COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 271 122
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 30
Цитат
Чета мнението на Яна Шишкова за тестовете,  ваксините и ковид.
Страшно съм изненадана от позицията и.
Чак пише какви точно вредни вещества са ползвани за стерилизация на тестовете и как след 20г. ще се сдобиеш с рак заради това.
Тя в качеството на какъв капацитет го твърди това за след 20год.?Няма гаранция,че тя или друг няма да развие по-скоро по други причини.Затова ли и 80год. старци се пазят толкова от ваксините?На 100год. да посрещнат здрави юбилея?Абсолютно падение е тази преподавателка.

# 31
Да, в Португалия не питаха. Ако откажеш, отиваш на опашката. Поне от 3 седмици мерки почти няма, т.е. същото като в БГ преди ЗС.
Повече от година маски се носеха и на открито.
Последно бях във фабрики със 100% ваксиниран  персонал. Маски се носят от всички и през цялото време. Не са задължени, но никой не храни илюзии, че се е разминало.

# 32
  • На село (близо до Лондон)
Е, не е ли малко странно в Португалия да ти дадат час и да не те питат коя ваксина желаеш? Къде е тук основния личен избор, на който се основава съвремието ни?
В Англия също не те питат и калесват с коя ваксина искаш. Запазваш си ден и час като ти дойде реда, въз основа на възрастта и мед.история ти дават която ваксина е подходяща. Няма избор на ваксина това само в България го има.

# 33
Португалия са страхотни, в предната тема някой беше постнал една статия за тяхната история, те са имали много, много тежка трета вълна края на 2020/януари 2021 и как после един военен адмирал по молба на правителството поема управлението на епидемията и благодарение на него страната преодолява кризата...В тази връзка, нас  няма кой друг да ни спаси, освен Мутафчийски, така си мисля, като гледам какво се случва последните 6мес...

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 23:46 от Tigar_123

# 34
Егати - тия португалци и въобще европейците кво разбират от свобода и избор! Rolling Eyes
Да дойдат тука някои даскалки и патрЕотите от МОЛ-а да им обяснят за свободата.
Между другото последно кои държави ще се съгласят да ни приемат болните от ковид, защото съседните нам и те са в "мазалото" или поне да ни изпратят лекари, че нашите горките, издъхват вече (още си спомням как китайците минаха през ковид кризата миналата година и почнаха да пращат свои лекарски екипи да помогат на други държави)

Pure - ти намери какво да сравняваш - сложи там и Румъния, Русия поне да има нещо съизмеримо в ковид кризата.

# 35
Ами хората чакаха ваксините и веднага всяка партида се оползотворяваше.
В коя държава са застоявали ваксини, че да се предлага избор?

# 36
Представям си, ако ваксините не достигаха, какви битки щяха да се водят за ваксинация.

# 37
  • на пистата
Тошко пак се е изакал.Ама проверявайте си информацията бе,уж политик се пише.Каквито ни политиците такъв ни и народа.

# 38
нас  няма кой друг да ни спаси, освен Мутафчийски

От какво точно "да спаси"?
Какви правомощия има?

# 39
  • Далечният изток
Да, в Португалия не питаха. Ако откажеш, отиваш на опашката. Поне от 3 седмици мерки почти няма, т.е. същото като в БГ преди ЗС.
Повече от година маски се носеха и на открито.
Последно бях във фабрики със 100% ваксиниран  персонал. Маски се носят от всички и през цялото време. Не са задължени, но никой не храни илюзии, че се е разминало.
Благодаря, че го споделяш от първо лице и потвърждаваш това, което аз само съм чувала. То е ясно, че има въведени категорични мерки и те категорично се спазват.
Само не знам те дали са много глупави и стадо примерно, че така са се оставили да се ваксинират без избор?!

# 40
По новините на Нова сега даваха за официално проучване във Франция дали ваксинираните се заразяват помежду си и пренасят заразата. Ще излезнат със специално становище и се чака от други страни с интерес. Вкарват май беше 400 ваксинирани младежи до 29г в затворена дискотека-доброволци за няколко часа и ще ги изследват. Очакванията са , че ваксинираните ще са защитени помежду си. Другата седмица ще ги изследват да видят резултатите, др. страни също следели (не запомних кои) дали да отворят на затворено дискотеките за ваксинирани. Ми ..да дойдат у нас да се повеселят. Няма нищо такова. Колко изборно гледаме българите се чудя.
Даваха и в Румъния положението . Всички по улиците с маски и то правилно сложени-млади, стари, всички. Румънците са много по-напреднали от нас. Не ми се мисли какво ще стане тук. Най-зле сме с всичко. Много, много се закъсня с всичко. И пак дават заден. Не трябва да разхлабват, а да затягат. Много хора ще загубим, толкова е...не може да сме толкова ограничени. Сега си махам всички познати от фейса с конспирации и разни глупости.Ми..май сама ще си бъда и там((

# 41
Тошко пак се е изакал.Ама проверявайте си информацията бе,уж политик се пише.Каквито ни политиците такъв ни и народа.
Ох, той е много зле, горкия, нито за политик става, нито за нищо, въобще не знам как изказва публично мнение по въпроси, от които нищо не разбира, пълен лаик, да си стои там в 7/8ми тв, така ще  е най-добре и за него, и за нас..

# 42
  • Далечният изток
О, Фани, аз днес разбрах, че една позната като е разбрала, че съм ваксинирана, казала, че ме е мислила за умна.... Сега е разочарована жената, ама добре, че нейното мнение ми е най-маловажно....

# 43
Само се записвам да следя  с коментар горе-долу по темата. Преди пандемията е имало изказвания, че всеки трети човек от живеещите в момента поколения ще се разболее от рак - такава ни е екологията, храната, начина на живот. Та малко трудно ще е да се разбере след време, дали от вафли с палмова мазнина, рибни продукти от района на Фукушима или пък на Вера Су,  или ваксини съответният човек ще се е разболял.
Ние не искаме да решим проблема сега, защото се страхуваме, че след 20 г. може да имаме проблем. Логика за чудо и приказ, при това вече втора година.

# 44
Цитат
официално проучване във Франция дали ваксинираните се заразяват помежду си и пренасят заразата. Ще излезнат със специално становище и се чака от други страни с интерес. Вкарват май беше 400 ваксинирани младежи до 29г в затворена дискотека-доброволци за няколко часа и ще ги изследват. Очакванията са , че ваксинираните ще са защитени помежду си. Другата седмица ще ги изследват да видят резултатите, др. страни също следели (не запомних кои) дали да отворят на затворено дискотеките за ваксинирани.
Хората са на възраст между18-49год.,а средната възраст е 29год.Странно защо казаха,че окончателните резултати ще излязат в края на годината.Нарочно ли е по-дълъг периода,нещо друго ли имат предвид?Целта е да подтикнат повече млади да се ваксинират,защото са най-скептични.Запомних само Бразилия от страните следящи с голям интерес.

Общи условия

Активация на акаунт