Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 39 824
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Дали някоя е ходила при др В. Стратиева от Оскър клиник (София) на ФМ? Показва ли и обяснявали на майката по време на прегледа? Ще се радвам да дадете мнение.

# 316
  • Sofia
Помпичката за нослето е добре да си го имате още от началото, защото като се насъберат секрети, това пречи на бебето да спи. А като бебета, те не могат да си духат нослето или да си кажат, че нещо ги дразни.

Инхалатор на нас ни потрябва чак, когато децата тръгнаха на ясла/детска градина.
Не бих го купила без причина още преди раждането, освен ако не ни трябва на нас за инхалации.

# 317
Дали някоя е ходила при др В. Стратиева от Оскър клиник (София) на ФМ? Показва ли и обяснявали на майката по време на прегледа? Ще се радвам да дадете мнение.

Да, аз ходих при нея на първата фм и бхс, сега ще си запиша час пак при нея за втората фм.
Кой знае колко не е обеснявала, но и аз не съм от тея дето разпитват. Чаках около час и половина за прегледа, беше много изнервящо. Иначе съм много доволна от лекарката, защото в няколко изречения казва най-важното и беше съсредоточена по време на самия преглед. Накрая ме пита дали имам въпроси, но аз нямах никакви. Пак ще отида на втора при нея.

# 318
И аз щях да кажа за инхалатора, че за първо дете, ако няма някакви проблеми няма смисъл. Ние грам не сме боледували преди дъщеря ми да тръгне на ясла, след това  ни се стъжни. С втори дете може и да потрябва, защото големите носят вируси на малките от градини и училища.

# 319
  • Пловдив
Страхотен лекар ❤️ Единствената, която откри киста на дъщеря ми в 8-я месец на бременността, беше киста на яйчника, хвана ме за ръка и каза, това не е опасно, това е женска киста, ще я наблюдаваш на всеки 6 месеца и всичко ще е наред. Когато родих в болницата викнаха хирург, било задължително, той каза задължително операция на 1 месец като стане детето. Стана на 1 месец, ходих при него пак и той ми вика, приемаме детето за операция. А аз изтръпнах. Намерих някак си координати и звъннах плачейки. А тя ми каза, момиче, спокойно. Не искам да коментирам колегите, но това е зверство. Идвам в Пловдив след 1 седмица, ще те вмъкна някъде между другите. Прегледа ни и ми каза да си гледам бебето и живота. След 6 месеца киста нямаше. Цял живот няма да спра да я благославям тази докторка. С две ръце за момичетата от София да идат на ФМ при нея.
За нещата, които съм купила ... С първото дете взех всичко от приятелки. Дрехи, корито, кошара, шезлонг, количка..Помпа не съм ползвала, имах едно шише и една биберона. Шезлонг не сме ползвали, най ползваното нещо беше гнездото. Активната гимнастика също не влезе в употреба. Най скъпото нещо, в което инвестирах беше столче за кола.
Иска ми се да пробвам с пелени за многократна употреба, ще започна да се интересувам и аз.

# 320
С дъщеря ми се бях заринала откъм покупки. Сега едната ни стая я ползваме като склад и тъкмо мисля къде ще слагаме всичко, защото спалнята е малка и ще трябва да направим ремонт на стаята-склад, за да се превърне в детска и да преместя малката там, а бебето да е с нас в спалнята.
На мен покупките, които ми бяха най-полезни са слингът с халки, който в момента е в една приятелка и чакам да ми го върне, ергономичната раница и шезлонгът на фишър прайс. С моето дете бяхме като скачени съдове и я носех още от новородено бебе, та до преди да забременея. Дори по време на коликите само така заспиваше и се успокояваше. През това време аз си имах две свободни ръце да си върша домакинските задължения. Количката също активно я ползваме. Имам и електрическа помпа на Авент, с която имах големи неприятности. Мисля вече съм разказвала, та да не се повтарям. Сега бих я взела само в болницата, че ще съм секцио и не се знае кога ще ми слезе кърмата. Обаче силно се надявам да се кърмим, ако не стане, няма да се мъча с помпата. Лигавниците и тензухените пелени вървяха много. Ние се спряхме и на сгъваема кошара. До ден днешен щерката спи в нея, защото още много се върти. Те сега и зъби й избиват и ако беше в дървено легло, щеше да е все синя.
За бебето още нищо не сме взели. Смятам първо да мина феталната на 23ти и тогава, живот и здраве всичко да е наред.
Моли, болезнено ли беше премахването с лазер? Знаеше ли се от какво се е получило?

# 321

Да, аз ходих при нея на първата фм и бхс, сега ще си запиша час пак при нея за втората фм.
Кой знае колко не е обеснявала, но и аз не съм от тея дето разпитват. Чаках около час и половина за прегледа, беше много изнервящо. Иначе съм много доволна от лекарката, защото в няколко изречения казва най-важното и беше съсредоточена по време на самия преглед. Накрая ме пита дали имам въпроси, но аз нямах никакви. Пак ще отида на втора при нея.

Aз съм утре при нея,колко време е прегледа,за плацентата обяснява ли нещо..не знам и аз какви въпроси да задавам?
Втора бременност ми е,но при първата преди 18 години не съм имала такъв преглед или поне не знам 🙂

# 322
Момичета, аз днес бях на преглед и следващия се пада феталната морфология. Много се чудя къде да отида. Моята гинеколожка препоръча Оскар клиник, Марковс или Фемина. За гр София става въпрос. Вие имате ли препоръки?

# 323
  • София
Моят гинеколог препоръча Марковс - при който и да отидете там всички са добри. Аз бях при проф. Димитър Марков на фетална морфология. Много е внимателен, добре обяснява, отговаря на всички зададени въпроси. Прегледът струва 150лв и обикновено дават диск със снимки, но моето бебе се скри като си пльосна ръцете на главата и не даде да му видим лицето, макар че доктора го побута да се премести.
Смених проследяващият лекар, днес бях на преглед и каза браво, че си била при самия проф. Марков. Той е един от най-добрите специалисти по ФМ. Часовете обикновено се запазват месец напред, но покрай Ковид някои майки са под карантина и ги отменят и аз успях да се запиша при него седмица преди прегледа.
Бях се насочила преди това към Чавеева в Щерев, но ми отмениха часа, защото е с Ковид под карантина. Не съжалявам за избора си, защото разбрах, че понякога при Чавеева те преглежда неин стажант и тя отива само в края на прегледа да види какви са резултатите. Прегледът при нея е 140лв.
За Фемина и Оскар Клиник съм чела противоречиви мнения, но не съм ги посещавала.

# 324
Момичета, аз днес бях на преглед и следващия се пада феталната морфология. Много се чудя къде да отида. Моята гинеколожка препоръча Оскар клиник, Марковс или Фемина. За гр София става въпрос. Вие имате ли препоръки?

Аз бях на първа ФМ в Оскар при д-р Джонгова. АГ ми я препоръча. По-млада е, но беше изключително внимателна, мила, подробно ми показваше, обясняваше, доста дълъг и обстоен беше прегледът. Останах с впечатлението, че техниката им е на ниво.

За втора ФМ мислех пак за Оскар и д-р Стратиева, която момичетата по-горе споменаха - по споделеното съдя, че е много добър специалист и затова.

Аз иначе днес най-сетне се регистрирах и по Здравна каса - чак за днешната дата имаше час при лекарката, при която исках. Забравих да питам за втора ФМ, но и тя нищо не ми каза. Ще се чуваме, обаче, да ѝ кажа резултатите от кръвни + урина и тогава ще си я питам. Допадна ми и мисля занапред да се следя само при нея. Препоръчаха ми я три приятелки, двете раждаха при нея, та и аз живот и здраве мисля така Blush

# 325

Aз съм утре при нея,колко време е прегледа,за плацентата обяснява ли нещо..не знам и аз какви въпроси да задавам?
Втора бременност ми е,но при първата преди 18 години не съм имала такъв преглед или поне не знам 🙂

Ти утре на втора фм ли си при нея? Моята първа ФМ при нея беше около 25-30мин. За плацента нищо не ми е казвала, но при мен мисля, че просто всичко е наред и затова. Докато мерише бебето обеснаваше някакви неща, после седнахме на компютъра и там обесни с няколко изречения същественото. Пита дали имам въпроси, но аз нямах, наистина. После ми пратиха цялата информация на мейла. Техниката там определено е на ниво. Самата клиника си е много скъпарска. Докато чаках в коридора видях една много, много известна личност. Самата докторка е много красива и някак си вдъхва доверие и спокойствие. Според мен наистина е много добър специалист.

# 326
Моли, болезнено ли беше премахването с лазер? Знаеше ли се от какво се е получило?
Според докторката е генетично, предупреди ме, че където имат да излизат ще излязат защото се стимулират от хормоналните промени на бременността. За болката - търпима е, малко по-силна от лазерна епилация, доста неприятна е миризмата... Веднага след процедурата се усеща едно леко щипене, след минути всичко изчезва и все едно нищо не е правено.

# 327
Аз днес бях на преглед и следващия ми е за втората фетална.
Днес гледахме кръвните изследвания, които ми правиха преди 3 седмици и доктора каза, че имам лека анемия, та сега ще изследваме вит. B12 и D3.
Другото, което е ми изписа аспирин всяка вечер до 36 г.с живот и здраве.
А бебето беше обърнало гръб и спеше много сладко 😁 За пола ще разберем явно на втората фетална. Днес доктора отново даде предположение за девойка, но да видим.

А относно покупките, нищо не съм купувала и не планувам скоро да пазарувам.
Не помня дали в тази тема бях чела или в друга, че първата покупка за бебето трябвало да е шапка, за да се роди нормално. 😁

# 328
Аз днес бях на преглед и следващия ми е за втората фетална.
Днес гледахме кръвните изследвания, които ми правиха преди 3 седмици и доктора каза, че имам лека анемия, та сега ще изследваме вит. B12 и D3.
Другото, което е ми изписа аспирин всяка вечер до 36 г.с живот и здраве.
А бебето беше обърнало гръб и спеше много сладко 😁 За пола ще разберем явно на втората фетална. Днес доктора отново даде предположение за девойка, но да видим.

А относно покупките, нищо не съм купувала и не планувам скоро да пазарувам.
Не помня дали в тази тема бях чела или в друга, че първата покупка за бебето трябвало да е шапка, за да се роди нормално. 😁

Сега като прочетох за пола и се сетих - на мен днес ми потвърдиха, че 100% е момиче Heart Eyes Интуицията на таткото се оказа правилна Heart

# 329
Някоя от вас има ли бодежи във влагалището? Освен тях имам и някаква пулсираща, тъпа болка отново в тази област. Взех да се притеснявам и се чудя дали е нормално за 18г.с. Взех сериозно да се замислям дали да чакам до 26.11 за прегледа или да ходя още сега..

Общи условия

Активация на акаунт