. После по никакъв начин не мога да предложа още. Но според мен си набавя и от 1 гърда количеството, щом спи после 2-3 часа и пишка и ака.

# 637
Здравейте, момчета !
Честити бебенца на всички, които родиха! 💓 Да бъдат живи, здрави, спокойни и щастливи !

Ние от петък сме си вкъщи. Таткото прелива от щастие. Малкият е спокоен като цяло, само като огладнее и закъснея с даването на гърда, реве. Учим се взаимно. Общо взето се събужда да суче на около час и половина, два. Понякога и на един. Направи и един по-дълъг сън от 3 часа. Аз му предлагам и двете гърди. От едната цока доста лакомо и се чува преглъщането, а от другата минава време, докато се нагласим. Малко тъп въпрос, но трябва ли да се чува някакъв звук при сученето?

Elanlli, според мен, щом спи по толкова след сукане, си е взела достатъчно. Би трябвало на следващото хранене да започваш от тази гърда, от която не е декара. Нека по-опитните мамчета на кажат.

Плакнете ли устичката с малко преварена вода на всяко кърмене? И кога сменяте памперс- преди или след хранене?
Аз по-често го сменям преди хранене. Той понякога си върши работата, докато суче. 😁 Въобще забава голяма.

# 638
Опитвам се да плакна устата, но тя като заспи и се храним предимно легнали ми е непосилно.
А памперса го смемям преди, мия я на чешма да е по-свежо. После добре мажа с крем. Ака и след ядене и между двете хранения. Ако тръгна да сменям на всяко ако ще се съберат понякога и 3 броя между храненията.

# 639
  • Am Dorf (BB)
Не плакна уста, не мия гърди, това е обсъждано много пъти и е изговорено, че няма смисъл и е дори контрапродуктивно (миенето на гърдите напр). Разбира се ако някой се чувства добре от такива занимавки, няма сила и аргумент, които да го спрат 😄 Памперс сменям при смяна на гърдите при едно кърмене, за да се поразбуди.

# 640
Здравейте! Честито за новите попълнения! Да са здрави и щастливи всички, и много спокойни (най-вече мамите)! Heart Eyes

И моето бебенце се появи най-накрая Heart
В петък бях на тонове и хванаха някакви контракции незначителни. Но имах и 3 см разкритие... Та докторката ме прати да се поразходя час час и нещо и да ходя да ме приемат за раждане. Всичко мина много спокойно, лежерно, без бързане. Леко и бързо раждане, имаше време за упойка, сложиха ми и окситоцин малко за контракции, че не бяха много впечатляващи Grinning аз ги усещах само като стягане, без болка... Което беше доста изненадващо за всички защото бях с 5-6 см, тогава ми сложиха и упойката.
Всичко мина супер, същинската част с 3 напъна, без епизиотомия, без някакви разкъсвания само нещо на уретера ми закърпиха, че излезе с глава и ръка едновременно Joy 
Не мога да повярвам колко по-добре се усещам отдолу в сравнение с първия път, когато бях тотал щета и бях като блъсната от тир Joy

# 641
Честита радост sum_mer! Hug

# 642
Съмер честито бебенце Simple Smile

И аз да расскажа как сме ние , ядем на 3 часа от двете гърди горе долу по 8-10 минути зашото на този етап оставя ли я повече е заспала и шанса да дам другата е нулев и ще трябва да я цедя , а нощем не ми се занимава изобщо
Сутрин почва да превива от колики въпреки Био Амикаиа но по скоро се съчи да се изака, слагам и бухала но много леко затоплен с черешови костилки , а през цялата нощ просто го слагам без да го топля защото пъпа още нее паднал.
През ноща уж я миех но тя почва да реве и става страшно и за това тая нощ не съм мила дупето и ще я измия е сега като стане в 12 да яде ,забърсах я с мокри кърпи 99% вода.
Мажа с Веледа и Галафарм , основно заради гънките , по натам ще спра вероятно . Бяхме го говорили по натам това с мазането .
За сега сме си на обикновените пелени а след 20 тия ден ще видя как ще са сигналите и ще почна да пробвам с ЕБХ и многократнмте , че от тогава започва по контролирано да се случват нещата а сега ми се спи само и нямам никакви сили.
Гърдите ми се пълнят бая и не знам кога точно и как да разбера кога , ще трябва да яде от едната гърда вече до край.
За коликите сме освен с Био Амика и с Омнибиотик панда , като цяло са ми ок , освен едно спане когато просто явно има нужда да се изака повече и се свива,

# 643
Добре дошли на всички нови бебенца през последните дни! Здрави и много щастливи да бъдат!
Milk-choc, все едно описваш моето положение... явно с 3 деца нещата си приличат Simple Smile Моят бебок прави една по-дълга пауза нощем от 4 часа и в общи линии това ми е спането и на мен. След това се събужда през 2 часа, а след 5 часа само се гърчи, напъва и мрънка. В 6.30 звъни алармата за училище. Първокласничката ходи на училище, а голяма е онлайн. Хаосът е пълен. Таткото помага много, но и той е човек и е с ограничен капацитет да огрее навсякъде. Засега се държа, интересно докога...
Аз предлагам и двете гърди на всяко хранене, не му броя време, оставям го да суче колкото иска. Яде през различен интервал, най-често на всеки 2 часа. Не цедя изобщо, първите 10 дни ми бяха много напрегнати гърдите, но постепенно всичко се регулира. Аз обаче мисля, че нямам твърде много кърма. Предполагам, че ако беше адски много, щях и аз да цедя по малко. Сменям памперс преди хранене. Мажа минимално и само при нужда. Нощем сменям само ако е наакан. Вода не давам. От няколко дни правим по-дълги разходки, по около 2 часа. На мен ми се отразяват страхотно.
При нас се оказа, че жълтеницата още не е минала, а вече е на над 20 дни. Другата седмица ще го преглеждат пак и ще правят изследвания. Притеснено ми е от тази ситуация. Дано да има подобрение, иначе ще трябва да се вземат някакви мерки, а май вариантите не са много и като цяло не ми харесват.

# 644
а за водата , на моята езика е обложен в мляко ! Това ок ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт