Нещо смешно, което децата казаха - 13 тема

• 66 354
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Като дете моят съпруг пил бира...да пробва какво е това. Казал на майка си, че имал шапка на главата (така е почувствал реакцията от алкохола).
На брат ми му даваха да си топва пръста в чашата с ракия на баща ми, веднъж имахме гости, а той си е топил пръста повечко отколкото може да понесе явно, по едно време дръпнал майка ми за роклята и й казал:
- Мамоо, май някой ми сложи тенджера на главата, започват да ми кънтят ушите.
А майка ми горката се притеснила и ходила да го кара да повръща, а той надвесен над тоалетната бърборел:
- Махни първо тенджерата от главата ми 😆😆

# 466
Разказвали са ми как в ерата на попарата с вино, един съученик на разказващия влиза в класната стая и се провиква: "Другаркеее, от'ори джама!"

# 467
Върнахме се от море и малкото разказва на дядо си. Дядо му го пита дали му е харесало и казва "Не, не ми хареса въобще. Само пет неща ми харесаха - пясъка, да плувам във водата, асансьора /в хотела/, колелото /имаше виенско колело/ и сладоледа" Ама иначе не му харесало Joy

# 468
  • Пловдив
Снощи ще къпя госпожицата на 3 г и 8 м и баща и казва "да ми оставиш вода и на мен, че след теб ще се къпя и аз" (с бойлер сме). И тя го пита "топла или студена да ти оставя тате"? Смях в стаята, ама детето с право пита.

# 469
Колата ни има сериозен проблем и майсторите съветват да не я правим, а да си купим друга. Коментираме вкъщи с ММ кога и как ще се случат нещата. 9- годишният ни син стои на дивана и ни слуша. В един момент, с много тъжен глас, казва: "Сега и за кола ще трябва да пестим!" 😂

# 470
Моят син не си измисля думи, а обяснява с нещо, което знае или му прилича. Получават се доста интересни съчетания. В момента се сещам само за едно, което всички у нас вече използваме: висок хляб, вместо крайшник Simple Smile
Шарени неща нарича дъгисти, защото имат много цветове като дъгата:)

# 471
Някакви тийнове постоянно идваха пред блока да висят. Въпреки забраната да стои при тях, моят си играе навън и слуша и записва. Ама като не разбира...
Научи думи, псувни и изрази, дето си няма представа какво значат, а и аз няма как да му обясня. Та, сега е на мода вкъщи прилагателното "дейбан".
- Махай се, муха дейбана!

# 472
Моето още е на вълна море. Разправя на всички, че водата е солена и пита колко сол са изсипали вътре, кой я е сипал там, колко е голяма солницата и всякакви такива смешки.
Отделно иска да се връщаме, за да вземем виенското колело в нашия град, защото той искал да се вози всяка вечер на него.

# 473
На племенника ми големия син на 8, го оставят сам в къщи за деня и
баща му го проверява към 10 сутринта и накрая на разговора му казва:
-Айде, и да слушаш...
А, малкия:
- Ха-ха, кой да слушам бе, аз съм сам...

# 474
Карам се на нашата 8-годишна, че стаята е много разхвърляна, леглото неоправено, дрехи навсякъде и почвам да подреждам. Тя: "Стига си подреждала! Аз обичам да ми е разхвърляно и грозно.Иди си у вас като обичаш да ти е хубаво!"
Много е мързелива и наистина не й прави впечатление хаоса в стаята ѝ.

# 475
  • Варна
K.A.G, аз бях същата, докато имаше кой да шета и да се грижи за реда. Когато станах студентка се прояви всичкият пример, който бях видяла от майка ми. Хазайката ми казваше, че не е виждала такъв тертип у младо момиче. Майка ми в същото време нарежда: "Кой знае какъв е бардак, добре че не виждам." Казвам "Гледай си работата (с любов), всичко е под конец, спокойно, научила си ме, нищо, че не знаеш." Искам да кажа, че ще видиш резултата като порасне момичето ти Simple Smile

# 476
  • София
Мира, дано си права! Моето 8-годишно също не е подредено. Когато все пак успея да я накарам да подреди, се оказва, че не знае кое къде е подредила. И се оплаква :"виждаш ли, сега като е подредено , нищо не си е на мястото!"

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 14:47 от Pandachina

# 477
Тя ми е внучка тази  8-годишна мързелана. Майка ѝ не изисква нито от нея, нито от по-големия ѝ  брат да си подреждат. А това не е добре.
Навремето майка ми беше много строга и  всеки ден изискваше от мен да си подреждам стаята, да мета двора, да мия чинии.Не ме научи да готвя, но с времето се понаучих.  Дано и с нашата стане така!

# 478
  • Пловдив
Много е мързелива и наистина не й прави впечатление хаоса в стаята ѝ.
И моите са така. То и аз не съм от много подредените, но в тяхната стая е...
Успокоявам се, че и мен навремето не са ме карали да подреждам, пък все се понаучих от немай-къде. Wink

# 479
  • София
Неволята учи. Като отидат на някой лагер или студенти, ще се научат. Нас не са ни тормозили за готвене/чистене и подреждане. Само за ученето е имало условия и тн. Като отидеш на общежитие и трябва да се съобразяваш с още 1-2ма непознати на 12-15кв и стават чудеса.

Общи условия

Активация на акаунт