Нещо смешно, което децата казаха - 13 тема

• 66 441
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Провеждам следния разговор с 4-годишно
Д:- Аз съм на 4. Ти на колко си?
Аз:- На много
Д:- ама на колко. Покажи с пръсти!
Аз:- Не мога. Няма да ми стигнат пръстите.
Д:- Събуй си чорапите. На краката има още пръсти.
Joy

Това болднатото моята щерка го направи в първи клас докато си пишеше домашното по математика - не й стигаха пръстите на ръцете и пред смаяния ми поглед мълчаливо просто си събу чорапите и продължи да смята.

# 286
Синът ми беше болен с температура и бях няколко денонощия неотлъчно до него. Обяснявам му, че понеже вече е добре ще се върна да спя при татко му.
Малкия подкача и вика на баща си:
Йееее тате, честит празник!
Паднахме от смях!
Татко му остана много доволен🤪

# 287
Моето момченце е малко още, на 10 месеца, та бисери все още няма.
Но беше много смешно. Гледаме книжка с животни и аз го питам къде е кончето. И му казвам как прави кончето. И той посочи мен и се хили. /понякога вечер го нося на конче и той много се забавлява и баща му казва "ето мама е конче". Та детето решило, че аз съм кончето Grinning /

# 288
  • София
Синът ми днес сутринта. Вече го питам какви дрехи иска да носи за градина, защото е почти на 4 и има предпочитания.
- Искаш ли анцунга с Мечо Пух?
- Не! Искам опасни момчешки дънки!

# 289
Провеждам следния разговор с 4-годишно
Д:- Аз съм на 4. Ти на колко си?
Аз:- На много
Д:- ама на колко. Покажи с пръсти!
Аз:- Не мога. Няма да ми стигнат пръстите.
Д:- Събуй си чорапите. На краката има още пръсти.
Joy

Това болднатото моята щерка го направи в първи клас докато си пишеше домашното по математика - не й стигаха пръстите на ръцете и пред смаяния ми поглед мълчаливо просто си събу чорапите и продължи да смята.

И в продължение на темата- когато започнаха да смятат над 20, дъщеря ми каза "Аз да не съм извънземно, от къде да взема повече пръсти" SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 290
Да, момченцата не трябва да смятат в ръце в джобове.

# 291
  • Страната на чудесата
Преди години, на днешния празник, първородната:
"Моля те,спри да крещиш така" -казвам на развълнуваното и щастливо именниче
"Не мога, като малка сигурно съм глътнала клаксон" -оплезва се Цветето😘

# 292
Малкия на 4 почти: Мамо много си сладка, ама много ми се караш!
Той е все в беля ....❣️🙊

Пътуваме извънградско и той иска вода:

Той: Мамо много ми се пие вода!
Аз: Е, тук в гората не виждам магазин, когато видим ще спра, за да купя.
Той: Олееее ще умра от глад!
Аз: Нали беше жаден, това е друго нещо?
Той: Ауууу ще умра от жаааД! ... (Оглежда се) Мамо, виждам покриви на къщи, значи е село и има магазин. Ура, ще живея!
Аз: Да, ще оцелеем 😅

# 293
  • София
Пет годишният гледа реклама по телевизията на някакви кофички и лопатки за морето:
-Тати,моля те,поръчай ми ги ... целият ще мога те закопая с тях!

# 294
  • Страната на чудесата
Пътуваме с метрото и казвам на 3-год. Ник: "ето, това е нашата спирка, слизаме."
"Ама тя лелята каза Айександъй Баван, не казаха мама ПлаНена!"-отговаря Ник убеден, че греша😁

# 295
6г и 11г се къпят в банята.
6г крещи, ама яката, чак на двора го чувам:
- Мръдни, бе, батко, мърдайй!
Баткото явно не мърда, и дребният продължава да крещи
-баткото: Ама какво искаш, аз си мия главата? Искаш ли и ти да си измиеш твоята??
-Не!!! Не искам!
-Ами, тогава, защо да мърдам??
-Ами, не знам...Simple Smile

# 296
На Великден отиваме на църква с 4-годишното и бебето. Запалихме свещички за здраве и се наредихме да чакаме, за да ни мироса попа. Мироса ме мен, обиколи масата, за да мироса и малката в количка и дойде ред на баткото.
  Попа понечва, малкият се дърпа и му казва:"ама нали само момичета мажеш?"
Попа:- Аа, не. Миросвам всички добри деца, за здраве. Ти от добрите ли си?
Той- Не, от вкъщи съм Grinning

# 297
Моето не иска да бъде "послушно". Като го приспивам и го гушкам и му казвам "ти си най-прекрасното детенце, най-милото, най-хубавото и тн., и стигам до най-послушното" и вика "ааа не, най-НЕпослушното казвай! Бобо иска бъде най-непослушното" Joy

# 298
Пътуваме с колата, а детето не спира да говори. Иска и отговори обаче. След около час, вече уморени да отговаряме, го питам: Знаеш ли какво е латерна?
Отговор: Разбира се, че знам. Това съм аз. Simple Smile

# 299
  • Варна
Съседчето е на 2.5 г., триезично расте - български, английски и италиански се говори в семейството. Вече е много бърз и все бяга насам натам. Онзи ден са на улицата с майка си и баба си, той бяга, майка му каталяса, хвана го и нещо го сгъна да го прибира. Той буйства и вика с цяло гърло: "Бабо, help meee, бабооо ..."
Баба му нагрява майка му: "Туй дете го побъркахте на толкоз езици ... Хелп ще ми вика Simple Smile"

Общи условия

Активация на акаунт