Black Friday/Черен петък – 2021 г.

• 237 933
  • 3 777
  •   1
Отговори
# 135
От кой Амазон поръчвате, ако е за БГ?
Може ли линк към изгодните Лего? Благодаря
[/quote]
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B00PY3EYQO/ref=ya_aw_od_pi?ie=UTF8&psc=1
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B093NXYQC1/ref=ya_aw_od_pi?ie … mp;psc=1&th=1

# 136
# 137
  • Варна
И аз ще дебна за прахосмукачка, някой може ли да препоръча хубав модел, който да следя, нормална, не вертикална  и не акумулаторна, а с кабел? Да е мощна и да смуче добре, без торбички, с контейнер. Simple Smile

Аз си купих тази скоро и съм много доволна. Като си я купих цената беше 189 лв... 
https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … HER-VC-3/p/816770

# 138
Не бих си купила Теси. Добра (проверена) марка са норвежките ADAX. Три домакинства от години имаме такъв. Една от най-добрите ми покупки - много икономичен, отоплява много добре, тих, не съм забелязала да изсушава въздуха. Другата марка, която ни беше препоръчана са френските Atlantic, но за тях не мога да дам лични отзиви.
Икономични са само климатиците. Конвекторите не са по-различни уреди от духалките. Духалките икономични ли са? Всички конвектори са тихи, защото няма откъде да идва шум(в някои слагат вентилатори, но не е задължително да се ползва). Важно е конвектора да е с електронен термостат, за да може по-точно да контролира температурата в стаята(от там и може да се получи икономия на ток). Трябва жилището да има добра изолация, иначе нищо не е икономично. Останалото е маркетинг.

# 139
Момичета , някоя ползва ли комбинирана готварска печка ( газ и ток ) .. Майка ми иска да си вземе сега от черния петък и се е насочила към Дипломат , ама аз нещо си мисля че може и по- добра да купи , какво ще кажете .. Също следя и месомелачка от Емаг , да видим дали ще ги намалят и тях , Хайнер мисля да купя .. Доста съм се наточила за черния петък , искам и детска количка да купувам , кошара .. Да видим какво ще излезе Simple Smile

# 140
Дипломат е ниско качество,ние брахме ядове с един котлон на свекървата за гаранционен сервиз.
Беко има майка ми комбинирана,добра е.

# 141
Подкрепям мнението за комбинираните печки на Дипломат. Ние взехме такава за вилата, но не бяха изчислили металната врата на печката, че се разширява при топлина. Изгоря ми баницата да я дърпам тая врата, а накрая се разкъса уплътнението от дърпане. Според тях реално проблем с фурната нямало, щото си работила. Close
Дипломат е ниско качество,ние брахме ядове с един котлон на свекървата за гаранционен сервиз.
Беко има майка ми комбинирана,добра е.

# 142
  • Пловдив
Не бих си купила Теси. Добра (проверена) марка са норвежките ADAX. Три домакинства от години имаме такъв. Една от най-добрите ми покупки - много икономичен, отоплява много добре, тих, не съм забелязала да изсушава въздуха. Другата марка, която ни беше препоръчана са френските Atlantic, но за тях не мога да дам лични отзиви.
Икономични са само климатиците. Конвекторите не са по-различни уреди от духалките. Духалките икономични ли са? Всички конвектори са тихи, защото няма откъде да идва шум(в някои слагат вентилатори, но не е задължително да се ползва). Важно е конвектора да е с електронен термостат, за да може по-точно да контролира температурата в стаята(от там и може да се получи икономия на ток). Трябва жилището да има добра изолация, иначе нищо не е икономично. Останалото е маркетинг.
  Излишни са коментарите за добрата изолация, все пак едва ли някой в 21 в. все още не е чул, че такава е не просто небходина, а задължителна за намаляване на разхода! И въобще не бих сравнила духалка с конвектор, ползвала съм и първата, знам какви сметки съм получавала. Колкото до това дали са икономични, съдя по сметкатата си за ток преди и след като започнах да се отоплявам с конвектор. Помещението няма никакви подобрения, преди конвектора бях с инверторен климатик, сметката даже ми намаля.

# 143
Момичета , някоя ползва ли комбинирана готварска печка ( газ и ток ) ..
Скрит текст:
Майка ми иска да си вземе сега от черния петък и се е насочила към Дипломат , ама аз нещо си мисля че може и по- добра да купи , какво ще кажете .. Също следя и месомелачка от Емаг , да видим дали ще ги намалят и тях , Хайнер мисля да купя .. Доста съм се наточила за черния петък , искам и детска количка да купувам , кошара .. Да видим какво ще излезе Simple Smile

Ползвам Горение и изобщо не съм възхитена. Хвалени са общо-взето и затова се насочихме към тая марка. Старата ни печка беше някаква много стара българска - Металургия (дано не бъркам, мисля, че в Горна Оряховица са ги правили), също на ток и газ, с въртящ се грил. Ползвана хиляда години, като я измиех, не личеше, че е ползвана. Наистина емайл, стабилна, а фурната беше разкош - само слагам, каквото ще пека, засичам си време и ходя да го извадя. С новата вече втора година не мога да се разбера. Пече определено по-дълго време, ни с вентилатор, ни без вентилатор ми се получават нещата. Освен това, около газовите горелки от чистенето, боя ли е, емайл не е според мен, вече е протъркано и издраскано. А не търкам с пирони. Изобщо, пълно разочарование ми е. Оглеждам се за друга, ама каква? Направо ме е страх, че ще е пак като тая, новата ни. Simple Smile

# 144
Ползвам Горение и изобщо не съм възхитена. Хвалени са общо-взето и затова се насочихме към тая марка. Старата ни печка беше някаква много стара българска - Металургия (дано не бъркам, мисля, че в Горна Оряховица са ги правили), също на ток и газ, с въртящ се грил. Ползвана хиляда години, като я измиех, не личеше, че е ползвана. Наистина емайл, стабилна, а фурната беше разкош - само слагам, каквото ще пека, засичам си време и ходя да го извадя. С новата вече втора година не мога да се разбера. Пече определено по-дълго време, ни с вентилатор, ни без вентилатор ми се получават нещата. Освен това, около газовите горелки от чистенето, боя ли е, емайл не е според мен, вече е протъркано и издраскано. А не търкам с пирони. Изобщо, пълно разочарование ми е. Оглеждам се за друга, ама каква? Направо ме е страх, че ще е пак като тая, новата ни. Simple Smile
[/quote]
Кой модел ви е ? Че току що метнах една на Горение в любими , уж да я следя

# 145
И аз не искам Горение печка - имам и я търпя, но отгоре пече силно, отдолу-не и познайте- кексове, пандишпани, баници - стават ниски.Ползвам само долен реотан с вентилатор, горен не пускам, че иначе отгоре печивото хваща загар и коричка, а отдолу - стои недопечено.
От повече от 5 г. я имам и не я обичам тая печка, с 4 керам. котлона е, ползвам само два и тук-там са поиздраскани, че ММ вкарва голяма сила , когато я търка , прекалява, но без сила - не се чистят дост.добре от изгоряло мляко-примерно.

# 146
...преди конвектора бях с инверторен климатик, сметката даже ми намаля.
Ако живееш в Сибир, тогава климатикът е лоша инвестиция. Wink В България нещата стоят по друг начин.

# 147
Скрит текст:
[/spoiler]
Кой модел ви е ? Че току що метнах една на Горение в любими , уж да я следя
[/quote]

В нета я открих, ето тая хубост е Joy . Както *Камея написа, не я обичам, а точно я търпя. Май единственото нещо, дето ми харесва в нея, е бързонаграващият голям котлон. Simple Smile

# 148
  • Пловдив
...преди конвектора бях с инверторен климатик, сметката даже ми намаля.
Ако живееш в Сибир, тогава климатикът е лоша инвестиция. Wink В България нещата стоят по друг начин.
Доволно оспамихме темата, та за справка - дамата по-горе не питаше с какъв тип отопление да се отоплява! Очевидо вече си е избрала! Питаше дали марката, на която се е спряла е добра! Споделих личния си опит, не съм копирала неща от нета, които всеки с нет и устройство може сам да прочете! Също така не съм правила генерални закючения какво е добро, по-добро или най-добро защото нито съм, нито имам възможност да пробвам всичко! Ако някой се съмнява в мненията по форумите или се бълбука и купува по лична преценка, или се доверява на мнения от близки хора! Приключвам!

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 15:10 от sladurka3333

# 149
Някой помни ли магазин Дундьо дали се включваше в черния петък?

Общи условия

Активация на акаунт