COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 294 429
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 2 760
Германските ВВС в момента извозват болни румънци към Германия за лечение. Румънските дискотеки отворени ли са? И извинете, но това зависи от политиците, не от хората. Някой написа, че били уморени от мерки. Това шега ли е?

ЧУдесна идея. Дай светъл пример и остани у вас един месец без да излизаш.

Аз стоях осем, не един.
Да, но в Румъния минаха пика и след седмица-две ще се отрази и на тежко болните и смъртните случаи. А ние продължаваме да катерим на горе. Заразени в последната седмица спрямо населението и разлика спрямо предишната:
България - 4826 (+12%)
Румъния - 4401 (-19%)
Само че при нас "всичко е под контрол" и вместо да карат тежко болни с военни самолети, те ще продължат да умират тук.

# 2 761
Кацаров ми се видя много уморен. При него е лошото, че освен другото не излъчва респект. Поне за мен. И тембъра му един спокоен...
Така е. Друго си е да се появи другаря Генерал, с генералската униформа и да каже че масово ще умираме. Някак си по вдъхва респект генералската униформа от обикновения човек Кацаров.
Ти се подиграваш, обаче за всичко което е казал Мутафчийски е бил прав..Сравнението м/у него и Кацаров е супер нелепо, най-малкото защото Мутафчийски е на съвсем друго ниво - и интелектуално, и професионално и най-важното - морално..

# 2 762
  • София
Страшна пародия и подигравка с нас е всичко това. Все едно потъващият Титаник и те за ръце и пеят докато потъваме. Боже.
Спомням си като започна всичко с вируса как си мислех “като знам каква ни е държавата не ми се мисли какъв ад ще е ако това дойде при нас”.. за съжаление нищо различно не се случва. Колко време вече продължава това. Информация, ваксини, гледаме и чуждите действия и стратегии, а ние сме по-зле от всякога. Омотани като пиле в кълчища. Измира народ. Криза. Те пеят за ръце, а леглата в болниците и лекарската помощ и внимание ги чакат. Погнусена съм и ме е страх. В каква държава живеем.

# 2 763
Някой питаше за ендемична зона в БГ и Ковид - ето какво е казала Радка Аргирова по този въпрос . "По думите й е много важно да се запази темпът на ваксинация от последните дни, защото иначе България би отишла към нещо по-страшно от един пълен локдаун. "Отиваме към една ситуация, в която България ще остане ендемична за COVID-19. Едно огнище тук, парира се, но в съседния град, област или друго, се появява ново огнище и така непрекъснато огнища и непрекъснат COVID. Това ще ни преследва години", каза проф. Аргирова."
https://trud.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B … 0%B0%D1%82%D0%B0/
Нали се сещате какъв "просперитет" ни чака с такава перспектива? Африканците на Европа, ама с налични ваксини. Тоест както го каза Пенчев - "диктатура на тъпариата"

# 2 764
Страшна пародия и подигравка с нас е всичко това. Все едно потъващият Титаник и те за ръце и пеят докато потъваме. Боже.

Така е. Ние сме Титаник в момента. Не го осъзнаваме и си продължаваме старите мантри, дори и тук, дори и от хора, които имат виждане, ваксинирани са, но..да не им пипнеш иначе интересите.
Тъжно е, вече дори не се ядосвам, не може нищо да ме докосне, прегорях.
Пазете се, моля ви. И преди го писах, преди дни. И сега го каза Кацаров. Превеждам си думите му така...много е опасно, ние нищо няма да направим, вързани сме, но ви предупреждаваме двете следващи седмици да се пазите и останете вкъщи. Животът си е ваш, пазете се, защото държавата няма капацитет, а и няма да наложим мерки по..причини ясни.
Който може и желае, а най-вече и може да го направи. Наистина, за децата си също (но ме съмнява) Както искате, така го разбирайте. Но всички сме заедно и няма защитени, дори и това да направим си мисля вече.
Все пак и от Титаник има оцелели.

# 2 765
Линейките в София продължават да обикалят с часове болниците за свободни места
Мъж с коронавирус в тежко състояние обиколи 5 болници, докато бъде приет.
Болният е прекарал часове в линейка на кислород. Сатурацията му паднала до 54. След часове обикаляне по лечебни заведения, мъжът най-после е бил приет в "Пирогов". За тъжната действителност разказва Нова телевизия.
"Имах контакт с баща ми по телефона. Сутринта се чухме и ми каза, че се е влошил. Едва говореше. Обадих се на личната ми лекарка, която ме посъветва да повикам Бърза помощ.  Повикахме ги в 10.00 ч., но дойдоха в 17.30 ч. През това време звънях три пъти на 112. Обясниха ми, че има много случаи", разказва Ирина, дъщеря на пациента.
"Отидох при баща ми. Температурата му беше 40 градуса и половина. Не знаех какво да направя. Докторът от линейката говори по телефона и му казаха, че има място в Александровска болница. Когато стигнахме обаче, нещата не стояха така. Лекарят се чудеше къде да го заведе. След това започна обикаляне по лечебните заведения. Най-после стигнахме до "Пирогов" и го приеха към 23.30 ч. Първоначално в линейката беше студено, нямаше кислород. Нямаха одеяло да го завия. После пуснаха парното и му сложиха кислородна маска".

https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Lineikite-v-Sofiya-produl … dni-mesta-1145043

# 2 766
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
не боря световната фармацевтична мафия, нямам подобна кауза
мен ме интересува кой и как управлява животът ми тук и сега
това засяга и здравните проблеми, които се дискутират в темата

Ти сам управляваш живота си и сам си отговорен за своя живот и този на близките си хора.
Сам трябва да се информираш, да питаш и знаеш

Ако някой от семейството ти умре от Ковид , защото въпреки наличие на ваксини не е бил ваксиниран, ти ще си виновен, не Кацаров, Чорбанов или там когото слушаш

# 2 767
Към тези, които умеят да боряват с числа, интересуват се от обстановката и са по-наясно - в момента повече ли се заразяват от преди, или просто тестването е много по-голямо и се хващат повече заразени, но отношението е същото?
Поиграх си малко и сега ще направя сравнение между 45. седмица (2-8 ноември) миналата година и 41. седмица (11-17 октомври) тази година. Нарочно избрах тези седмици, тъй като общата смъртност и броят открити заразени е сходен. Ето и стойностите (вляво за 45. седмица на 2020, вдясно за 41. седмица на 2021 г.):
заразени – 21 091 – 19 757
тествали се – 68 012 – 121 469
починали от ковид – 367 – 618
обща смъртност – 3236 – 3311
Тоест, въпреки повечето тестове имаме почти същия брой заразени, но повече починали. Ако и миналата година правихме повече тестове, почти съм сигурен, че щяхме да имаме много повече заразени. За починалите няма как да съм сигурен, може би щяха да са толкова, колкото и сега. Очевидно обаче Делта е по-смъртоносен вариант, или поне тези, които се заразяват, имат по-голям шанс да си отидат.
И това като се има предвид, че вече имаме и ваксинирани, и преболедували.
Единственото положително нещо е, че общата смъртност все още не расте толкова бързо на фона на миналата година. Но не е ясно сега докъде ще стигне...

# 2 768
  • Пловдив
Точно с Титаник направих асоциация и аз.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 09:14 от marzeliva

# 2 769
  • София
Аз си мисля, че от лашкане в крайности сме на тоя хал...
Една част от народа настоява за строг и категоричен подход, ако ще да е с пагони и униформа, друга част е изпаднала в някакъв амок и тотално отрицание на случващото се. Поне пет пъти прочетох коментара "Ами то днес е вторник, нормално...". Щом 310 трупа са "нещо нормално", няма какво да се направи.
И беше ясно, че Кацаров няма да въведе никакви по-строги мерки от тези. Дарвин би бил очарован...

# 2 770
  • София
Чета, че Стойчо призовал да турим проклетите маски.

Къде точно да ги турим (освен на устата и носа, де), в училищата? В детските градини? В дискотеките?

Мисля, че на всички останали места маски се носят от месец април 2020 или когато там се появиха по аптеките (отмениха ги за десетина дни в началото на юни 2020, когато Кунчев прати вируса по дяволите, ама вирусът взе, че се върна от там).

Ние сме най-маскираната нация! Едва ли има друга държава в света, в която в продължение на на над година и половина носенето на маски нито за миг не е било отменяно!

# 2 771
  • София
14-дневната заболеваемост за страната днес е 909,43, ръст за една седмица - 23%.
Предложена противоепидемична мярка - да се хванем за ръце.  По-скоро трябва да се хванем за главите, като си представим какво предстои.

# 2 772
  • Пловдив
Вчера влязох в квартален магазин за хранителни стоки. Освен мен имаше още двама клиенти - и двамата без маски. И чувство ли за самосъхранение ли няма вече, не знам. Аз се чувствам безсилна и виждам, че с такива нагласи никога няма да излезем от тази тиня. Въпреки всеобщото неглижиране по време на предишните две вълни всички, наистина всички бяха с /правилно поставени/ маски в магазините и в ГТ. Сега и това се изгуби. Ей така ще посрещнем и следващия вариант, абсолютно неподготвени. И ще си горим като подпалка.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 19:29 от marzeliva

# 2 773
  • Варна
Чета, че Стойчо призовал да турим проклетите маски.

Къде точно да ги турим (освен на устата и носа, де), в училищата? В детските градини? В дискотеките?

Мисля, че на всички останали места маски се носят от месец април 2020 или когато там се появиха по аптеките (отмениха ги за десетина дни в началото на юни 2020, когато Кунчев прати вируса по дяволите, ама вирусът взе, че се върна от там).

Ние сме най-маскираната нация! Едва ли има друга държава в света, в която в продължение на на над година и половина носенето на маски нито за миг не е било отменяно!
В града в който живея много хора вече не носят маски. Маски се носят от април 2020 формално, действителността е друга

# 2 774
не боря световната фармацевтична мафия, нямам подобна кауза
мен ме интересува кой и как управлява животът ми тук и сега
това засяга и здравните проблеми, които се дискутират в темата

Ти сам управляваш живота си и сам си отговорен за своя живот и този на близките си хора.
Сам трябва да се информираш, да питаш и знаеш

Ако някой от семейството ти умре от Ковид , защото въпреки наличие на ваксини не е бил ваксиниран, ти ще си виновен, не Кацаров, Чорбанов или там когото слушаш

ами да - всеки сам си преценя
реалността е малко по-различна, но нямам за цел да дискутирам това

Общи условия

Активация на акаунт