Нещо смешно, което децата казаха - 13 тема

• 66 443
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Ее, много е малка още, иначе щях да си я заплюя за снаха. Щяхме да се разбираме идеално. И аз обичам много торти и рокли. Joy Сладкишче е тя.

# 271
  • София
Ама то докато им дойде време за женене на децата тези 3-4 години разлика изобщо няма да изглеждат толкова колкото сега.

# 272
  • София
Постът за червената шапчица ме подсети как с моя син ( бил е на 3 или малко по-малко) я разглеждаме и като стигнахме до момента с преоблечения вълк, той гледа, гледа и вика:  А, вълк! Баба вълк!

Споделяла съм го и преди, затова няколко по-нови. Господинът ще става на 4 след месец и половина.
Днес се връщаме от парка и той внезапно ме пита:
-Мамо, ти искаш ли да си имаш момиченце?
- Защо ме питаш пък точно за момиченце.
- Ами да ти помага вкъщи…
Последваха уточнения, че и момченцата трябва да помагат на мама.

Говорят с дядо си по телефона.
- Дядо, ти помниш ли миналато лято как поливахме двамата дъйветата?
Дядо му помни много ясно и чака с нетърпение пак това лято.

Връща се от градина с баща си. Аз съм му купила нова книжка и шоколадчета и му казвам, че ще си види изненадата( шоколада) след като измием ръцете.
- Мамо, аз имам нова книжка и изненада. Много съм доволен!

# 273
Ее, много е малка още, иначе щях да си я заплюя за снаха. Щяхме да се разбираме идеално. И аз обичам много торти и рокли. Joy Сладкишче е тя.
Е, такава свекърва й трябва 🤣 Готина 🙂

# 274
Преди малко една приятелка ми разказваше как взела паяка от ъгъла на стаята да го изхвърля и малкия (1,4г.) ревнал. Вика, сега и паяците си държим, не дава да ги изхвърляхме 😆😆😆

# 275
  • София
И моите не дават, в банята гледаме три броя.
А онзи ден малката видя умрял гълъб и искаше да го взема да го съживява

# 276
  • София
Моето си носеше Божи кравички вкъщи да ги гледа като домашни любимци. Мислех, че вече е голяма ( 8 г. ) и това е в миналото. Преди седмица обаче ме втрещи. Караха тротинетки след училище с приятелчета и тя ми донесе една Божа кравичка със заръка да й я пазя докато тя кара. Убедих я , че мястото на буболечката е в тревата, но много й се искаше да си я занесе вкъщи.

# 277
Моят син също мина през такива странни домашни любимци. По време на първия локдаун/на 6 години тогава/ от липса на развлечения събираше и носеше вкъщи охлюви. Гледахме ги в една кутия. Хранеше ги с маруля, обелки от краставици.
Имахме и муха, която беше кръстил Гръм.

# 278
  • София
С мъжа ми си говорим как ще обличаме децата за предстоящата сватба на сестра ми и големия на 3 години се включи:

"Аз ще се облека като призрак!"

Simple Smile

# 279
Миналата година обяснявах на дъщеря ми (тогава на 4г.) кой какъв е в семейни връзки и казвам:
- Баткото ми е син...
Тя много се зарадва, погледна ме с разбиране и допълни:
- Ахааа! Баткото ти е син, а аз съм ти розова! Joy

# 280
Effe, много добра логика има Blush
 Наскоро се сетих как баткото като беше на около 2 годинки, говореше на бебешки и казваше :"Мамоооо, апити нити" (в превод: светни лампите) Grinning

# 281
Провеждам следния разговор с 4-годишно
Д:- Аз съм на 4. Ти на колко си?
Аз:- На много
Д:- ама на колко. Покажи с пръсти!
Аз:- Не мога. Няма да ми стигнат пръстите.
Д:- Събуй си чорапите. На краката има още пръсти.
Joy

# 282
Провеждам следния разговор с 4-годишно
Д:- Аз съм на 4. Ти на колко си?
Аз:- На много
Д:- ама на колко. Покажи с пръсти!
Аз:- Не мога. Няма да ми стигнат пръстите.
Д:- Събуй си чорапите. На краката има още пръсти.
Joy
Ох винаги ме изумяват децата и простичката им логика. Да са ви живи и здрави тези умничета 😍

# 283
Вчера нашата бърборана на 2.6г провежда разговор с баба си (свекито). Живеят в къща и съответно имат огромен двор. И нашата девойка взела метлата и ще мете, обаче е гола (по памперс и чорапи само) и баба й я моли да я облече:
-Хайде ела баба да те облече
-Не искам, искам гола съм! Аз тябва мета тука, щото много мъсно.
-Хайде, ела! Утре ще метем, че днес много духа.
-Не може уте метем. Бабо, ти тябва да метеш всеки ден! Ето тука има много пъчки (дядо й рязал асмите). Ти що не фълиш пъчките?
Баба й беше в шок 😄

# 284
Мая, водих сходен разговор с моето 4-годишно.
Аз:- След няколко дни имам рожден ден, да правя ли торта?
Той:Даа и да купиш 83 свещички за отгоре.
Аз-Ама аз не ставам на 83.
Той:- Добре, де, 88 Grinning
  И детето е съгласно, че майчинството състарява Joy

Общи условия

Активация на акаунт