Професионални серии за коса- тема 151

• 44 399
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
И при мен утежняваше домашният еластайзър, от ФК съм много доволна.

# 106
  • София
И на мен от рибата ми звъняха, че нямат Cellagen и го замених с Numinox, а пък уж поръчах веднага щом видях намалението в първия ден. Нищо, може да е за добро.

Видях, че коментирахте оплитането на косата, както при Melisande и моята е така. Тънка е със сухи дължини, фризи, оплитаща се постоянно и трудно разресваща се. Оплита се още по време на къпането, после едва се разресвам, пробвам всевъзможни четки, мажа стабилно с олиа по дължините ( за разплитане на възлите са много добри) ии ми отнема дооста време докато успея да сресам гладко цялата коса. Няколко часа след това пак е заплетена. И така скубане сутрин и вечер  и в комбинация с косопада ми целия под става в коса при ресане ,колкото и да се старая да не дърпам. Това със заплитането го забелязнам повече в последно време покрай захладняването, от края на септември горе долу. А Като се започне и носенето на шалове не ми се мисли. Аз наскоро установих, че косата ми всъщност е тънка (заради гъстота й си мислех, че е плътна) но косъма е тънък и това много благоприятства заплитането. Също така на тънка коса явно много малко й трябва травмиране с бои и топлинна обработка и веднага си казва думата. Поне моята е така.  Моя позната която е със супер дебел косъм ми каза, че изправя косата почти на всяко къпане с преса 200 градуса и не ползва профи козметика и няма някакви видими поражения 😳, а моята имам чувствотото, че 2 пъти да я изправя и веднага ще й се отрази.. Но какво да се прави,късмет. Олях се с дълъгия си пост, но исках да споделя. Ако някой се сеща за начини за справяне със заплитането в тила, моля нека сподели. 😊

# 107
Melisande,всичко на което пише Acidic  ще ти свърши работа.Ти харесваш Джойко,всичките им продукти са с много ниско Ph,т.е. кисели.
Няма значение че косата ти се оплита при миенето с протеин.Докато не я балансираш ще е така.Ползвай си протеина,а накрая завърши с продукт(кисел),който да затвори косъма.Не я разресвай докато е оплетена и не се мъчи да я разплетеш.Като нанесеш финалния продукт,тогава я разплитай.
Сийлърът на Джойко става,но не виждам смисъл да го купуваш, ако не си си наумила де.Всеки от балсамите им ще ти свърши работа.
Финишите са комбинация от масла,вакси и другите му щуротии.Има съставки,които и шампоанът не може да измие,ако са натрупани.Вземи едно масло от ший например,което присъства често в козметиката за коса.Ако се трупа върху косъма и не се използва ДПШ,става като капсула и косъмът не може да диша,а маслото изсмуква влагата от него.Това е само пример,има много съставки,които ползвани постоянно и без почистване,вредят повече от колкото да помагат.
Друго за което се сещам,олиата, които ползвате за финал.Те са силиконови масла,които не са от най-щадящите,ползвани постоянно и с натрупване,действат точно както писах по-нагоре.Особено,ако косата е порьозна и изтощена,пък не дай си боже да е къдрава.

Ли Лу определено Ланза.
И двете серии които си написала са хубави,но са различни.Moisture Tamanu е балансирана хидратация,а Nourish Stimulating е балансиран протеин,най-общо казано.
Лалга не бих я препоръчала на никой.Моите Лалги обиколиха приятелки,снаха ми...никой не ги харесва.

лаленце винаги ще се намери някой да отговори.Не се обиждай,но ако се задава един и същ въпрос през 2-3 страници и отговорите съответно постоянно същите,на другите ще им стане досадно.
Примерни протоколи из темата има стотици,но няма как да знаем дали ще подействат при теб
Качи снимка на косата си,напиши какви продукти ползваш,каква е косата ти,на каква възраст си,боядисваш ли,преси/сешоари...Тогава можем да ти предложим продукти.
Пак казвам,не се сърди,просто протоколите които ще ти напишем,най-вероятно няма да са подходящи за твоята коса и ще се заринеш с продукти,които не ти вършат работа.

# 108
  • Някъде там
Принцеса, имам въпрос към теб.
Пробвала ли си това олио на ФК По описание пише, че осигурява защита при топлинна обработка.
Дали е така наистина. В момента имам нужда само от термозащита, ако е така ще го поръчам веднага.

# 109
  • Пловдив
3. Искам да си купя боя за коса Simple Smile. Виждам, че са много намалени.
Моля ви да ми препоръчате. Ползвах Колестон на Вела, но 60мл ми е малка, а за 2 бои ми идва доста скъпо боядисването и смених с Пермезе, която идва на супер цена. Да, обаче се оказа, че с Пермезе бързо ми избива бялата коса. Чудя се малко ли стоях (30мин) или просто боята е по-слаба.
Мисля, че препоръчвате Лакме Хрома и Олиосета, ще съм ви благодарна за отзиви за двете бои, а защо не и за предложение за друга боя. Да кажа, ползвам 6-ца, това е и моят ест. цвят, но мисля да пробвам да изсветля леко към 7 или различни тонове на 6-та, тк вече с естетсвения тон много ми омръзна и искам малко да експериментирам Simple Smile.

Аз НЕ препоръчвам Олиосета. Доста дълго време я ползвах, но след като я смених установих колко всъщност е агресивна спрямо скалпа. Пермес е много по-щадяща в това отношение, въпреки че е амонячна, но и аз забелязах, че по-бързо ми се показват белите корени.
Сега съм заредила Лакме Хрома от ЗР и Ин сайт - нискоамонячна, която ми похвали жената от Си козметикс. Но и двете още не съм пробвала.

# 110
  • София
Няма значение че косата ти се оплита при миенето с протеин.Докато не я балансираш ще е така.Ползвай си протеина,а накрая завърши с продукт(кисел),който да затвори косъма.Не я разресвай докато е оплетена и не се мъчи да я разплетеш.Като нанесеш финалния продукт,тогава я разплитай.Ако се трупа върху косъма и не се използва ДПШ,става като капсула и косъмът не може да диша,а маслото изсмуква влагата от него.

Ванеса, много благодаря за мнението.
Имам нужда от последни разяснения и спирам да досаждам, обещавам.

Значи почвам да мия с ДПШ на 10 дни примерно, добре ли е? Имам label m, какво да слагам след него? Хидратираща или протеинова маска? Или балансирана
Аз не знам дали имам такава. 🙄

Също така много Искам да имам примерни протоколи за редуване докато балансирам състоянието.

Понеже видях, че по-горе за да се дадат точни протоколи трябва описание на косата:
Тънък косъм, мека, права, естествено ниво 6ца, боядисвам на ниво 9-10 от някъде 25 години, нямам бяла коса, имам мазни корени, чувствителен на пипане скалп (от години е така и ползвам тоника на кингсли) и имам сухи крехки дължини които много лесно се оплитат.
Още при миене с някои определени шампоани (като лалга, medi или мароканойл) косата ми става на ТОПКА и после разресване няма.
И моля никой да не ми препоръчва MEDICEUTICALS защото от тяхните продукти косата ми стана на брутална изгоряла слама и няма да се допра до тях и за пари.
Изхабих биокленз със страшни мъки, балсам някакъв също имах, това беше все едно се мия с веро.

И като цяло всякакви безсулфатни и натурални шампоани са крах за моята коса.

Не я реша никога с маската а чак като поизъхне понеже иначе ми пада много.
Чат пат имам и косопад.
Прилагам актуална снимка

И една преди подстригването зa да покажа какви възли ми се появяват и защо прибягвам до толкова финиши.

Искам да я балансирам.

Налично имам:

Цели серии:

Шампоан и маска Kerastase Therapiste
Шампоан и балсам Genesis (шампоана е за плътна коса, който ми действа много добре и ми хидратира)
Шампоан и маска Joico Moisture surge
Шампоан и маска oway Rebuild
Шампоан и маска за блондинки Kerastase новата серия (тази където шампоана е като крем)
Шампоан, балсам и маска kerastase  за блондинки старата серия (маската и шампоана са виолетови)

Преуоши:

Еластисайзър с нар
Oway Hmilk
Този на Алтерна

Балсами:
 Sebastian Penetraitt, Marrakesh класическия (не съм го ползвала въобще, стои в режим изчакване)

Маски:
кафявата капачка на Marroccanoil, класическата на Macadamia, l’oreal pro fiber,  чакам сега c3 на напура заедно със спрея от рибката

Шампоани:
philip kingsley за обем, philip kingsley за блондинки, l’oreal proffessionel за блондинки, redken extreme, шампоана на kerastase зеления скраб, bed head за чувствителен скалп

Термота:
kerastase nectar thermique и блондинското

Финиши:
капките на oway, oлио на sebastian dark oil, joico color therapy oil

Съжалявам за дългия роман, исках да опиша наличностите за да ги използвам правилно.
Моля те да ми кажеш как и в каква последователност да се мия за да балансирам и най-накрая да се радвам на коса в прилично състояние. Че толкова продукти ама като не знам как да ги ползвам 😩 ще съм ти вечно благодарна 🌸
И също ако слагам финиши какви да са.
Благодаря и се извинявам отново за дългия пост, но се надявам че и на друг може да е полезен.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 13:56 от Мélisande

# 111
Ли Лу определено Ланза.
И двете серии които си написала са хубави,но са различни.Moisture Tamanu е балансирана хидратация,а Nourish Stimulating е балансиран протеин,най-общо казано.
Мисля и двете да взема и да видя какво ми трябва, защото не мога да преценя хидратация ли липсва или протеин. Проба-грешка е положението Relaxed Определено и нещо за завършек ще измисля, за да има малко блясък в дължините. Досега не съм ползвала и от това сигурно ми хвърчи.

ПП Ще се радвам, ако споделите от кои серуми/спрейове за блясък сте доволни?

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 18:34 от Анонимен

# 112
  • Пловдив
Мélisande, според мен имаш доста "силни" продукти, да не кажа - най-силните на различните марки Simple Smile . Твоята коса е тънка и тежката артилерия ще ти дойде в повече ми се струва. Такива са Kerastase Therapiste, кафявата капачка на Marroccanoil, redken extreme. По-мек протеин е Pro fiber, може би той е удачен за твоята коса (не разбрах обаче серия имаш). Шампоан и балсам Genesis - защо си взела за плътна коса, като почти сигурно е, че ще са ти тежки тези продукти?

Друго, което мога да те посъветвам от моя опит - махни за известно време продуктите на Керастаз. Аз ги ползвах години наред и скалпа ми се чувстваше зле от тях. Използвала съм всички серии, може би само Хронолоджист е с грижа към скалпа, но пък при него не ми харесваха дължините след измиване. Знам, че са прехвалени, от 2000г съм с тях, но установих за себе си, че някои серии дори са ми агресивни (а аз съм с дебел косъм, плътна коса и по принцип търпи по-тежки продукти). Преди години бяха само Лореал и Керастаз, сега има много по-добри и щадящи марки и продукти.

ДПШ аз използвам веднъж в месеца или когато се сетя. Този на Label M не ми хареса. За сметка на това пък много съм доволна от шампоана Tea Tree на Орайт. Препоръчвам го с две ръце - почиства добре, оставя скалпа приятно охладен. Преди имаше малки опаковки в Рибата, може да пробваш. След него слагам някаква протеинова маска или балансирана - например Pro fiber или oway Rebuild.

Балсамът Marrakesh за моята коса е много зле. Едва го употребих, даже и дъщеря ми го ползваше. И на двете косите ни ставаха ужасно разхвърчани, едва се изсушавахме.

Опитай с продуктите на Philip Kingsley и Oright. Има малки опаковки почти на всички серии. Например на Орайт освен шампоана с чаено дърво, много харесвам и този с кафе, както и хидратиращия Бамбук. Те също имат продукти за мазни корени и сухи краища - може и тях да погледнеш. По-назад в темата ти бях писала да пробваш и серията за мазни корени и сухи краища на ФК.

Еластисайзър е чудесен преуош. Използвай го, но не прекалявай с него. Аз също имам този с нар и го ползвам на месец-два като го смесвам с други масла - например 1/2 ч.л ЯЧРМ, 1/2ч.л бадемово, 1/2 ч.л.г лицерин и малко балсам за по-лесно отмиване. Стоя около час и половина. Мия обикновено с нещо на ФК или Витамино колор на Лореал. Този шампоан също го препоръчвам - "лек" е и е чудесен.

Имам и хидр.серии на Oway - за момента съм със смесени чувства. По-скоро клоня към харесват ми, но още нямам натрупано категорично мнение за тях.

Относно финишите - Нектар термик е супер вариант, може да го смесваш с капките на Oway. Също опитай да слагаш някакво олио с наведена надолу коса като мажеш там, където е заплетеното.
Аз си купих на Милк шейк млякото с 12 ефекта - харесва ми и напоследък все към него посягам, макар да имам стотици други.

Всичко, което препоръчах, работи на моята коса, която е гъста и дебела и е много различна от твоята, но прецених, че това са продукти, които биха харесали и на теб.

За финал - всяка коса е различна и всеки трябва да си намери неговите си продукти. Но това става с много проби и продължава години наред. Няма как от един път да си нацелим правилните за нас протоколи.

# 113
Здравейте, за дамите с чувствителен скалп и раздразнения при боядисване ще си позволя да препоръчам Mediceuticals защитен гел за скалп при боядисване. Заради многото бяла коса и бързо израстване боядисвам корени 2 пъти месечно, което неминуемо се отразява върху скалпа. Моят беше станал ярко розов, не ме е сърбял. При боядисване слагам на скалпа от гела и вече е с нормален цвят. Както пази и от боядисване на скалпа (боядисвам тъмен цвят). Икономичен е. Една бутилка стига за много време (не съм засичала), но ползвам от много време. На Лакме също имат подобен продукт (мисля, че се води олио), както вероятно и други фирми. Но за тях отзиви нямам.

# 114
  • София
lili_78 Благодаря за съветите, profiber имам само маската и ми идва слаба и изсушаваща.

Ползвам я след шампоан oway rebuild след redken extreme.

Иначе макар да е тънка, косата ми добива приличен вид само от тежки серии.
Пробвала съм леки и ефекта е топка на главата след разресване съм като бръкнала в контакта и трябва да я мия пак.

Бях накупила леки серии от типа на меди, лакме, орайт, мароканойл хидратиращите шампоан и балсам и repair шампоан и балсам, макадамия шампоана бдз сулфати, и подарих всичко на приятелки.
Имам и 3 шампоана на напура но ги ползвам само за преуош понеже не могат да ми измият добре косата - остава мазна в корена.
Имам анаген, стаминген и този за мазна коса.
Смесвам капките с термото да, а взех генезиса за плътна коса понеже ми пратиха мостра от него в рибката и като го пробвах останах очарована та викам щом понасям какви ли не тежки продукти по-добре да не рискувам с някой който не съм пробвала.

Имам и мн неща за скалпа на кингсли и напура, ама не съм изброила ръй като се нуждая от протокол добър при миене

# 115
Мелисанде, аз съм активно следяща, макар да не съм  активно пишеща, но ще си позволя да споделя кои от ползваните от теб неща комбинирам успешно.
Шампоаните  Терапист и Генезис използвам с блондинския балсам, шампоан Терапист с кафявата капачка на Мароканойл също. Завършвам почти винаги с блондинското термо.
Чиста хидратация ползвам рядко и то не много силна.
Аз съм с боядисана коса, средно плътен косъм, средна гъстота, мия я всеки ден.

# 116
Привет!Активно чета,но не съм спец като вас да пиша:),темата ми е много полезна🌷🌷🌷,но не и на джоба:).Ето го и моя стандартен протокол за    възстановяване на косата след процедури/след балеаж съм в процес към по-светла коса/.

От Кингсли не съм купувала скоро нищо-засега имам Лалги и Керастази,и за черен/червен/зелен или какъвто и да е петък ще си скрия портфейла и няма цент да харча🤣

# 117
Какво ли не съм пробвала вече върху косата си, за да се справя със сухотата и, но все не успявам. Скоро бях на фризьор и фризьорката също ми каза, че ми е доста суха косата. Явно не съчетавам продуктите, с които разполагам, правилно. А това са те в момента. Някакъв съвет коя маска с кои продукти за след баня да съчетая? Thinking
Косата ми не е въобще загладена след преса и хвърчи, сякаш е накъсана. 😩

# 118
Аз имам другата топка - foxy curls - така и не се разбрах с нея. Слагам съвсем малко и косата ми става твърда като дамаджана.
Бях гледала едно видео на проф. фризьор, който обясняваше, че продуктите за къдрици образуват нещо като "клетка" около косъм първоначално и след това косата трябва да се намачка с ръце за да се начупи "клетката". Ще ми отнеме доста време с което в момента нe разполагам за да го намеря и да го постна...

Мелисанде, моята коса е като твоята - много тънък и мек косъм, беше изключително гъста, сега след толкова години боядисване на 2 седмици - не съвсем. Всякакво изрусяваме (кичури, етс.) ми съсипва косата за години напред- докато не изрежа всичко обезцветено. Ще ти напиша любими продукти при първа възможност.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 19:42 от Agent Provocateur

# 119
Какво ли не съм пробвала вече върху косата си, за да се справя със сухотата и, но все не успявам. Скоро бях на фризьор и фризьорката също ми каза, че ми е доста суха косата. Явно не съчетавам продуктите, с които разполагам, правилно. А това са те в момента. Някакъв съвет коя маска с кои продукти за след баня да съчетая? Thinking
Косата ми не е въобще загладена след преса и хвърчи, сякаш е накъсана. 😩

За много суха коса - joico moisture recovery Ш+ маска. Още от първото измиване елиминира сухотата.

Общи условия

Активация на акаунт