Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шумоизолация на под

 • 9 395
 • 23
 •   1
Отговори
 • Мнения: 23
Здравейте, планирам да правя шумоизолация на под, за да не чувам съседите под мен.
Спрял съм се на https://www.decibel.bg/sound-insulation-floors/?product=31 , като ще слагам 3см от F-mute.
Някой има ли впечатления от тази фирма (Decibel)?
Също така ако някой вече е правил шумоизолация на под, дали може да сподели опита си - фирма, която е ползвал, материали и дали изолацията си е струвала в крайна сметка?

# 1
 • Мнения: 32 346
Мисля, че тази изолация е създадена за малко по-различна цел - съседите под теб да не чуват като им тропаш. То затова се и казва "изолация за ударен шум", т.е. като тропат отгоре с токчета, с мебели и пр. да се гаси енергията на ударите
В моето ново жилище има изолация от ударен шум, но не мога да кажа колко върши работа, защото не живея в него. Но знам, че аз си платих за да я сложат върху плочата на съседа отгоре.

Иначе без съмнение все някаква работа ще върши, но шумовете обикновено "пълзят" по стените, особено ниските честоти.

# 2
 • Мнения: 1 890
Следя темата. Аз също търся комбинирана шумо и топлоизолация за под.

# 3
 • Мнения: 1 354
Дам, вечната тема - ако изолирам пода/тавана, ще спра ли шума от съседите? Не, няма да го спрете. Може да понамалите/пренасочите шума ОТ ВАС към тях, но не обратното Simple Smile Също така изолацията само на 1 площ(стена/под) не е достатъчна, трябва на всички стени.


# 4
 • Мнения: 1 890
Аз съм на първи етаж и затова искам да се изолирам от евентуално шумове само отдолу. Също и от студ пак отдолу, тъй като това помещение дълго време ще е празно. Иначе ясно, че от всяка страна могат да ми се случат шумни съседи.

# 5
 • Мнения: 1 354
Имам предвид, че шума отдолу би преминал и по стените...това само на теория съм чела. Не съм сигурна дали изолацията само на 1 стена или под е достатъчна.
Какво мислите за корка като изолация на шум и топло?

# 6
 • Мнения: 32 346
За топлоизолация и някаква шумоизолация все пак можеш да си налепиш на пода фибран или корк (има едни дебели плочи технически корк). Въпросът е колко см от височината на помещенията можеш да прежалиш, защото поне 5 см фибран ти трябва.

# 7
 • Мнения: 1 890
Хубаво е да се измисли някакъв компромисен вариант, който да не е много дебел.

Нещо такова дали ще свърши работа?

https://www.bgcork.com/podov-kork-tseni

До колкото виждам са по 4мм дебели...

# 8
 • София
 • Мнения: 5 399
Нашата сграда оригинално беше така направена, с шумоизолация на пода, от самите строители я слагаха, по техен си проект ( хич нямаше и да ми хрумне да слагам, или да питам строителите дали има)  Добра изолация има от шум, не се чува почти нищо, ни отдолу, ни отгоре. Давам си сметка, само като вляза в някоя от баните, там явно по ревизионните отвори Grinning  може да се чуе нещо и  разбираш, че в стаите е тихо. Grinning

# 9
 • Мнения: 32 346
Хубаво е да се измисли някакъв компромисен вариант, който да не е много дебел.

Нещо такова дали ще свърши работа?

https://www.bgcork.com/podov-kork-tseni

До колкото виждам са по 4мм дебели...

Ама ти можеш и 1 мм да си намериш, и половин сигурно...
Изглеждаш ми технически грамотен човек, но ако нямаш знания за това как работят изолациите попрочети нещо и ще видиш, че изолацията си иска някаква минимална дебелина за да върши работа. Защо мислиш има норматив на сградите да се слагат 8-10 см, а не 2 см?

Иначе корковите настилки си имат много предимства (май недостатък им се явява само естетиката, която е неприемлива за много хора. А и цената де.), но като става дума за изолация на под аз имах предвид слой фибран/корк, който се залепя навсякъде и се замазва отгоре. И вече върху тази замазка си слагаш каквото искаш. Ако го направиш ще можеш да си изравниш нивото в целия апартамент, като сложиш дебелата изолация до нивата на праговете в банята. Обаче гледай да не ти сложат вратите преди да си готов с подовете, че ще имаш ядове. И да не ти станат вратите по 190 см също Mr. Green

Иначе под корк аз разбирах ето това, прочети, помисли, сметни, консултирай се:

http://cork-bg.com/cheren-izolacionen-kork

# 10
 • Мнения: 1 890
Да и аз искам да го сложа под ламината това нещо.

Иначе нивата на подовете спрямо банята не ме интересуват, ще сложа праг и толкова.

# 11
 • Мнения: 887
Едва ли ще те спаси изолацията.
При нас купиха едни селяци два етажа под мен, с малки деца, които се гонят вътре в 130 кв. площ.
Чува се все едно тропат над главата ми. По стените, както е казано вече се предават вибрациите, не само по пода.
Ако те си сложат корк, може малко да обира шума им Rolling Eyes
Иначе за жилището, което ще завършвам двама майстори ми казаха, че няма нужда от изолация, по-скоро не им се занимава. Малко са парите за поставянето сигурно, макар да не изглежда трудна работа.

# 12
 • Мнения: 706
Мога да споделя мнение като клиент на фирмата. Искахме да изолираме спалнята, не помня с точност кои панели си поръчахме, но знам че бяха най-дебелите за под и предпоследните за стена 35мм или нещо подобно. Изолирахме цялата стая, за да стане като кутиика  в която не влиза шум.
Не мога да кажа, че имаме шум отдолу, ние сме по средата и шума идва по-скоро отгоре. Но, е хубаво да изолираш и стените, да си с хубава врата, която не пропуска шум и хубава дограма. Все пак, шумът е минимално подобрен от този в хола ни. Това което дадоха като съвет е да се сложи и дървен под- избрахме паркет. Шум от долу не чуваме, освен ако не се носи по стените.
Иначе самото изпълнение е без заележка, за 2 дни поставиха цялата излоация и останахме доста доволни.

# 13
 • Мнения: 1 354
От това, което съм чела, може да се обобщи: само изолация на под не е достатъчна, вибрациите(шума) минават по стените и таван. За шумоизолация е необходимо да се затвори цялото помещение.
Относно корка - внимавайте с дебелината. Консултирах се с много кадърни(на пръв поглед) хора в Берг, те казаха, че корка под ламинат не трябва да е повече от 5 мм, защото не е добре за ламината. Корка е като еластичен, а ламината - сещате се. Друг е въпросът за 5 мм какво може да се постигне. Аз лично търся само за топлоизолация и то много лека.

hriska91, звучи много интересно.
Колко пари ви излезна това удоволствие?

# 14
 • Мнения: 1 890
Стените нямам намерение да ги изолирам, защото ще излезе много скъпо и ще се стеснят и без това малките стаи. Та мисля да действам само с пода.  Някаква сравнително тънка и сравнително добра комбинирана изолация под ламината.

Общи условия

Активация на акаунт