COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 294 448
  • 23 518
  •   2
Отговори
# 2 580
  • София /Абсурдистан
Ужас.

# 2 581
Кой трябва да контролира влезлите в заведенията и моловете със сертификат? Никой не проверявал дали сертификатът е на лицето.
Значи това изискване за зелен сертификат не е никаква мярка.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 23:33 от kristinia

# 2 582
Това си е отбиване на номера.Просто трябва да затворят моловете,а учениците да не излизат по улиците,колкото и жестоко да им се струва това на семействата им.Няма оправяне иначе.И всичко това,заради едни безполезни избори.И без това напролет по време на сигурно шестата вълна,пак ще има такива.

# 2 583
  • София
Нина, то толкова много починали.... Затова са паднали малко интензивните.

Не е само това причината. Много са, да.
Те вървят 2 седмици назад. Миналия понеделник са били 260.
Но интензивните тогава не са паднали, напротив.
При новопостъпилите в болница също има спад.
Очаквам да видя при децата как е.
PCR-те също следя. Дано и там има спад, какъвто се наблюдава от няколко дни.
Тестовете са отново около 50К.
Дано и имунизираните са около 20К.
На фона на гнусната бройка починали продължавам да смятам, че задържаме.
Високото плато не е добре, но е по-добре от повишаване.

Инфото е от страницата на мой приятел, лаборант.
Ако той лъже, значи и аз вас.

# 2 584
  • София
Това си е отбиване на номера.Просто трябва да затворят моловете,а учениците да не излизат по улиците,колкото и жестоко да им се струва това на семействата им.Няма оправяне иначе.И всичко това,заради едни безполезни избори.И без това напролет по време на сигурно шестата вълна,пак ще има такива.
Учениците да не излизат по улиците, а възрастните може, така ли? Логика нещо? Медицински аргументи?

# 2 585
Скрит текст:
Оффф, още ли го нищите казуса със съда.
В нито една европейска страна не е минало.
Както казах и преди - няма България да е изключение.
Смее ли?Ако зависеше от бълг.политици,нямаше и да го въведат въобще.Астралийските власти не си поплюваха.Преди месец ги бяха затворили за пореден път.И това за по 700 случая на ден.Сега ми се виждат малко на фона на българската ситуация ''под контрол''.През септември продължаваха да ги подканят по сектори да се ваксинират,те отказваха.Въпреки това имаха 50% с първа игла.Държавата каза,че затваря и им дава срок 14дни неваксинираните да влизат в пътя,ако не:довиждане.Ами клекнаха.Това в края на септември.Към днешна дата 80% са със завършена ваксинация,а до 24 ноември очакват да станат 90%.От 29 октомври са свободни и естествено,че са като отвързани.Абсолютно всички магазини са отворени,ходят си по гости и купони.Пролет е,наближава Коледа.Smiley най-голямото облекчение за родителите,от днес децата са присъствено на училище!Те също се радват.За разлика от нашите ученици,те освен,че учеха от вкъщи,не излизаха по улиците,както е Б-я.Както беше и днес в центъра на София,тълпи деца и младежи.

Колко бързо са се променили нещата за Австралия и Япония. Япония - традиционно антиваксърска. А започнахме със същите трагични нива на ваксинация с австралийците.

Къде е потребителката да ми обясни за "вътрешната убеденост", по която спорих с нея?
Пълен провал за България. Не ме е срам, отдавна не ме е срам. Тъжно ми е.

# 2 586
И аз мисля че сме изравнили на макса, още седмица без училище и ще започнат да падат.

# 2 587
  • София
Да забранят на пенсионерите и възрастните над 60 год, да излизат по улиците, колкото и жестоко да им се струва, викам аз. 🤔

# 2 588
  • София
Учениците да не излизат по улиците, а възрастните може, така ли? Логика нещо? Медицински аргументи?

Естествено. Пенсионерите в ГТ, Лидъл и Кауфланд с маски под носа са в пъти по-вредни от децата, които са навън по градинките в момента. И времето е благоприятно.
МОЛ-овете в момента са едно от най-безопасните места. Огромна територия с нищожно малък брой посетители.
Изключвам щурмуваните.

Мисля, че още към четвъртък ще почнат да падат.
Втори ден мои роднини се прибират навреме след дежурства в ковид отделения. И казват, че е по-спокойно.
В началото на миналата седмица изобщо не беше така.
В Окръжна болница примерно моя братовчедка се прибра след 36 часов работен ден...

# 2 589
  • София
Мхм, дай да затворим най-нерисковата група /децата/ и така ще решим проблема. То е мисъл, то е чудо. Smirk

# 2 590
  • София /Абсурдистан
[quote author2=Silverstone link=topic=1380488.msg43734258#msg43734258 date=1635801799]
Да забранят на пенсионерите и възрастните над 60 год, да излизат по улиците, колкото и жестоко да им се струва, викам аз. 🤔

[/quote]
Само че в БГ хората се пенсионират над 60 и трябва да се ходи на работа. Никой не е изявил желание да плаща за седене в къщи.

# 2 591
Пенсионерите не са активни в разпространението на заразата. Учениците са - в стоенето половин ден заедно, кихащи, кашлящи, с разнасянето в градския транспорт. Вече 4ти път го играем това...

# 2 592
  • София
Започвам да се плаша с тази мантра, подхваната от миналата година, докъде ли може да стигне?!
Миналата година училищата бяха бациларници. Вече затварянето на училищата не им е достатъчно на някои хора, следва да забраним на децата да излизат на улицата. После с какво следва да ги накажем?

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 23:44 от Слънчевата

# 2 593
Защо не затварят дискотеките и нощните клубове? Не са жизненоважни.

# 2 594
Новопостъпилите според мен трябва да са много повече от 60, но може и нещо да манипулират статистиката, за да не минем 9000, а реално днес сме ги минали...Изобщо не им вярвам на статистиката..нещо не е наред с бройките, по-малко ги дават..

Новопостъпили в болница
26.10 - 1379
27.10 - 1107
28.10 - 902
29.10. - 897
30.10- 939
31.10 - 332

Общи условия

Активация на акаунт