Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 39 120
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
И ММ ми ги бие в долната част на корема. В началото ми ставаха синки по 10-15 см! Слава богу от както намалих Акарда синините са просто точки, най-много да станат колкото 1ст. И аз забелязах че тези места станаха по-твърди и инжекциите по-трудно се бият. И при мен понякога става трудно да се хване гънка, та се чудя как ли ще е до края.

При мен проблемът сега е, че се появи гаден сърбеж заради тях 😟. Засега не е зачервено или нещо друго, но този сърбеж на моменти ме влудява. На фракси съм и за жалост, може би ще се наложи да мина на Клексан. Ще се опитам да удържа фронта максимално дълго, защото вкъщи фракси си имам за месец напред, а Клексан ще се чудя къде да го търся сега по аптеките.

Да се похваля тихичко... Този следобед поспах и като се събудих бях по гръб и... почти съм сигурна, че най-накрая усетих бебето ☺️ (в 18+1). Не беше еднократно. Сложих си ръцете на корема и стоях така известно време. Тези "почуквания" продължиха, затова си мисля, че беше то.
Ще видим следващите дни.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 01:38 от Brin de muguet

# 661
Аз редувам отстрани на пъпа, от двете страни на корема, обаче и при мен вече по-трудно се събира месце. 😂 И на всеки 3-4 пускам кръв или си правя синка, ама това е положението.
И на мен ми казаха за паласките, че също става, може и аз в един момент да мина към тях.

Иначе с моята епопея в крайна сметка намерих клексан по-голямо количество (в София, на аптека на Мадрид) и докторът каза, че няма проблеми да сменя. Обаче аз си бях свикнала на фраксито, те са една идея по-големи и неогъващи се и днес с първата Клексан беше забавно, докато успея да я забия, направо ми се скри в ръцете, толкова малка ми се стори. 😂 Малко се видях в чудо, ама ще свикна и с тях.

Brin, ооо, колко хубаво, това е вече най-вероятно. ❤❤❤ Мъниците започват да се обаждат.

# 662
Честито, Трелони. Дано ти е по-спокойно сега. И аз намерих клексан най-накрая в Марешки. Казаха, че редовно зареждат. Е, дадоха ми само 2 кутии, които ще стигнат за 12 дни, но поне е нещо. Отдъхнах си. Фраксипарин не съм си била досега, въпреки, че АГ ми е дала рецепта и за двете. В случай, че не мога да намеря клексан, да взема фраксипарин. 13 седмици вече съм на  клексан. Нито синки ми излизат, нито бучки, няма сърбежи. Нищо не пречи да пробвате за кратко да минете на клексан, поне малко да си отдъхнете от страничните ефекти. Мен пък на паласките много ме боли като си забивам иглата, имам усещането, че кожата ми е по-тънка и предпочитам в корема.

# 663
Брин и аз бях така с фраксито, без пъпки и зачервявания, но силни сърбежи. И аз имах заваксано количество и викам ще държа фронта, обаче стана нетърпимо, по цяла нощ не можех да спя. По-добре не се мъчи.
Със сигурност си усетила бебето 😍 Моето вече сериозно си ме подритва, нищо общо с началните пърхания, явно е наддал на грамажи 😃 Не знам подвижен ли е много, какво става, първо че супер рано го усетих в 16 г.с. (и то с първа бременност), второ че все по-силно ме подритва, а като се замисля да е най-много 300 грама.

# 664
И аз бия Клексана в корема. Получавам си синки редовно, но знам още от предната бременност, че там се усвоява най-бързо и най-добре, защото е близко до бебето. Вече стана трудно да хващам гънки също. След 2 дни влизам в 6ти месец, та мисля поне до 7мия да се мъча в корема. После ще ги бия в ръцете, в задната страна. То и там нямам мазнина и сигурно ще боли. С предната бременност, като влязох в болницата за задържане, имах контракции и акушерките ми го поставяха в ръката. В паласките никога до сега не съм. Редувам двете страни на пъпа.
Ох, от една седмица събирам границите, докато съм навън по площадките с малката (1.5 г.). Вчера бяхме излезнали без количката и като ми причерня, щях да припадна. Добре, че имаше познати да я наглеждат, а аз да седна на една пейка. Обадих се на ММ да дойде, но беше далеч по работа и докато дойде поне 30 минути минаха. Едва се прибрахме.
Нямам търпение за след 10 дни да отида на АГ, че тоя ехографски фокус в сърцето на бебето, четох много лоши неща в нета за генетични аномалии, а в 14-та седмица правих, освен БХС, пренатален тест, който излезе, че бебето няма увреждания и е здравичко.
Иначе едно от най-хубавите чувства и усещания на този свят е да си бременна и да усещаш детето в утробата си и това да си майка после. Трудно, но прекрасно.
Желая хубава неделя на всички!

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 12:27 от Ponytail

# 665
  • София
Еха, Краси, супер находки и попадения! Браво! ❤

Иначе да дам обратня връзка - в четири аптеки няма нито Фраксипарин, нито Клексан, мъжът ми ходи на сто места тая вечер и навсякъде му казват, че дори не знаят кога ще има. Взел ми е аспирин протект, ще го пия уикенда, а от понеделник, вече и с рецепта, ще ходя да търся по други, по-далечни аптеки.

Скандалното е, че и аспиринът е бил последният. Луда работа.

Някоя от вас прави ли йога за бременни? Как ви се отразява? Аз си обещах всеки ден поне по 15 минути раздвижване (освен ходенето), че болките в гърба не се търпят, а вероятно и по-тежко ще става. Та сега с това ще се захващам. Няколко дена вече правя и се чувствам доста по-добре. 🙏

Ако не успеете да си откриете лекарствата, се добавете във Фейсбук групата “Бременност и тромбофилия - група за взаимопомощ” или в “Група за подкрепа на пациенти с вродена (генетична) тромбофилия”. Там винаги има някой, на когото са останали излишни и ги продават.

# 666

Да се похваля тихичко... Този следобед поспах и като се събудих бях по гръб и... почти съм сигурна, че най-накрая усетих бебето ☺ (в 18+1). Не беше еднократно. Сложих си ръцете на корема и стоях така известно време. Тези "почуквания" продължиха, затова си мисля, че беше то.
Ще видим следващите дни.

Бебето го усещам от поне седмица и усещането е точно както при теб. В началото много се чудих дали е бебето, но няма какво друго да е.

От днес съм в 19 г.с. и вчера една позната ме видя и ме попита дали всичко с бебето е наред, дали се развива нормално, защото коремът ми бил много малък. Close Вече съм 48 кг, само коремът ми е порастнал малко, краката не са мръднали, дори в бедрата, а на последния преглед бебето си беше по норма за г.с. и за това не съм се притеснила, че не съм се издула отвсякъде все още, но винаги един такъв коментар може да те разколебае в спокойствието ти… Yum

Едит: Вие вашите колички пробвахте ли ги на живо преди да ги купите, защото най-накрая е намалена тази, която харесах, но по стечение на обстоятелствата няма как да я тестваме на живо и се чудя дали да рискувам. Всъщност аз дори да я видя на живо няма как да я сравнява с други колички, защото не съм гледала. Предполагам, че около Коледа пак ще пускат намаления. До 30ти имам време да реша май…

# 667
fiffy91, то ако се познаваше по големината на корема дали всичко е наред щеше да е много лесно 😂 Това с коремите и килограмите е толкова субективно, че няма до къде. Преди няколко години бях на рожден ден и видях две бременни познати - и двете в 5-ти месец ( сигурно са били с 2-3 седмици разлика). Едната изобщо не я забелязах докато не ми каза, другата беше с такъв корем все едно е сега ще ражда 😂
Аз предпочитам да съм с малък корем до последно, защото много втръсва, но вече и анцузите започват на отесняват.

# 668
fiffy91, то ако се познаваше по големината на корема дали всичко е наред щеше да е много лесно 😂 Това с коремите и килограмите е толкова субективно, че няма до къде. Преди няколко години бях на рожден ден и видях две бременни познати - и двете в 5-ти месец ( сигурно са били с 2-3 седмици разлика). Едната изобщо не я забелязах докато не ми каза, другата беше с такъв корем все едно е сега ще ражда 😂
Аз предпочитам да съм с малък корем до последно, защото много втръсва, но вече и анцузите започват на отесняват.

Знам, че е така, ама като ти хвърлят един такъв глупав въпрос ииии… Шок и ужас.
Иначе и аз се радвам, че още е малък, защото сигурно си пречи големият корем. Все още си нося моите дрехи, в зимното яке има още място. 😀

# 669
  • София
Затова мразя коментарите на хора, които не знаят, че с техните глупости могат да разтревожат или дори да разтроят една бъдеща майка ако е по-емоционална. И едва ли не трябва да им даваш обяснения, че всичко е наред.
Другите безумни коментари са преди да забременееш семейството да ти натяква, че ти е време за деца. Аз съм малко темерут и не приемам нещата навътре, но определено не ми стана приятно като направих спонтанен аборт и никой не знаеше освен мъжа ми, да получа коментар, че ми е време за деца и какво съм чакала още.
Относно киличката мисля, че пробата във физически магазин е задължителна, тъй като за един една количка е удобна, за друг не. Но ако е онлайн покупката и е несполучлива, можете да я върнете, така че риска не е толкова голям.

# 670
  • Sofia
От днес съм в 19 г.с. и вчера една позната ме видя и ме попита дали всичко с бебето е наред, дали се развива нормално, защото коремът ми бил много малък. Close Вече съм 48 кг, само коремът ми е порастнал малко, краката не са мръднали, дори в бедрата, а на последния преглед бебето си беше по норма за г.с. и за това не съм се притеснила, че не съм се издула отвсякъде все още, но винаги един такъв коментар може да те разколебае в спокойствието ти… Yum
И аз бях по същия начин като теб с първата бременност. Бях слаба и си носих още моите дрехи. Казах на роднините, че съм бременна, когато бях в 5-месец. Не можеха да повярват, нямах никакъв корем. Започна да ми личи едва-едва чак в 7-ми. Когато бях в операционната да ми слагат спиналната упойка, анестезиоложката се учуди, че в гръб изобщо не може да се каже, че съм бременна. Всичко беше отпред в корема. А и бебето не беше голямо 2900гр.

С втората бременност пак казахме, когато бях в 5-ти, но тогава вече имах малък корем, който с дрехи лесно можеше да мине незабелязан. Беше майско бебе и съобщихме на роднините за Коледа, на накои за Нова година.

Сега съм по същия начин като през втората бременност с малък корем. Ако не знаят, че съм бременна няма как да познаят. И пак мислим около празниците да кажем, след като ми минат всички прегледи - ФМ, феталната ехокардиография и след като решим окончателно дали ще правим амниоцентеза.

Относно коментарите - за малкия корем бяха само добронамерени - че не ми личи или пък, че леля ми е била същата като мен. Но... Когато съобщихме на родителите, че чакаме второ реакциите им бяха... според мен неадекватни. Нито се зарадваха, нито нещо ни се караха, но и от двете страни ни показаха, че това не е добро решение. (Само за протокола ММ е единствено дете за майка си, а баща ми има 4 деца).  Та сега ще отлагаме казването възможно най-дълго, защото именно искам да си спестя негативни коментари и то от най-близките роднини. Вчера се смеехме с ММ, че ще ги запознаем като проходи.

Когато трябваше да влезна за кюртаж преди две години, ревях по телефона на баща ми. Реакцията му беше, ами защо не сте мислили! Аз в шока си явно не се бях изразила добре защо плача, та трябваше да му обяснявам, че ембриончето не се развива. Въпросът е, че той дори и не предположи, че това може и да е желана бременност. Странно от страна на човек с 4 деца.

# 671
Хората са страшно несъобразителни. И ние от години пробваме, няколко опита ин витро, един мисед, а всички не спряха да повтарят “време ви е за деца”. Не се ли замислят, че щом годините са напреднали, а все още нямаме, че може просто да не става. И защо изобщо трябва да се правят подобни коментари. Дори да съм решила да нямам деца, животът е мой, решението също.
И изобщо напълняла ли си, не си ли, колко ти е голям корема, това са абсурдни коментари по отношение на една бременна жена.

# 672
И аз съм на мнението на Воднатавиолета, на никой не му влиза в работата, колко, какво, кога и т.н.
Аз имам мега случка със свекърва ми, малката беше на 1г. и аз бях бременна ( планирана и искана бременност), за съжаление в 10г.с. изкървих и загубихме бебчето, а като казахме на свекърите и свекърва ми вика “Еми, то и без това не ви беше време за второ бебе” Scream … аз отдавна не обръщам внимание на такива вриносковци…

# 673
Мале, това с коментарите е ужасно. На мен засега не са ми правили такива странни включвания, макар че всеки втори човек ме пита "ЖЕЛАНО ЛИ Е". 😂😂😂

Какъв е тоя въпрос?! За мен лично - тотално неадекватен. Принципно е желано, ама и да беше станало случайно, какъв отговор се очаква... Не, много съм нещастна, че стана. Чудя се дали да го махам. 🙈😑

А пък това със свекървата... Потресаващо. И то от жена, от което се предполага, че би трябвало да е по-разбираща. Много несъобразителни са хората, действително.

За настроение ви черпя с една кифленска снимка с любимата рокля, която единствена от гардероба не ме стяга. И я нося буквално през ден 😂 Да живеят разтегливите материи!

Иначе за количката - аз също бях харесала една определена, чаках намалението и случайно я мернах в Хиполенд един ден. Че съм я пробвала или сравнявала с други, е малко силно казано, защото и се порадвах 3-4 минути и дори да имаше по-хубави, надеждни или здрави, аз вече се бях определила, че ще е тя. Така че просто питах дамата в магазина няколко неща, тя ми показа функционалностите, с мъжа ми се надъхахме и я взехме. 😂 Ще видим пролетта как е, на мен много ми хареса и все тя ми попадаше навсякъде (яко таргетиране от социалните мрежи, естествено, също), та си го приех като знак.

Хубаво е да се види и на място, най-вече дали като размер и височина ти е окей и дали е лека/удобна -  такава, каквото я искаш. За останалото, ако си решила, че е твоята, колкото и да гледаш други, все натам (поне според мен) ще си те дърпа. ❤

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 13:13 от treloni

# 674
  • София
Виждам, че и вие се сблъсквате с моите проблеми относно корема.
При нас все още много малко хора знаят, а и аз гледам да го крия малко от малко корема. Ходя със суичери и трудно се забелязва. Аз се ядосвам, че свекървата едва ли не ми дава зор да ходя с изпъчен корем и тесни дрехи да може хората да ме видях … все едно съм експонат. Повечето хора имат навика като видят корем да го пипат , аз не искам това да се случва 😂
Бяхме на гости преди няколко дни и някои от компанията дори не забелязаха докато не стана на въпрос. Видиш ли не съм охкала, не съм капризничела и съм била ходила напред назад да слагам неща на масата … това не го били правили бременните … бях в шок, като ги питах какво споре тях трябва да правя .. дали само трябва да лежа и да махам с пръст се засмяха и го обърнаха на майтап… но все пак аз се изнервих.

Мисълта ми е, че на всяка жена бременноста й протича по различен начин. На някои им изпъкват коремите в 8ми месец , някои са пълнички и не им личи особено до края , на някои им личи от 10та седмица. Важното е всички да се чувстваме добре. Казват, че 6ти и 7ми месец са по-леки при повечето мами, пожелавам на всички да е така♥

Хубава неделя момичета ♥

Общи условия

Активация на акаунт