Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 39 727
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Добро утро и от мен, много сте полезни мамите с второ👋Ние не сме вземали нищо още и не мисля да бързам. Не чакам от никои да ми даде нещо бебешко всички приятелки от гледаха децата отдавна.Мислех да си набележа количка обаче с тези сертификати и това не мога да направя ама здраве да е.

# 301
От моя опит да ви споделя:
1. За дрешки наистина не се оливайте. Аз имах 10 бодита и 10 гащеризончета в размер 56 (по-малко нищо не бях купувала), стигнаха ми напълно, още на 1 месец вече бяхме на размер 60. Така че ви препоръчвам да имате поне от тези два размера достатъчно, защото с новородено вкъщи хоч няма да ви е до пазаруване на нови дрешки... Също ви препоръчвам да си купите тензухени пелени и малки памучни кърпички (burp cloth), просто и двете се ползват страшно много и за всичко.
2. За легло - ние взехме дървена кошарка, на която се маха страницата, и я сложихме като легло некст-ту-ми, така си спестявах ставане посред нощ (макар че като кърмачка в началото пиех толкова много вода, че пишках като бременна, така че пак си ставах 😂). В момента я ползваме като обикновена кошарка, а като порасне достатъчно малкия, пак ще махнем страницата и ще си е детско легълце до 3-годишна възраст. Просто е много функционално и с две ръце го препоръчвам. Отделно обаче взехме сгъваемо легълце, защото ние много пътуваме и това, че сме с бебе, не ни спира особено 😃 Само за да ви стане ясно - с 3-месечно бебе за Великден отидохме на село, с 5-месечно бебе отидохме на екскурзия в Щатите, където прекарахме 1 месец (обикаляйки), с 6-месечно отидохме на море на каравана и стояхме 2 месеца, след това още 1 месец стояхме пак на село, сега есента си направихме 2 трипа из България за по 2 дни на хотел... просто наистина не се спираме 😂 затова силно препоръчвам на хората като нас да вземат и сгъваема кошарка!
3. Относно шезлонга - ние купихме също такив на Фишър прайс само с вибрация, но почти не сме я ползвали, ползвахме го по-скоро, за да го люшкаме, и най-вече за да ди го мъкна с мен в кухнята докато готвя например, после в хола, това преди да пролази, за да може да ме вижда и да е спокоен. Така че с две ръце препоръчвам да си вземете, но и най-обикновен ще свърши работа ☺
4. За помпата за кърма - не си заслужава да инвестирате в най-големите и скъпи на Медела и Авент. Ако (не дай си Боже) бебчето ви се роди преждевременно, но искате да кърмите, задължително ще трябва да си вземете от тях - хубава двойна помпа, с която да се цедите на 3 часа и да поддържате лактацията. Ако обаче всичко е нормално, можете да си вземете съвсем обикновена ръчна или (както аз направих) - бюджетна електрическа - както казах, моята беше около 50 лева и се радвам, че все пак взех електрическа, а не ръчна, тъй като ми се наложи да я ползвам доста пъти покрай запушените каналчета.

# 302
Аз с първото изобщо не съм се оливала с покупки, а сега с второто пък изобщо не съм мислила какво да взема. 🤣 Моят съвет също е помпа и стерилизатор да изчакат бебето, защото всяко си е различно. На мен ми подариха една евтина ръчна помпа, ползвана веднъж. Тази помпа я ползвах няколко пъти в началото, когато си мислех, че мога да избягам за малко от бебето и да го нахрани някой друг. Да ама не. Човека от началото е непреклонен и не поема нищо изкуствено в устата си. Нито шише нито биберон 🙄 Ако си бях купила хубава помпа, стерилизатор и 88шишета определено просто щяха да си стоят на склад само 🤣 После при отбиването използвах още 2пъти и аз помпата да се облекча и я подарих, вече не помня на кого.
Относно ремонта, спокойно и ние сме в ремонт, както и с първото 🤣🤣 Сега трябва да сменим вратите на етажа и да ремонтираме изцяло детската стая, за да се опитаме да преместим там големия. Смятам като напреднем с ремонта да прехвърля останалите ми дрешки и тогава да преценя какво ще се купува. Половете съвпадат, така че предполагам че особено за новородено няма да има нужда от кой знае какво.
Ще купя нови памучни пелени. Използвах ги за какво ли не. Да постилам за смяна на памперс, да подсушавам след миене и баня, да слагам под главичката и на рамото, за да няма повърнато, да слагам в коритото, за да не се плъзга и тн. Най изгодни и мекички пелени купувах от Джъмбо 🤗 Друго, което ми идва е мек повивалник за дървената кошара. До към 5тия месец много го използвах. Ще взема и 1-2шишета. Шезлонг музикален този път смятам да се въздържа. Моето дете изобщо не го хареса, добре че бях взела втора употреба иначе щях да умра от яд. 🤣🤣 Количката смятам да я взема накрая, даже може би чак когато се роди бебето. Имам от малкия, но я бях дала на друга майка и се върна доста пораздрънкана, та няма да я ползвам
Сега малко да ви се пооплача. От една седмица като стане вечер и се опъна и корема ми се издува ту от едната, ту от другата страна и имам чувството че бебето си се върти вътре, обаче ми е страшно неприятно. С първата бременност не си спомням такова въртене толкова рано.
Също така постоянно ми се яде "нещо", което никой не знае какво е. Направо имам чувството, че ще полудея 🤣🤣 Снощи малко попрекалих с яденето и ми стана много зле, повече няма така да правя 🙄

# 303
  • Варна, морето, сините вълни...
Добро утро!
Наистина е много полезно всеки да сподели кое му е влязло в употреба а и кое не е използвано хич Wink
Аз снощи забравих да ви споделя, за друго, което не съм имала с батковците, но сега задължително ще имам! Това е стол за кърмене ❤ Все се гърчех на спалнята и дивана, на възглавници и т.н. Сега си поръчах удобен стол, който ще ми стои в спалнята до кошарата и ще се насладя максимално.
Дано само да не прецакам нещо с моите мисли за това любимо кърмене 😍

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 09:50 от mimi_jobnoto

# 304
Ние не сме взимали нищо, първото ще е амниото,  резултатите, ремонт и накрая пазар. Но благодаря на всички за подсказките, ще го имам в предвид.

# 305
Пак съм пропуснала доста страници. Добре, че идва понеделник в офиса, че да мога да понаваксам Grinning .. Супер интересна тема сте започнали. Много полезна за нови придобивки, особено за новачки мами като нас. Вече си направих списък на телефона и започвам да записвам най-важното.
Иначе, аз за леглълце съм се спряла на такова от Икеа. Цените им са по 100-150 лева. Приятелка си взе такова с 3тото бебе и е доста доволна. Доверявам се, понеже след 3 деца мога да кажа, че има опит и поглед над нещата, които си заслужават парите.
Да се включа в групата на ремонтиращите мами. И на нас ни предстои освежаване. Ние живеем под наем в къща и не смятам да правя грандиозни промени, но ми се иска да измажа навсякъде и да подготвя детската стая, която до момента беше склад. Миналата седмица се заехме да я разчистим от всякакви мебели и ненужни неща и сега е вече почти празна с изключение на дребни неща като ютия и маса за гладене, допълнителни столове за масата и други дребни неща.. Смятам след Нова година да се заемем и да измажем стените навсякъде и лека полека да започна да я подготвям. Решила съм на първо време да взема само легълце, стол за кърмене, скрин и гардеробче. Иска ми се бебето да бъде самостоятелно от самото начало но имам и едно наум, че може да не ми се получат нещата, но да видим ...
Решила съм лека полека да започна да освобождавам и място в кухнята, тъй като със сигурност ще имаме нови уреди, които ще изискват място.
Иначе не съм виждала моя малки гръцки бог (съпругът ми е грък) от почти месец и вече нямам търпение за прегледа тази седмица. По-рано ви бях споделила, че имам мускулни болки отстрани на корема. Чух се с лекарката и тя ми предписа магнрод, и каза ако неразположенията продължат да и звънна пак. Като цяло след това съм имала 1-2 случая на стягане. Все си мисля, че се дължи на храната. Вчера на обяд си хапнах две хубави купички боб чорба и след това веднага ми се изду корема и мускулите се стегнаха отново. Не знам... изчаквам прегледа тази седмица и силно се надявам, че всичко е наред.
Както Ви споменах работя в офис и тук не всички са ваксинирани. Идват и нови хора и вече се замислям дали да не изляза в болничен. Като гледам положението с Ковид, ми се иска да огранича контактите си с непознати. Вече се замислям и да се ваксирам. В Гърция масово се ваксинират бременни и свекърва ми е доста притеснена, че ще бъде по-страшно да се разболея отколото да вдигна температура след ваксината. Та мисля и това да обсъдя и АГ тази седмица, да видя какво мисли тя.
Доста дълъг ми стана поста, но както ви казах... понеделник в офиса Grinning

# 306
На нас най-използваните ни покупки бяха - количката на първо място. Ние много сме се разхождали, детето спеше най-добре в количката навън. И най-непотребна ни беше раницата, сложихме я веднъж и през цялото време пищя, не сме повторили. Взехме голяма вана със стойка, ползва се до днес без стойката разбира се. Сега се чудя дали мога да я ползвам за двете деца или трябва да взема друга на бебето 🤔 Имахме обикновен шезлонг, който клатех до припадък докато заспи в него и винаги съм искала такъв с функция за люлеене, не с вибрация. Ако някоя е имала моля да даде отзиви. Имах десетки малки кърпички за в леглото, слагах ги под главата и ги сменях постоянно, защото в началото връщат доста и се плюнчат. Взимах си от инглиш хоум, там все има промоции по2-3 лв и са много красиви. И мноооого лигавници. Стерилизатор имах голям на авент, който с времето започна отдолу да изпуска нещо като ръжда и го зарязах и минах на котлона в тенджера. Козметиката на мустела също си ползваме до днес.

# 307
За стерилизатора аз взех на Авент ,но не електрически ,а този за микровълнова,по евтин е и върши същата работа,ползвах го до последно и още стои.В момента го ползва приятелка за нейното бебе,но ако ми потрябва пак ще е той. Много ми беше удобен,събира доста шишета и най хубавото е че се чисти сам,няма ръжди няма ток и т.н...Но е покупка за след като си роди бебчо.
Кошче за кола имам от старата количка и смятам да си го ползвам,но количка ще купя обезателно.Старата сдаде багажа още преди Тео да проходи ,но тогава купих вече лятна,за по голямо дете и сега не става за новородено.Искам да е нова,а не втора ръка,после поне има и на кой да я завещая живи и здрави само да се решат.А за столче после има време,докато стане голям за столче ,бате Тео ще е на седалка и ще предаде столчето.

# 308
  • Sofia
За стерилизатора аз взех на Авент ,но не електрически ,а този за микровълнова,по евтин е и върши същата работа,ползвах го до последно и още стои.В момента го ползва приятелка за нейното бебе,но ако ми потрябва пак ще е той. Много ми беше удобен,събира доста шишета и най хубавото е че се чисти сам,няма ръжди няма ток и т.н...Но е покупка за след като си роди бебчо.
Аз съм със същия и съм много доволна - само няколко минути в микровълновата, лесен за поддръжка. Побира достатъчно за моите нужди - в смисъл ние не бяхме на изкуствено хранене, а само на кърма, т.е. шишетата не бяха много.
Две бебета отгледах с него.

# 309
Доста интересни теми сте завихрили, направо ме зарадвахте.
По моя случай, оказа се че имам фибром или папилом, махнахме го с лазер днес. Дерматоложката ме успокои, че го махаме само защото ще пречи на кърменето иначе не е проблем.
Иначе аз мисля, че още е рано за покупките, искам да мине и втората ФМ (15.12). За да се отпусна и да пазаря спокойно. За сега съм купила само едно гащеризонче за новородено (50-56 р-р) от косара и съм много доволна.
За магазин carnival kids ме предупредиха, че дрешките след 1во пране не стават за нищо. Някой ако е пазарувал от там може да каже мнение, иначе имат доста интересни неща.
Ние ще гледаме да сме по-обрани в покупките. Не искам да има излишни неща..
1. Дървена комбинирана кошара. Освен, че са ми много красиви, имам приятелки с такива и са много доволни. Харесва ми много идеята, че после става на легло с нощно шкафче и бюро.
2. Количка - за мен е важно да е нежна, лека, сгъната да не заема много място, да издържи на много разходки. Харесах си на Anex, не мога да преценя дали си заслужават парите. На място в магазина може и нещо друго да избера. Ще гледам да е или 2в1 или 3в1.
3. Ваничка със стойка
4. Стерилизатор
5. Дребни неща - Пелени,хавлийки, спални комплектчета, одеалца, обиколници, дрешки за беббето, анатомична възглавничка+един биберон и едно шише ако трябва да дохранвам.
Помпа за кърма няма да взимам.
Мисля, че с кърменето ще имам затруднение и ще трябва процеса да се стимулира от бебчето. Та смятам, че ще ми е излишна.
Това е. Ако нещо допълнително ми трябва ще се взема при нужда. Мисля, че ще получим доста неща от близките ни затова ще го караме по-семпло.
Колкото до дрешките за бебето, тук в България установих, че цените са много високи.. Уговорила съм се с моите родители да накупят нещата от Испания. Аз ще избирам по видео-разговор и така.
Комплект за новородено няма да вземам, ще си го направя сама.
Само не знам кога има най-добри намаления, дали на черен петък или след коледните празници.. Напоследък си мисля, че най-добри оферти ще има след коледните и се настройвам Януари да започна с покупките, вие какво мислите 🤔

# 310
Здравейте, мами, включвам се в темата за първи път, но ми трябваше време да попричета какво сте писали. Първа бременност ми е и до сега съм ходила само на БХС по препоръка на Аг-то, миналата седмица бях на консултация и той не спомена нищо за феталната морфологии, а чета че вече някои от вас са ходили на по една. Аз смятах да се запиша за тази която е в 20-24 седмица, но ще повдигна въпроса на следващата консултация в началото на декември и предполагам, че не съм единствената, която не е ходила за сега.
Относно покупките съм си набелязала някой от нещата- количка, столче за кола 0-36 и легълце, защото и аз смятам да се възползвам от черния петък евентуално, а за останалото ще започна от Януари месец.

# 311
Моята приятелка ми отговори откъде е взела многократните пелени - от сайта пелени бг, като ми сподели за грешка, която е направила, а именно: поръчала си е директно пелените, които си е преценила, че ще са ѝ удобни и са ѝ харесали. Подценила е опцията да поръчаш тестов пакет. Той не е скъп и съдържа различни видове пелени, така че да можеш да си избереш най-удобните и подходящи за теб. Та ме посъветва да си взема такъв пакет най-напред, като му дойде времето.

# 312
  • София
И аз говорих с няколко бременни мами, които скоро ще раждат. Има доста групи във фейсбук, които предлагат интересни неща и на добри пари.
За спането мисля да взема спални чувалчета, и чаршафи от ИКЕА , обиколници има навсякъде и сега ако ги намалят в хиполенд мисля направо да взема от там.
Легло мисля да взема 2ра ръка , чакам да се появи някое подходящо, само не знам матрак от къде. Ако някоя мама има препоръки нека сподели.
Количка съм си харесала на Cangaroo, 3в1. Не мисля да я ползвам за второ мое дете, но бих я дала после на някой. Не ми се искаше да влагам много пари в количка, бюджета ми беше до 800/900лв.
Дрешки мисля да взимам от пепко както и от лидъл, аз също мисля да си сглобя комплекта за изписването.

Говорих за апарат за инхалация, какво е мнението на мамите с опит по този въпрос? Аз наскоро разбрах, че има изобщо такова нещо … Също и за помпичката за нос.

Не знам изобщо дали след нова година ще имам сили за друго освен дрешки. Трябва да търся педиатър тогава, а началото на годината знам, че това е много трудно.

Чудя се с какво да се разсейвам вече, че главата ми гърми от няколко дни с тези планове кое кога и от къде да се купи…

# 313
За многократните пелени получих различни мнения.
-според едни е добре когато ще приучавате детето към гърне. Поддържали една идея по неприятно чувство след кто детето се изпишка.
-според други няма смисъл в началото защото се сменят много често пелените и било голяма играчка, по-трудоемко е и уморително. Те си ги вземат за след 3 месец.
- според трети в началото най-много пелени се изразходват, следователно най-много се замърсява планетата и те си ги вземат точно за този етап.
Според мен от всичката информация е строго индивидуално.
Аз много се замислям кога ще ми е по-удобно на мен, но това докато не се роди бебето няма как да го разбера и все още не мога да реша.
Да ви се оплача - следящия ме АГ се е разболял от вируса и няма да имам преглед на 15 този месец. Малко ми е криво, поисках да ме прегледа друг, но трябвало да си заплатя за прегледа. Записаха ми час чак за 26.11... Все пак на 15 ще си отида на ЖК, но ми е кофти, че толкова време ще мине без да съм видяла бебчо.

# 314
Babyboo, по мое мнение няма нужда от обиколници в началото - то бебето изобщо не мърда и няма да се удря в леглото 😁 а доста от консултантите по сън ги отричат изцяло. Може да си вземете за фасон на леглото, но реално няма да има бебето нужда от тях.

Чувалче за сън силно препоръчвам Angel baby. Освен високото качество имат и добра кауза. Но като качество просто нямат равни. Изпробвахме какви ли не чували и само на Angel baby се одобриха. Синът ми още спи с тях.

Инхалатор - купихме скоро за сина ми на 2г. До сега не бяхме ползвали, но и той не е боледувал кой знае колко. Като цяло е добра машинка. Много облекчава хрема и кашлица, но може и да го оставите за по-натам. Да не се товарите отсега с това. Иначе то е хубаво да се ползва и от възрастни при настинка и хрема. Нашият е марка Омрон. Доволни сме.

Общи условия

Активация на акаунт