COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 305 798
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 14 220
  • на пистата
Май утре ще имаме анти рекорд. Предишният най-голям брой заразени е от 26.10 - 6816. Но май в София никога не е имало над 2000 за един ден. Вече е със 781 / 100 000, преди няколко дена беше под 500. Още три области са вече в тъмночервената зона - Русе, Благоевград и Софийска област.
Преди малко от видяното по Нова изпаднах в шок от репортажа от Калофер. "Подготовката" за хорото е в механи, натъпкан са като сардели и изпили доста голямо количество алкохол. Най-вероятно са започнали от снощи. Кметът заяви, че миналата година нямало нито един заразен, и сега щяло да е така - господ ги пазел. А имат ли изобщо болница в градчето или ще се чудят къде да ги хоспитализират после.
Не знам как ще продължат да учат присъствено децата, като след празниците в края на ваканцията са отново 11% от заразените.
Няма болница.Най-близката е при нас в Карлово с 40 легла които май са пълни.Но пък се лекуват от гинеколог,анестезиолог и 2-3 сестри.За това и всеки критичен се хоспитализира в Пловдив.

# 14 221
  • София
Просто нямаше как държава, която вися в локдауни заради 4-5 заразени, да позволи на Джокович да играе на Australia Open.
За първи път почвам да подозирам медийно затъмнение обаче. От вчера броят новозаразени е тема, изтикана старателно като втора или трета. Сега по bTV в 8:00 няма редовната емисия новини, а ни занимават с леденото хоро, където всичко е г*з до г*з, за да се омажем още по-качествено.
Въобще, смяната по върховете вместо надежда, ми носи доста мрачно усещане...

# 14 222
Реално никаква смяна не се е случвала в България след 89. Хората са си същите, маша в ръце на ДС.

# 14 223
А какво трябва да дават, върволицата от гадатели математици, опашки пред центровете за ваксинация, рисунките на Ушев? Споко, от утре пак това ще е.

# 14 224
По повод тестването в училище:
Напълно съвпада с изразено наскоро от мен мнение по въпроса.
Детското отделение в Бургас е почти пълно с Covid болни деца

Повечето деца са с висока температура, пневмонии (двустранни), а някои и на кислородолечение.

Най-малкото дете е на 3 месеца, а болният също от Ковид баща му носи храна всеки ден в болницата, защото няма кой друг…

Друга майка в репортажа от болницата споделя: "Децата се заразиха от тестването в училище. Това е една пародия, която хем не хваща болни, хем по време на процедурата децата се заразяват"...

Свикан е кризисен щаб да решава как да се справи със ситуацията в областта.

Източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/zaradi-koronavirusa-detskoto-otd … e-na-1-mesec.html

# 14 225
Просто нямаше как държава, която вися в локдауни заради 4-5 заразени, да позволи на Джокович да играе на Australia Open.
За първи път почвам да подозирам медийно затъмнение обаче. От вчера броят новозаразени е тема, изтикана старателно като втора или трета. Сега по bTV в 8:00 няма редовната емисия новини, а ни занимават с леденото хоро, където всичко е г*з до г*з, за да се омажем още по-качествено.
И Кантарджиев каза сега, че хорото било за здраве. Лошо няма - всичко е точно.

# 14 226
И кризисният щаб ще излезе със становище, че активно ще наблюдава ситуацията. Да се смее ли човек, да плаче ли?!

# 14 227
Не очаквайте нищо тази или началото на другата седмица - никой не иска да "дразни" народа и ще се избягва да се говори по тази "деликатна" тема -  Covid (особено до организирания ковид протест другата седмица).
Определено ще ускорим преминаването на вълната и ще "догоним и задминем" другите държави в тази вълна.
Ненапразно "омразните" математици считат че ще има 10 000/ден (официално)заразени другата седмица.

# 14 228
Полша е едва с 55% напълно ваксинирани. Доста по малко от държавите отличници. А като им гледам вълната, случаите им са все още от Делта, която е по тежка.
Хубавото за тях е че в момента са в спад.

ПП: За нивото на смъртност по- голяма роля играе ваксинационното покритие на рисковите групи, и по малко на общия % ваксинирани. Но не знам за Полша дали има публикувано % в-ни по възраст.

# 14 229
  • София
Вероятно това правителство ще надмине другите по безотговорност към ситуацията. Друго не мога да кажа.
Съвсем очевидно е, че оптимизма на онези, които виждаха във вчерашните данни обикновено натрупване, беше безпочвен. Положителните ПСР-и гонят 30%, болните тинейджъри са също страшно много, за София няма да отварям дума.

# 14 230
  • Там,където се събуждам щастлива.
И Белгия с повече от 18000 новозаразени има 22 починали - въпрос на медицинско обслужване и здравна система като цяло.
А, по нашите новини днес ни “успокоиха”, че при нужда ще разкрият още ковид легла - все едно леглата лекуват.
Дано да няма мн починали у нас при тази вълна, но не съм обнадеждена.

Тази теза за здравното обслужване много се пише тук, но всъщност в Белгия (и Нидеррландия) се гледа хората въобще да не стигат до такова. Да, в Нидерландия много неща са затворени за печелене на време за буустер, но това е цената, за да живеят хората, а не да пълнят болници и агенции за погребения.

# 14 231
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Вече няма смисъл да се следят новозаразени и на тяхна база да се прогнозира болнична заетост или смъртност. При Омикрон, тези данни водят до повсеместна паника, но реално хората, които стигат до болница са малко. Така че данните е ненужно да са водеща новина. Вече ще се следят новозаразени, но по- скоро важния фактор са починалите сред тях

# 14 232
  • София
Скрит текст:
Сериозно? И това ли е за здраве?
Едно от отличителните неща за мъжкото хоро в Калофер е неговата подготовка, която започна от предния ден със силно червено вино и домашни мезета. По традиция кметът Румен Стоянов и главните участници в мъжкото хоро подгряваха в кметската механа цяла нощ, свириха гайди и тъпани и пяха песни.
от ТУК
При целия ми патриотизъм - въобще, ама хич не разбирам този бабаитлък, а на фона на назряващия бум заразени си е просто глупост, да не кажа и нещо по-грубо.

# 14 233
Скрит текст:
Сериозно? И това ли е за здраве?
Едно от отличителните неща за мъжкото хоро в Калофер е неговата подготовка, която започна от предния ден със силно червено вино и домашни мезета. По традиция кметът Румен Стоянов и главните участници в мъжкото хоро подгряваха в кметската механа цяла нощ, свириха гайди и тъпани и пяха песни.
от ТУК
При целия ми патриотизъм - въобще, ама хич не разбирам този бабаитлък, а на фона на назряващия бум заразени си е просто глупост, да не кажа и нещо по-грубо.
И аз не го разбирам. Човек като се е почерпил от предния ден обаче хич не го мисли. Веселието е по-важно и псевдопатриотизма. Даваха кмета на село Зверино били тествали нямащите зелен сертификат предния ден, общината във Враца уж била съдействала.

# 14 234
Роузи,
Предвид % ваксинирани в България, изобщо не е сигурно, че  ще стигат до болница малко хора с Омикрон.
Та статистика е хубаво да има. Добре е да се знае и колко от случаите са на Омикрон, и колко са на Делта. Както и болничната заетост при двата варианта.
Още не съм чула някоя държава да се похвали че Делтата е изчезнала. Въпреки че се надяват имунитета от Омикрон да предпазва от Делта и да се приключи с нея.
Пък и ще е изключително здравословно хората да виждат по 10-20-30 000 новозаразени на ден и най после да се стреснат и да се поваксинират.
Поне в Гърция виждам че доста народ си промени най вече поведението. Вече не им идва на акъла за аху-иху. При мене поне ситуацията е"тихо".

В моят район за вчера е имало 245 потвърдени случая, от които 100 са все още от Делта.

Общи условия

Активация на акаунт