Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 39 137
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, аз да ви се похваля. Бях си направила един хубав списък и от вчера родителите ми са в Турция и го изпълняват. Вече имам и две легълца, две кошарки/люлки, ел. Шезлонзи, хавлийки, чувалчета за спане, комплекти за изписване, пижамки, одеала, спални комплекти и др. дребни работи. 🥳🥳
Гледаха и столчетата за кола тези въртящите, но цените им са като тук и няма смисъл да се мъкнат от там.
За сравнение тук един комплект за изписване от 10части струва около 80лв. А те от там го вземаха за 16лв.

Относно подарък за мъжа, аз съм харесала едни коледни пижами за него и нея(има и за дете) и мисля да си разменим по една плюс ще е, че мисля да си правим коледа фотосесия и може да сме с тях. Ние с него не сме по подаръците. На един мой рожден ден(средата на август) човека ми подари пуловер??? 😂

# 646
Еха, Краси, супер находки и попадения! Браво! ❤

Иначе да дам обратня връзка - в четири аптеки няма нито Фраксипарин, нито Клексан, мъжът ми ходи на сто места тая вечер и навсякъде му казват, че дори не знаят кога ще има. Взел ми е аспирин протект, ще го пия уикенда, а от понеделник, вече и с рецепта, ще ходя да търся по други, по-далечни аптеки.

Скандалното е, че и аспиринът е бил последният. Луда работа.

Някоя от вас прави ли йога за бременни? Как ви се отразява? Аз си обещах всеки ден поне по 15 минути раздвижване (освен ходенето), че болките в гърба не се търпят, а вероятно и по-тежко ще става. Та сега с това ще се захващам. Няколко дена вече правя и се чувствам доста по-добре. 🙏

# 647
На мен от една аптека ми казаха, че имат разпореждане вече да не продават НМХ в аптечната мрежа. Щял да бъде само за болниците. Все пак се надявам за бременни да има някакви изключения.

Иначе гледам всеки ден да правя някаква йога, разтягане или пилатес. Много добре се чувствам след това, тонизирана, спокойна и в настроение.

Еха, Краси, супер находки и попадения! Браво! ❤

Иначе да дам обратня връзка - в четири аптеки няма нито Фраксипарин, нито Клексан, мъжът ми ходи на сто места тая вечер и навсякъде му казват, че дори не знаят кога ще има. Взел ми е аспирин протект, ще го пия уикенда, а от понеделник, вече и с рецепта, ще ходя да търся по други, по-далечни аптеки.

Скандалното е, че и аспиринът е бил последният. Луда работа.

Някоя от вас прави ли йога за бременни? Как ви се отразява? Аз си обещах всеки ден поне по 15 минути раздвижване (освен ходенето), че болките в гърба не се търпят, а вероятно и по-тежко ще става. Та сега с това ще се захващам. Няколко дена вече правя и се чувствам доста по-добре. 🙏

# 648
  • София
Относно подаръците, аз много исках да взема нещо свързано с това, че е бъдещ татко. В нашите сайтове не намерих абсолютно нищо интересно , една тениска че е “ повишен “ в татко ми е прекалено просто.
Нещо такова ми се искаше да взема и за бабите и дядовците, но нищо не ми хареса.
Обичам много да правя подаръци, но да са със смисъл и лични, а не поредният комплект парфюм да кажем.

# 649
Оооо Краси, чудесен пазар са направили и на мен ми се ходи за едно бързо минаване през магазините, но …

Трелони, практикувам от преди бременността -основно силова йога, сега минах на йога за бременни, малко ми е мидна, но пак се разпъваш и е добре.

Тази година ми е много трудна за ММ и не мога да го измисля, иначе винаги е нещо, което е искал и мрънкал цяло година, че му трябва. И малката не знае още какво ще поръчва:grinn: иначе коледни календари съм направила за нея и купила за мен и таткото. Ох, така обичам Коледа HeartFlowers Evergreen Tree в сряда ще палим светлините на къщата, ако има и сняг ще е разкошно.

# 650
Здравейте момичета❤️
Минавам да ви споделя какви ги свърших докато отсъствах тук.
Първо се отдадох на пълен релакс, доста съм емоционална и явно всичко предизвиква контракциите. Та зарязах телефона, реших да гледам само позитивни и спокойни филми, ММ ме отмени във всичко (разходки на кучето, хранене, хигиена у дома). Ставах само до тоалетната. За сега всичко това+ Mg дават резултат.
Днес бях на втора ФМ - бебчо пак е с ден назад (вместо 19+3 е 19+2), но АГ ме уверява, че не е проблем. Всичко друго за сега изглежда наред. Бебчо се усмихна, за съжаление апаратурата е стара и снимките са кофти. Видях личицето на бебчо и разсмях всички защото явно съм очаквала да видя бузесто бебче и измърморих нещо от рода на "малко е грозничко" 🤣, АГ се измъкна, че ние сме си го правили, после добави, че за тази седмица и с тази апаратура толкова, а ММ е записал всичко на клип, чуден спомен просто 😁.
Аз се радвам, че всичко с бебчо е наред и  най-после го видях. Оказа се, че съм със задна плацента и затова го усещам отрано. Юнака е 315гр, което за 19+2г.с. е супер 🥰
Качила съм 4кг, вече съм 51,8кг... Не го очаквах, но аз наистина си похапвам доста.. малко по-здравословмо ще трябва да го карам.
черен петък - нищо не можах да купя. Не попаднах на оферти..
За сметка на това си взех едни зимни боти (80лв). Поръчах и албумче за бебчо, ръчна изработка (45лв) и стана страшно сладко 😊.
витамини - според АГ няма нужда да приемам щом нямам липса..
Това е за сега при мен. Имам още да ви чета, но си оставих и за утре малко 😊

# 651
Можете да пробвате да си набавите фраксиперин/клексан чрез аптеки Промахон в Гърция, можете да им пишете за запитване във вайбър, след представяне на рецепта и заплащане онлайн изпращат с куриерска фирма и до колкото знам идва за 2-3 дена. Аз не съм поръчвала, но познати са, само съм питала за лекарство и ми отговориха много бързо. Даже комуникацията е на български. Който иска ще му препратя номер, защото не знам дали е редно тук да се публикува.

Освен олиото против стрии за бременни на Uriage взех и HiPP Mama sanft Масажен крем (намалено в so pharmacy), с него мажа сутрин, за да не ми цапа дрехите, мирише много хубаво на чисто/на бебе. С олиото вечер, то си попива бързо и хубаво, но все пак е олио.

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 02:15 от fiffy91

# 652
Момичета, открих Фраксипарин, но за днес имат само 0.3, според вас проблем ли е един ден да си бия 0.3, а от утре ще продължа с 0.4, когато го доставят? Ще питам и доктора, но той нещо хич го няма и затова вас питам.

Хубава съботна на всички!

# 653
  • Sofia
И двете са профилактични дози. Не мисля, че за два-три дена ще е проблем. При всички положения е по-добре от нищо.

# 654
Аз пък искам да измрънкам, че в 20 седмица все още ми се гади и все още повръщам 😩 не чак като в началото, защото тогава ми беше и отпаднало постоянно, но всеки ден като по часовник сутрин и следобед ми е лошо. С първата бременност не съм имала такива перипетии и това беше голяма изненада.

# 655
ВМР аз с първата бременност бях така до последния  ден повръщах, гадене, ужас беше… сега съм човек даже си хапвам някакви неща, тогава само краставици Confused

Момичета я кажете вие къде си биете клексана/фраксипарина, моя корем вече е доста син. Все по-трудно се хваща гънка, а от 4 месеца съм на инжекции и имам чувството, че кожата ми вече се е втърдила…

# 656
Жоржи аз редувам в корема и паласките. Някои казват и в ръцете, но до колкото разбрах там не се усвоява добре.

# 657
Момичета, открих Фраксипарин, но за днес имат само 0.3, според вас проблем ли е един ден да си бия 0.3, а от утре ще продължа с 0.4, когато го доставят? Ще питам и доктора, но той нещо хич го няма и затова вас питам.

Хубава съботна на всички!
Не се притеснявай, на мен ми се наложи така 2 дни да бия 0.4, а бях на 0.3 - нямаше проблем и док каза че не е проблем.
Жоржи в корема ми ги бие ММ засега, не знам докога ще успеем защото и на мен ми се втвърдява стават буци и ще ни се наложи да минем на ръце...Не съм чувала че не се усвоява добре - то в 8 и 9 месец според мен няма как да е в корема?

# 658
Сега ще пробвам на мекичкото на паласките да видя как ще стане Hug

# 659
Не знам, така са споделяли момичетата с повече опит в темата за Тромбофилиите. Някои пишат, че докрая успяват да ги поставят в корема. Аз понатрупах паласки и ми е добре там, мекичко както казва Жоржи 😁

Общи условия

Активация на акаунт