COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 283 295
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 23 430
  • При семейството си
Че аз и преди Ковид, при минимално неразположение, носех маска, за да предпазя онко болната си майка.

# 23 431
Разбира се, всеки се стреми да пази близките си.

Но хора със здравословни проблеми, вкл. онко-болни, чието състояние в момента позволява да излизат, или им се налага да отидат до магазини, да ползват град. транспорт, да ходят до учреждения и т.н. - тях няма да ги мислим.
Да се пазят сами.
Важното е на нас лично да не ни се създава дискомфорт.
И най-голямото зло на света е да те задължат на общствени места, в самолети, в транспорта да носиш маска!
И най-голямата свобода на света е, да можеш свободно да разнасяш зараза сред непознати хора, за които не ни пука!
То, няма смисъл наистина.

Постът ми не е персонално насочен към никой.

# 23 432
  • Немция

Това е нещо по- глобално, но в Германия вече доста време няма маски по летища и самолети. Аз преди две седмици летях към Варна, преди една обратно, нито на летищата, нито в самолетите имаше маски. Доколкото знам от началото на април са отпаднали.
Ние летяхме средата на април за България, маските на немските летища не бяха задължителни, но сред пътниците едно 30% бяха с маски на чек ин(включително и ние).
Летищният персонал също масово беше маскиран.

В самия самолет повечето, да речем 80%, бяха с маски- и на отиване, и на връщане, включително и персонала.
В България, разбира се, маски, освен от пътниците, не се носеха.

# 23 433
В момента тестват ли се задължително
 новородените за Ковид в болниците ?

# 23 434
Днес бях във ВМА.
Маските вътре в болницата са задължителни за всички.
Охраната минаваше и правеше  забележки.

И в другата тема писах. При моя ЛЛ все още са задължителни, за пациентите, и за него.
Слава Богу, че случих на лекар.
За самолетите. Дъщеря ми пътува по Великден с Райън Еър, до Нидерландия, от там за Германия. Каза, че са искали маски. Тя си носи по принцип, но и другите са били с маски. От 20 до 30 април. Сега не знам как е.

# 23 435
  • София
Все още са задължителни, след няколко дни ще отпаднат.

# 23 436
  • София
Постепенно ще отпаднат почти навсякъде. Това е естественият ход на нещата, който човешката психика следва неотлъчно.

# 23 437
  • Немция
Тълкуването за отпадането на маските не е съвсем правилно. Маските не са задължителни в самолетите, но са препоръчителни.
То и ние като летяхме тази пролет, бяха уж задължителни, но едно 10-20% от пътниците бяха без маски и никой не им правеше забележка.
И миналото лято беше така по време на делтата.
Дори в немския градски и междуградски транспорт е по-строго отколкото в самолетите.
Според мен на този етап и по време на полет маските трябва да са задължителни, но хората масово ядат и пият по време на полет и това обезсмисля правилото за задължителна маска.

# 23 438
Това, че изискванията за маски падат сега в края на пролетта при намаляващ брой случаи, не означава, че няма да се върнат наесен.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 00:17 от Не се сърди, човече

# 23 439

Ние летяхме средата на април за България, маските на немските летища не бяха задължителни, но сред пътниците едно 30% бяха с маски на чек ин(включително и ние).
Летищният персонал също масово беше маскиран.

В самия самолет повечето, да речем 80%, бяха с маски- и на отиване, и на връщане, включително и персонала.
В България, разбира се, маски, освен от пътниците, не се носеха.

Е аз летях в края на април, почти никой нямаше на кьолнското летище с маска, а от персонал и полиция никой. В самолета един германец седна до мен с маска, след една минута я свали и изкоментира жизнерадостен този факт.

# 23 440
Това, че изискванията за маски падат сега в края на пролетта при намаляващ брой случаи, не означава, че няма да се върнат наесен.
Ами да, когато има покачване и нова вълна ще се върнат маските като задължителни и никой няма да пита искате ли или не. В много страни маските са задължителни на някои по-рискови места, а у нас ковидът приключил уж.  Някои може да бъдат неприятно изненадани за пореден път, когато се окаже, че пак всичко е било временна илюзия.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 00:18 от Не се сърди, човече

# 23 441
Аз не вярвам оттук нататък да върнат каквито и да е мерки. Не защото ми се иска да е така.

# 23 442
Аз не вярвам оттук нататък да върнат каквито и да е мерки. Не защото ми се иска да е така.
При нова вълна няма как да се мине метър. Никои здравни власти няма да оставят нещата така, когато има вълнообразно покачване на случаите и сме примерно по време на пик на вълната.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 22:41 от daisy12

# 23 443
А какво мислиш, че ще стане, ако има нов щам наесен и вълна като зимата, дори щамът да не е опасен като Делта?

# 23 444
Във Великобритания вече веднъж върнаха маските след великия Freedom Day. В момента, в който натоварването към болниците мине една граница, мерки ще има, без значение кой какво си мисли във форума Х.

Общи условия

Активация на акаунт