COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 283 314
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 75
Тази вечер в новините по италианската тв имаше репортаж за Румъния и България и Русия. За вълната от смъртност, която е в ход и предстои още. Коментарът в прав текст беше "поради много ниските нива на ваксинация в тези държави". Изобщо никаква мистерия по въпроса защо така.

# 76
Аз гласувах за по-лека вълна също. Не съм се заблуждавал, че хората са разумни и ще имаме голям брой ваксинирани. Смятах, че имаме много преболедували. Явно не са чак толкова много, колкото съм си представял.

ПС: Изобщо не харесвам (меко казано) Мангъров и Чорбанов, а теориите им и “средствата им за третиране” съвсем не ме интересуват. Недейте с лека ръка да приписвате всеки, който е гласувал различно от Вас в анкетата, в техните редици.

# 77
Не го приемай лично. Винаги има изключения, както казах и разумни потребители са гласували за по-лека вълна, въпреки че не виждам как щеше да е по-лека делта вълната дори да имахме по-голям брой преболедували, след като преболедуване без ваксина не е достатъчно срещу делта, а и делтата беше започнала да набира сериозна скорост лятото в държави с много голям процент ваксинирани.

# 78
И аз гласувах с по-лека вълна, имайки предвид уж големия брой преболедували.
Да, ама не. Нито са били толкова много, нито имат вечен имунитет.
Днешните числа са потресаващи.

# 79
  • София
Аз гласувах за по- тежка. Имайки предвид, че делтата е много заразна, а нашите са никакви мерки  при ниски нива на ваксинация. Вече почти не познавам неболедувал.

# 80
  • София
Малко рано сте пуснали новата тема, пък и тя започна с едни рекорди, дето ...не е за разправяне, нали.

Не знам какви мерки мислят, какви тестове за деца, какво връщане, но с тоя темп на случаите няма да се изненадам да затворят каквото е възможно за седмица-две, с цел да се облекчи натиска върху болниците.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 06:08 от Ronald

# 81
  • София
Ваксинирани сме аз и мъжът ми, а на 17г ми дъщеря и предстои ваксинация съвсем скоро, преболедувала е. За присъственото обучение съм, за тестване на учениците съм. Но! Това трябваше да стане в началото на учебната година. Нещата сега са изпуснати от контрол и мисля, че трябва да минат поне две седмици  със сериозни мерки, да не напиша локдаун, и тогава да тръгнат на училище децата. С тестване. Имам лош опит с уж мерките в училищата.

# 82
  • София
Иначе не, не ни трябва затваряне, изобщо...

# 83
  • Варна
Ваксинирани сме аз и мъжът ми, а на 17г ми дъщеря и предстои ваксинация съвсем скоро, преболедувала е. За присъственото обучение съм, за тестване на учениците съм. Но! Това трябваше да стане в началото на учебната година. Нещата сега са изпуснати от контрол и мисля, че трябва да минат поне две седмици  със сериозни мерки, да не напиша локдаун, и тогава да тръгнат на училище децата. С тестване. Имам лош опит с уж мерките в училищата.
Уж мерките в училищата ще са като уж мерките в университетите с присъствено обучение. Просто при нас такива мерки не вървят.

# 84
Балкански работи.
Болни:
Скрит текст:

Починали:
Скрит текст:

# 85
  • София
В 8 часа на БНТ ще има интервю с министъра на образованието.

Няма какво толкова вече да се питат родителите искат или не искат децата да бъдат тествани. Писна ми вече да се играе по свирката на невежеството. Политиците ни прецакаха отново, но и те са представители на същото това население, само малко по-хитри и с повече власт. Къде ще връщат децата в училище при тези числа? Заради изборите е всичко, всеки се бори за гласовете на нежелаещите мерки.

# 86
А какви са тези родители, които протестират срещу тестване на децата в училище?
Когато бях дете, дори направо в учебните часове влизаше мед.сестра и на всяко дете слагаше задължителната ваксина. И манту и БЦЖ ни правеха в училище. Родителите бяха на работа, нямаше джипита, никога родителите  ми не са били ангажирани да висят на опашки пред лекарски кабинети, за да ме водят за каквато и да е ваксинация. Това се правеше в училище, дори телефон нямаше да уведомят родителите.
Сега за всяко нещо се протестира, дори и животоспасяваща здравна мярка да е. Все правата им били нарушени.
А за задължения към обществото никой не говори.
А това е само един тест, не боли, нито е опасно.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 09:25 от kristinia

# 87
  • София
Същите, които се възмущават, че им искат сертификат за кръчмата, готови са да се тестват заради ходене в Гърция на почивка и най вече които не искат да рискуват детето да се окаже положително и да ги карантинират. Не знам с какъв акъл са готови да рискуват здравето на децата си - децата са си техни, отговорността си е тяхна.

# 88
Малко рано сте пуснали новата тема, пък и тя започна с едни рекорди, дето ...не е за разправяне, нали.

Не знам какви мерки мислят, какви тестове за деца, какво връщане, но с тоя темп на случаите няма да се изненадам да затворят каквото е възможно за седмица-две, с цел да се облекчи натиска върху болниците.

Ами то друго май няма какво да направят вече.

# 89
  • София
И вчера казах – малко закъсняха с тестването на децата. Отдавна сме за много сериозно затваряне.

Общи условия

Активация на акаунт