Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 39 712
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Сега може да се смеете, но като видна хипохондричка едни от най-полезните покупки за бебето ми бяха секундния термометър и инхалатора, второто се ползва до ден днешен, вече 11г. за всеки сопол или кашлица ми спасява положението. Иначе слинг с халки имах невероятен, но не помня на кой го дадох, за да си го взема. Помпа за кърма- гласувам за нея и с две ръце и с два крака, имах електрическа медела, отгледа още 10 бебета след голямата. Сега колегите ще ми подряват, като дойде време, пълен комплект на Авент-помпа, шишета, стерилизатор и т.н.

Днес ни дойде количката, намерих я в ОЛХ, ползвана 20 дни, в гаранция и я взехме, отлична е, но кашона е зверски голям, защото е 3в1… и сега ще взимам коледна хартия, ще облеча кашона и на него ще наредя коледното дърво, календарите и подаръците Satisfied имаме си легло от каката, ще ни го върнат като дойде момента, дрехи и шезлонг една приятелка обеща,само  ще дебна многократните пелени на черен петък и това е. Повече няма да купувам, само девойката да е жива и здрава, ще я чакаме Heart

# 286
Първият път се улях здраво и с всичко 😂.Сега вече си знам,ще заложа на електрическа помпа,пак на кангаро с масажна програма,слинг с халки и раница след третия месец и на преносима кошара,с мемори матрак.Общо взето това ще са ми покупките,количката,част от дрешките и шишета на нук съм взела вече.Играчки и въртележка за кошарата ще видя дали ще ми харесат,но на първо време са напълно безполезни.Имахме люлеещ и с нам си колко мелодии шезлонг,дребния отказваше да седи в него,слагах го в кошарата или на нашата спалня/дивана и спеше без проблем.Твърдо бях против да го уча на ръце,да го приспивам,люлея и разни такива "трикове".Ще видим как ще се получи с малкия сега.Активно гимнастики имаше три,най му харесваше една музикална тип пияно на FP,но чак на четри пет месеца взе да и обръща внимание.Знам че си е до дете,така че ще се водя по него.От баткото всичко подарих/изхвърлих и сега с кеф купувам всичко и се вълнувам  както с първото.😁

# 287
О, момичета, присъединявам се към ремонтните дейности. 🙈

Ние, живот и здраве, точно като се роди бебчето, ще гледаме да сме се изнесли в новото ни място. Допреди две седмици всичко вървеше супер бавно, обаче откакто казахме на човека, който ни движи проекта новината... И рязко започнаха да се случват едно по едно нещата. 😂 Много е напънато положението, градим почти от нулата, ама ще трябва да става, няма как. Дизайнерката ни се пошегува, че почти винаги бременност и ремонт вървят заедно. И при нея е било така, като е била бременна. 😂
А на мъжа ми не му се вярва как трябва да бута майстори, процеси, поръчки... Главата му е гръмнала 😂 Аз само избирам красоти и давам акъл в общи линии... 🙈 Да имаме кухня, баня и легло и си се нанасяме без проблем, въобще не ми е важно всичко да е готово. Просто много искам да родя и да се прибера на новото, да няма после голямо местене тепърва, с бебе и катуни 😂

Така че разбирам ви напълно и стискам палци бебетата ни да завихрят енергията, да засилят процесите и нещата да ни се наредят точно навреме. ❤

# 288
Нашата количка е капарирана преди месец, знаех какво искам и макар и рано беше намалена на 50% нямаше как да я изпусна Sunglasses
Имаме легло, може би само матрак и някакъв скрин ще трябва да вземем.
От по-големите покупки остана само столчето за кола…хубавите са почти колкото количката, надявам се да издебнем някоя промоция Flowers Four Leaf Clover
Също дебна промоция и за помпа за кърма, много съм объркана, не знам дали по-евтините вършат същата работа като Филипс и Медела?
Дрехи хич не бях мислила, но бъдещата баба вече е напред с материала Joy
Другото което направих е че се обадих да проуча ситуацията със замразяването на стволови клетки и ако всичко е наред към 25-27 седмица мисля да капарираме пакета, защото до 30та седмица има отстъпки.
Знам че като за първо дете има голяма вероятност да св “заринеш” с ненужни вещи и много ми се иска поне максимално да ги огранича.

# 289
Ох, момичета.. не ви съчувствам с тея ремонтни дейности! От доста време искахме да боядисаме да поосвежим обстановка на почти 9 години. Иии изведнъж от една боя на стените, след мързел години наред само лаф моабети с мъжа, кога, как и с какви средства, сменихме от до всичко в къщата! И така бяхме готови в края на юни, тъкмо се канехме за море да си отпочинем от бомбата която беше паднала вкъщи и така 1 ден преди да заминем на море бях за потвърждение, че съм бременна! Та върнахме се от море и вече пореден месец съм толкова благодарна на Господ, че ни подреди така нещата, че сега само трябва да се купят нещата за бебчо, защото толкова нерви, толкова обикаляния по магазини, толкова километри изминати, за корнизи, лампи, килими, пердета, спални, секции, абее общо взето, бременна не знам как щеше да се случи!🙄🙄🙄
Искам много да почна да пазаруваме за бебчо, ама все си казвам, че е рано. Набелязала съм си основните неща само чакам да дойде времето да се купят, а и все пак 1во бебе ще ни е и още не знаем точно кое ще ни е от нужда и кое само от ей така да си го имам предварително, сякаш всичко трябва да се купи на един път!
Тааа да бъдете здрави и успех на всички с това което са се захванали! 👌
Бъдете здрави!🙏

# 290
  • София
Аз харесах един магазин за дамите от София - MONI , има много хубави неща и на различни марки. Буквално чакам да видя намаленията покрай черният петък и силно се надявам да не са само за един ден. Не знам в хиполенд как процедират, мол Сердика е до вкъщи и ако няколко дни е намалението ще е повече от прекрасно. Количката ни я нямаше там и ще видя как ще стане с капарирането.
За ремонтите само ми казаха, че всичката миризма дразни супер много. Дори миризмата на нови мебели трудно се издържала от бременните.
Леглото честно казано мисля да взема втора ръка, в олх и фейсбук излизат постоянно почти нови за по 150/200 лв и то от тези трасформкращите, които обикновенно са над 400лв.
А за дрешки, първоначално мисля да направя един пазар от Пепко и да следя в лидъл. И без това първите два месеца растат всеки ден със сантиметри 😂 . Като видях как някои дами пишат за размери , аз знам само от 0-3 месеца , 3-6 месеца , и 6-9 месеца и т.н 😂 Мисля дори комплекта му за изписване да не е специален комплект в кутия от сто части, ами да си сглобя аз с няколко резерви в зависимост колко голямо бебе ще излезе.

Ох много дълго стана ама много неща са ми в главата с напредването ма времето. Предполагам не е само при мен това.

# 291
само  ще дебна многократните пелени на черен петък и това е.
Жоржи, къде ще гледаш за многократните пелени? Ползвала ли си ги? Може ли да споделиш какво знаеш? На мен нали ще ми е първо дете и хем искам да пробвам с такива пелени хем си мисля че с памперси ще ми е по-лесно....
Другите мами, какво мислите за многократните пелени? Някой ползвал ли е и ако да какви? И от къде ги купувате?

# 292
Winter-че дебна ги по английските сайтове, там са на по-ниска цена от БГ. Ориентирала съм се към бамбино мио първоначалния пакет -всичко в едно. Според мен ще е по-лесно с памперси, но аз съм малко куку на тема “спасявам планетата” и мисля да стисна зъби и да съм с такива пелени.

# 293
Аз бях поръчала от ибей,за три седмици дойдоха.И подложките пак от там,на черния бамбук бях заложила.Но ги използвах броени пъти,12 чифта бях поръчала,мисля 10 бях чела че са достатъчни,но пък са толкова шарени и приятни,че се поолях.Бях споделяла мисля че ги пробвах към годинката и видях че не са моето нещо и ги подарих на приятелка,при нея се получиха нещата.

# 294
  • Варна, морето, сините вълни...
Гледам покупки обсъждате. Аз явно съм мазохистка или извънземна, но като ви чета и се чудя…отгледала съм двете ди деца без ел. помпи, нагреватели зашишета и един куп шишета. Биберон също не са ползвали, не искаха!
И аз като Жоржи съм много доволна от инхалатора, но не мисля, че е най-необходимото нещо за новороденото 😂 Закупихме го по стечение на обстоятелствата и след 5-6 прекарани бронхита и бронхиолита на малкия до 11месечна възраст Sad

Слинга ми спаси живота! Но пак малко късно го открих с малкия ми син!
 Бебетата са много различни и не винаги това което на едни е от полза е нужно и на други. Ще ви споделя как беше при нас ☺

Първото бебче, ви бях споделила, че го изписаха на 1месец. През това време се цедих с помпа тип спринцовка най-обикновена, да не е много забавно и лесно, но накрая вече само по веднъж на ден го правих. Той обаче засука и забравих за помпата, с малкия изобщо не помня да съм ползвала 🤔

Шишета изобщо не съм ползвала в началото. Купих си естествено няколко , но изобщо не близваха вода!
Кърмих абсолютно навсякъде по паркове, пейки, молове и градинки. Слагам шал, но и без, изобщо грам не ми пука! Това ми е любимото от отглеждането на бебе ❤

Кошара - о любима тема! Най-удобната и прекрасна кошарка с ергономичен и анти алергичен матрак…да ама не! Малкия предпочиташе да спи само и единствено върху мен! До 5-6 месечен го носихме на ръце по цели нощи и рядко заспиваше върху корена ми, а аз полегнала на голяма възглавница.
Тук ще сложа и темата за шезлонга на Фишер прайз на батерии, който само го нервираше още повече. Понякога, след като заспи в ръцете ми го слагах там и лягах по корем на спалнята. С една ръка го бутах постоянно (защото не харесваше вибрациите), и когато се унеса да заспя той почваше да реве 🙄
Ех спомени…наистина се моля това да е малко по ревливо! 🙏🏽🙏🏽🙏🏽

Количката ми е много важна защото обичам да обикалям, но с всяко следващо дете все по кратки и рядки са разходките 😂
Дано не ви отчая, но да си знаете, че има и други варианти Wink
Само люлка с мелодии не съм ползвала и този път мисля да си купим такава. Надявам се да ни помогне да оцелеем първите месеци Wink

# 295
Аз кърмих година и половина и помпа съм използвала точно 10 пъти. - ръчна. Добре, че не дадох пари за електрическа. Имаме ел шезлонг - детето не щя да седи в него и е неупотребяван. 😀

Мисълта ми е, че няма нужда да се презапасява човек предварително като не знае какво ще обича детето и какво ще ви е удобно на вас самите.

А също така като се роди в началото всеки иска да подарява подаръци, тс може да си направите един списък с възможни покупки от приятели и семейство.

# 296
За помпата - конкретно на мен ми се виждаше мега глупост и излишно даване на пари. Бях абсолютно убедена, че ще кърмя… да ама не, след като малката отказа да засуче и гърдите ми щаха да се пръснат в родилното, една приятелка ми прати нейната по спешност.
Да, няма нужда да се купува всичко предварително, но нали това е идеята-споделяме и всеки взима решение.

# 297
Наистина всяко дете е различно. Около мен повечето ми приятелки си останаха с чисто нови колички, защото децата не искаха да седят вътре или просто ги бяха научили на ръце или в слинг. На нас количката ни беше най-оправданата покупка, моето дете до четвъртия месец спеше само в нея. Заспиваше като я бутахме напред -назад и това и в апартамента, нощно време я паркирах до мен и така спеше. Явно в тясното пространство в кошчето се чувстваше сигурна, аз така си го обяснявам. Отказа да спи в количката чак на 4 месеца, когато й стана тясно.
Аз изпитвам ужас от помпата за кърма. Имах механична и електрическа на Авент, като с втората прекарах денонощно пет месеца. С бебето се кърмехме по един час, после още толкова се цедих, при мен просто не вървеше. След това миене на помпа и идваше време за следващото хранене…. Този път помпа не искам да виждам, ако се получи естествено кърменето - супер, ако не няма да се побърквам като първия път.

# 298
То точно това е, че виждаш, че имаш нужда от нещо и просто отиваш да купиш, ако се наложи.
Иначе се купуват много неща с риск да си останат неизползвани. Просто индустрията ни кара да искаме да купуваме всичко, а бебешките неща никак не са евтини.

На нас в началото ни се оказа полезно да имаме бебешка везна. Бях си внушила, че не наддава добре и го мерихме често. 😀

За помпата - конкретно на мен ми се виждаше мега глупост и излишно даване на пари. Бях абсолютно убедена, че ще кърмя… да ама не, след като малката отказа да засуче и гърдите ми щаха да се пръснат в родилното, една приятелка ми прати нейната по спешност.
Да, няма нужда да се купува всичко предварително, но нали това е идеята-споделяме и всеки взима решение.

# 299
Добро утро на всички,
Една приятелка си беше взела многократни пелени от България, писах и с молба за инфо откъде и щом отговори, ще споделя. Тя беше доволна от тях, признава, че е по-трудно и си е занимавка, но и че при следващо бебче пак ще ги ползва. И аз бих искала да опитам, пък дано е нашето нещо.
За помпата от нея разбрах, че я е ползвала точно 10 пъти и най-вече в началото в болницата. После бебо засукал стабилно, но докато това стане, си било облекчение Simple Smile Предложи да ми даде нейната помпа в началото, за да не купувам, и май ще се възползвам. Силно ми препоръча да разгледам инфо/видеа на консултанти по кърмене и страницата във фейсбук Bear&Bee. За слинга - казва, че това е една от най-добрите ѝ покупки за бебето + раница за носене, като вече е по-голямо бебчето + възглавница за бременни.
Друга приятелка ми сподели, че те са взели неща под наем (за София става дума) - тип шезлонг и т.н., за по седмица-две, за да видят кое ще се понрави на бебето и после купували. Ще я питам за сайта, че тя поне три пъти ми го каза, но аз забравям. Тя пък ме съветва да си вземем преносима кошара - била много по-удобна от дървената според тях, нямало нужда от обиколници и те дървената не я ползват изобщо Thinking

Общи условия

Активация на акаунт