Нещо смешно, което децата казаха - 13 тема

• 66 045
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Моя 11- год. хем знае, че няма Дядо Коледа, ама хитрец.
Написал все пак писмо до стареца и го мушнал в раницата на баща си- пък който иска да изпълнява поръчката.Simple Smile
Надеждата умира последна.

# 121
  • София
Моят син до към 9г.-10г.му слагаше бисквитки в чинийка под елхата, да го почерпи като идва да остави подаръците. Сутринта проверяваше колко е изял.

# 122
И дъщеря ми е на 8 години,но и тази година успях да задържа вярата с писмо от Дядо Коледа.Братовчед и преди седмица и казал,че Дядо Коледа не съществува и всички подаръци ги купуваме ние.И на късмет попаднах на един сайт,където изработват писма "от Дядо Коледа" и може писмото да е с индивидуален текст,та поръчах и за по достоверно написах нещо и за братчето.Повярва отново.Да видим до кога??!!

# 123
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
И дъщеря ми е на 8 години,но и тази година успях да задържа вярата с писмо от Дядо Коледа.Братовчед и преди седмица и казал,че Дядо Коледа не съществува и всички подаръци ги купуваме ние.И на късмет попаднах на един сайт,където изработват писма "от Дядо Коледа" и може писмото да е с индивидуален текст,та поръчах и за по достоверно написах нещо и за братчето.Повярва отново.Да видим до кога??!!
Малката ми е на 6г. Миналата година ѝ писах аз отговор на писмото, принтирано, с картинка, всички атрибути... Дори не го погледна... А вече чете и ѝ е интересно... Нула внимание, а аз толкова усилия положих...
Unamused
В градината уж се бяхме разбрали да я заведем за тържеството, те го отложили за друга дата и го пропусна. Беше малко разочарована, но пък подаръците ѝ харесаха много и някак му прости, че не са се засякли.
После беше ходила с баща си някъде, да го види и са в мирни отношения вече....

Тази година няма да ѝ пиша, че май успяхме да набавим желаните неща... Ще я видим тази работа...

# 124
    [list[/list]
    Моята на 7 рева, че в градината на брат ѝ дошъл дядо Коледа, а в училище не.
    Трябваше да обяснявам защо така де получава.

# 125
    • Варна
    Като сме на тема Дядо Коледа, диалог у дома.
    Детето: - Дядо Коледа пие ли ракия?
    Баща му: - Пие ми, като удари 3 ракии, Снежанка му става голяма приятелка.

# 126
    "няма нужда да сме послушни цяла година. Дядо Коледа носи подаръци на послушните деца, а на непослушните им ги купуват мама и тати." Детето е на 6г.

# 127
    • София
    На мен щерката ми е заявявала, че така или иначе получава подаръци дори когато не слуша, значи аз нещо съм в грешка и не е нужно да бъде чак толкова послушна.

# 128
    Аз на моят почти 4 годишен му казвам,че дори и да е непослушен пак ще има подаръци за него.В градината явно ги заплашват с това,а на мен хич не ми се нрави.И онзи ден имаха посещение от дядо Коледа и му бяхме казали предварително разбира се от неделята.Сутринта го водим и ми вика аз като най-непослушния и шумния в градината,може ли да получа всички подаръци дето ще донесе дядо Коледа?! 🤪

# 129
    Отново,за моето момче на 4г.,лепна някакъв ентеровирус от градината,гадене, повръщане.Като му се догади и вика ,мамо ще изригвам ам ам и бяга към банята.Той много се интересува от вулкани и от там идва изригването!

# 130
    • София
    И аз имам включване по темата за подаръците и Дядо Коледа. Синът ми е на 3.
    Обяснявам аз аз добрите деца и как той трябва да е послушен за да има подарък и че непослушните деца получават въгленче в чорапа.
    А малкия възкликва:
    - Оооо, неее, ще ми убива в чорапа!

# 131
    • София
    Младежът на 3 години. Иска овесени ядки. Извадил кутията, купа, лъжица. Сипвам ги аз, ама са последните. Малкото ме успокоява:
    - Мамо, не бъди тъжна! ( Прегръдка и целувка). Ще купим други!

😂

# 132
    Малко ще ви разочаровам, но най-вероятно децата на 5+ знаят кой оставя подаръците под елхата. Бях много озадачена, че на 10г детето напира да праща писмо на дядо Коледа и реших да изясним тая работа. Докато опипвах внимателно почвата той разбра накъде отиват нещата и си призна, че в детската градина децата са обсъждали, че дядо коледа е леля...... и е разбрал, че няма дядо Коледа. На въпроса ми защо е продължил да пише писма, да настоява да оставяме бисквитка отговора беше, че за да получи два подаръка аз трябвало да вярвам, че той вярва че има дядо Коледа и беше много тъжен, че вече ще има само един подарък.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 09:37 от Рори72

# 133
    Не е точно така. Психологически децата до определена възраст изживяват реакция вътре в самата реакция. Тоест,детето може логически да разбира,че няма Дядо Коледа,но на подсъзнателно ниво продължава да вярва в съществуването му. Затова е погрешно да се мисли,че детето лицемерничи... Това е като младата влюбената глупачка,която знае,че приятелят и и е изневерил,но въпреки това продължава да му вярва,(е влюбена). Това не значи че е лъжкиня и е замислила някакъв пъклен план да му отмъсти. Laughing

# 134
    Леле, тая моята дъщеря ще ме умори.
    Правиха томбола в училище за размяна на
    коледни картички. Тя получи красива картичка от едно момченце от класа, имаше отдолу и сърчице.
    Днеска учат онлайн понеже почти целия клас се е натръшкал болен.
    Чувам разговор в междучасието.
    Момченцето пита, дали ѝ е харесала картичката.
    Моята госпожица:
    Хубава е, ама защо си ми направил сърчице?
    И той: Защото те обичам!
    Тя: Не може да ме обичаш, защото аз обичам друг и повече да не ми слагаш сърчица!
    😳
    Горкия, разби му сърцето през всички. Не мога да сваря да изключа микрофона да ѝ обяснявам, че така не се прави.

Общи условия

Активация на акаунт