Нещо смешно, което децата казаха - 13 тема

• 66 351
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Моята внучка  е голям подреждач, докато не сложи под конец всичко не си ляга. На мама е , не е на баба си. Брат  и не се трогва.

# 481
Неволята учи. Като отидат на някой лагер или студенти, ще се научат.
Точно! Посрещам я аз от един лагер и учителката се доближава до мен- "Поздравления! Научили сте много добре дъщеря си как си подрежда дрехите, леглото..." Аз... се поогледах, да не би да говори на някой друг, знаейки какво се случва вкъщи Satisfied Ама явно можело.

# 482
Освен ако ... Не се падне някой още по-неглиже съквартирант. 🌞

# 483
А по-добре ли ще ви е ако са някакви педанти Scream моето тригодишно като намери боклуче на пода и ми казва да вземам "апукачката". Кара ме да чистя кухненската маса и прозорците всеки ден. Като види някоя играчка не на място и почва "това защо е тука, къде му е мястото" и нарежда. Ако ние с баща му си оставим нещо не на място, пак ни го носи и ни кара да го приберем.. абе ужас пълен Scream

# 484
  • София
Коя зодия е Grinning Опасно от малко… Моя е разпилян (4.5), подрежда, като му дойде музата или иска нещо.

# 485
А, споко. В началото всичките малки са такива. Като станат на 5-6, рязко им минава Wink

# 486
Моята 3г. не е подредена, но като види косъм някъде около нея, или недай си Боже върху нея, се почва едно кряскане:
- Кооооосъъъъъъъмммммм, мамо мЪхни го тоз кооооосъъъъъъммм....
Може да съм измела 2мин преди това, но тя винаги ще открие косъм някъде.
Аз като единствена в къщи с дълга коса познайте всеки път как се чувствам като изкрещи така, а ако имаме и гости почвам да се обяснявам като първолак как съм минала преди час с прахосмукачката.
А сина ми когато беше горе-долу колкото нея, имаше навика като идем на магазина да се тръшка да си купува гъби за чинии, викаше им "бобки", всички му се радваха: "Ооох какъв чистник си, малък помагач на мама", що гъби за чинии съм купила що нещо.....

# 487
А по-добре ли ще ви е ако са някакви педанти Scream моето тригодишно като намери боклуче на пода и ми казва да вземам "апукачката". Кара ме да чистя кухненската маса и прозорците всеки ден. Като види някоя играчка не на място и почва "това защо е тука, къде му е мястото" и нарежда. Ако ние с баща му си оставим нещо не на място, пак ни го носи и ни кара да го приберем.. абе ужас пълен Scream
Във всяко възрожденско школо има надпис: " Всяко нещо си има място и всякое нещо на мястото си!"

# 488
Коя зодия е Grinning Опасно от малко… Моя е разпилян (4.5), подрежда, като му дойде музата или иска нещо.

Близнаци

Иначе мисля, че от баба си го е прихванал, защото тя е такава и по цял са заедно през седмицата.
От майка-педант минах на син-педант Scream

# 489
Трябва да ни е подредено, за да можем да си разпиляваме мислите на воля. (Близнаците) Stuck Out Tongue Winking Eye

# 490
Пак моята 8-г.внучка: "Веднага си облечи друга блуза! Тази е с копчета!"   Да обясня, че ненавижда дрехи с копчета, но не знаем причинта. Предполагам, че като малка при прегръщане я е закачило някое по бузичките и е останало у нея  неприятно усещане.

# 491
  • София
K.A.G., моята 8-годишна щерка също ненавижда копчета и нямам идея защо. Още от много малка е така, а може/ше да ги закопчава и откопчава, така че не е това причината.
Спомням си когато беше на около 3 години на детската площадка се заигра с друго дете. То беше с дреха с копчета. Моето диване заяви: "Копчетата миришат". Бабата на другото дете беше възмутена. Пояснявам, че детето не миришеше, така че не е бил нейният начин да каже, че то е миризливо. Просто така казваше за копчетата. Явно не можеше да обясни защо не ги харесва и обявяваше, че миришат.
надявах се, че ще отмине, но вече е почти на 9 г и продължава да не ги обича. Само вече не твърди, че миришат. Може би и това е напредък. Simple Smile

# 492
Защо пък да не миришат копчетата? Напълно възможно е да миришат. Simple Smile

# 493
Аз правя асоциация с детската градина. Там копчета и връзки на обувки са табу.

# 494
На полумесец вика скъсана луна 😃2,6г.

Общи условия

Активация на акаунт