Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 39 893
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Момичета, аз днес бях на преглед и следващия се пада феталната морфология. Много се чудя къде да отида. Моята гинеколожка препоръча Оскар клиник, Марковс или Фемина. За гр София става въпрос. Вие имате ли препоръки?
Аз пак ще препоръчам проф. Марков.
Миналата бременност правих ФМ при него. Сега - ранната ФМ в 12гс и имам час за втората в 20 гс.

# 331
Моли, аз съм имала и с предишната и с тази към края на първия триместър. АГ не ги отразява. Явно ако бебето натиска някой нерв и от там.

# 332
Моли, аз съм имала и с предишната и с тази към края на първия триместър. АГ не ги отразява. Явно ако бебето натиска някой нерв и от там.
Доста го мислих, днес щях да ходя да ме видят за всеки случай, но по телефона ме успокоиха. Щом е било за около 20 мин не е проблем. Имало голямо струпване от пациенти и е желателно ако не е сериозно да не се ходи. Реших да изчакам да видя днес как ще съм, за сега всичко е наред. Ще си почивам повече пък да видим..

# 333
Момичета, тези от вас, които искат да купуват неща от черен петък да знаете, че този уикенд ще има 25% отстъпка в Хиполенд на вс стоки и 30% отстъпка в Комсед

# 334
Дали някоя е ходила при др В. Стратиева от Оскър клиник (София) на ФМ? Показва ли и обяснявали на майката по време на прегледа? Ще се радвам да дадете мнение.

Да, аз ходих при нея на първата фм и бхс, сега ще си запиша час пак при нея за втората фм.
Кой знае колко не е обеснявала, но и аз не съм от тея дето разпитват. Чаках около час и половина за прегледа, беше много изнервящо. Иначе съм много доволна от лекарката, защото в няколко изречения казва най-важното и беше съсредоточена по време на самия преглед. Накрая ме пита дали имам въпроси, но аз нямах никакви. Пак ще отида на втора при нея.

Aз съм утре при нея,колко време е прегледа,за плацентата обяснява ли нещо..не знам и аз какви въпроси да задавам?
Втора бременност ми е,но при първата преди 18 години не съм имала такъв преглед или поне не знам 🙂

Благодаря ви за отзивите, записах си час при нея за ФМ на 15-ти Декември. Как мина твоят преглед?
И имам още един въпрос, понеже доста пътуваме и с основното креватче, ще вземем и сгъваема кошара, но се чудя за нея какво матраче да вземем- сгъваемо или не и от какъв материал?

# 335
Дали някоя е ходила при др В. Стратиева от Оскър клиник (София) на ФМ? Показва ли и обяснявали на майката по време на прегледа? Ще се радвам да дадете мнение.

Да, аз ходих при нея на първата фм и бхс, сега ще си запиша час пак при нея за втората фм.
Кой знае колко не е обеснявала, но и аз не съм от тея дето разпитват. Чаках около час и половина за прегледа, беше много изнервящо. Иначе съм много доволна от лекарката, защото в няколко изречения казва най-важното и беше съсредоточена по време на самия преглед. Накрая ме пита дали имам въпроси, но аз нямах никакви. Пак ще отида на втора при нея.

Aз съм утре при нея,колко време е прегледа,за плацентата обяснява ли нещо..не знам и аз какви въпроси да задавам?
Втора бременност ми е,но при първата преди 18 години не съм имала такъв преглед или поне не знам 🙂

Благодаря ви за отзивите, записах си час при нея за ФМ на 15-ти Декември. Как мина твоят преглед?
И имам още един въпрос, понеже доста пътуваме и с основното креватче, ще вземем и сгъваема кошара, но се чудя за нея какво матраче да вземем- сгъваемо или не и от какъв материал?

И аз днес си запазих часа при нея за ФМ на 10.12 петък. Кои бебефони са по-удобни - такива с приложение за телефона или без? Лудият петък в Хиполенд е в петък и в събота. (12/13.11)

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 17:46 от Гери75

# 336
За сгъваемата кошара, като ще пътувате, ще ви трябва и сгъваем матрак. Той е по-тъничък, но става. Нашият е с мемори пяна. Иначе вкъщи си спи на нормален матрак с бамбук. Вече почти година и половина не е мръднал.

# 337
Момичета някоя чувала ли е за полип на шийката по време на бременност? Обзавела съм се с тази "хубост". Доколкото ми обясниха няма да се пипа и ще го наблюдаваме, случвало се при някои бременни заради бурните хормони, голямо е колкото лещено зърно и можело да кърви от време на време... Disappointed Лекарката не изглеждаше много притеснена, но честно казано аз доста се притесних особено като попрочетох из интернет.
Иначе бебочето е добре, плацентата се е вдигнала и шийката е добре, нямаме други забележки, поне за това ми олекна. Следващия преглед ще ми е при специалист по ехокардиография, вие ще ходите ли?
Виждам, че тези дни обсъждате покупки, много ми е интересно да ви чета и само набелязвам по вашите препоръки. Аз го усещам раничко още и ще изчакаме сигурно след Нова година за пазаруването.

# 338
Виолетче ти къде ще ходиш на ехокардиография, аз трябва да се обадя в Надежда за час, дано да не забравя утре.
Относно полипа аз имах такъв, но не по време на бременност… но най-вероятно ще ти го махнат след това.

За матрака, ако пътувате сгъваем е по-удобно. На моята щерка имахме в нас обикновен кокосов, а за път сгъваем.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 18:52 от Жоржи

# 339
Здравей, полипите са често срещани по време на бременност. Лекарката те е предупредила, за да не се стреснеш, ако има кървене. Важното е, че плацентата се е вдигнала, а още по-хубавото е, че шийката е добре - това са двете ми най-големи притеснения. Аз след две седмици съм на фетална ехокардиография. Реших да не си спестявам този преглед, все пак е още един неинвазивен тест. Нямам предпоставки да го правя, нито някаква наследствена обремененост, а само за лично спокойствие.
Лека полека започвам с покупките, защото не съм сигурна, че ще имам възможност да ходя в края на бременността.

Момичета някоя чувала ли е за полип на шийката по време на бременност? Обзавела съм се с тази "хубост". Доколкото ми обясниха няма да се пипа и ще го наблюдаваме, случвало се при някои бременни заради бурните хормони, голямо е колкото лещено зърно и можело да кърви от време на време... Disappointed Лекарката не изглеждаше много притеснена, но честно казано аз доста се притесних особено като попрочетох из интернет.
Иначе бебочето е добре, плацентата се е вдигнала и шийката е добре, нямаме други забележки, поне за това ми олекна. Следващия преглед ще ми е при специалист по ехокардиография, вие ще ходите ли?
Виждам, че тези дни обсъждате покупки, много ми е интересно да ви чета и само набелязвам по вашите препоръки. Аз го усещам раничко още и ще изчакаме сигурно след Нова година за пазаруването.

# 340
Здравейте, мами! Минавам само да се отчета, че днес бях на преглед и най-после видях юнака. В 18 г.с съм и тежи 230 грама. Плацентата се е вдигнала най-после и шийката е супер. Успокоих се като видях, че всичко е наред.
Много ми беше важно да говоря с докторката относно Ковид ваксините, тъй като мисля да се ваксинирам и исках да чуя и нейното мнение. Тя беше абсолютно и категорично ЗА! Каза, че категорично подкрепя ваксинирането на бременни жени , както в целият свят и ме стимулира да си я сложа. Посъветва ме само да изчакам и да го направя след 20та седмица. Много ми олекна като го обсъдих с нея.
Аз на 23ти съм на ФМ и ако всично е наред ще следя черния петък за промоции и ще купя някои неща.
Иначе се включвам в групата на плетящите. Зарибихте ме и взех, че си изплетох бебешко одеялце!     

# 341
ВиолетК каква е преждата и може ли линк за видеото.

# 342
Жоржи, ето линк за видеото. В него ще видиш и каква точно е преждата. https://youtu.be/FYgRVf3loF4

# 343
Моят АГ ме посъветва да си сложа 3та доза, получих положително мнение от още един специалист УНГ и смятам да действам по въпроса.

Аз покрай черния петък основно ще следя за бебешката количка дали ще има изобщо някаква оферта, за другите неща не съм мислила дали ще купувам нещо, още ми се струва доста рано, дори и за количката, но ако има добра оферта би било добре. Simple Smile

# 344
Здравейте, милички! Не се включвам, но ви чета редовно ... притеснението при мен е огромно преди всеки преглед...Бебчо е добре маха ми с рачичка на ехографа.. патронче малко 😄 Отриха ми една гад обаче ... не знам дали е мястото  да питам тук, но ще прикача снимка на резултата някой ако може да ми го разчете...  и да изкаже мнение .. притеснявам се ..

Общи условия

Активация на акаунт