Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 46 296
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Жоржи аз съм във Варна и ще ходя при др. Христов - тук известен като най-добрия за тази цел. А за София разучавах, че Маринов е най-добрия избор, че се чудихме да ходим ли до там.
Nova777 благодаря за успокоението, май си се случват сравнително често тези полипи по време на бременност и ще се опитам да не го мисля много.
callum това май са гъбички, доста срещани при бременните. Ще ти изпишат терапия, няма за какво да се притесняваш Simple Smile

# 346
Здравейте, милички! Не се включвам, но ви чета редовно ... притеснението при мен е огромно преди всеки преглед...Бебчо е добре маха ми с рачичка на ехографа.. патронче малко 😄 Отриха ми една гад обаче ... не знам дали е мястото  да питам тук, но ще прикача снимка на резултата някой ако може да ми го разчете...  и да изкаже мнение .. притеснявам се ..

Лекарят ти какво казва? Трябва да му пратиш резултата. Това е гъбична инфекция, бременните са с повишен риск от такива инфекции. Ще ти изпишат терапия.

# 347
Callum, в Рамус ли е правено изследването? Поне така ми изглежда образеца. Аз бих те посъветвала да направиш още едно изследване в друга лаборатория. При стерилната урина и на мен в Рамус ми откриха бактерия, която странно защо но лекарката се съмняваше да имам и поиска да направя изследването още един път. При повторно такова в друга лаборатория се оказа, че нямам абсолютно никакъв проблем. АГ каза само, че и тя така е предполагала. Не казвам, че със сигурност е грешка, но просто аз бих повторила още един път на друго място. Дори и да е бактерия, мисля че няма нужда да се притесняваш, АГ ще ти назначи лечение и всичко ще е наред ..

# 348
Здравейте!
И на моя последен преглед миналата седмица ми казаха, че плацентата се е вдигнала и шийката била добре, а също явно матката вече е доста голяма и е скрила кистата, която се видя преди месец и половина.
Сега имам проблем с венците и най-вече около десния мъдрец, който си стои хоризонтално в челюстта от години без да създава проблеми, единствено около цикъл се обаждаше за ден и край. Сега обаче 3 ден, чак ми е леко подуто. Отидох до зъболекарката, тя каза че си е възпалено и ми изписа н няколко вида промивки: NaCl+кислородна вода и NaCl+Йодадерм, слагам ги с една спринцовка и “отвара” от смрадлика и лайка. Наистина се надявам да се повлияе, защото каза че ако няма подобрение до няколко дни няма да се размина без антибиотик.

# 349
Благодаря за отзивите!
Имам си течение, което ме притесняваше тази вечер излезе изследването. Утре ще й звънна и тя ми каза сигурно имаш някоя гъбичка... просто ми е много притеснено дали е опасна за мене, ММ и бебето ... но ще се трая до утре, докато се чуем

# 350
  • София
Благодаря за отзивите!
Имам си течение, което ме притесняваше тази вечер излезе изследването. Утре ще й звънна и тя ми каза сигурно имаш някоя гъбичка... просто ми е много притеснено дали е опасна за мене, ММ и бебето ... но ще се трая до утре, докато се чуем

Много често излизат инфекции, лекуват се. На мен също ми намериха някаква, с антибиотик за 3 дни и после пробиотик за 2 седмици се изчисти. Не се притеснявайте, а говорете с АГ, за да се реагира адекватно и бъзо Relaxed

# 351
  • Sofia
Жоржи, за фетална ехокардиография ще ходя при Д-р Маринов в НКБ. Но съм си записала час и за ФМ при Томова, защото и тя е детски кардиолог. Знам, че те са едни от добрите за фетална ехокардиография.

callum, това са гъбички. Спокойно, лекуват се.

# 352
Callum, в Рамус ли е правено изследването? Поне така ми изглежда образеца. Аз бих те посъветвала да направиш още едно изследване в друга лаборатория. При стерилната урина и на мен в Рамус ми откриха бактерия, която странно защо но лекарката се съмняваше да имам и поиска да направя изследването още един път. При повторно такова в друга лаборатория се оказа, че нямам абсолютно никакъв проблем. АГ каза само, че и тя така е предполагала. Не казвам, че със сигурност е грешка, но просто аз бих повторила още един път на друго място. Дори и да е бактерия, мисля че няма нужда да се притесняваш, АГ ще ти назначи лечение и всичко ще е наред ..
Е ти сериозно ли Scream Аз съм на антибиотик заради е. коли в стерилната урина и ако изследването не е вярно направо е подсъдимо. Какви са тези лаборатории? Защо АГ не ни казват изрично да не пускаме в Рмаус ако само там има грешни резултати? 10 дена пия антибиотик 2*1 и направо ми се изправи косата че може и да няма бактерия.....Scream Иначе и аз си имах оплаквания и затова не съм се осъмнила дали е вярно изследването.....не знам вече.....води се сертифицирана лаборатория даже за ковид тестове....

# 353
Сега се филмирах. И моята бактерия я установиха в Рамус, а 10 дни по-рано бях пускала обикновена урина в друга лаборатория и всичко беше наред.

# 354
Winter11, аз имах лек сърбеж и не се усъмних изобщо в началото, но преди да ида при АГ, моя близка приятелка ми каза да не бързам да се паникьосвам, тъй като на нея и установили несъществуваща бактерия в Рамус, та от там вече и след препоръка от АГ да повторя преди да започнем лечение се усъмних и отидох на друго място, където се установи, че нямам растеж на бактерии. Доста странно беше….

Bubolita88, може и вярно да си е изследването, но може би трябва да повториш и на друго място. В нашия град бяха направили грешка на една бременна жена с резултата. Не разбрахме грешката дали идва от лабораторията при нас или от София.. но по по грешка бяха разменили извледването и с такова на деуга жена със същото име и големи панаири бяха..

Като цяло, вече не бих се доверила да ходя в Рамус. А това винаги ми в било топ лаборатория за каквото и да е!

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 07:06 от VioletK

# 355
И аз подкрепям твърдението за Рамус и грешните резултати, затова избягвам тази лаборатория.

Брин, на мен ми казаха, че Маринов прави пренаталната ехокардиогравия само в Надежда, защо са ме излъгали Grin а ти на ФМ нямаше ли да ходиш при Марков или  ще ходиш на още една. И защо наблягаш толкова на сърдечните, имаш някакви притеснения  ли Confused аз мисля само при Маринов да ида.

Да ви кажа аз като онзаи приказка за вола и жабата, поръчах си прежда и започвам одеалцето като дойде Joy

# 356
Жоржи, на мен плетенето на одеялце ми се отрази толкова добре и успокояващо, че си взех прежда и започнах и други неща да си плета. Сега започнах коледни чорапки за елхата, че ми се видя най-лесно за начинаещи 😀 . Това бебе съвсем ме побърка. Започнаха да ми се разкриват едни такива таланти.. за Коледа например ще правя на близките, коледни топки за елха със снимка на бебчо (надявам се на хубава такава от ФМ) Прилагам снимка на чорапките да видите какви ги творя 😀

# 357
Жоржи, на мен плетенето на одеялце ми се отрази толкова добре и успокояващо, че си взех прежда и започнах и други неща да си плета. Сега започнах коледни чорапки за елхата, че ми се видя най-лесно за начинаещи 😀 . Това бебе съвсем ме побърка. Започнаха да ми се разкриват едни такива таланти.. за Коледа например ще правя на близките, коледни топки за елха със снимка на бебчо (надявам се на хубава такава от ФМ) Прилагам снимка на чорапките да видите какви ги творя 😀

Чорапките са много сладки Hug Одеалцето също беше уникално! Вдъхновяващо ми действате, май май и аз ще взема да се пробвам Blush

# 358
На мен в началото на бременността ми изолираха най-страшната бактерия в Рамус, бях се поболяла няколко дни, по препоръка на пулмолог пуснах в още две лаборатории и там излезна всичко чисто. Рамус - никога повече!
Как се правят тези топки за елха със снимка? Simple Smile

# 359
То не е само за Рамус. Лабораторни грешки стават навсякъде. (Но за Рамус и аз съм чувала недобри мнения) Скоро на приятелско детенце бяха объркали тест за алергии, който струва 345 лева в Геника. (понеже и синът ми има алергии и си страдаме заедно) Геника е най-препоръчваната лаборатория като става дума за алергии и въпреки това имаше грешка.

Имайте си едно наум и преди да пиете антибиотици или други лекарства по-добре повторете изследването другаде.
На мен ми се е случвало с Е. Коли в урината и с хормон TSH преди.

Общи условия

Активация на акаунт