COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 283 348
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Естествено, че така ще каже, все пак в студиото бяха събрани представители на инициативните комитети, издигнали кандидати за президент. Те там бяха в ролята си на пиари, а не като личности.

Мира Кожухарова какви ги приказва и тя - планът бил ясен, но всички не сме искали да видим мерките! А тя къде бля, нали и тя говореше доста успокояващо и анти!

# 106
Я да пробвам дали пак ще ме заметат.
Снощи прогнозирах за днес около 6000 регистрирани заразени, а до края на седмицата по 8000. Вярвам на проф. Витанов, прогнозите му са верни винаги.
Локдаун е решението, което що годе ще върне малко спокойствието. Българина доказа, че е прост човек и вече цвял свят се чуди на тази простотия. Сори.

# 107
Естествено, че така ще каже, все пак в студиото бяха събрани представители на инициативните комитети, издигнали кандидати за президент. Те там бяха в ролята си на пиари, а не като личности.!
И заради една пиар кампания да си плюеш на авторитета и да говориш лъжи. Имах респект към тази жена /явно си се сетила/, сега ми падна толкова ниско, а на всичко отгоре е лекар.

Мерки има просто са невидими. Ако не умират толкова хора би било смешно.

# 108
От тези близо 52 000 теста, ПСР са 6872, а антигенните са 44816. От 6872 ПСР тестове положителните са 2071! Обърнете внимание какъв процент е това. Според мен точно тези резултати са много показателни, защото ПСР правят хора със симптоми.
Останалите близо 45 000 антигенни тестове - голяма част от тях вероятно са направени по необходимост заради зелен сертификат.
Процентът положителни от всички направени ПСР е стряскащ.
Ще посмея да не се съглася с теб. ПСР правят хора, на които ЛЛ са дали направление и пътуващи навън, защото са с по-дълга валидност. Хората със симптоми масово правят бързи тестове, защото не им се разправя за тъпото направление и искат да знаят веднага ковид ли е. Особено пък сега, когато получават сертификат и от бързия. Това са моите лични наблюдения от хората около мен. А фактът, че има толкова новозаразени, не би трябвало да изненадва никой, все пак от вчера тестовете са задължителни за хората без сертификат, които искат да работят, да излязат, да влязат в голям магазин. Не е от днес така, просто сега лъсва реалното положение, благодарение на голямата бройка тестове. Мен ме отвращава това, че все още има хора с позитивни аптечни тестове, които си траят и се разхождат спокойно. Трябва нещо да се направи в тази насока, но идея нямам какво.

# 109
Естествено, че така ще каже, все пак в студиото бяха събрани представители на инициативните комитети, издигнали кандидати за президент. Те там бяха в ролята си на пиари, а не като личности.!
И заради една пиар кампания да си плюеш на авторитета и да говориш лъжи. Имах респект към тази жена /явно си се сетила/, сега ми падна толкова ниско, а на всичко отгоре е лекар.
Мерки има просто са невидими. Ако не умират толкова хора би било смешно.
Че тя съвсим доскоро говореше каква ужасна дискриминация е деленето на ваксинирани/неваксинирани, беше фенка на Чорбанов, а сега изведнъж обърна палачинката, щото и Радев иска ЗС.

# 110
  • sofia
Не намирам за удачно в момента,  връщането на децата в училище. При никакви условия. Освен това, не вярвам учителите да се навият да боравят с плюмки...

# 111
  • София
Този по НОВА го хванах частично, неща за вечерен час за неваксинирани ли са говорили?
Иначе каза, че мерките били адекватни и на време. 🤣

# 112
Тази д-р Шишкова, която се върти из фейса с изказванията си, явно е готова да стои безработна вкъщи и да преподава само на собственото си дете. Само не схващам с какво точно се дава за пример. Очаква и останалите родители да са безработни ли? Пътьом щяла да прекрати трудовия си договор. Много героично. Думи нямам.

# 113
Скрит текст:
Този по НОВА го хванах частично, неща за вечерен час за неваксинирани ли са говорили?
Иначе каза, че мерките били адекватни и на време. 🤣
Да, адекватни са според него и компания.
От къде ги вадят тези хора, които си играят с живота ни!

# 114
  • София
От Националната мрежа за, децата една дама каза сега, че тестване в училищата ще се практикува само докато сме в червена зона.
Преди малко Денков каза, че ще има тестване докато бройките паднат до 100 на 100хил.
Министърът каза още, че ваксинираните ученици няма да бъдат тествани.
Някой знае ли до колко часа правят ваксинация в Пирогов? Някъде четох, че до полунощ.

# 115
  • София
А какви са тези родители, които протестират срещу тестване на децата в училище?
Когато бях дете, дори направо в учебните часове влизаше мед.сестра и на всяко дете слагаше задължителната ваксина. И манту и БЦЖ ни правеха в училище. Родителите бяха на работа, нямаше джипита, никога родителите  ми не са били ангажирани да са опашки пред лекарски кабинети, за да ме водят за каквато и да е ваксинация. Това се правеше в училище, дори телефон нямаше да уведомят родителите.
Сега за всяко нещо се протестира, дори и животоспасяваща здравна мярка да е. Все правата им били нарушени.
А за задължения към обществото никой не говори.
А това е само един тест, не боли, нито е опасно.
Точно една такава сестра не ми беше проверила картона, на който имаше голяма червена бележка, че не подлежа /заради болести/. Добре че все пак нашите ме бяха подготвили, та с триста зора накарах да ми извадят картона и да види, направо се беше смръзнала от притеснение после.
Иначе нямам нищо против тестове в училище, подозирам, че учителите на моите деца обаче ще имат.

# 116
И мен ме притеснява това, че ваксинацията не върви с някакви кой знае какви темпове. Мислех, че повече хора ще се имунизират, но уви. Срещнах през седмицата позната, отиваше на първа доза Пфайзер, притеснена. Ама добре, че щяла да е с изтекъл срок на годност ваксината, че да не се зарази. Close
Чудя се откъде тръгна това с ваксините с изтекъл срок на годност.

# 117
Как точно се казва теста, с който се проверява изкарал ли си ковид? И колко назад във времето показва? Примерно ако съм го изкарала преди 1г или 2г,ще покаже ли антитела?

# 118
Кожухарова по тв показва тества за деца.  Дори не го отвори, толкоз пък да е кът. Да беше направила на водещата тест с плюнка, егати! Тя не била такъв специалист, не била инакъв специалист. Отегчи ме. Ако имах опасения, точно тя нямаше да ме мотивира.

# 119
Кожухарова започна да обяснява, че тези над 200 починали били с натрупване от няколко дни. После добави, че въпреки това са много. Не е ок това, което говори.

Общи условия

Активация на акаунт