COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 283 320
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Те не искаха да се тества, никой не искаше - нито политиците, нито учителите, нито родителите. Защото знаят, че ще лъснат сума заразени.

# 91
Малко рано сте пуснали новата тема, пък и тя започна с едни рекорди, дето ...не е за разправяне, нали.

Не знам какви мерки мислят, какви тестове за деца, какво връщане, но с тоя темп на случаите няма да се изненадам да затворят каквото е възможно за седмица-две, с цел да се облекчи натиска върху болниците.

Ами то друго май няма какво да направят вече.
Изобщо не е редно да връщат децата в училище при тези числа. На всичкото отгоре и големите искали да връщат след тях. У нас винаги се мисли при свършен факт. Защо още лятото не се поръчаха тези тестове?

# 92
  • София
Те не искаха да се тества, никой не искаше - нито политиците, нито учителите, нито родителите. Защото знаят, че ще лъснат сума заразени.
Не е само от броя тестовете, виж, че положителните ПСР са 30%, хоспитализираните също са мрачна бройка...

# 93
  • в страната на чудесата
Ръст на ПСР започна още преди старта на учебната година. Тук някои ме поправяха бодро за % положителни тестове.
Още морският мазаляк беше игнориран от Кунчев и Кацаров.
Аз не мисля, че има кой знае каква скрита заболеваемост. Пък и след като е ясно, че повтаря не виждам какво значение има. Вал няма. И няма да има. Въпросът е да не мрем. Или поне не толкова.

# 94
  • София
Ръст на ПСР започна още преди старта на учебната година. Тук някои ме поправяха бодро за % положителни тестове.
Още морският мазаляк беше игнориран от Кунчев и Кацаров.
Аз не мисля, че има кой знае каква скрита заболеваемост. Пък и след като е ясно, че повтаря не виждам какво значение има. Вал няма. И няма да има. Въпросът е да не мрем. Или поне не толкова.
Да, преди началото на учебната година беше, факт. От август тръгнаха адски зле нещата и тогава можеха да бъдат спрени. Сега не знам какво може, но няма да стане така с полумерки и популистки ходове.

# 95
  • София
Имаше заповед на министър Кацаров точно на 27.08, с частично рестриктивни мерки да кажем. Още тази заповед предвиждаше редица обекти да работят с капацитет на заетост между 30-50%.

Проблемът е, че тези мерки, разписани в онази заповед от 27.08, се преповториха - без да се променят - във всяка следваща заповед. Особено силно впечатление правят тези прословути пазари и еднопосочното им движение, както и спазване на разстояние между пазаруващите от мин. 1,5 м.. България, държава на пазарите! И тая мантра, тая мярка за пазарите, както и останалите от заповедта от 27.08, се преписваха във всяка следваща заповед, била тя на здравния, на СРЗИ, на Фандъкова, на Главния инспектор (доклад) като някаква "нова" мярка....

Истината е, че от 27 август нито някой спазваше мерките по заповедта, нито пък някой ги контролираше.....

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 07:30 от Ronald

# 96
  • София
Ще излязат заразени деца с тестовете. Децата припокриват симптомите с други вируси и доста родители не ги тестват. Сега ще излязат други числа, както и "има друг вирус, затова кашля, ама малко, само един ден имаше температура" вече няма да бъде оправдание.
Зле измислени заповеди, писани с ясното съзнание, че никой няма да ги спазва.
Най-тъжното и най-ужасното е, че при нас човешкият живот не струва пукната пара. Сто и повече починали на ден вече не правят впечатление.

# 97
  • в страната на чудесата
Ще видим, Анди, дано.
Добре че ги натиснаха от ЕС...

# 98
Най-накрая започнаха и по телевизията да развенчават усилено митове и легеди относно противопоказанията за Ковид ваксината, които някои лични лекари създават. При автоимунни заболявания ваксината Е препоръчителна, също както при диабетни и онкологични състояния. Точно тези хора се нуждаят от допълнителната ваксинационна защита.

Също ново експериментално лекарство - Molnupiravir - което дава обещаващи резултати на фаза 3 клинични проучвания, може да бъде одобрено за лечение на Ковид скоро време. Антивирално, както лекарствата срещу грипа.

https://www.youtube.com/watch?v=-GAHFGsHLbQ

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 10:11 от Анонимен

# 99
Темпото на ваксинация е трагично.
Не знам,  защо лекарите в ковид отделения не протестират. Не знам и как издържат на това натоварване и докога.
Учудена съм, че има и места в болниците.
Не виждам края на този кошмар. А днешните цифри, дори не са реални.  Огромен брой хора изобщо не се тестват официално.
Абсолютен политически провал и скотско общество, за което дори децата не са на първо място.
Ако чакаме вълшебното хапче,  да го преборим ковида, няма да има на кой да го даваме.

# 100
  • София

Четиринадесетдневна заболяемост на 100 000 души вече се мери с четирицифрени числа, в София - ръст 50% за седмица.
Още ли ще ни занимават с това коя майка не иска чадото и да ближе "отровна близалка" и кой кръчмар бойкотира ЗС, защото били дискриминация? Стремително вървим към затваряне, колкото и управниците да се правят, че не виждат, и не е време за "игри на сертификати" - защото то нашето си е точно това.

# 101
  • София
Ваксинирани сме аз и мъжът ми, а на 17г ми дъщеря и предстои ваксинация съвсем скоро, преболедувала е. За присъственото обучение съм, за тестване на учениците съм. Но! Това трябваше да стане в началото на учебната година. Нещата сега са изпуснати от контрол и мисля, че трябва да минат поне две седмици  със сериозни мерки, да не напиша локдаун, и тогава да тръгнат на училище децата. С тестване. Имам лош опит с уж мерките в училищата.
Да Валенце, но за тези две седмици в нашата свободна родина, единствената мярка ще са училищата.
Дискотеките пращат по шевовете , в заведенията зелен сертификат , ама никой не ти го иска.
На мен вчера на Витошка не ми поискаха зелен сертификат.

# 102
Ами колкото и пъти да повторите, че мерките са закъснели, все тая.
Вероятно са закъснели.
Ма връщане назад няма. Август е в миналото.
Така или иначе ще има тестове за децата. В редица държави това беше факт още миналата учебна година.
Но най-добрият вариант в момента е пълен локдаун за две седмици.
Да се доизлекуват, да се изпонаваксинират(който иска де, това няма как да стане задължително за всички към момента).
И след две седмици да се започне начисто, (доколкото е възможно) като се отворят първо училищата (без маски).

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 08:15 от Фран

# 103
И мен ме притеснява това, че ваксинацията не върви с някакви кой знае какви темпове. Мислех, че повече хора ще се имунизират, но уви. Срещнах през седмицата позната, отиваше на първа доза Пфайзер, притеснена. Ама добре, че щяла да е с изтекъл срок на годност ваксината, че да не се зарази. Close

# 104
Всичката ни работа е такава. Големи приказки, "най-после пандимията се управлява от специалисти - вирусолози и инфекционисти", това го чух вчера.
Какво да мисли човек, виждайки цифрите!

За щастие децата ми не са в училищна възраст, но при този хаос, щях да ги прехвърля на индивидуален план. И не заради тестовете, а заради имитирането на дейност, било присъствено, било ДО.

Общи условия

Активация на акаунт