COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 305 749
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 14 280
  • София
Това с многото ваксини и заглушаванто на имунния отговор е пълна тъпотия.
От къде го изкопа, Алмондина?

Не е простотия. Учените го обсъждат сериозно. И не, не става дума за антиваксъри, а за загрижени хора.

Значи лекарите в Ковид отделенията умират от заглушен имунен отговор Simple Smile

Айде, моля ви се , противречи на всяка биологична логика това, колкото повече антигени, по- малко имунитет....не не е вярно!!!

Имунната система не е супа, която да разбъркваш постоянно без последствия. Тя е сложна система, която работи в определен ритъм и по определени правила. И когато твърде много я напрягаме, не е ясно как ще реагира.
Да уточня, за да не стане грешка - за ваксините съм и евентуално бустер след 6 до 9 месеца. За следващи бустери съм скептична и по-скоро против. Или поне да са след 1 година.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 11:23 от Лютичe

# 14 281
Само да питам, понеже не следя отблизо, в Австралия изискват ли задължителен тест за влизане, или трябва просто да си ваксиниран?

Преди заминаване трябва и тест.

https://www.health.gov.au/health-alerts/covid-19/international-travel/inbound

# 14 282
  • Sofia
Според информация от друг невролог във ВМА професорката е била яростен антиваксър заедно с мъжа си, отказала е да влезе в болница и накрая е докарана с пулс 30. Лудост. Много учена явно е била. Деца нямали, доколкото разбрах.

# 14 283
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Точно така, не е супа. Работещата имунна система реагира предвидимо на антигени- изгражда антитела

# 14 284
Оказва се,  в много държави, здравните властите информират какъв % са заразени с Омикрон и какъв % с Делта...Това означава, че или са закупили от новите сингапурски ПСР тестове за откриване на вариант Омикрон или използват старите ПСР тестове с модифициран реактив и така пак откриват че заразата е точно с вариант Омикрон...Ива Христова беше казала преди празниците, че и нашите лаборатории ще работят по този начин, но информация за ситуацията в у нас още няма, просто си гледаме едни цифри, без нищо да се анализира...

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 11:35 от Tigar_123

# 14 285
  • София
Ли-лу, Джокович заминава по точно определен повод. Той сам не си издава виза. За всяка виза се искат куп документи.  Защо са му дали грешна виза. Нима не са му искали документ за ваксина ако ще му дават виза за ваксиниран. Не е в Джокович грешката.
Тигър, вярно е, че нищо не знаем за нашите цифри. Чакаме...

# 14 286
Ли-лу, Джокович заминава по точно определен повод. Той сам не си издава виза.
Не знам как е в Австралия, ние си попълваме сами документите. Сега например за Ню Йорк моята приятелка също е показала ваксинацията на летището, а не в самия формуляр. Ще му дадат виза, аз нямам съмнения, което ще докаже още веднъж, че не е дипломатически умишлен проблем, дори напротив. Австралийците ще се изложат много пред гражданите си и то за втори път и дори можем да му благодарим, че показа за какво става дума, когато зад теб са много пари.

# 14 287
Защото е поискал грешна виза. За другата трябва да докаже медицинските причини. Осем часа го разпитвали в Мелбърн за тях.

Баща му заплашвал чрез сръбски вестник.

Скрит текст:

и хората са уплашени.😂
Скрит текст:

# 14 288
Ами на мен никак не ми е радостно, защото - колко странно! - хич нямам желание вирусът да минава през мен. Нито през невакснираните ми родители. Колкото повече заразени, толкова е по-голям шанса и нас да ни нагази. Ами не съм кандидат и не виждам нищо чак толкова весело.

# 14 289
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
gelika2, положението си е за страх като цяло, в смисъл - добре е да се въоръжим, пък ако не излезе враг - добре дошло.
Сега, че има хора, които избират да избутват страха като нещо, което пречи или едва ли не е причината за това, което ни смля в последните две години... ами твърде повърхностно е. Фактите са си факти, и не от страх се умира.

# 14 290
  • София
13 процента от над 52 хил. теста е кошмарно много. Тоя път се омазахме яко...

# 14 291
Завиждам на оптимистите, честно!

Данни от Израел:
https://hamodia.com/2022/01/06/16000-new-infections-serious-illn … se-significantly/
През последните 24 часа бяха диагностицирани повече от 16 000 нови коронавирусни инфекции.
Наблюдава се и увеличаване на броя на хоспитализациите и пациентите в критично състояние.
Министерството на здравеопазването заяви, че са извършени общо около 206 000 теста и че положителният процент продължава да се покачва и е 7,89%.

# 14 292
Много бързо забравихте, че преди два месеца бяхме с по 150 починали на ден и си раздаваха медали и се хвалиха, че се справят отлично.
Тази вълна ще се различава от предходните и не трябва да се правят сметки само по брой заразени.
Един бърз поглед показва, че на 26 декември сме обявили 4023 хоспитализирани, а днес са обявени 4608. Тоест имаме средно покачване за десетнина дни с около 60 на ден.
Поради това, че все още делтата не е изместена от новия вариант, вероятно в следващите две седмици хоспитализираните ще растат с над 100 човека.
Трябва да се отбележи, че преди априлските избори в болниците бяха над 10 хиляди.

# 14 293
Не съм сигурна че в следващите 2 месеца ще можем да говорим за изместване на Делта.
В други държави тя си се разпрост3анява засега паралелно с Омикрон. Просто е по малко заразна от него и има голяма тазлика в броя заразени от единия и другия вариант.
Докато затихне напълно Делтата ще минат поне 2 месеца с много високо разпространение на Омикрон. И то при положение че антителата към Омикрон предпазват от заразяване от Делта.
Засега и двата варианта се справят прекрасно с пробива при ваксинирани и преболедували предишни варианти.

В следващите 2 месеца според мен няма да е никак розова картинката.
Да не говорим, че когато заразените са с хиляди, изобщо не може да се насмогне с проследяване и откриване на контактни.

# 14 294
Сигурно не разбирам нещо.....
Кастек също така каза, че Франция почти е достигнала ваксиниране на 92% от население, добавяйки, че въвеждането на пропуска за ваксина мотивира много хора да се имунизират. "Има значителен напредък", отбеляза той и добави, че сегашният процент на ваксинация все още "не е достатъчен".
мммм - нали за 80 % се разправяше?

Обаче:
В сряда страната регистрира рекорд от повече от 332 000 нови случая на Covid-19 през последните 24 часа и още 246 смъртни случая в болници.
??? тези сигурно са от 8 % неваксинирани? Само аз ли виждам връзка между високия процент ваксинирани и високия брой нови случаи?

https://dnes.dir.bg/svyat/frenskiyat-parlament-podkrepi-makron-v … s-nevaksiniranite
от този линк: Повече от 90% от французите на възраст над 12 години са получили поне две дози, показват правителствени данни.
Което може би е 80% от цялото население.

Общи условия

Активация на акаунт