Професионални серии за коса- тема 151

• 44 373
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Какво ли не съм пробвала вече върху косата си, за да се справя със сухотата и, но все не успявам. Скоро бях на фризьор и фризьорката също ми каза, че ми е доста суха косата. Явно не съчетавам продуктите, с които разполагам, правилно. А това са те в момента. Някакъв съвет коя маска с кои продукти за след баня да съчетая? Thinking
Косата ми не е въобще загладена след преса и хвърчи, сякаш е накъсана. 😩

За много суха коса - joico moisture recovery Ш+ маска. Още от първото измиване елиминира сухотата.

И маска ли на joico, защото не съм запозната с тяхната козметика.

# 121
  • Пловдив
Здравейте!
 Lili78, благодаря за новата тема 💐
Аз след над 10 години ползване на профи продукти нямам постоянно изградени протоколи. Клепам каквото ми е кеф.
На Кингсли много харесам силно хидратиращия балсам, но ползван като преуош с добавени масла и алое, както и обикновен еластисайзър. На скоро купих 1000 мл с жасмин, доста силен и траен аромат. Предпочитам без аромат, но беше изчерпан.
От ЧП- нямам нужда от нищо, но в зависимост от намаленията ще купя нещо за тръпката. Иначе в Спиди ме чака пратка от ЗР с кутия ампули на Напура пре и пост, спрей Нуминокс и на ФК за растеж.
Питанка за 3 продукта:
Ш за обем на neuma
Ш за обем на ellwo
Серум за скалп на Лалга
Отзиви? На коментарите от сайта на ЗР нямам много вяра.

# 122
Какво ли не съм пробвала вече върху косата си, за да се справя със сухотата и, но все не успявам. Скоро бях на фризьор и фризьорката също ми каза, че ми е доста суха косата. Явно не съчетавам продуктите, с които разполагам, правилно. А това са те в момента. Някакъв съвет коя маска с кои продукти за след баня да съчетая? Thinking
Косата ми не е въобще загладена след преса и хвърчи, сякаш е накъсана. 😩

За много суха коса - joico moisture recovery Ш+ маска. Още от първото измиване елиминира сухотата.

И маска ли на joico, защото не съм запозната с тяхната козметика.
Шампоан и маска. Мигновено оправя супер сухите коси.
Мелисанде, като те чета ми става много мъчно. Все пробваш и пробваш и все не се получава.  Аз също имам доста слаба коса, но вече съм си намерила продуктите, от които крайния резултат е доста добър. При мен силен протеинов шампоан + хидратираща маска е винаги гаранция за успех.Heart
А да споделя, от този Целаген много ми порасна косата. Започнах работа и вече започна да ми тежи да се правя всеки ден. Дългата коса е наистина равна на много повече грижи. Още повече, че живея в страна, където е много важно  или непрекъснато вали.
Да споделя,  пробвах маската на Керастаз  Дисциплин Маскератин. Прави доста подредена, гъста коса. Няма никакъв фриз и така се запазва през целия ден. При този влажен климат,  това си е пълно попадение.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 23:04 от lora_1

# 123
Ох ох,Melisande,от ушите надолу си изпуснала нещата.Пак казвам,на тази коса и трябва сериозен протеин и тониране/репигментиране на дължините.Според мен се откажи от много светлите цветове,поне докато изрежеш изгорялото.Сега цвета ти е много добре,но го поддържай редовно,т.е.,тониране на дължините на 2 седмици,за да поддържаш косъма.
Не съм сигурна дали ползваш Олаплекс,ако да,прави си терапии постоянни с него.Останах с впечатление,че не харесваш Афоджи и Шварцкопф,затова не ти ги предлагам,но трябва да правиш минимум веднъж в седмицата терапия,която да възстанови връзките в косъма.Имаш Hmilk,ползвай го,аз съм изумена от него,не очаквах такива резултати,наистина.Не разчитай на маски и шампоани,те са поддържащи продукти,не панацея.

След ДПШ най-добре да правиш терапия или най силните маски които имаш.Но,само маските,без шампоаните.
Примерно,миеш с ДПШ,мажеш маска Терапист,стоиш 10 мин. и минаваш с терапевтичната преса(мисля че имаш такава),стоиш още десетина минути,миеш и слагаш балсама на Джойко,тогава разресваш с пръсти,не с гребен или четка.На тази коса четка не и трябва,освен ако,не я изпъваш със сешоар и четка(пази боже).
Аз не видях да имаш протеинови продукти.Не познавам серията на Оуей,но другите са всичките балансирани,като Редкен и керастазкия Терапист са изявен протеин,но не чак толкова.

Както и Лили ти е казала,разкарай керастазките шампоани.От тях косата се омазнява още повече и се въртиш в кръг.Не искаш да ти предлагаме тези на Меди,но шампоаните от този сорт са спасението за корените ти.Косата ти се оплита от ушите надолу,до колкото виждам,шампоаните нямат нищо общо с това,особено пък безсулфатните.Нито премиват косата,нито я оплитат.Оплитанете се получава от порьозния,изтощен косъм по дължината.
Като искаш вкарвай по някой керастазки шампоан от време на време,но за разкош и самочувствие.За постоянна употреба са твърде силни.

Като гледах наличностите,се зачудих какви протоколи да правиш,доста се озорих.
От керастазките шампоани,Тераписта и Генезиса(който няма как да ти хидратира,а ти силиконизира корените) могат да се ползват веднъж седмично.Генезис с балсама ок,но Терапист Ш и М,редовно не мисля че са ок.Блондинските изобщо не искам да ги коментирам,за мен са за фасон.
Шампоанът за обем на Кингсли с маската Терапист,примерно.
Редкен екстрийм,един път с маската на Джойко,един път с маската Терапист
Зеления скраб на Керастаз може с всичко да го ползваш.
Кингсли за блондинки не познавам,Принцесата ще каже за него
Другите шампоани са балансирани,каквото и да сложиш все ще сбъркаш Grinning шегувам се,но те са ми нещо като никакви.
Направи ми впечатление,че ползваш само маски,имаш само два балсама,като изключим Генезис.Няма как да ти се затвори косъма в такъв случай.Маска не се ползва на всяко миене,набляга се на балсамите.Както вече съм казвала,маската държи косъма отворен,а балсамът го затваря.
Както казах,намали маските,купи си балсами и редувай.Примерно,два пъти балсам,един път маска(и запечатваш пак с балсам).Себастиан изобщо не харесвам,а Маракеш не съм ползвала,не мога да го коментирам

Финишите ти са хубави,но тези олиа...само по връхчетата се слагат.
Слагай най-много 2 финиша,ако не се получи,значи бъркаш някъде напред в схемата.

Сетих се пак за Hmilk.Измий с ДПШ,нанеси млякото и направи както ти казах с маските и пресата.Само че,нанасяй от корена до връхчетата.Като изплакнеш,подсуши и нанеси млякото като финиш,ако искаш го смеси с капките.Изсуши си косата, да видим какво ще се получи.Аз го тествах,да видим при теб как ще е.

Извинявам се на останалите,ако съм ги оттекчила Hug

# 124
  • на земята
Момичета благодаря,че се включихте.
Изобщо не се сърдя и не съм обидена,напротив много се радвам ,че споделяте и чета с интерес.
Започнах и аз с проба грешка дано разбера косата ми от какво има нужда.
Много години използвам Керастаз,но явно не ги комбинирам както трябва.
VanessaDE ,това е косата ми.Боядисвам я,наближавам 40 год..Тук е след миене току що с Керастаз Архитект ,маска Керастаз за суха коса и термо Термик преди сешоар .Олио Олиесете.
Използвам преса един път в седмицата ,през другото време не.Сухи крайща ,права.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 23:24 от _лаленце_

# 125
Октомврийските ми покупки се оказаха изстрел право в десетката. Някои от тях са стари любимци, с които се запасих заради добрите цени - Целаген, Нуминокс, Фолиген, Биокленз, Напура Анаген, Стамиген и ампули Олиосета.
За пръв път използвам Cellula Madre подхранващата. Хареса ми много, единствено аромата е минус за мен. В банята не ме дразнеше, а и очаквах, че след отмиване и нанасяне на последваща грижа няма да се усеща. В действителност нито аромата на термото, нито на олиото замаскираха този на терапията. Усещах го 2-3 дни докато не измих косата. Заради ефекта обаче ще го търпя.
H-milkе страхотен продукт. Съотношението цена количество е отлично. За сега съм го изпробвала само като преуош смесен с еластисайзер или някакво масло. Трябва да си набавя и аз ЯЧМР.
Капките на oway смесвам с всякакви термици и комбинацията много ми харесва. Понякога нанасям вечер прибирам косата в сатенена шапка и на сутринта е изпила всичко и изглежда лъскава и подхранена. Справя доста по-добре от останалите ми олия с приглаждането.
Термо Олиосета Харесвам аромата на повечето продукти на марката, но този ми се струва различен и по-скоро неприятен. Ползвах след филъра и ампула и резултата беше добре загладена коса.
Маска Alfaparf блясък Много лека, усетих я като балансирана с лек превес на хидратация. С удоволствие ще си я доизползвам и бих пробвала и други продукти от марката. Бих се радвала ако някой сподели любимци.
Не успях да използвам само 2-минутния реконструктор. Имам нужда от помощ какво термо да използвам след него. Разполагам с discipline, ciment termique, exstentionist, blow dry kerastase, olioseta, joico defy damage, hydra splash и Марокан заглаждащото термо.

Понеже аз доста време се чудех на dyson airwrap и на български почти не намирах мнения, ще опиша тук първото си впечатление, тъй като може да е полезно на някой друг.
Четвъртък случайно видях, че има наличност, реагирах импулсивно и вчера беше при мен. Измих косата с протокол, който добре познавам как ще се отрази на косата ми.
Започнах с приставката сешоар и съм много изненадана. Не очаквах да е толкова силен. Подсуши косата ми на 80% за нула време на средна сила и студена температура. Струята заглади косата много добре, имах много по-малко фриз от колкото с парлукс.
Бързах и продължих направо с приставките за къдрици. Истината е че видях голям зор. Изобщо не беше така лесно както съм гледала в ютуб. Беше голяма борба, чак на последните кичури започнах да схващам как се прави. Прическа каквато ми се искаше не успях да направя от първия път, но косата изглежда много прилично, небрежна, но подредена. Това което ме изненада е колко нежен и щадящ е целия процес. Не усетих парене, а съвсем леко затопляне. Няма дърпане и опъване, работи се с косата много деликатно. Толкова жива и плътна коса не съм имала дори и след фризьор. Изглежда здрава и красива. Има съвсем мъничко фриз, но предвид какъв абориген бях с уреда не се изненадвам. Втория ден се отпусна, но изглежда все така добре.
Съжалявам, че по-рано не се престраших да се сдобия с уреда. Нямам търпение да изпробвам и останалите приставки. Мисля, че ще пенсионирам Парлукса. Ако на някого е интересно, като натрупам повече опит отново ще пиша.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 23:42 от Pinki

# 126
  • Пловдив
Момичета, откъде купувате HMilk?

VanessaDE, страхотни съвети си дала!

И да си повторя въпроса - някой ползвал ли е преса с пара?

# 127
Pinki, аз бих се радвала да пишеш отново. Също ще ми е любопитно да качиш снимки.

# 128
лаленце коя е маската за суха коса? Ако е хидратираща,термика не е подходящ според мен.
Дължините изглеждат замазани,но пресушени.
Само една серия ли имаш? Ако е така,няма да оправиш косата.Изглежда като напротеинчена,но аз съм склонна да вярвам че е от финишите.
На следващо миене я измий с ДПШ и издухай небрежно.Ще видим реалното състояние на косата.От там ще мислим схеми

Pinki,ти си нямаш сега друга работа с тоя Дайсън Grinning и аз ще чакам следващи коментари,с други протоколи и техники.

Lili,аз го взех от физически магазин на Cristian of Roma.Момичетата от тук го вземат https://sicosmetics.bg/bg/product/948/zashtitno-i-podhranvashto- … -stres-plex-500ml

А,сетих се нещо.Четох,че Hmilk разрежда оксиданта и му сваля процента.Някой искаше да го смесва с боята,та внимавайте...
1 part Hmilk + 1 part 20 volume = 10 volume
1 part Hmilk + 3 parts 20 volume = 15 volume
1 part Hmilk + 1 part 40 volume = 20 volume

# 129
  • на земята
Маската е Kerastase Masquintense Irisome за тънка и суха коса.
 ДПШ какъв да взема?
Хидратиращи продукти ли да търся
Имам Керастаз Генезис,Архитект,Терапист.
Марокан хидратиращ и възтановяващ .
Искам да взема балсам,хидратираща маска и друг финиш и термо,но какви.Отчаяна с тази моята грива вече.

# 130
  • София
Здравейте , взех 2 -минутния реконструктор на афоджи и розовия балсам.
Но забравих шампоан.
В момента имам шампоан на меди, шампоан терапист и хидратиращ на оуей. Кой е подходящ да използвам?

# 131
  • Някъде там
И аз съм на мнение ,че не трябва да се прекалява с керастазките шампоани.
От доста време използвам само техен шампон и установих ,че ми докарва косата до състояние на метла по върховете.
Смених го.
Като стана въпрос за шампоани, търся отзиви за тези двата.

Търся хидратиращ шампоан.

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 07:44 от Искрица

# 132
  • Варна
Аз пък си мисля,че не е добре да се скача от едната крайност в другата. Харесвам шампоаните на Керастаз даже много ги харесвам,но.....ако се ползват както препоръчва марката,а именно двустъпково миене с много малко продукт като се нанася само по скалпа без да се перат дължините.
 Харесвам и Меди и Кингсли и Напура,но съм наясно кое кога и как влияе на моята коса и скалп. Никога например не съм опитвала да измия дължините с Напура/да се има предвид,че ползвам Анаген,Стамиген и Енерджи,които се нанасят на суха коса/. За мен те са грижа за скалпа и мия него с тях. На второ шампоаниране си ползвам Керастаз,Ланза,Лалга и другите глезотии. На Кингсли имам и ползвам дейли Ш за блондинки и новия за боядисана коса. И двата са балансирани с превес на хидратацията,но имат достатъчно протеин,за да не се стига до конфликт с протеинова последваща грижа. Или казано на БГ не е проблем да измия с Кингсли и след това да наклепам маска Тератист,Епруваж,Напура С9,че даже и кератиновото протезиране.
Тук обаче правя изришната уговорка,че моята коса е с перфектен баланс.

Не знам как да го напиша по разбираемо,но хайде пак. За коса,която се усеща суха по дължините/третирани дължини/. Варианта за дълбока хидратация са единствено преуошите и то преуоши за време,час,два,че и цяла нощ с еластисайзър,Hmilck,Алтерна и няма да стане от раз. Иска се време,иска се да го правите поне веднъж седмично.

Протокол за дълбока хидратация:
 Мием косата с ДПШ- едно шампоаниране.
 Нанасяме еластисайзър на Кингсли смесен с масла кой каквито харесва или чист и нанасяме богато с масаж на дължините. Свиваме под шапка за баня,завиваме с хавлия и загряваме поне 10мин. със сешоара да се стопли главата. Стоим поне 2ч. Ако имаме терапевтична преса ползваме и нея,ако имаме преса за изправяне,която има регулация на температурата примерно от 60гр. както са тия на Исо Бюти спокойно можем да минем на 60гр. кичур по кичур и после да стоим със шапка.
 Мием с лек балансиран шампоан и слагаме балсам затварящ косъма/балсам не маска/. Запечатваме с хидратиращ финиш.

# 133
Ванеса,чудесни съвети,чета с интерес🌷!
По въпроса за нектар термик-да разбирам ли,че не е ок след хидратираща маска,аз ползвам Марокан с кафявата капачка?
Може ли да се съчетае с Лалга за обем на тънка коса?
Явно ще поръчам и аз Hmilk ..толкова добри отзиви…..и балсами към протоколите за затваряне на косъма!

# 134
  • София

Сетих се пак за Hmilk.Измий с ДПШ,нанеси млякото и направи както ти казах с маските и пресата.Само че,нанасяй от корена до връхчетата.Като изплакнеш,подсуши и нанеси млякото като финиш,ако искаш го смеси с капките.Изсуши си косата, да видим какво ще се получи.Аз го тествах,да видим при теб как ще е.

Благодаря от сърце 🥰 нямам търпение да започна да изпробвам всичко предложено 🌸

Започвам от днес, като сега ще си закупя 1 балсам на първо време, защото това е нещото което наистина нямах, досега не ползвах много че ми идваха слаби.

Мисля да взема този  на Kingsley -  за боядисана коса - принцесата мисля че доста го похвали назад като запечатващ и ще си доизразходя моя за блондинки на Керастаз. След което ще закупя някакъв на joico.
Момичета, ако някой е видял добро запечатване от балсам да споделя кой е, вярвам че ще е полезно за мен.

И също да помоля за още нещо което ще е полезно на всички, тъй като май всички от форума се нагвърлихме на Hmilk - моля за разяснения как се полза. Аз четох в инструкциите но не видях да може да се използва без отмиване.
Ок ли е?
Също така в пторокола от Ванеса не разбрах, мия със шампоан, нанасям Hmilk, после върху него ли маска или да го отмия?

И като преуош доколкото разбрах се смесва с еластисайзър и ЯЧРМ

П.С. Имам олаплекс и добавям на всяко боядисване, правя и терапии чат пат.
Ще ги правя по често, имам и една доза colorplex .
Имам и joico intense hydrator което не знам балсам ли се води и запечатва ли косъма?
И ако взема втора стъпка на олаплекс голяма опаковка мога ли да я ползвам самостоятелно като балсам и затваря ли косъма?

Общи условия

Активация на акаунт