Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 46 287
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Аз винаги повтарям, ако има съмнителен резултат,  в друга лаборатория, за мое успокоение.

Одеалцата са много хубави. Аз преди време се бях запалила с плетене на шалове на най-едрите шишове и одеалца на ръка, но нещо бързо ми мина мерака. А и като няма време човек. Но определено е много приятно хоби.

# 361
Гери75, доста лесно се правят топките. От интернет си поръчваш топките, те са специални полусфери, в които изрязваш снимка с размер на сферата. Запълваш с изкуствен сняг, който също е от интернет и затваряш. Вече външно се декорира по желание. Аз поръчах всичко от ЕмАрт мисля. В интернет има доста клипчета, може да погледнеш ако имаш време. Със сигурност ще ти стане по-ясно, отколкото моето обяснение Grinning

# 362
Обичам да си заплитам разни неща, но времето е фактор както каза Воднатавиолета Neutral Face
Преди като разполагах с повече време плетях мечета благотворително. Даже имах една случка една с полякиня на плажа, таман завършвах едно мече и тя като го хареса и си поръча за нейните деца. Обясних й че не ги продавам, но тя настояваше и ми даде пари и вика ами дарете ги вие аз незнам къде. Wink

ВиолитК споделяй линкове за плетива, моля, може и на лични, за да не спамим тук Heart Eyes

# 363
  • Sofia
Брин, на мен ми казаха, че Маринов прави пренаталната ехокардиогравия само в Надежда, защо са ме излъгали Grin а ти на ФМ нямаше ли да ходиш при Марков или  ще ходиш на още една. И защо наблягаш толкова на сърдечните, имаш някакви притеснения  ли Confused аз мисля само при Маринов да ида.

Жоржи, чичо ми (братът на баща ми) се е родил с някакъв дефект на сърцето, което не му попречи да си е жив и здрав (вече е над 70г.), братовчедка ми (дъщеря му) и тя има някакъв дефект на сърцето, който също не е сериозен, но го наблюдават. Сестра ми също е родена с дефект. Нейният можеше да се израсте (имаше нещо незатворено и двата потока кръв се смесваха). Това не й попречи още от малка да тренира интензивно езда. Изчакаха я до 17г, и след като този дефект не се беше затворил сам, се наложи операция. Нещо като чадърче й сложиха, за да затворят тази "дупка". Води си абсолютно нормален живот.

Но не това е причината за решението ми за феталната ехокардиография, защото това са все леки дефекти. С предишните бременности ходих само на ФМ при Томова и разчитах на нейната преценка дали ще се наложи и ехокардиография.
Знам, че напредналата възраст на майката повишава риска за поява на сърдечни дефекти при бебето, затова реших да отида и при Маринов. Другата седмица съм при него за ранна фетална ехокардиография и после имам час за обичайната, която е към/след 20гс. Той преглежда и в Надежда, и в НКБ - https://www.hearthospital.bg/departments/department-pediatric-ca … pediatric-cardio/; https://www.hearthospital.bg/priem-i-konsultazia/

А за ФМ, не бих пропуснала нито Томова, нито Марков. Да, ще направя две, просто за да имам вече две мнения от специалисти, ако случайно се открие проблем. Миналата бременност се опарих - имах час само за една ФМ, имаше подозрения за проблем и започна голямото обикаляне и молене някой да ме вземе за второ мнение без час... Сега предпочитам да си имам два часа, да ми е мирна главата.

VioletK, разкошни чорапки и одеалце! И аз ще се радвам, ако споделяш линкове.

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 10:25 от Brin de muguet

# 364
Brin de muguet, аз пуснах на Жоржи някои проекти, с които смятам да се захвана тази зима, но ще ги споделя и тук, може и на някой друг да му е интересно.

Харесала съм си това одеялце, което ще направя в голям размер, за да ми покрие спалнята. https://www.youtube.com/watch?v=ZooU5V6XD24

Както вече си видяла, в момента плета тези чорапки за елха.  https://www.youtube.com/watch?v=V9tHymK2ZnM&t=559s

Също съм си харесала и тези елхички. https://www.youtube.com/watch?v=TFq0HTyRU48

# 365
  • Sofia
Жоржи - ъпдейт!
Маринов преглежда и в НКБ, но само деца. Феталната ЕКГ я прави наистина само в Надежда Laughing.
Прехвърлих си часа в Надежда.
Мерси за инфото.

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 10:40 от Brin de muguet

# 366
Брин, разбирам те, имаш си едно на ум. Сега си записах и аз час за д-р Маринов за 29.11., обаче ще са в една седмица с ФМ...дано няма проблем. Точно щях да се оплача, че мен в НКБ явно не ме харесват, защото ме пращат в Надежда Joy

# 367
На мен за феталната ехокардиография при Маринов ми казаха, че е най-добре да се прави в 22 г.с., за да се види сърчицето по-добре.

# 368
Още нямат дата за седмицата 6-10.12 в Надежда, но аз пак ще звъня да нахалствам следващата седмица.

# 369
Здравейте, момичета! Аз все още не съм започнала с покупките, но все пак си понабелязвам и вчера попаднах на https://www.ozone.bg. Доста се поразрових за основните неща, като количка, легло и други от този сорт! Никога не съм знаела, че там предлагат тези неща (някоя от вас може да ми се посмее, ама..)
Та относно това има доста разлика в цените на някои неща, ако мога да помогна на някоя мама със спестяването на някой друг лев!
Лек ден от мен и бебчо! 😘

# 370
  • София
Аз имам записан час за фетална ехокардиография при Маринов на 22.11,тогава ще съм във 21 г. С. Прегледа при него ще е преди фетална та при Вецев. Отделно имам още една фетална при Атанасова във Марковс.При мен има лек дефек на сърцето които не ми създава никакъв проблем, и съвсем случайно разбрах за него, имма WPW синдром..
Ох какви хубави неща правите, по нататък и аз мисля да се пробвам с одеалото, и много искам да се науча на една кука ама нещо не ми се отдава.

# 371
  • Sofia
На мен за феталната ехокардиография при Маринов ми казаха, че е най-добре да се прави в 22 г.с., за да се види сърчицето по-добре.
Да, това е така. Но когато има съмнения за съредчен порок може да се направи и ранна фетална ЕКГ в 16 гс. (https://www.nadezhda.bg/prenatalna-medicina/fetalna-ehokardiografiya/)
А рискът от сърдечен порок се увеличава и с възрастта на майката. Това не изключва другата, която е след 20гс - именно защото тогава сърчицето е вече достатъчно голямо.

# 372
  • София
Аз бях на фетална морфология при проф. Марков и го питах дали да ходя на фетална ехокардиография, защото аз имам пролапс на митралната клапа, което се води козметичен дефект. Той ми каза, че кръвотока и сърцето му изглеждат добре, няма проблем да отида, но той не вижда причина да се посети. Относно моя проблем се води козметичен дефект, който може да бъде придобит след раждането и не е нещо опасно. При мен се получи точно така - при бързия растеж на височина в пубертета.
Не е лошо да отиде човек да  е спокоен, но ако няма причина и специалиста по ФМ няма съмнение и не Ви е насочил, не е задължително.

# 373
Аз имам записан час за фетална ехокардиография при Маринов на 22.11,тогава ще съм във 21 г. С. Прегледа при него ще е преди фетална та при Вецев. Отделно имам още една фетална при Атанасова във Марковс.При мен има лек дефек на сърцето които не ми създава никакъв проблем, и съвсем случайно разбрах за него, имма WPW синдром..
Ох какви хубави неща правите, по нататък и аз мисля да се пробвам с одеалото, и много искам да се науча на една кука ама нещо не ми се отдава.

Вецев прави ли фетални, има ли тази квалификация,и пак въпрос свързан с него,мисля да се запиша той да ми следи бременноста,сега съм в 13 г.с ,във Феникс ли преглежда и каква е цената при него,знам че работи и със Здравна каса,но е ясно на колко прегледи имаме право и доволни ли сте тези,които се следят при него 🙂

# 374
  • София

Вецев прави ли фетални, има ли тази квалификация,и пак въпрос свързан с него,мисля да се запиша той да ми следи бременноста,сега съм в 13 г.с ,във Феникс ли преглежда и каква е цената при него,знам че работи и със Здравна каса,но е ясно на колко прегледи имаме право и доволни ли сте тези,които се следят при него 🙂
Вецев няма класификация за фетална, но на неговите пациентки я прави той, и ако види проблем праща при специалисти. На БХС  всичко беше наред, бебето въри добре, но аз за мое спокойствие записах и друг час при фетален. Аз съм при него от ден първи от както разбрах че съм бременна, и ако не беше той да ме приеме на следващ ден не знам дали щях да я имам тази бременност. Благодарение на терапията и честото следене аз избутах до тук, преди седмица след + и губих битката. Мен все ме вика в поликлиника България там съм плащала по 35лв за преглед само първия беше повече, а последния път ми го пусна по здравна каса. А болничните от Феникс.

Общи условия

Активация на акаунт